2018-03-25 14:03
#22 Sara Jonasson gjorde 4 mål i matchen
Å/K´s damjuniorer gjorde en mycket bra match borta mot Pixbo under lördagen. Vi åkte upp till Mölnlycke med en riktigt bra känsla och vi hade bara ett sikte och det var mot Innebandyfesten i Uppsala.
Pixbo – Å/K IBS 4 – 6 (1-1, 3-4, 0-1)

Vi är nu klara för innebandyfesten i Uppsala i april och det känns så förbannat kul och rättvist. Under flera år har vi jobbat för detta och efter att vi haft en säsong med varierade resultat så har vi lyckats att få till det bra. När vi behövde det som mest, då passade vi alla på att leverera som bäst. Tycker vi kontrollerade matchen från början till slut och det kändes som Pixbo var lite paralyserade.

Framför allt så fick vi igång vår första femma med. Som de spelade idag, måste vi spela även i kommande matcher. Sjukt bra bollrull och rörelse, kombinerat med härligt innebandyspel. De låg bakom samtliga mål och kunde ha gjort några till. Men vi skall inte glömma övriga spelare där många har varit skadade och sjuka också går in i matchen och levererar över sin förmåga. Härligt att se alla dessa tjejer som sliter och offrar sig för laget. Johanna gör en riktigt bra match i målet och ser till att Pixbo får det svårt att göra mål. Kul att även se de yngre spelare som vi lyft upp den senaste tiden från vårt -02 lag som också visar att de vill vara med och bidra. Alla utespelare fick spela idag och det känns så fantastiskt bra att vi får in 18 utespelare i matchen och att vi har denna bredd. Skall man spela dessa slutspel så är det oerhört viktigt att vi har bredden och nu fick alla en chans att få spela och visa upp sig.

Matchen i sig var en härlig tillställning och den tillresta publiken fick se en riktigt bra match. Vi fick tidigt spela powerplay och det förvaltade vi på bästa sätt. Där vi skapade ett bra tryck och Smilla kunde göra mål på en retur efter skott från Stella. Kanon att vi fick en bra start och att vi fick ett tidigt mål. 10 minuter in i perioden så får Pixbo en straff efter att domare bedömer Johanna för hårt spel. Helt fel enligt mig då hon gör en kanonräddning och tar bollen först. Sen att spelare springer på Johanna och det är egentligen vi som skall få frislag och att Pixbo skulle haft 2 minuter för hårt spel. Trots våra protester så ändrar ju inte domaren sig vilket vi var medvetna om, men vi kan inte bara godta detta utan måste få ventilera det. Vilket vi också gjorde. Som väl vara så gör inte Pixbo mål och det visar att vi hade rätt, då ödet var med oss. Tyvärr så släpper vi in Pixbo i matchen i slutet av perioden och det var ju lite olyckligt. Men vi går till periodvila med 1-1.

Bra snack i pausen och tjejerna är taggade som in i bomben. Men redan efter lite mer än två minuter in i perioden så gör Pixbo åter mål efter lite strul i kommunikationen mellan våra spelare. Dock redan 5 sekunder senare så gör Sara mål efter passning av Maja. Här ser man hur viktigt det är att vinna tekningen och snabbt sätta igång anfallet. Suveränt bra! Tolv minuter in i perioden så lyckas Pixbo göra två mål inom loppet av 10 sekunder. Då stod vi lite på hälarna och var lite passiva. Vi märkte att Pixbo gått ned på folk, men vi malde på med våra alla våra spelare. Efter detta så gjorde vi dock en liten justering i vårt coachande och vi fick till en bra effekt. För inom två minuter så har vi både gjort 4-3 och 4-4. 4-3 målet gjorde Maja efter framspelning av Sara och 4-4 målet gjordes av Maja efter framspelning av Clara. Precis innan perioden slutar så gör Sara även 4-5 efter framspelning av Maja. Johanna har fått göra några vassa räddningar och visar idag att hon inte tänker släppa in fler mål.

Vi kör ett kort snack i pausen, dock med mycket peppning och härlig inställning. Vi går nu ned på lite folk för att växla upp ett par snäpp. Vi gör en mycket bra match defensivt, då vi inte släpper till mycket i denna period. Tyvärr så skadar Sofia sig och får utgå. Men Smilla tar hennes plats och gör det riktigt bra. Trots att Pixbo försöker så blir det inte heller riktigt farlig. Utan det är vi som fortsätter skapa med härliga kombinationer. Vi hade kunnat göra några mål till men bollen vill inte riktigt som vi vill. Vi går alla och väntar på att Pixbo skall ta sin time out så att även vi kan ta nytta av den. Men det händer inget från den sidan vilket är märkligt. Hur som helst så växlar vi in lite spelare som får avlasta och det känns väldigt tryggt. När klockan står på 18:30 så gör Sara sitt fjärde mål för dagen och även denna gång så står Maja för assisten. Efter detta så spelar vi äckligt disiplinerat och ger inte bort något onödigt. När slutsignalen tjuter så är det total glädje, där det kommer glädjetårar och där stor press lägger sig.

Idag visar vi att vi är ett riktigt bra lag och vi är så stolta för att ha tagit oss till innebandyfesten. Det är inte många som får denna chans och hoppas nu att samtliga ser till att vara redo inför vad som komma skall.

Största skillnaden idag är vår första lina (Hannah, Stella, Clara, Maja och Sara), som spelar sjukt bra innebandy när den är som bäst. Sara hade en bra dag på jobbet och fick göra fyra mål. Maja var delaktig i det mesta både offensivt och defensivt. Clara styrde allt från sin centerplats med en järnhand och förlorade dessutom inte en tekning. Hannah och Stella var sjukt stabila i sitt backspel och såg till att vi behöll lugnet. Johanna som sista utpost var riktigt på hugget och gjorde ett antal viktiga räddningar. Men samtidigt får vi inte glömma alla våra andra spelare som ser till att vi orkar och att även de bidrar med det lilla extra. Ni spelar enkelt och lyssnar på instruktionerna ni får och gör vad ni blir tillsagda. Sjukt imponerande och det är tillsammans vi skall fixa detta och det är tillsammans som vi är starkast. Loella, Ellinor och Linn skall ha stort beröm för sitt peppande från bänken.

Kvällen avslutades med fest hos Clara och det var livat……………..

Stort grattis till er tjejer, ni är så väl värda detta. F-n va stolta vi ledare är för att få göra denna resa med er.

Tack alla ni som var med och stöttade oss från läktaren, ni är en del av detta och ni är guld värda.