Aktivitetsinfo: Nu laddar vi för toppmötet mot Hovshaga!!
2022-12-05 10:50
Deppigt på Åstorps bänken

En match med två ansikten. Toppmatchen mellan Åstorp/Kvidinge-Hovshaga blev en dramatisk tillställning på lördagseftermiddagen.

Vi tar det från början! Åstorp har hela åtta stycken spelare borta: Erik Wennerlund, Mattias Bremer, Adam Hultberg, Otto Carlsson, Markus Eriksson, Livio Blixt, Felix Mårtensson och nye Filip Bertilsson. Många av dom var sjuka med feber. Så laget var ordentligt brandskattat. Men vi fick ihop två femmor och så fem stycken juniorer på bänken.

Första perioden och matchen börjar med att Hovshaga har en hel del boll men hemmalaget ligger bra i försvaret och är giftiga i omställningsspelet. Halvvägs in i perioden tar Åstorp ledningen när för dagen kapten Andreas Bremer tråcklar in bollen vid första stolpen. Kort därpå kommer även 2-0 när radarparet Fabian Hansson och Jonathan Rosengren hittar varandra i en kontring. Det är Fabian som är målskytten. Med ett par minuter kvar så kommer även mål nummer tre. Denna gången lite turligt när Jonathan Rosengrens skott ändrar riktning och seglar in bakom Hovshagas målvakt! Första perioden slut och hemmalaget leder med 3-0.

Andra perioden börjar med att radarparet hittar rätt igen! Än en gång är det Jonathan Rosengren som spelar fram Fabian Hansson. Sedan uppstår ett större gruff och det slutar med att Åstorp får spela 4-3 i två minuter och sedan kommer det bli spel 5-4 i ytterligare två minuter! Å/K utnyttjar detta skoningslöst när man gör mål i bägge. Det är Andreas Bremer som hittar rätt bägge gångerna från sin pointposition. Halva matchen har gått och hemmalaget leder med 6-0! Men Hovshaga ger sig inte och får utdelning när Åstorp slarvar i ett uppspel. Sedan kommer en nyckelroll för matchens utgång! Den oerhört viktige Niko Moberg blir skadad och får lämna matchen. Han är oerhört viktig för Åstorp och med all frånvaro har vi ingen som kan ersätta honom på ett bra sätt. Fram till skadan var Niko outstanding.

Åstorp lyckas freda sig dom sista minuterna.

Tredje perioden och gästerna verkligen går för det. Några minuter in och utdelning kommer och sedan följer typ en femminuters period där Åstorp inte får stop på blödningen och gästerna är skoningslösa. Sju minuter in i tredje och det står 6-5 på tavlan och Å/K tar timeout. Läget stabiliseras lite men hemmalaget får slita hårt för att freda sig. Man kommer i två bra läge men tyvärr utnyttjar inte Linus Senniksen och Andreas Bremer någon av dessa. Istället kommer kvitteringen 12.28 in i tredje perioden. Åstorp repar mod och nu hittar Andreas Bremer rätt och trycker upp bollen i nättaket. Å/K förvarar sig lite bättre och man får motståndarna på utsidan. Sedan kommer ett tufft domslut som betyder att Andreas Bremer åker på en utvisning med fyra minuter kvar av matchen! Hovshaga utnyttjar detta och är återigen ifatt.

Matchen slutar 7-7 efter ordinarie tid.

I förlängningen drar bortalaget det längsta strået när Linus Persson gör sitt fjärde mål för eftermiddagen och Hovshaga kniper extra poängen.

Conny kommenterar:

• En poäng innan matchen hade jag tagit efter alla dessa återbud. Men leder man med 6-0 efter halva så är man såklart inte nöjd. Nikos skada ställde till det rejält och vi hittade ingen riktig lösning på det. Sedan tycker jag att vi får en hel del domslut emot oss i tredje. Två mål som borde underkännas (en hög klubba och en tydlig sparkrörelse) och så utvisningen på Andy islutet. Men så är det ibland. Ska inte ta ifrån Hovshagas vändning heller. Starkt jobbat. Men poängen gör ju att vi går upp i serieledning efter halva serien är spelad.

Åstorp/Kvidinge-Hovshaga 7-8 (ef)

Å/Ks målskyttar: Andreas Bremer 4, Fabian Hansson 2 och Jonathan Rosengren 1