CL98IC/FBC Kalmarsund6 - 4Åstorp/Kvidinge IBS

Serie:Juniorallsvenskan H DJ18   Tabell >>
Aktivitetsinfo: Vi åker buss. Samling 09.00 på Sibylla.
Vi har med sallader (beställning av sallad kommer i en senare kallelse) på resan upp och så blir det typ donken på väg hem.
Händelserik söndag för JAS-tjejerna
2021-12-12 19:03
Alva - lagets lirare

Under söndagen så var JAS-laget iväg på en utflykt till Kalmar och det skulle bli en händelserik dag. Vi hade bara kommit till Skånes Fagerhult innan bussen fick ett motorhaveri och det var bara att snällt sitta och vänta på att en ny buss skulle anlända. Detta gjordes i sällskap med diverse blåljus om stängde av delar av motorvägen. Men vi var ute i god tid och anlände till Falkenbergshallen i Kalmar en dryg timme innan avslag.

Stärkta av en härlig bussresa så rivstartar vi matchen och det tar bara en dryg minut innan Natha ger oss ledningen med 0-1. Vi har sedan flera bra chanser innan Kalmar kvitterar efter nästan 14 minuters spel. De kan också i PP sedan utöka till 2-1, men bara minuten senare kvitterar Filippa  med ett fint skott. Periodpaus 2-2.

Två snabba mål i inledningen av den andra perioden då först Kalmar gör 3-2 innan Wilma kvitterar. 3-3 står sig sedan resten av perioden.

Även i den tredje perioden så rivstartar vi och Julia P sätter ett otagbart skott i bortre krysset. Några minuter senare har Kalmar ännu en gång lite medflyt i domsluten och kan först snöpligt nog såväl kvittera som ta ledningen inom loppet av 90 sekunder. Där och då känns det som om luften lite går ur oss och när vi pressar i slutet så kommer som så ofta ett baklängesmål och Kalmar kan vinna med 6-4. En jämn rätt så fysisk match där oavgjort hade varit mer rättvist, men det är bara att fortsätta jobba!

Moa valde Alva till matchens lirare med motiveringen att "hon sprang och kämpade på bra under hela matchen". Bra val!