Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy

Bli medlem i Åstorp/Kvidinge IBS
BLI MEDLEM
Agenda 2030
Linus Larsson fick Skånes Idrottsledarstipedier
2024-05-20 13:50, Agenda 2030
Ordförande Lennart Hultberg, Linus Larsson och Klubbchefen Conny Camper

Linus Larsson fick ta emot utmärkelse från Stiftelsen Gripen Skånes idrottsledarstipendium på 10.000kr

En mycket trevlig kväll på Hus 57 i Ängelholm med god mat och bra föreläsningar av Bröderna Bibic och Micke Gunnarsson.

 

Grattis Linus det är du väl värd. 

Damer B
Provträning med Å/K IBS Damer Div.3
2024-05-13 22:30, Damer B

Den gångna säsongen startade Å/K IBS upp ett andralag på damsidan. Laget har nu avverkat en säsong i division 3. Vi har ett väldigt ungt lag där de flesta spelarna har gjort sin första säsong på seniornivå.

 

Inför nästa säsong vill vi höja ribban lite, och vi tror att det skulle hjälpa oss enormt om vi fick in ett par spelare med lite mer rutin för att hjälpa våra yngre spelare i sin utveckling. Vi anordnar därför en provträning måndag den 20/5 kl. 19:00 i Kvidingehallen.

 

Laget delar flera spelare med JAS-laget. Därför kommer provträningen hållas tillsammans med JAS.

Om du är intresserad får du gärna höra av dig antingen via mail (dam_b@akibs.se) eller telefon till Roland Pfeiffer (0704 299 889)

Föreningsfakta
Kallelse till Årsstämma
2024-05-08 18:17, Föreningsfakta

Här med kallar vi till årsstämma i Åstorp/Kvidinge IBS.

Mötet kommer hållas i Utbildningssalen i Arenan.

 

Handlingarna kommer att finnas att tillgå i klubblokalen senast 3 veckor innan mötet.

 

Datum: 25/6

Tid: 18:00

Plats: Utbildningssal / Klubblokal i Arenan

Vår highlightsman fyller år!
2024-05-07

Idag fyller Bertil ”Bebben” Lindberg 80 år 🎉

 

Ett stort grattis från Åstorp/Kvidinge IBS

 

🖤💚

Damer A
Comeback!
2024-05-06, Damer A
Sara Jonasson #22

Sara Jonasson är tillbaka 😍

 

Efter ett år borta från innebandyn på grund av en jobbig fotskada är Sara nu tillbaka. Med Sara får vi in en spelaren som är snabb och rivig, tvekar aldrig utan går rakt på mål. Jobbar stenhårt över hela banan vilket hjälper sina medspelare att bli bättre. En klockren tvåvägsspelare helt enkelt 👊

 

Välkommen tillbaka 🖤💚

Herrar A
Oskar Nielsen gör målvaktssidan komplett
2024-05-04 17:53, Herrar A

Hemsidan kan med kan med stor glädje meddela att målvakten Oskar Nielsen har skrivit på för säsongen 24/25.

 

Conny kommenterar:

  • Mycket nöjd med att få in Oskar på ”heltid” i truppen. Han agera ju mest som en backup ifjol efter att han viljat ha ett sabbatsår. Men nu känns han riktigt motiverad. En riktig bra målvakt och föreningsmänniska. Hjäper ofta dom yngre med tips och råd. Mycket erfarenhet trots att han bara är 28 år. Med Nic och Oskar tycker jag vi har seriens bästa målvaktspar.
1 Milj000000n visningar!
2024-05-02 18:21

Å/K IBS kan stolt informera att vi nu har passerat 1000000 visningar på vår YouTube kanal Media ÅKIBS!

Damer A
Fjärde nyförvärvet!
2024-04-30 09:00, Damer A

Vi är riktigt glada att få presentera nästa nyförvärv, Maja Björklund!

 

Maja kommer närmast från Munka Ljungby IBK där hon var i 3 säsonger.

Innan dess har hon tillhört Falkenberg IBK, Halmstad IBK och moderklubben Bele Barkaby IF IBF.  

 

I Maja får vi in en spelare som jobbar hårt över hela banan med fin spelförståelse som hjälper sina medspelare att bli bättre på och sidan om plan. 

 

Välkommen 💚🖤 

 

Vi har passat på att ställa några frågor till Maja 

 

Välkommen till Å/K. Hur är känslan nu när du skrivit på?

-Tack så mycket! Det känns jättebra och jag är väldigt taggad på kommande säsong. 

 

Berätta lite kort om dig själv?

-Hmm, vad berättar jag då? Jag är 24 år gammal, bosatt i Halmstad sedan sex år tillbaka och jobbar som redovisningskonsult. På fritiden spelar jag gärna golf och tittar på hockey (Leksand). 

 

Vilka är dina styrkor och svagheter på plan?

-Jag är en spelfördelare som trivs med mycket boll och jobbar hårt över hela banan. Jag vill bli bättre på att ta mig in till farliga ytor och utmana mina motspelare samt skjuta lite fler och bättre skott.

 

Vad är dina tankar om Å/K?   

-Det har alltid varit en tuff uppgift att stå på andra sidan planen mot Åstorp. Det är ett lag som ständigt har ett hot framåt i banan i kombination med ett tryggt och säkert försvarsspel.  

 

Personlig målsättning med säsongen?

-Ett första mål är att lära känna hela truppen och hitta min roll i laget. Som person jagar jag ständigt personlig utveckling och hoppas på att ta många steg framåt under säsongen. 

 

Vi välkomnar Maja till laget!

Damer A
Tredje nyförvärvet!
2024-04-25 09:00, Damer A

Vi är otroligt glada över att välkomna Sofia Enerstad till vårt lag!

Sofia kommer senast från Munka Ljungby IBK och tidigare även SSL spel i Malmö FBC. Med hennes rutin och bakgrund som spelande back och hennes förmåga att leverera poäng, så kommer hon att vara en stor tillgång för laget. Vi ser verkligen fram emot att se henne på planen i grönsvart!

Varmt välkommen, Sofia! 💚🖤 

 

Vi passade på att ställa några frågor till Sofia 

 

Välkommen till Å/K. Hur är känslan nu när du skrivit på?

Tack så mycket! Jag har en riktigt bra känsla i kroppen och längtar tills att vi sätter igång.

 

Berätta lite kort om dig själv? Svårt att hålla det kort men jag ska försöka. Jag närmar mig 25 år gammal och har lirat innebandy majoriteten av dessa år. Min position är back och jag kommer senast ifrån MIBK. Till vardags så är jag brandman.

 

Vilka är dina styrkor och svagheter på plan? Min styrka på planen är nog att jag uppfattas som väldigt lugn även i stressade ögonblick. En svaghet som jag jobbar med är snacket på plan. Jag anser att det är bland det viktigaste vi har i lagsporten och att det är viktigt att bibehålla även i stressade lägen.

 

Vad är dina tankar om Å/K? Jag har höga tankar om Åstorp, alltid varit ett tufft lag att möta. Det är många duktiga spelare med en blandning av rutin och yngre ivriga förmågor. Så ska bli kul och lära känna och spela tillsammans.

 

Personlig målsättning med säsongen? Som ny i laget lägger jag fokus på att lära känna mina nya lagkamrater och hitta min plats i laget. Så jag tänker att det får bli mitt första mål.

 

Vi välkomnar Sofia till laget!

 

 

Damer A
Andra nyförvärvet!
2024-04-22 22:15, Damer A

Moa Schörling är tillbaka!  

 

Efter ett års paus från innebandyn är Moa redo att komma tillbaka till planen. Innan detta tillbringade hon fyra säsonger med Munka Ljungby IBK och spelade även tre matcher i SSL med Lund. Tyvärr avbröts hennes tid med Lund på grund av en skada. Senast Moa spelade i grönsvart var under säsongen 2018/19.  

Med Moa i laget får vi en spelare som arbetar hårt både i försvar och anfall och dessutom kan leverera poäng. 😍  

 

Klubben har ställt några frågor till Moa 

Välkommen tillbaka till Å/K. Hur är känslan nu när du skrivit på?  

-Tack så mycket! Det känns bra, känns som att komma hem igen  

Berätta lite kort om dig själv?  

-Jag är en person som gillar att träna, har spelat fotboll och innebandy nästan hela livet och älskar att tävla.  

Vilka är dina styrkor och svagheter på plan?  

-Jag skulle säga att mina styrkor är att jag är en flervägsspelare, tuff att möta och mitt skott. Svagheter skulle jag säga är min teknik som jag vill förbättra.  

Vad är dina tankar om Å/K?  

-Bra förening som vet vad de vill. Känns som en spännande trupp med en del yngre drivna spelare kombinerat med några erfarna äldre spelare, känns som en bra mix.  

Personlig målsättning med säsongen?  

-Att utvecklas i mitt spel och min teknik samtidigt som jag vill bidra med min energi och driv för att laget ska utvecklas tillsammans. Otroligt taggad och förväntansfull inför kommande säsong.  

Vi välkomnar Moa till laget 💪 

Femte nyförvärvet
2024-04-22 16:30

Hemsidan kan med glädje presentera att nästa nyförvärv in är Leo Ahl som är klar för nästa säsong. Leo kommer från lokalkonkurrenten Munka Ljungby och är 19 år gammal. Rightare som spelar som vänsterforward. Tre senaste säsongerna har Leo sammanlagt gjort 136 matcher för olika lag i Munka och på dom har han gjort 256 poäng, nästa 2 poäng i snitt per match.

I JAS denna säsongen snittade han nästa 3 poäng per match! Leo har skrivit på två års kontrakt.

 

Conny kommenterar:

  • En riktig poängspelare. Han har ett riktigt bra skott och spelförståelse. Har sett honom i många matcher denna säsong. Bland annat borta mot FCH i JAS och där och då var han överlägset bäst på banan, tror han gjorde fem poäng. Finns jättemycket innebandy i honom och kan vi få upp den fysiska statusen ytterligare en nivå så kan detta bli riktigt bra.

 

Herrar A
Fjärde nyförvärvet
2024-04-20 20:23, Herrar A

Hemsidan kan med glädje presentera att nästa nyförvärv in är Eric Jinneskog som är klar för nästa säsong. Eric är 22 år rightare back och kommer från Växjö. Representerat Växjö Vipers under ungdomsåren. Var även med i Smålandslaget. Blev värvad till Lagan i Allsvenskan men laget lades ner och den gångna säsongen spelade han i Åstorps serie div 1 Södra Götaland med Gransholms och där gjorde han 14 poäng. Något år tidigare gjorde han 29 poäng i div 1 med Växjö IBK U.

 

Conny kommenterar:

  • En mycket spännande spelare. Kollat ett par matcher på nätet med honom och vi mötte ju han två gånger också. Bra blick och fina passningar med ett starkt skott. Passar perfekt in i vårt lagbygge, fortfarande ung men hunnit skaffa sig en hel del erfarenhet med fem säsonger med div 1 spel där han i sin bästa säsong gjorde närmare 30 pinnar. Ett par Allsvenska klubbar har jagat honom under dom senaste säsongerna och så även inför kommande säsong så jag är mycket nöjd med att han valde oss.
Damer A
Första nyförvärvet klart för damlaget!
2024-04-20 13:45, Damer A

Vi är glada att välkomna Maja Birgersson till laget!  

 

Maja kommer senast från Munka Ljungby IBK där hon var i sex säsonger. 

Som målvakt är hon snabb och rörligt i målet. Maja är också bra på att styra sina medspelare och hjälpa till på planen. 

Vi ser fram emot att se Maja i grön/svart och är säkra på att hon kommer att göra vårt lag ännu bättre. 

 

Klubben passar på att ställa några frågor till Maja

 

Välkommen till Å/K. Hur är känslan nu när du skrivit på?  

-Känslan är riktigt härlig, ska bli kul att komma igång med sommarträning och träffa gänget mer! 

Berätta lite kort om dig själv? 

- Ja vad är där att berätta, snart 25 år gammal och arbetar som lärare. Har spelat innebandy sedan tidig ålder och bestämde mig väl ganska tidigt för att bli målvakt. Tidigare har jag spelat i FBC Engelholm som är min moderklubb och senast kommer jag från MIBK där jag spelat 6 säsonger. 

Vilka är dina styrkor och svagheter på plan?  

-I min roll som målvakt är jag väldigt pratglad, där jag försöker hjälpa och styra mina spelare. Men om min pratgladhet är en styrka eller svaghet låter jag utespelare avgöra när säsongen drar igång 

Vad är dina tankar om Å/K?  

-Jag tycker att klubben känns väldigt intressant och den satsningen som de gör är något som lockar mig mycket. Ser fram emot vad säsongen har att erbjuda! 

Personlig målsättning med säsongen?  

- Utvecklas vidare i mitt målvaktsspel och gå så långt som möjligt. 

 

💚🖤 Välkommen till klubben 🖤💚   

Skånemästerskapet 20-21 april
2024-04-18 22:10

Förbered er för en härlig full helg av innebandy!

Välkommen till en helg fylld av innebandyaction och passion i Skånemästerskapet för pojkar B och flickor B!

Slå dig ner och njut av många spännande matcher där många unga talanger visar upp sina färdigheter och kämpar för segern.

- Gruppspel för pojkar B: 20 april
- Slutspel för pojkar B och flickor B: 21 april

 

Deltagande lag för Pojkar B

- Åstorp/Kvidinge IBS
- IK Stanstad
- Malmö FBC
- FBC Engelholm
- IBK Lönsboda

Från pulserande gruppspel till adrenalinfyllda slutspel - denna helg har allt! Missa inte chansen att vara en del av spänningen och stötta våra unga atleter när de strävar efter sina drömmar på planen.

Ta med hela familjen och heja fram ditt favoritlag till seger. Det kommer att bli en helg fylld av gemenskap, glädje och fantastisk innebandyanda.

 

 

Herrar A
Tredje nyförvärvet
2024-04-18 12:59, Herrar A

Hemsidan kan med glädje presentera att nästa nyförvärv in är Robin Rolf som är klar för nästa säsong. Robin som är 24 år är ett bekant ansikte som tidigare spelat i föreningen och representerat A laget i Allsvenskan. Därefter har han spelat i Munka Ljungby(Div 1) och senaste två säsongerna i Landskrona Falcons(Div2)

Moderklubben är VV84.

 

Conny kommenterar:

  • Robin har gjort en bra resa sedan han lämnade oss helt för tre säsonger sedan. Innan dess var han på dubbellicens till Falcons och gjorde succé. Nu vänder han hemåt igen och tror det är helt rätt läge. Skaffat sig erfarenhet och utvecklat sin ledarroll. Dom två senaste säsongerna har Robin producerat bra från sin backplats(en del som forward) har han på 43 matcher gjort 61 poäng(46 mål o 15 ass) och tagit ett stort ansvar i ett ungt Falcons. Offensivt bra med ett starkt skott. Ser honom i första hand som back men kan även spela längre fram i banan.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herrar/Junior/Pojkar A Sommarträning, 11/05 20:00 
Föreningsfakta, 08/05 18:17 
Damer A, 06/05 05-06 
Flickor 12/13, 05/05 22:47 
Damer A, 30/04 09:00 
Flickor 12/13, 29/04 06:58 
Damer A, 25/04 09:00 
Damer A, 24/04 09:00 
Damer A, 22/04 22:15 
Pojkar 07/08, 22/04 20:40 
Damer A, 21/04 21:00 
Pojkar 11/12, 21/04 19:36 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort