Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Styrelsen

Årsredovisning 23/24
2024-06-26 12:36

För er som är intresserade av att läsa Årsredovisningen 23/24.

Styrelsen för Åstorp/Kvidinge Innebandysällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2023-05-01 – 2024-04-30

Förvaltningsberättelse

Verksamhetens art och inriktning
Åstorp/Kvidinge IBS är en ideell förening vars främsta syfte är att erbjuda barn, ungdomar och vuxna möjligheter att under organiserade former träna och tävla i innebandy. Föreningens övergripande mål är att bedriva en väl fungerande verksamhet där den enskilde individen står i centrum. För föreningen är det oerhört viktigt att varje enskild individ utbildas i sin egen takt och att rent spel ska eftersträvas oavsett ålder och kön. Ingen diskriminering accepteras i någon form. Alla är lika välkomna. Föreningen skall i sin verksamhet aktivt verka för en doping, alkohol och drogfri idrott.

 

Medlemsavgifter

Åstorp/Kvidinge IBS medlemsavgift har under verksamhetsåret uppgått till 50 kr enligt beslut på årsmötet den 12 juni 2023.

Styrelsen, revisorer samt övriga funktionärer

Ordinarie Ledamöter                                                  Vald t.o.m årsmötet

Lennart Hultberg                            Ordförande                        2025     
Ann-Sofie Persson                          Sekreterare                        2025     
Ulrika Svanberg                               Kassör                               2024     
Jill Camper                                       Senioransvarig                  2025
Fredrik Udd                                      Tävlingsansvarig               2025     
Berit Camper                                   Kioskansvarig                   2024
Anders Nilsson                  Ungdom/Domar/Lotteri                2024
Peter Tibemo                                   Materialansvarig/IT         2024     

Styrelsesuppleanter
Tobias Axelsson                               Marknadsansvarig            2024     
Niclas Olsson                                    Marknad                          2024Ordinarie revisor
Anders Karlsson                                              2024

Valberedning
Christer Persson   Ordförande                        2024
Bertil Lindberg                                                2024

Ola Svensson Rolf                                           2024

Bonny Lindberg                                              2024

Firmateckning
Föreningen tecknas av Ordförande Lennart Hultberg och Kassör Ulrika Svanberg.

 

Händelser under och efter räkenskapsåret

Under året har vi fortsatt med vår populära after school verksamhet. Två dagar i veckan med cirka 150 unika deltagare. Fokuset är rörelseglädje. Vi har rönt stort intresse både från andra föreningar samt från andra kommuner. Vi har startat upp en grupp tillsammans med Högskolan i Kristianstad för att titta på möjligheten att evidens basera vårt koncept. Vi har läxhjälp i planeringsfasen med uppstart till höstterminen. Aktivitet after school lämnar en stor samhällsnytta för samhället. Värdet är framräknad av idrottsekonomiskt center i Lund till 7200000 Kr.

Paraverksamhet har etablerats under året. Träningen bedrivs 1 dag i veckan. Vi har 15 unika deltagare. Vi har hjälpt till att anordna en innebandyturnering med 8 lag från Bjuv, Klippan och Åstorp från anpassad grundskola.

Laget har deltagit med spel på vår aktivitet solkampen. Vi arbetar med att sprida vår verksamhet till närområdet för att få fler utövare.

Vi har sökt och blivit beviljade flera stipendium för vår verksamhet.

Vi har startat igång lagråd och ungdomsråd för våra yngre lag. Vi har haft cykler enligt vårt uppsatta program. Uppstarten känns bra och kommer fortsätta under kommande år. Här har vi fått hjälp av Petra Axheimer att facilitera detta.

Vi har haft förmån som Åstorps kommuns enda förening deltagit i hållbarhetsmöte med andra föreningar som har kommit långt i detta arbete under RF Sisus regi. Några exempel på föreningar som är med är Ängelholms vollybolldamer, Rögle, Landskrona BOIS, HIF, Eskilsminne, Hittarp, Högaborg och FCH.

Vi har varit inbjudna att föreläsa om vårt hållbarhetsarbete för Bland annat Skånska innebandyförbundet inför VM2024, Svensk elithandboll, Rotary.

Solkampen genomfördes för andra året. Denna gång hade vi återbruk och fyllde vår ”gamla hall” Sporthallen. Para och innebandyskolan spelade under pauserna. Vi har även haft utbyte med FCH och Köpenhamnsalliansen om hållbarhetsarbete. Våra danska vänner har tagit vårt Hållbarhetskoncept rakt av. Det känns hedrande för föreningen att andra kopierar vårt arbete.

 

Verksamhetsberättelser

Ungdomsavdelningen
Detta året har vi haft 35 knattar som skrattat och haft kul en gång i veckan. Nästa säsong flyttar de äldsta upp och bildar en ny grupp P/F 18/19.
Våra övriga barn/ungdomar har varit utspridda från grön C till pojkar A, det är från 6år till 16år.
Klubben har deltagit i 10 serier där några har haft dubbla lag. Till nästa säsong kommer det att öka till 12 serier.
Fördelningen pojkar flickor har varit ca 140 pojkar och 90 flickor.
Våra träningspass har bedrivits i Arena Åstorp, Kvidingehallen och Tingdalshallen.
De flesta matcher har spelats i Arena Åstorp.
Vi har också deltagit i Skånemästerskapet i samtliga klasser på ungdomsnivå.
Våra äldsta pojkar och flickor fick även mäta sig i Ungdoms-SM där båda tog sig vidare till omgång två.
Allt detta hade vi inte kunnat genomföra om vi inte varit en härlig grupp ledare/tränare. Vi hamnar runt 45-50 st som på något sätt bidragit till att våra barn/ungdomar har fått röra på sig och vara med i en gemenskap.
Anders ”Nilon” Nilsson
Ungdomsansvarig

 

Representationslag Herr H1

Målet för H1 säsongen 2023/2024 var att vara ett stabilt lag och spela in en hel del juniorer för att förbereda oss på en stor generationsväxling kommande säsong.

Laget slutade på en fin 3:e plats och endast en poäng efter tvåan Olofström och det Allsvenska kvalet. Vi drabbades hårt av skador och tappade många etablerade spelare tidigt på säsongen. Många av matcherna startade vi med en 6 till 7 etablerade spelare och 8 – 9 juniorer. Tanken från början var att vi skulle spela med cirka 9 - 10 rutinerade och fylla upp med 5 yngre. Utifrån förutsättningarna som blev gjorde vi en klart godkänd säsong.

Noterbart är att Andreas Bremer vann poängligan i hela serien på 62 poäng.

 

Nästa säsong går vi in i vår stora generationsväxling. Redan nu har vi lyckats koppla till oss väldigt intressanta spelare.

 

Conny Camper

 

Representationslag Dam D1

Målsättningen för säsongen var att säkra en plats i den nya regionettan. För att uppnå detta sattes en topp 4 placering som mål.

Vår placering denna säsong tog form successivt. Vi hade som delmål att kvalificera oss till den nya serien genom att placera oss bland de fyra bästa, men det utvecklades sedan till att kämpa om seriesegern och en plats i kvalspelen uppåt. Det var fantastiskt att se hur allt avgjordes under de sista tre omgångarna.

Vårt träningsupplägg innefattade endast två kvalitativa träningar istället för de vanliga tre som de flesta andra lagen hade den här säsongen. En hög närvaro på träningarna innebar mycket speltid för att stärka alla delar av spelet. Vi gjorde vissa justeringar i vår tidigare uppsatta gameplan, vilket resulterade i ett stabilt försvar och få insläppta mål samtidigt som vi gjorde flest mål i serien. Vid tillfällen med lite färre spelare på träningarna fokuserade vi på övningar som efterliknade matchsituationer, särskilt avslut från olika positioner, vilket gav positiva resultat. Att lyfta fram unga talanger för att låta dem växa in i laget var också en viktig del av strategin.

Vi hade inte många skador under säsongen förutom en olycklig korsbandsskada tidigt under försäsongen och en hand i gips efter matchen mot Munka Ljungby IBK i slutet av serien. Annars klarade vi oss relativt oskadda, vilket inte orsakade några större problem tack vare bredden i truppen.

Vi har haft betydande framgångar denna säsong, vilket resulterade i en serieseger och kval till den nya Allsvenskan. Det var en fantastisk känsla för tjejerna att lyfta bucklan i den sista matchen, även om det var på bortaplan. Dessutom har vi haft framgångar i poängligan med Felicia som vinnare av den och ytterligare tre spelare på topp 15-listan. Vi har också gett chansen till många yngre spelare att starta matcher, både under säsongen och i kvalet, vilket är positivt inför nästa säsong. Dessa erfarenheter är viktiga att ta med sig för de som inte tidigare har spelat på den nivån. Det är också viktigt att notera att vi inte låg långt ifrån de allsvenska lagen.

Inför kommande säsong kommer vi att bygga vidare på det vi avslutade föregående säsong. Vi behåller samma spelsystem och inställning som ledde oss till seriesegern. Vi kommer att behöva ersätta några spelare som inte kommer att vara med oss nästa säsong, vilket har lett till att vi har värvat in erfarenhet som är viktig att ha med i laget. Vi strävar också efter en blandning av åldersgrupper, med en hälsosam mix av äldre och yngre spelare. Att fortsätta att ge möjligheter till talanger att utvecklas och konkurrera om platserna kommer också vara en prioritet när vi breddar laget. Målet är att fortsätta vara ett topplag även nästa säsong.

Marcus Losell & Fredrik Udd

 

Herrlag H4

Laget startades inför denna säsong och bestod av många yngre spelare och en 3 – 4 rutinerade. Dessvärre åkte laget ut tidigt från Skånemästerskapen och fick en hyfsad tuff start på säsongen men laget växte med tiden. Blev starkare och starkare och gruppen var riktigt sammansvetsad. Laget hade en hög träningsnärvaro och vi var nästan alltid runt 20 spelare på träningarna. På matcherna startade vi alltid på 3 femmor och hade med oss ett par avbytare på det och vi försökte alltid ge alla minst två perioders speltid. Laget spelade bättre och bättre och plötsligt var vi överst i tabellen efter att ha slagit Engelholm i en seriefinal. Grabbarna släppte aldrig taget om förstaplatsen och vi avslutade serien med ett par storsegrar och fick fira med guldhattar och skumpa på hemmaplan efter sista seriematchen. Eftermiddagen och kvällen firades på Kvidinge Pizzeria och KIFs klubbstuga trots det var söndag.

Division 3 nästa säsong och med det nya utmaningar. Vi kommer fortsätta satsa på spåret med mycket ungt och utvecklingsbart kryddat med ett par rutinerade.

Conny Camper

 

Damlag D3

Målet för D3 säsongen 2023/2024 var i första hand att dra igång ett nytt lag där vi ville få våra unga spelare att ta klivet från ungdomsinnebandyn till spel på seniornivå.

Laget placerade sig på en sjundeplats av tio deltagande lag i division tre. Det mest positiva med spelet under säsongen var vårt anfallsspel. Endast två lag lyckades göra fler mål än vi. Även om placeringen var blygsam kan vi vara nöjda med att vi var med resultatmässigt i nästan alla matcher. T.ex. två uddamålsförluster mot det lag som gick upp i division två.

Vi hade väldigt god träningsnärvaro i början av säsongen. Tyvärr dalade den i slutet. Det fanns flera orsaker till det. Ett späckat spelschema i både D3 och JAS var en faktor. Vad gäller utvecklingen var det flera spelare som tog rejäla kliv under säsongen. Och som lag har vi närmat oss de mer erfarna lagen.

Vi hade några personliga framgångar i att några av våra spelare slutförde säsongen i D1 i stället för D3. Då målet med laget för säsongen var att börja spela seniorinnebandy är egentligen det enda mätbara målet hur vi presterade andra halvan jämfört med första. Och vi lyckades ta fler poäng, göra fler mål och få en bättre målskillnad under andra halvan. Detta trots att flera av våra spelare slutförde säsongen i D1 i stället för D3.

Nästa säsong kommer vi jobba för att höja nivån på både träningar och matcher. Målet nästa säsong är att vara ett topplag i D3, och att avsluta säsongen med att ta klivet upp till D2.

Roland Pfeiffer

 

JAS Dam

Målet med säsongen 2023/2024 var att bli ett mer sammansvetsat lag, utveckla vår spelare och kunna stå upp mot lagen som är mer etablerade och ofta kommer högt i tabellen.

Sammanfattningsvis för säsongen 2023/2024 är vi överlag nöjda. Säsongen började svagt och med dåliga resultat som skapade både oro i gruppen och hos oss ledare. Vi gjorde en bra bortamatch på en av de längre resorna lite innan hälften av säsongen var spelad och därefter vände känslan i gruppen. Därefter gör vi många bra matcher och står upp väl mot egentligen alla lagen och känslan i gruppen hamnade på den positiva sidan.

Vi är inte helt nöjda med placeringen i tabellen. Vi borde tagit några poäng till och hamnat någon placering upp i tabellen.

Träningsnärvaron har överlag varit väldigt bra. Vi var ofta runt 20 tjejer på träning och några gånger över 20. Överlag var känslan att tjejerna ville komma på träningarna vilket är helt avgörande för att vi ska kunna utveckla våra tjejer och skapa en god stämning i truppen. Utveckling av spelarna har överlag varit hög. Många spelare har tagit kliv i sin utveckling, allt från självförtroende till teknik. Många av tjejerna som varit med i Jas har fått spela matcher med D1 vilket visar på bra utveckling. Utöver det lyfter vi upp unga spelare som får vara med och träna och några har fått prova på att spela match med JAS.

Mottot och målet inför nästa säsong är att bli ännu seriösare, "seriösast i landet". Träna hårdare, oftare och mer effektivt. Under sommaren kommer vi att ha en egen träning och där kommer hela 09/10/11 vara kallat tillsammans med deras ledarstab.

Johan Igglund

 

JAS Herr

Den gångna säsongen återstartades ett lag i JAS Herr och truppen bestod av spelare och ledare från flera olika lag, inkluderat nyförvärv. Vi hade en stor tro på oss själva och fick en bra känsla under försäsongen. Vi jobbade aktivt med att få ihop gruppen både taktiskt och som lag. Vår målsättning var att "stöka" till det i tabellen och ge favoriterna en match sett till sluttabellen. Vidare att ska förutsättningar för att framgent ha ett JAS-lag som är attraktivt att spela i.

Under hösten hade vi utmaningar med självförtroendet och gruppdynamiken. Vi fick en tung start på serien resultatmässigt, vilket tog på de mentala krafterna. Vi förändrade vårt tänk och började jobba med kortsiktiga målsättningar för att hitta energi. Tyvärr föll vi på "målsnöret" i vissa matcher, där vi förtjänade ett bättre utfall. En specifik utmaning har varit frustrationen som infunnit sig, vi har dragit på oss för många onödiga utvisningar och i vissa lägen av matcher har vi varit för naiva, här vilar ett ansvar på ledarstaben.

Med facit i hand hamnar vi på en plats i serien som känns relevant. Vi är inte nöjda med vår poängkvot och vi borde tagit ett antal poäng till. Hade vi fått lite medstuds under hösten hade vi säkerligen varit med i racet om slutspelsplatserna längre in på säsongen. Gällande träning är vi väldigt stolta över vår närvaro och intresset som finns i laget. Vi har flertalet spelare som har 100 %, eller nära inpå, i närvaro. Från att vara en brokig skara spelare kan vi nu konstatera att vi har kommit ihop som grupp och utvecklats som spelare och individer. Som lag avslutar vi säsongen med flaggan i topp!

Vi jobbar aktivt med att få ihop ett slagkraftigt lag inför kommande säsong. På grund av ålder tappar vi ett par tongivande spelare men vi ser samtidigt möjligheter för andra att kliva fram. Vi ser fram emot en ny säsong med de utmaningar som den medför.

Christian Hägerström

 

Evenemangsgruppen

Under säsongen har evenemangsgruppen styrt upp sex evenemang; 25-årsjubileum, Solkampen, U-SM, två DM-helger samt årsfesten.

25-årsjubiléet blev en välbesökt tillställning med massor av besökare i Arenan och en fullbokad fest på kvällen. Dagen fylldes med många hemvändare, nostalgiska minnen, träff för våra samarbetspartners och vi fick se bra matcher med härlig stämning. Ett otroligt lyckat arrangemang.

Solkampen hade vi i vår gamla hemmaarena där vi framförallt lyfte fram vår dam- och flicklag samt att paralaget fick göra sitt första framträdande. Tyvärr hade vi färre besökare detta år men insamlingen gav ändå en rejäl slant till nya solcellspaneler.

U-SM och DM gav oss fem heldagar med matcher som fick mycket beröm av gästande spelare och ledare för ett proffsigt genomförande. Dessa dagar är krävande i arbetsinsats men genererar i en hel del intäkter.

Årsfesten blev en bra avrundning på säsongen med över 100 gäster som hade trevligt tillsammans.

Jill Camper

 


Medlemmar
Antalet medlemmar uppgick vid slutet av verksamhetsåret till 392 st. Av dessa var 140 st kvinnor/flickor och 252 st män/pojkar.

Allmänt
Föreningen har under året hållit ordinarie årsmöte 2023-06-12. Styrelsen har även hållit 11 protokollförda sammanträden.Styrelsen tackar spelare, ledare och övriga funktionärer för ett bra samarbete under säsongen.

 

Härr finns den även som bifogad fil:

Årsredovisning 23/24 i sin helhet

 

 

 

 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort