Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 07/08

Åstorp/Kvidinge IBS F07/08
3 - 1
IBK Landskrona F07/08
Åstorp/Kvidinge IBS F07/083 - 1IBK Landskrona F07/08

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 november, 13:30
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Pantamera Flickor C   Tabell >>
Samling:12:30
Trupp:#8 Leah Palmkvist
#34 Linnea Skånell
#43 Nova Arvidsson Granqvist
#44 Saga Lindell
#45 Mathilda Magnusson
#46 Elin Persson
#57 Elsie Bladh
#63 Julia Nilsson
#65 Elinor Overgaard
#67 Iga Kulinska
#69 Leona Tetaj
#76 Filippa Olsson
#83 Alicia Christersson
#86 Emma Ekdahl
#94 Moa Back
Jämn kamp mot Falcons för F07/08
2021-11-22 17:28

På lördagen 20/11 fick vi besök av Landskrona Falcons i Sporthallen. Eftersom det spelades en match före oss fick vi rekordkort tid till uppvärmning inför matchen men den som blev kändes taggad och bra. Vi mötte Falcons i en träningsmatch precis före säsongen så tjejerna visste att det skulle bli en tuff match och var förberedda på detta. Vi hade snackat igenom våra kedjor och taktiken vi skulle försöka oss på i omklädningsrummet innan så alla visste vad de skulle göra. Strax före nedsläpp fick vi dock stuva om en del då en av våra spelare behövde vila från start, vilket skapade lite oreda i de första bytena.

När matchen blåstes igång blev det högt tempo från båda lagen direkt. Falcons aggressiva press gjorde att de fick en snabb utvisning, men vi lyckades inte förvalta denna, till stor del beroende av att vi var tvugna att flytta om i kedjorna från start och inte alla hade koll på vem som skulle spela med vem. Resten av perioden blev tät och chansfattig. Vi fick en ny chans i numerärt överläge i slutet av perioden och lyckades skapa viss press men utan resultat på poängtavlan. 0-0 efter en period.

 

Andra perioden började i numerärt överläge och vi var fulltaliga igen på bänken så vi kunde återgå till den ursprungliga planen i kedjorna. Nu började vi få till lite press men skotten gick tätt utanför och Falcons försvarde sig väl. 

Efter 6,22 rasslade det i nätet hos oss då Falcons snappat upp en lite slarvigt placerad passning och de fick fritt fram framför mål och gjorde inga misstag i avslutet.

Fortsatt tätt och tufft spel gav gästerna ännu en utvisning och spelet började svänga till vår fördel då Falcons började bli trötta, och med knappt 3 min kvar av perioden satt kvitteringen. Leona passade snett inåt i slottet där Elin stod och klippte till. Otagbart! Resten av perioden spelades av utan några ytterligare incidenter 1-1 efter två perioder.

 

Tredje perioden börjar som de tidigare två, i ett högt tempo och med tufft spel där ingen gav vika. Ett vasst skott utifrån av Falcons tog i ribban. Där hade vi tur för den hann Linnea inte ens reagera på. Falcons fick dock återigen en utvisning efter lite förvirring i ett byte som gjorde att de hade en spelare  för mycket på planen. Nu började vi få till vårt powerplay men bollen ville inte in i nätet. Efter att gästerna blivit fulltaliga fortsatte vi nypa fast bollen i deras zon och skotten ven mot och runt Falcons mål men deras målvakt storspelade och vägrade släppa in bolluslingen.  Men till slut hände det som ofta händer när man lyckas hålla i pressen, bollen hittade nätmaskorna. Dock med en del tur då det var en crossboll som lyckades hitta hälen på en Falconspelare och studsa in i målet. Alla mål räknas och det var alls inte ofärtjänt. Jublet var påtagligt både på och vid sidan av planen och läktaren. 

Vi tog time-out nån minut senare för att hitta lugnet och fokuset igen då det började se lite panikartat ut direkt efter målet. Vi sade att vi skulle återgå till att vårda bollen och så länge vi har den under kontroll och inte ger bort den kommer vi klara av att hålla ledningen. Och som tjejerna gjorde det. Äntligen fick vi till det passningspel vi pratat om och övat på så ofta. Nån minut senare ger det utdelning då en passningarna in i slottet hittar Filippa som lägger in bollen i mål. 3-1! Vi håller bollen inom laget i nästan en och en halv minut innan en Falconspelare lyckades peta ut den över sargen. Falcons tar snabbt time-out för att försöka få till en kvittering på slutet. När vi ska sätta igång spelet efter deras time-out är de alldeles för heta och petar undan bollen innan vi hunnit röra den viket renderar i ännu en utvisning med mindre än en minut kvar.  Vi spelar återigen ett bra passningspel i rätt tempo och gästerna lyckas inte få till nåt speciellt. Elin lyckas dock dra på sig en tveksam utvisning för slag med 30 sekunder kvar men det förändrar inget vare sig spelmässigt eller målmässigt. 3-1 efter tre perioder

 

En tuff och jämn tillställning som till slut gav 3p. Starkt av tjejerna som inte vek ner sig i närkamperna men ändå lyckdes hålla det sjysst. Falcons hade nog kunnat få en matchstraff också efter en ful fälling på Iga i slutet men domaren valde att bara ge ett frislag. Iga fick också guldbollen för sitt outtröttliga och energiska slit genom hela matchen.

 

FORZA!!

 

/Ledarna


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort