Serie:Herrar Allsvenskan Södra   Tabell >>
2017-09-27 17:40
Jacob var aktiv i premiären med ett mål och en assist. Foto: Kenneth Fridström
Äntligen var det dags för den Allsvenska premiären hemma mot Skoghall. Åstorp kunde ställa upp med nästan ordinarie lag. Två spelare saknades dock. Rutinerade Henrik Brendheden och poängkungen Andreas Bremer saknades i matchprotokollet denna eftermiddag.
1:a perioden:
Gästerna kommer ut i ett högt tempo och checkar hårt. Men det är Å/K som skapar ett jätteläge redan i första bytet. Joakim Larsson är jättenära att sätta dit bollen men Skoghalls målvakt gör en kanonräddning.
Sedan går allt fel och det går fel snabbt! Tio minuter in i matchen har gästerna gjort fyra raka mål och helt plötsligt står det 0-4 på tavlan! Snacka om mardrömsstart!!
Hemmalaget repar mod och stoppar blödningen. Perioden avslutats med att Jacob Eliasson skjuter klockrent i ribban.

2:a perioden:
Åstorp får en smakstart när Mattias Bremer hittar fram till Jacob Eliasson som sätter dit bollen och reducerar till 1-4.
När sedan Felix Carlgren gör 2-4 så tänds ett hopp bland hemmaspelarna och publiken.
Men tyvärr efter slarv så får Skoghall utöka sin ledning.
Men Å/K vägrar att ge sig och i nummerärt överläge så trycker kaptenen Joachim Rosengren in 3-5 på från Jacob Eliasson.

3:e perioden:
Skoghall försvarar sig bra och trots chans i powerplay och ett par bra lägen samt ett klockrent stolpskott från Joakim Larsson så kommer inte hemmalaget närmre utan gästerna kan punktera matchen med periodens enda mål och premiären slutar 3-6.

Conny kommenterar:
-Man brukar säga att matcherna avgörs dom sista tio minuterna av matcherna men här avgjordes det dom första tio. Vi var passiva och inte riktigt med. Den orutinerade tredje femman fick en olycklig start på matchen och var inne på tre av målen. Tycker vi visar bra moral när vi gör ett försök att komma ikapp men ett fyra måls försprång är nästan omöjligt att hämta in.