Serie:Juniorallsvenskan H DJ18   Tabell >>
Samling:18:45, Västergårdshallen, Ragnvallagatan 65, Helsingborg
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot FCH.
Vi kör troligen med vita tröjor, men ha med båda.

Sista seriamatchen för säsongen. Vi satsar på att göra säsongens bästa insats för att kunna avluta med en seger!
Bra avslutning på serien
2022-03-18 08:20
Laget och lagets lirare

På torsdagkvällen åkte vi till Helsingborg för att avsluta JAS med ett bortamöte mot FCH. Förra gången vi mötte FCH vann vi enkelt. Men vi visste att det hade ett mycket starkare lag till denna match. Men vi hade bra stämning i laget och visste att vi hade en bra chans.

FCH började matchen klart bäst. Första fem minuterna var det bara Maya i målet som höll oss kvar i matchen när FCH kom till mänger av vassa avslut. Ju längre vi spelade desto bättre kom vi igång. Därför kändes det lite tungt när FCH fick först kunde göra 1-0 efter en turlig sargstuds, och 90 sekunder senare även 2-0.

I andra perioden spelade vi bra från första tekning, och nu skapade vi lite fler lägen än FCH. Redan innan matchen hade vi planerat att byta målvakt i andra perioden. Och när vi närmade oss 10 minuter spelat pratade vi om att det hade varit ett bra läge att göra mål så vi kunde byta in Ida. Med perfekt timing (10:36) kunde Alva assisterad av Natha jobba in vårt första mål. I slutet av perioden fick vi även in kvitteringen efter att Martina tagit skott direkt på ett frislag.

Tredje perioden började på bästa möjliga sätt när Alva hittade Elsa med en bra pass. Elsa sköt ett kanonskott och vi tog ledningen redan efter 29 sekunder. Nu var det en mycket jämn match med chanser åt båda hållen. I mitten av perioden kunde FCH kvitter efter ett kanonskott krysset. När vi närmade oss slutet av matchen fick vi frislag i bra läge. Elvis passade Elsa som sköt direkt och satt bollen snyggt. Tyvärr gjorde domaren bedömningen att Elvis tagit frislaget från fel position (Vi var inte helt överrens med honom där). Frislaget fick göras om, men den här gången hade FCH bättre koll på våra skyttar. Med 35 sekunder kvar satte FCH 4-3. Vi tog direkt timeout och gav instruktioner om hur vi skulle avsluta matchen. Vi plockade ut Ida från målet och chansade med sex utespelare, men det blev inga fler mål.

Som helhet en bra match! Maya blev utsedd till lagets lirare. Motiveringen var bästa möjliga. En tjej som peppar både innan och under match. Sedan spelade hon dessutom väldigt bra.

Nu laddar vi för skånemästerskapen som avgörs om ett par veckor.