Poängtapp trots spelövertag
2015-10-11 11:51
#2 Linda 2 mål i matchen
Å/K IBS – Fröjereds IF 6 – 7 (1-2, 4-1, 1-4)

Lördagens hemmamatch mot Fröjereds IF fick ett snöpligt slut. Vi kom igång bra i början av matchen och vi kunde haft ledningen med 3-0 efter tre minuter men vi har inte riktigt flytet i målskyttet. Bollen valsar rundor på mållinjen men den vill inte gå in. Tycker alla våra femmor spelar riktigt bra stundtals men ändå så tar Fröjered ledningen med både 1-0 och 2-0. Men precis innan perioden tar slut så lyckas vi göra mål.

Andra perioden fortsätter vi jobba på ännu mer och detta gör att vi får utdelning. Fröjered är farliga när de får tid på sig att hitta passningar så det gäller att ligga tätt på dem och inte ge de några utrymmen. Vi drar ifrån till 5-3 efter denna period och i detta läge är vi mycket bättre än motståndarna. Dessutom har vår back Heidrun Bjartmarz gjort 3 mål.

Tredje perioden  börjar inte bra för vår del,  vi agerar väldigt passivt och blandar det med mycket slarv. Detta gör att av släpper in Fröjered och de går från 5-3 till 5-6 i matchen och istället för att kunna spela avslappnat så måste vi helt enkelt börja kriga för att få med oss några poäng. Vi gör lite ändringar och försöker få till en kvittering men vi lyckas inte hela vägen och vi förlorar matchen med 6-7.

En riktigt snöplig förlust tycker jag och här skulle vi verkligen ha tre poäng. Men så är innebandyn och det räcker inte att man är bättre än motståndarna i 50 minuter utan man måste vara bäst i 60 minuter. Tyvärr släpper vi in motståndarna helt onödigt och detta gör att vi tappar tre poäng. Men vi måste ta med den andra perioden och bygga vidare på det, för där spelade vi riktigt bra. Våra backar Heidrun Bjartmarz och Linda Nilsson gör tillsammans 5 mål. Sara gör en hel del kvalificerade räddningar och visar upp att hon är i riktigt bra form.