2016-10-16 12:03
#94 Agge och #21 Felicia hade stor del i vinsten mot Pixbo
Lördagens stora händelse skedde i Åstorps Sporthall när Å/K IBS tog emot Pixbo i damallsvenskan. Två riktigt bra lag skulle drabba samma och vilken match det blev.
Å/K IBS – Pixbo Wallenstam IBF 8 – 5 (3-1, 1-2, 4-2)

Veckan har annars varit lite strulig för oss där vi har haft en del frånvaro på grund av skador, sjukdomar och jobb. Men jag tror samtidigt att det inte bara är vi som har dessa problem just nu utan alla lagen stångas med detta. I matchen saknades Alek (jobb), Arta (skadad) och Amelie (sjuk) så femmorna haltade lite. Trots detta så lyckades vi få ihop våra formationer och vi visste på förhand att det skulle bli tufft och att vi var tvungna att vara med från början. Helt riktigt så satte Pixbo i högsta växeln och i hade ett skott i ribban redan i första anfallet. Detta var bra för oss och det gjorde att vi kom igång mycket bra.

Vi slet ihop som ett lag där alla hjälpte varandra och såg till att backa upp för sina lagkompisar. Dessutom blir vi mycket bättre när vi möter bra spelande lag vilket Pixbo är. Men i år är vi också ett riktigt bra lag där alla tjejerna bidrar och krigar för laget. Vi har några riktigt bra sekvenser som vi också får utdelning på. Med tre snabba mål rycker vi ifrån och det hade varit skönt att gå till pausvila med detta. Men Pixbo ville annat och lyckades få in bollen i mål med endast 2 sekunder kvar av perioden.

Matchen var hela tiden intensiv och publiken bjöds på riktigt bra innebandy. Båda lagen ville verkligen vinna. Pixbo som var stärkta av sitt sena mål från första perioden hämtar in och kommer ifatt oss. De går upp till 4-4 en bit in i tredje perioden och innan detta har vi lyckats göra ett mål i powerplay. Pixbo har lyckats hämta in underläget men idag ville vi inget annat än att ta alla tre poängen. Vi växlar upp igen och går ifrån till hela 7-4 inom loppet av 9 minuter. Matchen slutar 8-5 och vi tar en mycket viktigt seger.

Alla spelare jobbar bra idag men Felicia som verkligen har kommit in i laget, jobbar alltid stenhårt. Tillsammans med Agge så bildar de ett riktigt bra radarpar och idag var de en stor bidragande roll till vår seger. Men ven Anna visar hög klass och levererar idag två högklassiga mål.

Det är riktigt kul att möta lag som Pixbo där vi verkligen får jobba stenhårt hela tiden. Man kan inte ge dem lillfingret för då hugger de hela handen. Alltså vi måste hela tiden tänka på vad vi skall göra och det är så lärorikt att få spela dessa matcher.