Fjärde raka guldet
2017-04-01 23:25
Guld gänget
För fjärde gången i rad vinner vi Skånemästerskapen för flickor födda -00. Efter en heldag i Örkelljungas hall Forum känns det riktigt bra att vi fått ännu en guld buckla.

Första matchen spelades mot Örkelljunga och vi brukar ha det svår mot dem. Inte blir det bättre då det är matchstart redan 09:00. Men vi tar tidigt tag i takt pinne och kan redan efter första perioden gå ifrån till en 3-0 ledning. Härefter slår vi av lite på takten och skall spela lite svårt. Trots detta så gör vi även 4-0 och vi har segern inom räckhåll. Matchen slutar 4-2.

Stella Wilson 1 assist

Andra matchen spelades mot Palmstaden, ett lag som vi brukar ha det lätt för. Trots ett tidigt ledningsmål så sitter det hårt inne och vi tar samtidigt en hel del avslut som går över deras målvakt. Vi skärper till oss en del i andra perioden och går från 0-2 till hela 0-8 och i andra perioden visar vi upp att vi är ett riktigt bra lag. Matchen slutar 0-8.

Anja Nilsson 1 assist

Tredje matchen var mot Lomma och precis som i de första matcherna var det vi som hade mycket boll. Vi låg högt i banan och pressade Lomma väldigt bra och vi gav inte bort mycket. Då vi får utdelning väldigt snabbt och tar ledning med 2-0 och efter detta går vi ned oss lite. Det utnyttjar Lomma som får göra ett mål. Det målet blev starten på en skärpning och drar ifrån till 4-1. Andra perioden äger vi fullständigt och matchen slutar 8-1. I denna match får alla våra tre målvakter spela, så det blev en bra utmaning.

Maja Ekström 3 mål
Moa Schörling 2 mål 2 assist
Jennifer Cedervall 1 mål 2 assist
Filippa Sjöberg 1 mål 1 assist
Clara Hansson 1 assist

Fjärde matchen och vid vinst här så tar vi guldet. Vi mötte IBK Lund och vi fick en kanonstart på denna match. Redan efter 1:30 in i perioden så stod det 2-0 till oss. Detta gjorde att vi kunde spela väldigt behärskat och lugnt. Tycker att vi kontrollerar matchen från början till slut och det visar också vilket bra lag vi är. Matchen slutar 6-2 och guldet skall hem till Åstorp.

Smilla Ikonen 1 mål 1 assist
Maja Ekström 1 mål 1 assist
Anja Nilsson 1 mål
Filippa Sjöberg 1 mål
Elin Jönsson 1 assist

En enormt roliga dag i Örkelljunga och än en gång visar vi vilket bra lag vi är. Trots några som saknas eller är halvskadade så tar vi ändå tag i matcherna på ett helt underbart sätt. Vi är ett par nummer för stora idag för att motståndarna skall ha en chans att slå oss. Tacksamt att jobba med er tjejer då ni lyssnar och tar till er nya direktiv hela tiden.

Stort grattis till guldet tjejer och ni är helt klart värda detta.

Tack alla ni som stöttade oss från läktaren ni är också guld värda.