JAS DJ 17 play off, Lindome IBK-ÅKIBS 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)
Fotograf: Roger Nielsen

Med minsta möjliga marginal åker DJ17 ur Juniorallsvenskan, steget innan innebandyfesten.

Dock efter en mycket stark prestation av hela laget, och som sagt detta var vårt "läroår".

Detta är troligen det bästa junior/ungdomslag vi mött. Mycket bra spelare på de flesta positioner.

Matchen börjar i ett hiskelitt tempo, vi har svårt att formera oss och kunna rulla boll. Lindome gör tidigt både 1-0 och  2-0. Precis som det varit i de sista matcherna är det på våra egna misstag vi blir straffade.

I periodpaus hinner vi prata igenom lite om vad vi tycker och tjejerna kommer ut som ett nytt lag, jag tycker vi tar över matchen mer och mer vilket resulterar i mål 17 min in, puuuhh... vi får ett par riktigt bra anfall till men inget resulterar i något,  paus.

Tredje perioden fortsätter i högt tempo, det är jämnt,  men så får de in ett riktigt turmål när det är turbulent framför vår kasse. Vi fortsätter kriga något kopiöst och lite senare får vi in 3-2,  yeeees det lever. Vi börjar planera för att kunna ta ut målvakten och så blir det. Vi skapar mycket men inte mål.

Matchen slutar 3-2 efter mycket dramatik. Jag tycker med lite distans att det var riktigt kul och detta ger oss så mycket. När vi anmälde detta lag till Juniorallsvenskan sa vi att vi är mest med för att lära. När vi sen når ända till kval, efter en andraplats i serien tycker vi det är ett riktigt plus i kanten. Vi kommer forsätta vår planering för detta fantastiska gäng och börjar planera för ännu ett år i jasserien. Vår förhoppning är att svenska innebandyförbundet kunde gjort en blandserie med lite skånelag och kanske smålandslag . Då hade detta varit en sporre för fler föreningar.