2017-01-24 20:19
#21 Felicia gjorde en riktigt bra match
Ja vilken match det blev mot Jönköping i lördags, fyllda läktare och en riktigt bra match. Det är helt fantastiskt att få uppleva dessa matcher. Vi hade förväntat oss en riktigt jämn match och det blev också så ända in i slutet.

Å/K IBS – Jönköping IK 3 – 4 (2-0, 0-2,1-2)

Tyvärr så förlorade vi matchen och det känns fördjävligt med tanke på hur arrangemanget runt matchen såg ut. Vi hade VIP kväll vilket innebär mycket folk på läktaren och stämningen var verkligen på topp. Men trots allt så tycker jag med de förutsättningar och sättet vi utför matchen skall vi gå med huvudet högt, inte för att man skall vara nöjd men vi gör vissa saker riktigt bra och de skall vi ta med oss.

Första perioden gör vi riktigt bra och vi tar också rättvist ledningen med 2-0. Här ligger vi rätt i våra positioner och får till några riktigt bra kontringar som ställ Jönköping helt. Våra mål är dessutom riktigt snygga, först Felicias skott i krysset väckte hela hallen. Fias mål är också snyggt när ho kommer fri mot målvakten och retfullt enkelt sätter bollen i mål. Loella storspelar i målet och visar upp grymt bra målvaktspel. Vi käkar skott framför eget mål som aldrig förr och hjälper Loella på ett mycket bra sätt.

Andra perioden så faller vårt försvar ihop lite och Jönköping pressar oss riktigt bra. De får också utdelning på detta och går upp till 2-2. Vi blir lite passiva i denna period och Jönköping har verkligen övertaget och de vinner också skottstatistiken. Men vi har 2-2 på tavlan.

Tredje perioden märks det ordentligt att vi saknar lite spelare, vissa går på knäna men ger sig inte och många visar upp en härlig inställning. Inom loppet av ca 5 minuter har vi gjort vars ett mål till och det är precis så här en toppmatch skall vara. Men efter ca 7 minuter så gör JIK 3-4 och tar ledningen igen. Vi tar en time out när det är 3 minuter kvar och vi gör ett sista tappert försök med att få minst en poäng med oss. Skottstatistiken i denna period blev 11-12 så det fanns verkligen chanser åt båda hållen. Men JIK håller undan och vinner till slut också matchen.

Poängen fördelades enligt följande;

Felicia Karlsson 1 mål 1 assist
Sofia Henriksson 1 mål
Amelie Uhr 1 mål
Linda Nilsson 2 assist

Tycker vi gör en riktigt bra match med tanke på de förutsättningar vi hade inför denna match. JIK är ett bra lag det skall vi inte glömma och de har varit i SSL tidigare och det märks när de vårdar bollen. Men vi skall hålla huvudet högt som ger de en riktigt bra motstånd och det är dessa matcher som man vill lira. Loella blir än en gång vald till matchens lirare då hon åter igen gör en riktigt bra match. Amanda Hansson blir vald till bästa försvare i hemmalaget.

Stort tack till vår klubb med vår marknadsansvarige Joakim Leijon i spetsen som fixade en VIP kväll till oss på damsidan, riktigt kul och det får vi hoppas bli en återkommande grej.  Tack alla ni som var ock stöttade oss från läktaren och ni som hjälpte till runt matchen. Grymt bra jobbat, ni är guld värda för oss.

Grymt bra jobbat tjejer och trots förlusten så tar vi med oss de positiva sakerna och jobbar vidare.