Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till F07/08

Träning (Augusti- April)

Måndagar 16:30 - 17:45 i Åstorps Sporthall

Onsdagar 18:45 - 20:15 i Hyllingehallen.

Träningsstart 2018-08-27

 

Match

Laget spelar matcher i Poolspel Skåne på nivå Blå B (5-manna med målvakt).

Vi har anmält två lag och matcher kommer att spelas vid 6 tillfällen per lag.


För spelprogram Flickor B Nordvästra Blå Nivå:

Seriedirektiv Blå Nivå : Klicka här!

Matchledarhandboken: Klicka här!

Mycket spel!
2018-10-22 21:36

Fler bilder (+10) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Det var Alicia och Erica som körde uppvärmningen idag. De körde enligt schemat som vi har lärt oss av F06. Snyggt jobbat tjejer!


Vi körde sedan McDonalds ordentligt och därefter McFeast. Vi nötte in det ordentligt idag. Vi stannade upp och visade varför backen ska täcka passningen och inte skottet. Spelarna fick se hur det ser ut från olika vinklar. 


Vi körde sedan spel länge idag. Tjejerna kämpade på bra. 


Snyggt jobbat tjejer!


Det är lagfotografering på onsdag. Det har varit lite rörigt och det finns en risk att det kan bli en sista minuten ändring på tiden. Detta för att vi ska kunna fota F07/08 och F06 laget vid samma tillfälle. Därför kan vi få anpassa oss efter F05/06. Håll koll på mailen imorgon om det blir någon ändring. 


//Bonny. 

Poolspel nr 2
2018-10-21 20:35

Tjejerna fick känna på segerns sötma även under söndagens poolspel! Tjejerna har kämpat så bra hela helgen!

ÅKIBS - Häljarp 0-6

Häljarp bjöd på tufft motstånd och det märkes att de var strået vassare rent tekniskt. Tjejerna kämpar på bra hela matchen, men har svårt för att ta sig igenom Häljarps försvar.


Emmaljunga - ÅKIBS 1-3

Inför den andra matchen var vi en minerade styrka på 9 utespelare + målvakt och ett par tjejer fick ta sig an nya positioner på planen. Vi pratade innan matchstart om att fortsätta jobba med att säkra upp framför målvakten med en back framför mål hela tiden, samt att ta vara på möjligheten att spela säkert och våga vara lite kyliga och titta upp innan vi spelade iväg bollen för att spela bollen till en lagkompis. Det var skönt att vi fick göra första målet! Vi fick inte lika tufft motstånd denna matchen, men Emmaljunga krigade på bra och kunde göra 1-1 en bit in i första perioden. Vi hade det stundtals fortsatt jobbigt med att hålla tätt framför mål. I andra perioden fick vi till bättre spel och säkrade upp bättre bakåt, vilket också resulterade i ytterligare 2 mål, vilken kämpainsats av alla tjejer!


Summering av dagen:

Det har varit en fröjd att även följa tjejerna under dagens matcher. Det är så härligt att höra hur tjejerna peppar varandra och att fler och fler vågar ta för sig rejält på planen. Det ska bli superkul att få följa tjejerna under denna säsongen, det känns ju redan riktigt lovande !!


Tack till alla föräldrar som har varit med och hjälp till i sekretariat och kiosk idag, men även för gott stöd i publiken under båda dagarna!


Stolta tränare

//Bonny, Ditte, Marika och Lisa 

Referat: - Åstorp/Kvidinge IBS
F07/08 fick en härlig start på säsongen!
2018-10-20 19:34
Foto: Bonny Lindberg

Säsongens första poolspel blev en succé för F07/08 laget. Två segrar och en förlust. Vilka matcher det blev! 

Regler för Blå Nivå
2018-10-19 22:19

Det är snart dags att spela matcher och då kan det vara bra att läsa på vad det är för regler som gäller.


Läs gärna igenom nedan. Vi spelar i blå nivå och har regler efter det.


Seriedirektiv Blå Nivå : Klicka här!

Matchledarhandboken: Klicka här!

Kiosk och Sekretariatschema söndag 21/10
2018-10-19 21:51

Här kommer Kiosk och Sekretariatschema för tjejernas poolspel hemma den 21/10.

 

Vi tränare finns på plats från 08:00 och kan hjälpa till med att ta fram till kiosken och sekretariat om något är oklart.


Ansvaret för tiderna ligger på respektive förälder/föräldrar att bemanna och eventuella byten sker på egen hand med annat pass och förälder men glöm då inte att meddela oss så uppdaterar vi hemsidan.

Telefonnummer till respektive förälder/föräldrar kan fås av tränarna.


Kiosk
Pass 1 (8:30-10:30) 
Alicia, Elsa
Pass 2 (10:30-12:30)
Emma, Liza


Sekretariat
Pass 1 (8:45-10:30) 
Maja, Minea
Pass 2 (10:30-12:30)
Saga, Hannah

Rutiner för Kiosk. Klicka här!

Rutiner för matcher. Klicka här!


Tack för att alla ställer upp och stöttar våra tjejer, vi håller tummarna för tjejerna!

Första onsdagen med sarg!
2018-10-18 00:08

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bonny Lindberg

Dagens träning inleddes med uppvärmning som Filippa O och Alvina ansvarade för, och det var ett härligt go i tjejerna direkt! Därefter körde vi fys tillsammans i en ring och idag var det fokus på stabiliserande och stärkande knäövningar, blandat med löpningar mellan markeringar.


Sedan värmde vi upp dagens tre målvakter genom att köra skott från fasta positioner i en halvmåne framför mål och genom att köra "ormen" med skott från lite olika vinklar och avstånd.


Eftersom vi äntligen har fått sargen på plats, så blev det ganska mycket spel idag. Vi avrundande träningen med gemensam stretching och snack i ring.


Extra kul var att idag så var det två nya tjejer som provade på. Välkomna Tess och Clara!


Bra jobbat idag !


//Lisa, Bonny & Tomas

Måndagsträning
2018-10-15 22:33

Fler bilder (+10) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Idag så var det Minea och Elin som höll i uppvärmningen och de gjorde de galant!

Vi körde sedan för utespelarna passningar över planen för att nöta in det vidare.

Zachris värmde upp dagens målvakter Liza och Saga.

Vi körde sedan en övning som vi inte kört med laget tidigare som heter Skydda boll.  I skydda boll så går man ihop två och två. En skyddar bollen är och den andra försöker ta den. Det gäller att stå bredbent för att enklare kunna skydda sin boll. Vi bytte med jämna flera gånger. Vi gick sedan ut och stod vid sargen och körde skydda boll. Tjejerna jobbade på bra. 

Vi körde sedan McDonalds följt av McFeast. McFeast tyckte tjejerna var kul för det hade vi inte kört på ett tag.

Vi jobbade sedan vidare med Blixten. En mycket nyttig anfallsövning.

Vi avslutade med sifferbandy.

Bra jobbat idag tjejer!

//Bonny & Thomas.
Matcher i Helgen!
2018-10-15 21:29
Arkivfoto: Bertil Bebben Lindberg
Vi spelar matcher både på lördag och söndag i helgen.

Var uppmärksamma på att ni kan bli kallade till matcher både på lördag och söndag.

//Tränarna! 
Fys, flås och bollkontroll
2018-10-10 21:27

Fler bilder (+8) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Dagen träning inleddes med tunnelpjätt med varierat antal tagare och tjejerna fick igång flåset bra. Därefter körde vi fys tillsammans i en ring; vi började med knäböj med klubban som stöd över axlarna, sen blev det situps i par, sen blev det ytterligare en parövning där tjejerna fick träna sin armmuskler och vi avslutade med rygglyft med boll.


Vi fortsatte sedan med bollkontroll och fys genom att gå ihop två och två och börja passa kontrollerat till varandra. Efter ett tag fick tjejerna passa och köra höga knähopp, köra sprint till väggen och tillbaka och till sist körde vi ner på magen och upp igen innan pass.


Träningen avslutades med en ny övning med fokus på bollbehandling genom pass och skott. Truppen delades i två grupper. Övningen startade från mittlinjen. Första tjej i ledet sprang med boll upp till en kon, i höjd med målet, passade tillbaka till andra tjejen i ledet, sprang vidare snett över plan, runt en ny kon för att vända in mot mål, fick pass från kompisen och skott på mål. Vi behöver träna på att få fart i löpningarna och få fram passningarna till kompisen för att få upp lite tempo i övningarna.


Vi körde lite snack och stretching tillsammans innan vi sa tack och hej för ikväll.


Det var en rolig, men jobbig träning idag och det kan hända att det kommer lite träningsvärk under veckan.


Härligt jobbat idag, brudar !


//Lisa, Bonny & Ditte

Passningsormen
2018-10-08 19:36

Fler bilder (+14) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så startade vi med Följa Alvina och Filippa. Tjejerna gjorde en bra uppvärmning. Bra jobbat tjejer!


Ditte och Zachris värmde upp målvakterna Hannah och Saga. 


Vi körde samtidigt lite passningar med utespelarna. Tjejerna gick ihop två och två och passade till varandra från sida till sida. Efter ett tag så roterande vi passare för att få nya att passa med. Det är viktigt att man lär sig att passa med olika i laget. 


Sedan så körde vi passningsormen. Den går till så att man passar bollen från sida till sida mellan alla spelare i laget. Vi passade igenom ca 20 bollar. Nu gick passningarna bättre. Tjejerna hjälpte varandra för så fort man hade passat bollen så kom en ny. När alla bollar hade nått andra sidan så passade vi tillbaka dem hela vägen till motsatta sidan igen. Snyggt jobbat tjejer!


Vi körde sedan McDonalds. Tjejerna på ena sidan gjorde det riktigt bra och Ditte samlade ihop dem och gav beröm. 


Vi gick sedan över till blixten som vi har kört ett par träningar nu. Den blir bättre och bättre. Det som vi ska jobba vidare på är avslut på mål. Vi slarvar ibland på det och det är ganska onödigt för just avslut är den viktigaste biten i matchspel. För övrigt så har tjejerna blivit riktigt duktiga på att få med sig bollen i anfallet. 


Vi avslutade med sifferbandy. Tjejerna kämpade enormt idag. Extra kul att se när det var få spelare på planen. Hornen växte ut på tjejerna och det var en härlig kamp av dem alla. 


Bra jobbat idag tjejer!


//Bonny, Ditte och Lisa. 

2018-10-03 21:12
Kontroll och stafetter

Vi inledde kvällens träning med uppvärmning i två led bredvid varandra, där första paret fick bestämma takt och rörelser och det blev Moa och Leah som tog täten och såg till att alla tjejerna blev ordentligt varma. Därefter fortsatte uppvärmningen med att alla spelare fick jogga runt med boll och klubba och på kommando från Lisas visselpipa bytte spelarna håll eller snurrade ett varv med bollen.


Efter en kort vattenpaus blev tjejerna uppdelade i fyra grupper och fick formera sig i en fyrkant. I fyrkanten skulle man sedan passa varandra efter ett mönster och efter en stund fick varje grupp in en extra boll, och efter ytterligare en stund så krympte vi fyrkanten och till slut stod spelarna jätte nära varandra. Här var det viktigt att hålla tungan rätt i mun och vara noggrann med att titta upp innan man passade bollen vidare, så att kompisen som skulle ta emot bollen var redo. Vi konstaterade efter övningen att det blev lite enklare när tjejerna började prata med varandra inom varje grupp.


Sista delen av träningen körde vi olika varianter av stafetter i tre olika lag. Först var det slalom mellan kompisarna med klubba och boll med avslut att spela tillbaka bollen mellan benen på alla lagkompisarna till näste man på tur. Sedan blev det två olika varianter av att ducka, hoppa och krypa över och under sina lagkamrater och sist blev det två rundor av sprint-stafetter.


Gott jobbat idag, tjejer !


//Lisa och Thomas

Tempo och kondition
2018-10-01 20:30

Fler bilder (+17) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så var det Leah som höll i uppvärmningen. Det gjorde hon med bravur och tjejerna fick slita hårt genom hela uppvärmningen som höll ett högt tempo. 


Medan Ditte värmde upp målvakterna så körde Bonny och Lisa en ny passningsövning med utespelarna. Vi delade upp i tre grupper. Varje grupp delade vi upp i två delar och ställde upp dem mitt emot varandra i varsit led. Nu passade första spelaren till spelaren mitt emot och sprang allt vad man orkade till andra sedan och ställde sig sist i ledet på andra sida.  Samma sak gjorde spelaren på andra sidan och så fortsatte vi i en evighetsstafett. Det som var viktigt här var att slå bollen perfekt till kompisen på andra sidan. Det som tjejerna missade var att man slarvade med passningarna och att man. Inte sprang allt vad man orkade. Vi ledare peppade på och ökade tempot så det blev bättre. 


Vi körde sedan McDonalds. Denna nötte vi in ordentligt. Samma här var att det gick sakta i lågt tempo så här fick vi också driva upp tempot så att det blev bättre. 


Sista övningen för dagen var Blixten. Vi körde för fullt och ett par av tjejerna fick prova på att vara passare. Vi körde från båda hörnen för att både höger och vänster skyttar skulle få samma förutsättningar. 


Vi avslutade dagen med matchspel. Tjejerna kämpade på bra. 


Bra jobbat idag tjejer! Kanske det blir lite träningsvärk i veckan men det bjuder vi på. 


//Bonny, Ditte och Lisa. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort