Damer Division 1

Förlust mot Warberg
2016-01-10 11:57
# 15 Anna vald till matchens lirare
Julledigheten är nu över och vi startar denna del av säsongen mot Warberg IC som har tagit hand om första platsen i serien. Känslan var bra i kroppen innan matchstart och vi har ju spelat bra de senaste matcherna. Läs mer här!
2 – 4 (0-0, 2-4, 0-0)

Julledigheten är nu över och vi startar denna del av säsongen mot Warberg IC som har tagit hand om första platsen i serien. Känslan var bra i kroppen innan matchstart och vi har ju spelat bra de senaste matcherna. Warberg skrämmer inte oss och vi skall bara hålla oss till vår plan. Men vi måste se till att vara på tårna hela tiden och vi måste vara med från början.

Vi startade som vanligt på tre femmor och vi gör en riktigt bra första period. I denna period spelade vi mycket fokuserat och disciplinerat. Snacket var bra som vi hade påpekat innan matchen och detta gjorde att vi höll ihop lagdelarna bra. Perioden slutar 0-0.

Andra perioden kommer vi in med bra självförtroende och härlig inställning. Men när spelet drar igång så hamnar vi långt ner i vår zon och vi börjar slarva och inte vi gör inte jobbet fullt ut. Warberg känner detta och flyttar upp sina positioner och det får de också utdelning på. Inom loppet av 2 minuter så leder de med 0-3 och nu blev vi tvingade att ändra om i femmorna. Vi får 1-3 och det är Sylwander som assisterar Agge med en fin passning. Agge gör inget misstag utan hänger snyggt in bollen i mål. Nästan direkt efter detta så hinner vi knappt vinna tekningen förrän bollen ligger i vårt mål igen, vi har gjort ett mycket snöpligt gjort självmål. Det var ju inte detta vi behövde precis då. Men som vanligt och så många gånger förr skrattar turen oss rakt i ansiktet. Arta gör dock mål när det återstår 4 sekunder av perioden och det var ett psykologiskt viktigt mål. Assisten stod Agge för.

Tredje perioden forsätter vi att stå upp bra och det börjar bli lite hårade närkamper. Men vi har en tendens att under halva matchen skicka bollar kors och tvärs utan adresser. Upplever att vi stressar istället för att ta det lugnt och behärskat. Det blir inga mål i denna period och matchen slutar 2-4.

Jag tycker att vi stundtals spelar riktigt bra men att vi måste lugna ner oss och värdera lägena bättre. Vi har fyra powerplay som vi i princip inte skapar någonting på och det är bedrövligt och detta måste vi ta tag i. Detta är gratis chanser som vi måste värdera och det är inte okej att vi inte utnyttjar dessa på rätt sätt. Vi blir också tilldömda en straff som Anna tyvärr missar. Cajsa har ett skott som tar underribban och sedan i stolpen och studsar ner mot mållinjen. Om denna boll vara inne vet vi inte eftersom det var mycket folk framför mål och det var svår att se. Hur som helst så dömer domaren att den inte var inne. Men som sagt ingen vet riktigt. Fia har också en boll som hoppar på mållinjen i slutet av matchen men bollen vill inte in.

Våra mål är spelmål medan två av Warbergs mål kommer på grund av våra misstag. Vid Warbergs tredje mål så har vi precis innan ett friläge där Anna kommer helt fri med målvakten, men hon missar och spelet vänder och Warberg gör mål. Liknande mål har vi sett många under denna säsong och det är inte rättvist.

Sara som skyddar vårt mål idag fick göra några svettiga räddningar framför allt i sista perioden. Hon tar dessutom en straff.

Men nu gäller det att vi knyter näven och verkligen bestämmer oss för att fixa nytt kontrakt. Det är många poäng kvar att plocka och nu är det bara upp till oss själva att ta tag i saker och ting.

Tack alla ni som hjälpte till runt matchen, ni är guld värda.

Nu väntar ny match på onsdag 13/1 mot Stanstad när vi nu går in i Skånemästerskapen. Matchen kommer att spelas i Bråhögshallen 19:30.