Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 09/10

Välkommen till F09/10!

Säsongen 22/23 tränar vi måndagar 18.30-20.00  och onsdagar 18.00-19.30 i Kvidingehallen.

 

 

Hälsningar ledarna:

Andreas Sandgren

Rickard Gran

Mikael Christiansen

Malin C Johansson

Linda-Marie Camper

 

 

 

Kiosk- och evenemangsansvarig: Tina Camper, Fredrik Bjärnor

 

 

Lotteri- och Ravelliansvarig: Sara Andreasson

 

 

 

ÅKIBS F09/10 på Kvidinges julmarknad = Lyckat!!
2022-12-04 17:09
 
Spännande match mot Malmö
2022-12-04 16:49

Tjejerna bjöd på ännu en nervkittlande match där vi återigen lyckas få till det i matchens slutskede och få med oss tre poäng.

Helgens motstånadare var Malmö FBC.

Vi lyckas ta ledningen i matchen 8.56 in i första perioden. Wilma La passar fram Lowa B som säkert sätter dit 1-0. Lyckan varade inte länge för 14 sekunder efter kvitterade Malmö till 1-1.

Andra perioden blir mållös.

I den tredje perioden skapar båda lagen målchanser och det blir till slut ÅKIBS som får in 2-1 genom Wilma La. Lowa B står för assisten. Vi behåller ledningen tills det är 5 minuter kvar av matchen och Malmö kvitterar, 2-2. Denna gången är det vi som replikerar snabbt, efter 18 sekunder skjuter Klara in 3-2 på pass från Ellen.

De är otroligt nervöst i matchens slutskede.  Med 1,5 minut kvar ökar Mia på vår ledning till 4-2 på pass från Nellie. 

När slutsignalen råder är vi ett lyckligt lag som jobbat till oss 3 poäng i en jämn match!!

Extra plus till Klara och Lova GB som har bra fart under fötterna hela matchen.:)

 

Line-up https://youtube.com/shorts/ZTJef08w3M8?feature=share

 

 

 

5-0 i Tygelsjö
2022-11-28 15:43

Helgens andra match spelades i Tygelsjö, flickor D-serien.

Vi startar matchen stabilt och tar kommandot direkt i matchen.  För en gångs skull är det vi som gör mål i första matchminuten. Kanske har allt snack innan matcherna om att vara med i matchen från början gjort nytta? Målet göra av Lowa Bjärnor som  får dit returen på Mias skott. Efter ca 10 minuter får Mia bollen i mitten och vänder och vrider och skjuter in 2-0.

Andra perioden fortsätter vi att vara aktiva och jobba för fler mål. 6.09 gör Erica mål framspelad av Tindra och vi har 3-0 på tavlan. 11.54 bryter Wilma på mittplan och gör en snygg soloprestation där hon sätter skottet lågt vid bortre stolpen. Wilmas mål betyder 4-0.

I slutet på sista perioden drar Tygelsjö på sig en utvisning och vi får spela PP. Efter ca 30 sekunder hittar Julia nätet med ett lågt skott och fastställer därmed matchresultatet till 5-0.

Vi är mycket nöjda med matchen och resultatet.  Bra av båda våra målvakter som håller nollan. :)

Målskyttar: Lowa, Mia, Erica, Wilma och Julia
Forza ÅK

 

Förlust mot ett mycket bra Lomma
2022-11-27 11:48

Helgens första match för tjejerna spelades i Lomma, Slättängshallen. Lomma tar tag i taktpinnen redan från början och vi har svårt att hänga med i markeringsspelet. Efter första eprioden har Lomma skaffat sig en 3-0 ledning.

Vi pratar i pausen om markeringsspel, uppspel längs sargen och att hålla i bollen istället för att slänga iväg chanspassningar. I andra perioden lyckas vi vinna fler bollar i mittzon och vi ligger mer rätt i våra markeringar. Vi får ett powerplay där vi spelar runt bra och får till ett par vassa skott på mål. Wilma Lu gör ett bra jobb framför kassen. 12.16 in i andra perioden lyckas Wilma La vinna bollen vid sargen i anfallszon och får fram den till Mia-Maria som reducerar till 3-1.

Vi är mer nöjda efter andra perioden och vinner den med 1-0.

Tredje perioden ökar Lomma på sin ledning efter 3.24. Efter yttreligare 5 minuter ökar de på sin ledning till 5-1. Vi kämpar på och får till ett par bra målchanser til i tredje perioden. Med 1 minut kvar av matchen får vi ytterligare ett powerplay, men lyckas inte få in bollen i mål.

Matchen slutar 5-1 och utifrån resultatet är vi kanske inte nöjda, men vi är väldigt nöjda med tjejernas kämpande, att de vi pratar om i pauserna blir verklighet och att vi ALDRIG ger upp!!

Extra plus till Nellie som idag spelade forward och gjorde det med bravur. 

Målskytt: Mia-Maria

 

Uddamålsförlust mot Örkelljunga
2022-11-23 21:12

Ikväll var det en tuff och tajt match i Kvidingehallen. Tyvärr får Örkelljunga ett tidigt ledningsmål men vi fortsätter att kämpa vidare. Även i början på andra perioden blir det ett baklängesmål och Örkelljunga leder med 2-0 innan vi får lite utdelning i mål från Mia-Maria via den så kallade köksvägen. Inför tredje perioden pratar vi om att vi inte kommer vinna på något skönspel utan det är bara in och kriga som gäller. Tycker att tjejerna gör det men tyvärr utökar Örkelljunga till 3-1. När det är två minuter kvar driver Julia fint upp och trycker dit bollen i nättaket och vi får lite vittring på en kvittering. Vi försöka göra vad vi kan men tyvärr slutar matchen med vinst för Örkelljunga med 3-2. Tycker inte att våra tjejer ska vara allt för deppiga. Örkelljunga är ett par år äldre än våra tjejer och spelar tufft, men våra tjejer står ändå upp bra och är inte så långt ifrån en kvittering. Nästa gång är det vi som drar det längsta strået. Nu är det bara att ladda om. Två nya matcher i helgen! Forza Å/K

Målskyttar: Mia, Julia

Helgens matcher - 2 x Lund
2022-11-20 20:20

Flickor D

Helgens första match spelades i hemmaborgen mot IBK Lund 10/11. Vi startar matchen mycket bra och tjejerna hittar fina passningar i anfallszon. 2.04 gör Klara 1-0 på pass från Ellen.  Vi fortsätter hålla i bollen och kommer till många avslut. 12.08 passar Nellie fram till Selma som skjuter utifrån och ser till att resultate på tavlan ändras till 2-0.

Andra perioden äger vi fortfarande mycket boll och Erica lyckas  öka på ledningen till 3-0, framspelad av Nike. 

I den tredje perioden har Lund taggat till och spelet förflyttas till vår sida och vi har svårt att få upp bollen från vara backar till våra forwards. Owelia får jobba hårt i målet. Under perioden från 2.58 till 3.13gör Lunda-tjejerna två mål. Det blir en nervös avslutning på matchen där Lund har flera chanser att kvittera men med turen på vår sida så har vi 3-2 på tavlan när slutsignalen går och därmed serieledare efter helgens omgång.

Målskyttar: Klara, Selma, Erica

 

Flickor C

Helgens andra match spelades i Lerbäckshallen i Lund och motståndare var IBK Lund 08/09.

Vi startar matchen starkt och fortsätter på lördagens fina passningsspel. Lund gör matchens första mål 4.49 in i första perioden. Vi fortsätter spela runt och 9.20 kommer kvitteringen,1-1, genom Mia assisterad av Lowa.  Andra perioden får Lund utdelning och tar återigen ledningen i matchen, 2-1.

I början av den tredje perioden får vi en utvisning för hårt spel. Boxen lyckas hålla tätt. Vi drabbas även av matchens andra utvisning, slag. Lund lyckas öka på sin ledning till 3-1 i sitt powerplay. Vi jagar mål och 13.52 sätter Erica dit returen från Julias skott.  Vi jobbar för kvittering med istället gör Lund 4-2(14.42)  och 5-2 (14.47).

Matchen fick ett snörligt slut, men i det stora hela så gör vi en riktigt bra match, framförallt offensivt. Nästa gång tar vi dom!!

Målskyttar: Mia-Maria, Erica

3 poäng mot Emmaljunga
2022-11-20 20:07

Söndagens match spelades i Vittsjö mot Emmaljunga Peatgrave Tailors. Det var en tuff och intensiv match där våra tjejer kämpade 100% över hela banan. Vi lyckades göra matchens första mål genom Wilma La, 4.41 in i första perioden. 

I den andra perioden fortsätter tjejerna jobba hårt. 6.15 lyckas Mia göra mål via köksvägen. - ett klassiskt Mia mål! Erica passade fram till 2-0.

I tredje perioden pressar Emmaljuga hårt och äger bollen större delen av perioden. Emmaljunga reducerar till 1-2 7.15 i tredje perioden. Vi blir ännu mer nervösa och fortsatt tillbakapressade, men Emmaljunga lyckas inte få in bollen. Istället får Erica möjlighet och gör 3-1 med 5 minuter kvar.

Vi lyckas stå emot Emmaljungas anfallsförsök och tar vår första 3-poängare i Flickor C. :)

Målskyttar: Wilma La, Mia-Maria, Erica

Bortamatch i Landskrona för Flickor D
2022-11-20 19:59

Lördagen den 12/11 var det dags för match i Flickor D i Borstahusens idrottshall. Vi har pratat mycket om vikten att vara på hugget i de fösta matchminuterna och ändå lyckades Landskrona-tjejerna överupmpa oss och göra 1-0 efter 26 sekunder.

Vi jobbar oss in i matchen men det dröjer ända till 5.55 in i tredje perioden innan Tindra lyckas kvittera till 1-1, framspelad av Selma. Efter 8 minuter får vi en utvisning för otillåten trängning och Landskrona tar ledningen i matchen igen i sitt powerplay. 

ÅK-tjejrna jobbar på och återigen lyckas vi göra ett viktigt mål i matchen sista minut. 14.46 kvitterar Julia till 2-2 vilket betyder att vi får 1-poäng med oss och fotfarande kan titulera oss obesegrade. 

Målskyttar: Tindra och Julia 

 

Erica Camper matchvinnare i Gantofta
2022-10-25 18:54

Söndagens match spelades i nya Gantoftahallen mot Gantoftas F09. Vi fick ytterligare en mardrömsstart med underläge 2-0 efter bara 3 minuter. Tjejerna kämpar på och vi lyckas reducera till 2-1 genom Erica Camper framspelad av Lowa Bjärnor. Härligt att se att Lowa använder den uppspelspass vi tränat på under träningarna!! :) Julia Jungvig Frick lyckas kvittera till 2-2 på ett långskott som tar på någon spelare på vägen och blir för svårt för Gantofta-målvakten.  Gantofta fortsätter med fint kontringsspel och gör 3-2 innan periodpausen.

Andra perioden blir mållös.

Trredje perioden startar med att Gantofta ökar på sin ledning till 4-2. Mia-Maria svarar direkt på detta genom att bryta igenom och göra ÅKs tredje mål, framspelad av Wilma Lundberg. Mia-Maria fortsätter jobba hårt runt Gantoftas mål och detta resulterar i kvittering, 4-4. Gantofta är inte nöjda utan fortsätter att jobba och snor åt sig bollen från en av våra backar och tar åter ledningen med 5-4. 9.58 testar Selma Persson skott från mittplan som hon sätter och som betyder att det återigen är kvitterat, 5-5. 

Sista minutrarna blir det fruktansvärt spännande och med tre sekunder kvar, 14.57 i tredje perioden, lyckas Erica Camper få in ett mål som betyder 6-5 till ÅK och vinst!! 

 

 

 

Ramsa i Gantofta

Segerdans i Gantofta

3-3 mot Gårdarike
2022-10-25 18:39

Det var ett taggat gäng som åkte till Vellinge för att möta Gårdarike IBK F07-08  i Herrestorpshallen.  Tjejerna var med från början av matchen, höll i bollen och spelade runt på  bra sätt. Gårdarike gör matchens första mål. De kan sedan öka på sin ledning till 2-0 i powerplay sedan vi drabbats av en utvisning för hög klubba. I andra perioden tar ÅK-tjejerna kommadot i matchen och 3.14 in i period 2 reducerar Selma Persson  till 2-1. Selma assisteras av Mia-Maria Johansson. Selma står även för kvitteringen, 2-2. Målet görs genom en volleyskarv på pass från Julia Jungvig Frick. Den tredje perioden blir en riktig nagelbitare där Gårdrike gör 3-2 4.37. Vi jobbar hårt för en kvittering och Julia Jungvig Frick lyckas få in ett långskott 9.56 in i period 3.  Båda lagen går för vinst och det blir en kamp in i det sista. Matchen slutar 3-3, men det känns som en vinst för oss!! Vi ledare är överens om att alla tjejer- målvakter, backar, centrar och forwards -  presterade sin bästa innebandy och visade sin bästa kämparanda och att det var detta som gav oss 1 poäng i dagens match!! Forza ÅKIBS

Hemmamatch x 2
2022-10-25 18:19

Söndagen den 16 oktober blev det dubbla matcher för flickor 09/10.

 

Första matchen spelades mot Höganäs IBF F07-09. Vi fick en tuff start och låg under med 2-0 redan efter 34 sekunder. Höganäs spelade bra och vi hade svårt att få kontroll över bollen och våra uppspel fastnade på Höganäs-tjejerna.  Under matchen fick vi tre power-play där vi fick bra tryck mot Höganäs-målet och några riktigt bra målchanser. Vi lyckades inte få in bollen utan istället ökar Höganäs på sin ledning till 3-0 i andra perioden och till 5-0 i tredje perioden.

Det blev en rättvis seger till ett bättre spelande Höganäs. Extra plus till vår powerplay-kedja som rullar runt bra.

 

I andra matchen stod Hjärnarp IBK F08-10 för motståndet.  Matchen är jämn och vi behöver ett powerplay för att få till ett ledningsmål.  14.57 i första perioden gör  Wilma Lagergren 1-0 assisterad av Selma Persson. I andra perioden drabbas vi av en utvisning, hög klubba. Vår box lyckas hålla tätt.  I tredje perioden ökar Ellen Andersson på ledningen till 2-0 på pass från Mia-Maria Johansson. Nästa målgörare i matchen blir Klara Sandgren som spelas fram av Erica Camper. Matchens sista mål görs av Julia Frick Jungvig på pass från Selma Persson. Extra bra prestation av Selma Persson som levrerade snygga pass hela matchen. :)

 

 

FBC Engelholm vs ÅKIBS F09/10
2022-10-09 16:08

Dagens match spelades i Ängelholm mot FBC Engelholm 08/09.

Tjejerna taggade till med ny ramsa inför matchen.

Hejaramsa

 

 

FBC Engelholm öppnade med ett ledningsmål ( Loella Bengtsson, ass Emma Pommer) redan efter 11 sekunder. Engelholm ökade på sin ledning till 2-0 efter 8 minuter genom Emma Pommer.

Vi jobbar oss in i matchen och 9.07 trycker nr 98, Mia-Maria Johansson,  in reduceringen 2-1. Mia assisteras av nr 25, Nike Ahlin.

Cirka en halvminut senare hänger nr 63, Selma Persson, bollen i krysset. Hon assisteras av nr 21, Tindra Johansson. Efter period 1 har vi 2-2 på tavlan.

 

En bit in i andra perioden blir en FBC-spelare utvisad för slag. ÅK-tjejerna lyckas inte riktigt få igång rullet i PP utan det blir stressat med chanspassningar och hafsiga avslut. Det är bra tempo i matchen och chanserna avlöser varandra, men det blir inga mål i andra perioden.

 

I tredje perioden tar Engelholm åter ledningen genom Emma Pommer som skjuter via en av våra spelare i mål. Därefter åker vi på en utvisning för för många spelare på banan.  Vår box och målis jobbar på bra och släpper inte in något i 4-5.

8.22 kan Engelholm öka på sin ledning till 4-2 (Adora Erlandsson, Fiali Ljugdahl) 5-2 kommer på skott från Emma Pommers klubba.

ÅK-tjejerna jagar reduceringen, men lyckas inte få in bollen. 

Tjejerna gör en bra match -  kämpar väl och bra passningsspel! Vi jobbar vidare med att hitta målet och tränar vidare på vårt powerplay.

 

ÅKs målskyttar: Mia-Maria, Selma

 

Å/K F09/10 - Malmhaug
2022-10-09 15:37
Arkivbild

Lördagen den 8 oktober var det dags för match borta mot Malmhaug. Vi var tidigt på plats i Kulladals sporthall och det märktes på tjejerna att de var taggade inför dagens match.

Efter förra matchen tidiga insläppta mål var vi alla överens om att vi skulle vara med från start och det är vi också. Vi tar ledningen i matchen genom ett skott utifrån från nr 59,  Julia Jungvig Frick. Vi får en utvisning för upprepade förseelser inom laget som våra boxplay-tjejer klara galant. 

I slutet av första perioden tar Malmhaug över spelaet lite och pressar högt. De lyckas också få till en kvittering.

En bit in i andra perioden får vi spela powerplay. Tjejerna rullar runt fint och nr 59, Julia Jungvig Frick, får sätta sin andra boll för dagen i nätet. 

Tredje perioden startar och vi har 1-2 på tavlan. Vi får möjlighet att spela powerplay. Vi spelar bra och har många målchanser. Direkt efter PP:t får vi spela ett PP till eftersom Malmhaug har för många spelare på plan. Tyvärr åker vi själva på en utvisning för hands så att det blir spel 4-4  istället. Sista minuterna blir en riktig nagelbitare där Malmhaug pressar högt och vi försöker försvar oss och kontra. Malmhaug tar ut målvakten och spelar 6-5. Vi har några chanser att lägga bollen i tomt mål, men får inte till det. Lyckan är total när hesa Fredrik ljuder och vi har vunnit denna jämna och spoännande match.

 

Målskytt ÅK: Julia 2

 

Hemmapremiär i Arena Åstorp för F09/10
2022-10-09 15:02

Säsongens första seriematch spelades i Arena Åstorp lördagen den 1 oktober. Malmö FBC stod för motståndet.

Redan i den första spelminuten tar Malmö ledningen i matchen med 1-0 genom mål av nr 16 Heidi Gallino, assisterad av nr 62 Klara Avesson.  Efter målet vaknar vi till och tar över matchen spelmässigt. Vi äger mycket boll och rullar runt på alla fem spelarna på banan, men lyckas inte få till någon kvittering. 6 minuter in i andra perioden får ÅK en spelare utvisad för otillåten trängning. Tjejerna i boxen jobbar hårt men till slut lyckas Malmös nr 95, Minna Lantz,  sätta 2-0.

Tredje perioden startar med att ÅKs nr 60, Klara Sandgren, reducerar till 1-2 på en snygg framspelning av nr 25, Nike Ahlin. ÅK-tjejerna pressar på och jobbar för en kvittering. 

Med ca 2 minuter kvar av matchen tar Malmö Time-out. 10 sekunder efter time-outen ökar Malmö på sin ledning till 3-1, återigen är det nr 95, Minna Lantz, som är målskytt. 

Våra ÅK-tjejer spelade riktigt bra innebandy i säsongens premiärmatch. Det var vi som förde matchen . Vi  höll i bollen och hittade passningar på bra sätt.  Vi skapade massor av målchanser. 

 

ÅKs målskytt: Klara

 

Länk till highlights:

https://youtu.be/rMz7-uyo-f4

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 30/11 17:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 22/11 11-22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/11 10:41 
Åstorp/Kvidinge IBS, 17/11 17:40 
Åstorp/Kvidinge IBS, 16/11 22:55 
Åstorp/Kvidinge IBS, 13/11 19:12 
Åstorp/Kvidinge IBS, 06/11 11-06 
Åstorp/Kvidinge IBS, 01/11 16:50 
Åstorp/Kvidinge IBS, 29/10 10-29 
Åstorp/Kvidinge IBS, 26/10 10-26 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/10 10-19 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/10 10-11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 04/10 10-04 
Åstorp/Kvidinge IBS, 29/09 18:40 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort