Damer Juniorallsvenskan

Säker vinst för DJ19
2017-03-16 21:51
GULDTJEJERNA
Sista matchen för säsongen och att vi redan ha vunnit serien spelade ingen roll. Vårt fokus var att genomföra matchen på bästa sätt och gå obesegrade genom serien.
Höllvikens IBF/Malmhaug KFUM IBF – Å/K IBS 3 – 17 (2-6, 0-7, 1-4)

Vi kom till matchen med bra självförtroende och trots storsegern mot Malmö i måndags så var tjejerna väldigt taggade. Med en vinst i denna match och vi skulle vara obesegrade i serien. Trots att en massa lag har slagit ihop sig med varandra år för att få ihop lag. Så har det trots allt inte blivit så många matcher och kvaliteten blivit väldigt varierande.

Hannah skadade sig tidigt och fick utgå, vi ville inte riskera något inför vår kommande helg utan tog det säkra före det osäkra.  Vi var heller inte lika många som vi var i måndags och vår plan var att spela lite annorlunda. Taktiken gick hem än en gång och motståndarna hade inte en suck, visst de gick tidigt upp till 2-3. Men efter detta så ökade vi farten betydligt och kunde gå ifrån till 2-13 efter de två första perioderna. Idag hade vi inte lika många ramträffar, men vi hade mycket skott som tog i täck.

Ett par roliga sekvenser skedde i andra perioden och det var svårt att hålla sig för skratt. Men trots detta så väl på plan så var det fokus. Sista perioden har vi ett antal riktigt bra sekvenser men vi lyckas inte få in bollen i mål. Idag får vi ingen information om skottstatistiken men jag kan tänka mig att v även här hade stort övertag. Vi rörde runt i femmorna under hela matchen och många fick spela på lite nya platser.

Trots detta vinner vi övertygande och får även till en bra målskillnad 89-18, så 71 plusmål är inte fel. När vi dessutom har full pott i poängen, 9 matcher och 27 poäng känns riktigt bra. Tjejerna som spelat i dessa matcher har verkligen gjort det bra. Vi har många målskyttar och vi har många hårt jobbande backar. Målvakterna har turats om att stå att stå i mål och Loella har även spelat en hel del som utespelare. I denna match skiftades Ellen och Emilie åt att stå och både gjorde det riktigt bra.