Damer Juniorallsvenskan

Seger mot Landskrona!
2018-10-12
Då var det dags för omgång 3 i Juniorallsvenskan i Bostahusens Idrottshall.

På andra sidan stod IBK Landskrona för motståndet, matchen började lite trevande och båda lagen skapade chanser dem första minuterna på andra lagets misstag. Vi börjar sedan trappa upp tempot och skapar väldigt mycket. Först efter 13.38 gör vi vårt första mål genom Maja E assist av Maja G. Kort där efter gör Emilia mål, assist av Emma J genom att hela femma hade ett otroligt bra tryck och kämpade in bollen i kassen, tid 14.47. Härligt att se!! Klockan står på 19.46 när Julia U som i sitt första framträdande jaslaget gör mål, assist av Linnea. Ställning är 0-3 efter första perioden.

Vi vet att vi kan höja oss betydligt och det börjar bra. Redan efter 42 sekunder smäller Smilla dit den, assist av Maja G. Vi får till den start vi vill ha men slappnar tyvärr av och då utnyttjar Landskrona detta på bästa sätt, skott i bortre kryss otagbart, 1-4 tid 1.10. Det dröjer sedan 9 min tills Jennifer trycker in bollen i kassen, assist av Maja E tid 10.09. Denna period består tyvärr inte så mycket av det tempo vi önskar att ha. Vi får ett PP, tid 13.04 som vi inte utnyttjar så bra och som Landskrona hanterar på ett fint sätt. Ställning 1-4 efter andra perioden.

Period tre börjar i ett litet bättre tempo, Smilla gör sitt andra mål för kvällen, assist Maja E. Tid 04.49. Vi skapar många lägen hela tiden men med små misstag i passningsspelet sitter det inte riktigt. Klockan står på 11.04 när Maja E får göra sitt andra mål för dagen, assist av Emma A. Efter detta målet samt får time-out där vi ville betona på ett bättre passningsspel. Vi gör precis det vi ska, och vi får se en glimt av det tjejerna är kapabla av på planen. Klockan står på 14.11 när Emma A när även hon får göra sitt första framträdande och mål i Jaslaget, detta utan assist. Resten av perioden spelar vi med ett högt passningstempo och den rörelse vi strävar efter hela matchen. 16.45 åker vi på en utvisning, vår boxplay gör det fruktansvärt bra med mycket snack och när vi vinner bollen håller vi i den i långa stunder. Samt i uppställt försvar kommer Landskrona inte till många skott. Väldigt glädjande att se. Vi vinner tryggt med 1-8, där Linn i mål gör en väldigt bra insats. Ett extra plus till tjejerna från 03 Emma A och Julia U som inte bara står för varsitt mål och en assist från Emmas klubba utan ett spel med självförtroende framåt och ett tryggt försvarsspel. Väldigt roligt att se när tjejer från dem yngre leden går in gör ett otroligt bra jobb. Även ännu en gång härligt stöd från läktaren denna afton.

Hoppas vi ser samma härliga stöd på söndag när vi möter Ibk Lund hemma i Sporthallen Kl 13.30. Det kommer definitivt bjudas på en match i högt tempo. Hoppas vi ses!!