# 12 Sylle forsätter att göra mål
Taggade till tänderna åkte vi till Mölnlycke denna lördag för att möta Pixbo. Läs mer här!

Pixbo Wallenstam IBF – Å/K IBS 6 – 5 (0-4, 2-1, 3-0, 1-0)

Taggade till tänderna åkte vi till Mölnlycke denna lördag för att möta Pixbo senast vi möttes så spelade de riktigt bra medan vi stod och tittade på. Pixbo spelar med bra fart och de har en del skickaliga spelare. Nu gällde det att vi var på hugget från första nedsläpp och att vi alla jobbar stenhårt.

Första perioden startar med att vi blir ordentligt nedryckta i vår egen zon. Men succesivt växer vi och gör några ordentligt fina kontringar och uppspelen sitter perfekt. Vi får ett powerplay efter ca 8 minuter och redan en halv minut efter så gör vi 0-1. Målet görs av Fia och assisten står Stephanie för. Här fick vi igång ett riktigt bra powerplay och innan målet så hade vi en del skott som gick strax utanför målet. Minuten senare är det dags igen och nu är det Agge som snyggt hänger in bollen efter ha dragit ifrån Pixbos försvar. Vi får spela box strax efter Agges mål, Anna åker ut för slag. Vi gör det riktigt bra. Boxarna sliter stenhårt och vi ger inte Pixbo en chans till några bra lägen.  Vi klarar dessa minuter i underläge och Anna hinner precis komma in när hon snyggt sätter in bollen i mål efter passning av Fia. Vi får chans att spela ytterligare ett powerplay efter nästa 16 minuter. Vårt powerplay är återigen mycket bra och när nästan två minuter gått så har Anna gjort mål igen och vi har 0-4. Assisten stod återigen Stephanie för.

Andra perioden blir vi lite övermodiga och gör inte jobbet lika bra som vi gjorde i första perioden. Vi får chans igen att spela powerplay efter ca 3 minuter. Dock lyckas vi inte skapa så värst mycket utan det är mer att Pixbo tillätts kontra och har några farliga chanser. Precis innan vi blir fullt så gör de mål, detta efter att Sara varit tvungen att vara utanför straffområdet och domaren dömer straff. Sara är så nära att ta denna straff men bollen ramlar tyvärr in i mål. Efter detta så får vi spela två boxplay då både Frida och Agge åkt på utvisningar. Laget jobbar stenhårt och vi reder ut dessa boxar, men några sekunder efter vi blir fulltaligt så gör Pixbo mål igen och vi har nu 2-4. Nu blev Pixbos glädje lite kortvarig för 25 sekunder senare så gör Sylle mål efter passning av Arta och 2-5 på tavlan som står sig tiden ut.

Tredje perioden drar igång och Pixbo får utdelning nästan direkt, de sätter 3-5. Vi får chans igen att spela powerplay, men nu spelar vi inte med skärpa utan kör lite för mycket chans. Detta gör också att Pixbo kan sticka upp i några riktigt vassa kontringar. De lyckas göra ännu ett mål i sitt boxplay och nu var vi ledare inte speciellt glada. Tyvärr sätter vi oss i några konstiga situationer och låter Pixbo husera hur som helst. 4-5 och nu är det verkligen match igen. Pixbo pressar oss ordentligt och när vi inte tar jobbet som vi skall så kan de även göra 5-5. Vi får nu sikta in oss på sudden death. Pixbo tar kommandot direkt i sudden och det tar bara 33 sekunder innan de hängt in 6-5. Även denna gång för att vi inte tar jobbet på rätt sätt.

Men trots allt så får vi en poäng med oss hem och den kan bli oerhört viktig framöver. Vi spelar mycket bra powerplay de två första och vi får även utdelning här. Det två nästkommande powerplay är mindre bra och vi släpper in två mål, detta är ju mindre bra. Vårt boxplay är riktigt bra och där äger vi. Vi gör en mycket bra första period som kan vara säsongens bäst, här var vi ruggigt bra. Vi fick se några riktigt snygga uppspel och fina kombinationer. I matchen saknades en del spelare så vi kom till spel med endast 12 st utespelare. Men Emilia fick utgå efter några byten. Det var högt tempo i matchen och till slut så orkade vi inte riktigt fullt ut. Tjejerna gör en mycket bra match och trots att det känns som en bitter förlust efter ledning med både 0-4 och 2-5 så tycker jag att vi borde knutit ihop säcken och tagit all tre poängen hem till Skåne. Vi skall heller inte glömma att Pixbo är ett riktigt bra lag.

Tack alla ni som var med och stöttade oss ni är guld värda.

Tjejer ni visar än en gång upp riktigt bra spel och jobb. Matchen var tuff men vi ger oss aldrig. Ni är grymma!