Damer Juniorallsvenskan

Stark vändning gav poäng
2016-12-09 23:46
#88 Lagkapten Clara Hansson klev fram när det som mest behövdes
Vilken underhållning det blev i Åstorps Sporthall sent på fredagskvällen då Å/K IBS Dam JAS lag tog emot Värnamo i serien. Matchen inleds i ett mycket högt tempo där ingen av lagen ville ge vika.

Å/K IBS – Värnamo IK 3 – 3 (0-1, 1-1, 2-1)

Mindre än en vecka har gått sedan lagen drabbades samman uppe i Värnamo. Då gick vi segrande ur matchen med 2-5 och nu var det så dags igen. Vi har en mycket tuff helg framför oss där vi hade denna match och sedan i morgon drar vi till Olofström för att spela DJSM 18. Men som sagt med denna intensiva helg så är det viktigt att vi alla är med och bidrar och det gjorde vi verkligen idag. Värnamo tar ledningen med 0-1 i första perioden och detta står sig perioden ut. Vi trummar på bra och båda lagen har en hel del chanser men målvakterna håller nere siffrorna.

Andra perioden blir lika jämn och tuff där lagen följs åt och bägge vill verkligen vinna. Värnamo gör också 0-2 rätt tidigt in i perioden. Men efter ca 6 minuter så gör Elin mål efter passning av Sara. Resten av perioden blir ett ställningskrig och inget av lagen viker ned sig. Vi maler på med våra femmor perioden ut.

Tredje perioden steppar vi upp ytterligare och tempot i matchen höjs en aning. Vi är på gång tycker vi och det känns lite snöpligt när Värnamo gör mål på en halvchans efter slarv av oss. Vi steppar upp ytterligare vilket gör att vi får till ett bra tryck. Vi väljer att plocka ut målvakten och har bra tryck på Värnamo. Dock tar de bollen och ser till att vi hamnar i vår zon, vi behåller lugnt och spelar utan att ta in målvakten. Bollen studsar i målområdet och Moa S blir sparkar bort bollen. Domaren väljer då att döma att Moa trampat i målområdet och blåser straff. Det var ju inte detta vi behövde precis. Johanna in i kassen igen och hon gör inget misstag på straffen utan plockar den enkelt, klockan står nu på 17:58. Med en spelare mindre väljer vi att ta ut målvakten och satsa allt på ett kort. Värnamo får inte till något powerplay utan det är vi som har trycket i deras zon. Vi skapar en hel del och till slut får vi utdelning då Clara drar på ett skott som går mellan målvaktens ben och in i mål, klockan står nu på 18:55. Samma formation in på banan igen efter detta och vi ville ha mer och vi går för att få till 1 poäng i alla fall. 19:22 smäller det igen då Clara dra på ett volleyskott skott som målvakten inte hinner reagera på och vild glädje bryter ut. Maja stod för assisten på detta mål. Matchen slutar 3-3 i en mycket underhållande match.

En match som vi sent kommer att glömma och att ta poäng mot Värnamo är riktigt bra och på vilket sätt vi gör det. Enorm stor glädje för våra JAS tjejer som än en gång visar stor moral och inställning. Stor matchhjälte blev Clara som gjorde två snabba mål i slutet av tredje perioden. Många var duktiga idag och det skall bli en intressant helg vi har framför oss.

Tack alla ni som hjälpte till runt matchen och alla ni som stöttade oss från läktaren, ni är guld värda.

Tack tjejer för underhållningen, vilken kväll.