Serie:Juniorallsvenskan H DJ18   Tabell >>
Aktivitetsinfo: Hemmamatch mot Stanstad.
Kiosken och sargen är uppe (F06 spelar innan oss), men kiosken ska stängas och sargen rivas efter match.
Ännu en trepoängare hemma för JAS
2022-02-13 20:49
Elsa Rundbäck fick mössan och glasögonen för bl.a sina två mål

Andra raka hemmamatchen innebar andra raka trepoängaren för JAS-tjejerna när Stanstad stod för motståndet under söndagseftermiddagen.

Vi är inte riktigt med från start när Stanstads duktiga Elin Martinsson kliver förbi på vår vänsterkant och skickar in 0-1 efter 3:40 in i första perioden och trots att det är vi som sedan för matchen så dröjer det till klockan står på 14:00 innan Julia P bryter en passning i mitten och kvitterar. Tyvärr tar det bara två minuter innan Elin i Stanstad gör sitt och Stanstads andra mål för dagen och vi går in i periodvila med underläge 1-2. Det finns en hel del som vi känner att vi behöver få rätt på, men till stor del handlar det om tålamod och att låta bollen göra jobbet.

Klart bättre inledning av den andra perioden när Elsa i PP efter knappt en minut kliver in och prickskjuter in kvitteringen. Vi fortsätter tugga på och successivt mala sönder Stanstad under hela andra perioden, men 2-2 står sig på tavlan och vi behöver alltid se upp för deras kontringar.

I den andra periodvilan fortsätter vi prata om var luckorna finns i deras försvar och att det bara är att mala på och ta skott från rätt lägen.

Ta skott gör Elsa på exakt samma klockslag som i den andra perioden, dvs 00:51, då hon vräker in ett efterlängtat ledningsmål. Efter det ledningsmålet kommer en frustrerande period i matchen då vi drabbas av tre utvisningar på raken vilket inte kändes helt rimligt, men BP-uppställningen med Natha, Elvis, Udd och Elsa får jobba på och är stabila och neutraliserar Stanstads hot på ett bra sätt. Mellan utvisningarna får de övriga linorna gå in och fortsätta nöta ner Stanstad och det ger till slut resultat då Alva först gör 4-2 med mindre än tre minuter kvar och sedan kan fastställa slutresultatet till 5-2 med 19 sekunder kvar.

En match som var tålamodsprövande men som till slut gav lön för mödan och ännu en trepoängare. Ida i målet stabil, två mål från första femman, tre från andra och ett bra jobb från tredjefemman (där Filippa Olsson gjorde sin första match i JAS på ett fint sätt) som ledde till att vi till slut kunde trötta ut Stanstadspelarna.

Julia P delade ut lagets lirare till Elsa Rundbäck med motivationen "en spelare som gjorde ett bra jobb och dessutom fick göra två mål". Bra val!