Damer Juniorallsvenskan

Riktigt bra insats hjälpte inte
2016-12-11 20:22
#17 Emilia Renken har precis gjort 1-2
Fjärde matchen på tre dagar men det syntes inte på vårt duktiga JAS Dam lag. Trots bra insats från oss så räckte det inte hela vägen.
Å/K IBS – IK Stanstad 3 – 4 (0-0, 2-3, 1-1)

Sista dagen i regionsspelen DJSM18 för våra Dam Juniorer. Det har varit en riktigt tuff helg där vi mött riktigt bra lag. Med vårt unga lag så valde vi tidigt att ställa upp i detta spel och det ångrar vi absolut inte. Med två vinster från gårdagen så fick vi idag möta Stanstad.

Matchen började riktigt bra och det skapades chanser åt båda hållen. Vi fick jobba stenhårt i varje sekvens och alla gav verkligen allt. Det var vinna eller försvinna, men vi valde att köra på samma femmor som vi kört under hela helgen. Loella tog plats mellan stolparna och fick göra några vassa räddningar. Första perioden slutade 0-0.

Andra perioden börjar målen att komma och det är Stanstad som gör både 0-1 och 0-2. Deras mål uppkom av våra misstag och dessa misstag får man inte göra om man skall vinna matcher. Men vi viker inte ner oss och när Emilia R gör 1-2 så får vi ny kraft igen. Cassie stod för assisten. Stanstad får straff några minuter efter och de gör inget misstag utan sätter 1-3. Men efter ytterligare några minuter så gör Stella 2-3. Målet kommer efter snyggt anfallsspel från Clara, Maja och Stella. Vi har en hel del målchanser men bollen vill inte in i mål och vi har några riktiga kanonskott i målvakets hjälm.

Tredje perioden kantas av en del utvisningar för lagen och spelet blir lite ryckigt och detta gör att vi får jobba ännu hårdare. Vi gör ett riktigt bra boxplay under hela helgen. Stanstad gör 2-4 efter lite mer än 9 minuters spel. Trots detta så kör vi på och lyckas även strax efter att göra 3-4. Det är Emilia C som drar på ett skott som går i mål. Hannah stod för framspelningen. Här efter så har vi en massiv press men bollen vill inte gå in i mål idag och vi har inte det lilla flytet som vi behövde idag.

Vi gör några riktigt bra matcher denna helg och jag/vi är så imponerade av våra tjejer. Vilken inställning ni visar och trots att vi har många yngre tjejer som inte har åldern inne riktigt för denna turnering så ser framtiden mycket ljus ut. Att vi dessutom kan köra på tre femmor under hela turneringen visar att vi har en bra bredd och att vi alla lärt oss otroligt mycket. Att vi sedan hade en mycket tuff match i fredags hemma mot Värnamo gjorde ju inte saken sämre. Övriga lag som var med i Olofström hade ingen match på fredagskvällen utan kunde vila sig i form.

Vi vill tacka alla som varit med oss i helgen och ställt upp med all hjälp på boendet och för att ni kört tjejerna till matcherna. Framför allt tack till tjejerna som gjort helt otroliga bedrifter och underhållit publiken med bra innebandy. Ni är grymma och ni utvecklas hela tiden till det bättre.

Tack alla supporters för att ni stöttar tjejerna och oss andra, ni är guld värda.