Seger mot FBC Engelholm för DAMJAS
2018-10-28 11:00
Räddning av Linn! (foto/film:Bebben)

Fredagskväll och FBC Engelholm stod för motståndet i Åstorps sporthall.

Båda lagen började matchen i ett bra tempo som visar sig ska hålla i sig matchen igenom. Vi etablerar bollen många gånger i anfallszon och skapar lägen dem första minuterna. FBC är inte heller ofarliga, vilket resulterar i att dem gör första målet, tid 05:28. Vi fortsätter att skapa lägen framåt och försöker lägga mer noggrannhet i försvarsspelet. Alla lägen ger till slut utdelningen när Emilia kämpar in vårt första mål för kvällen, tid 16:26. Första perioden slutar 1-1. I pausen belyser och pratar mycket om hur viktigt det är med ett noggrant passningsspel.

Andra perioden startar lite skakigt när vi åker på en utvisning redan efter 53 sekunder. Detta utnyttjar FBC när det är tio sekunder kvar av utvisningen på skott från deras back, tid 02:44. Detta är surt när vi jobbar otroligt hårt i boxplay och även skapar två stora lägen framåt. Men vi kämpar vidare, efter boxplay försöker vi hitta det passningsspel som vi pratade om i pausen. Men även att våga ta mer skott, detta utnyttjar Alicia när hon befinner sig framför kassen och trycker in en retur efter avslut från Emilia, härligt att se att vi har trafik framför mål när vi tar skott. Knapp en minut senare gör Emma A när hon lurar målvakten och rullar bollen under målvakten. Tid 10:32 assist av Maja E. Båda lagen fortsätter att skapa lägen av andra perioden men båda målvakterna gör en otroligt bra insats denna match. Andra perioden slutar 3-1.

I tredje perioden fortsätter vi med ett bra passningsspel och kämpar i 120% i försvarsspelet. Även här skapas det lägen men bollen vill tyvärr inte in. Dem sista tio minuterna av tredje perioden sätter FBC ett högre tryck på oss men vi behåller lugnet i de flesta lägen och försöker bibehålla bollen i anfallszonen. Även om det blev lite för nervös i vissa lägen ordnar vi upp det och Linn gör många fina räddningar i målet. Härligt att se att många i laget kliver fram i en match som denna, ett riktigt lagarbete.

Även ett extra plus till Emma A och Amilia från 03 som gör en mycket bra insats och även dem vågar ta för sig och kliver fram.

Och än en gång stort tack till det fina stödet på läktaren och all hjälp runt om matchen. Vill ni se alla mål och de fina lägen och räddningarna kan ni se det här:

Nästa match spelas 11/11 på bortaplan mot FBC Kalmarsund Ungdom, mer info om man vill följa med och stötta laget kommer.