Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 07/08

Välkommen till F07/08
 
Matchbilder Malmö FBC
2021-10-10 23:42
Ladda album (+33 bilder) >>
Foto: Björn Nilsson
 
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F07/08 - Malmö FBC F06-08
F07/08 Seger mot Malmö FBC i premiären!
2021-10-10 23:26

Så var det då dags för seriepremiär i Kvidingehallen efter ett alldeles för långt uppehåll. Det var Malmö FBC som kom på besök och med en liten turnering och en träningsmatch i ryggen kände vi oss ändå ganska redo. 

Tre-distrikts kampen 2021
2021-09-13 07:17

Lördagen 11 september smällde det till med matcher igen och F07 tog sig till Munka IP för bataljer mot lag från både Småland och Halland i en uppladdning för säsongen 21-22. Det märktes att det var länge sen vi spelade match. Nervositeten var så påtaglig att flera av tjejerna nästan kräktes före match. Inför säsongen har vi tappat 7 spelare varav båda våra målvakter så vi lånade in 3 spelare från 09-laget för att kunna delta över huvud taget, och det det ska sägas att de 3 gjorde det med den äran. Det blev tyvärr respass med 3 raka förluster, 1-9 mot Träslövsläge, 6-4 mot Carlshamn och 2-8 Alvesta. 

Träslövsläge och Carlshamn spelade mot varandra i finalen senare.

 

Tjejerna krigade på så gott de kunde med de förutsättningar vi hade. Dessutom var ett par lite förkylda och vi fick oturligt nog ett par skador med oss hem också, men det märks att vi ligger en bit efter i spelet, något som vi har en månad till på oss att jobba på innan seriespelet drar igång i oktober.

 

Det positiva vi tar med oss är att trots underläge, skavanker och ålderskillnader ger vi aldrig upp och stundtals visar vi att vi kan spela fin innebandy.

 

Vi blickar framåt nu och fortsätter jobba med att utveckla spelet och förhoppningsvis har vi väldigt roligt på vägen. Heja tjejer!!

 

/Ledarna

Säsongstart 21/22
2021-08-11 17:28

Hejsan alla

Då var det dags för ny säsong och nya utmaningar. Vi har ju i vanlig ordning gått upp ett steg i seriesystemet och håller alla tummar för att den ska kunna genomföras i sin helhet. Förhoppningsvis hinner vi även peta in nån Cup under året. Min tanke är att Gothia kunde vara kul.

Vi har en mini-turniering inplanerad redan som det har skickats ut kallelse till. Det kommer nog bli superkul då vi möter flera lag från andra distrikt. En bra uppladdning inför säsongen. 

 

Kick-Offen är planerad den 25/8 från 18.15- ca19.45 och är obligatorisk. Den kommer genomföras som förra året, dvs i mindre grupper. Vi kommer samlas i fritidslokalen i sporthallen som förra året där vi kommer gå igenom kort vad ni vill hjälpa till med och lite allmän info. Efter det kommer vi förflytta oss till Sporthalen för att prova kläder och och annan utrustning. Som vanligt är det 25% rabatt inom en vecka från Kick-Offen.

Klubben har nytt avtal med Klubbhuset och Craft så säsongens kläder ser lite annorlunda ut och storlekarna varierar lite mot tidigare.

 

Fotograferingen kommer genomföras 13 el 16 september. Återkommer om tid och plats när allt är spikat.

 

Träningstider: Måndag 18.30-19.45 och Onsdag 19.00-20.30 i Kvidingehallen. Dessa tider gäller just nu bara fram till jul. Efter nyår ska vi även ha tillgång till nya hallen på Tingdal vilket kan göra att tider och platser kan komma att ändras. Nytt för i år är också att vi, i möjligaste mån, integrera träningar med gruppen över och under oss i systemet för att länka ihop oss och skapa samarbete. Träningsgrupperna, "lagen", kommer dock att behållas men vi kan komma låna över lite spelare hit o dit ibland ifall det behövs och om man kan och vill. Därför är det också EXTRA viktigt att man svarar på kallelser så fort som möjligt!

 

Matcher: Vi kommer i år att spela i Röd C (07-08) och Röd D (08-09) Jag skriver båda eftersom vi har spelare i båda lagen. Vi har ju några födda -08 i den här gruppen och de kommer naturligtvis kunna spela i båda lagen (om det inte krockar)  Därför är det också EXTRA viktigt att man svarar på kallelser så fort som möjligt!

 

Tränarstaben är fortfarande:

Ann-Sofie Persson

Stefan Lindell

Björn Nilsson

Niclas Palmkvist

 

Mer information kommer löpande.Vi ses i hallen!

Mvh//Ledarna

Sommarträning
2021-06-20 23:31

Nu är det dags att ta tag i sommarträning igen, tjejer!

Många har haft uppehåll i 4 v veckor nu så det är dags att sätta fart på kroppen. I år har vi slagit ihop sommarträningen med tjejerna i 06 för att få till roliga träningar med många aktiva. Det är väldigt viktigt att vi inte hoppar över den här delen av säsongen då det är nu vi har tiden att bygga upp oss så vi blir snabbare, starkare och mer uthålliga. Extra viktigt i år också eftersom vi håller på att arbeta in ett nytt spelsätt så vi spelar liknande som lagen ovanför oss då vi kan behöva låna spelare åt olika håll kommande säsong. Vi kommer ställa lite högre krav på närvaron på träningar och hur noga vi jobbar när vi är där. Tränar man inte blir det svårt att få speltid, helt enkelt. 

Ft är det väldigt få som tagit sig en timmes tid på tis och tors för att hålla igång kroppen. I ärlighetens namn har man oftast den tiden. De som missar för mycket av sommarträningen kommer få väldigt svårt att hänga med i höst då det är högt tempo och tuffa pass nu, vilket kommer att betala sig när matcherna drar igång.

Kom igen nu, tjejer.

/Ledarna

Några tappra som trotsade regnet
2021-05-25 23:58

Dagen pass med inriktning på benstyrka. 

Avslutning
2021-05-25 07:14

Ja, då var denna konstiga säsong till ända. Efter en härlig avslutning med många skratt och en del fantastiska slag på minigolfbanan, tackade vi av våra adepter med priser och lite korv. Vädret visade sig från sin alla bästa sida också så det blev en toppenkväll. Vi ledare är otroligt stolta över att alla tjejerna hållit ut och hållit i sin träning trots uteblivet serie- och cupspel. Otroligt hög träningsnärvaro trots pandemin vittnar om att vi har haft kul träningar och flitiga tjejer. 

Vi vill också tacka alla föräldrar som ställt upp med allt vi behövt hjälp med under säsongen. 

 

Nu tar vi några dagar ledigt innan sommarträningen drar igång. 

Mvh/Ledarna

Utefys
2021-01-11 19:00
Några i gänget missade fototillfället då fotografen frös
Tjejerna jobbar på trots trist väder. Vi snackar om att hela tiden utmana oss själva och förbättra oss vid varje tillfälle. Vi ligger på olika nivå och det är helt ok så länge vi hela tiden gör vårt bästa. Bra jobbat, tjejer. Kom ihåg att varje träning mer än våra motståndare gör att vi hela tiden ligger före.
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F07 - Munka Ljungby IBK Akademi F07
F07/08 fick oavgjort mot Munka-Ljungby 3-3
2020-10-18 21:36
Foto: Björn Nilsson

På lördagen tog vi emot Munka-Ljungby på hemmaplan. Vi möttes för ett par månader sedan i en träningsmatch och då var det Munka som gick segrande ur striden med 5-3. Vi hade ändå en bra känsla efter den matchen och nu var det dags för revansch.

På grund av skador och sjukdomar var vi lite kort om backar så vi fick stuva om lite i laget.

Matchbilder IBK Lund
2020-10-10 21:35
Ladda album (+22 bilder) >>
Foto: Björn Nilsson
 
Efterlängtad och välförtjänt seger!
2020-10-10 21:19
Foto: Björn Nilsson
Denna eftermiddag körde vi ner till Dalby för att ta oss an IBK Lund i säsongens första bortamatch. Lunds tjejer förlorade sin förra match stort och väl på plats fick vi reda på att seriespel var nytt för dem för i år. Detta ingöt en del hopp hos våra tjejer om att det kanske var en bra möjlighet att vinna för första gången på alldeles för länge. Våra tjejer verkade inte alls nervösa, utan var till och med rätt avspända.

När matchen drog igång gick det ganska snabbt upp för oss att det kanske ändå skulle krävas en del av oss för få att köra norrut med tre poäng i bagaget. Vi spelade inte på samma nivå vi gjort de senaste tre matcherna, sannolikt delvis pga underskattning. Lunds tjejer visade sig vara ganska bollskickliga och helt orädda. Det skulle dröja till 11.48 in i första perioden innan vi fick göra vårt första mål för dagen. Det var Leah som, från hörnet, lade in en boll till Cornelia framför mål som snyggt satte den högt bakom målvakten.
I periodpausen blev vi alla överens om att vi egentligen är bättre än så här, men att Lunds spel får oss att spela sämre än vad vi egentligen kan. Vi bestämde oss för att tagga till ännu bättre i andra.

Spelet såg bättre ut i andra perioden och i ett anfall i 4:e minuten kommer Nova ganska fri på högerkanten. Hon inser att hon inte kommer hinna bryta in framför mål utan går ner i höger hörn i stället. Därifrån skickar hon in en hård passning in framför mål som en spelare från Lund på något oturligt sätt petar in i eget mål. Man måste ha tur ibland också! 
150 sekunder senare gör Leona det hon gör så ofta och så bra, slår bollen förbi sin back, utnyttjar sin snabbhet och tar bollen igen nere i hörnet. Denna gången stannade hon inte där, utan tog sig inåt mot slottet och sköt från snäv vinkel in bollen vid stolpen. 3-0 och 06.07 på matchklockan!
Efter ytterligare tre minuter är det Wilmas tur att göra mål. Hon får en passning från Iga och tar sig in framför mål och skjuter snyggt 4-0 till Åkibs. Vilken tur för oss att hon bestämde sig för att ta upp innebandyn igen! 

Tredje perioden drar igång och inget tyder på att Lund har gett upp och Liza får göra en hel del räddningar. Men efter 3.36 får vår hårdskjutande back Elsie bollen och provar ett långskott från mitten och bollen letar sig in mellan benen på målvakten och det betyder 5-0! Det är aldrig fel att skjuta, som vi brukar säga till tjejerna.

Resten av perioden fortlöper med chanser åt båda hållen men det blir inga fler mål denna kväll. Tjejerna jublar, tackar motståndarna, domarna och publiken. I omklädningsrummet delar Alicia ut guldbollen till Liza för att hon höll nollan. Grattis Liza!

Sammanfattningsvis tycker jag nog att vi egentligen spelade bättre förra matchen. Målen idag kom inte på de klara chanserna. För vi hade många skott utanför mål, precis som i förra matchen. Samtidigt kändes tre av målen ganska turliga. Och IBK Lund var inte alls ofarliga då de både hade ribbträff och stolpträff. 
Men som en klok person en gång sade:
 "Hard work puts you where good luck can find you".

/Mycket stolta ledare

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F07 - VV-84 SK Bjuv 06-08
Målsnål men fartfylld seriepremiär!
2020-10-05 15:35
Foto: Björn Nilsson
Under söndagen var det äntligen dags för seriepremiär. 

Vv-84 SK kom till Åstorp för andra gången på mindre än en månad, men denna gången var det skarpt läge. Matchbilden var väldigt lik förra matchen och det var rivstart från första stund. Spelet växlade från väldigt yvigt till ganska kontrollerat. Många målchanser på båda hållen men vi vann nog skottstatistiken. Målvakten från Bjuv fick en hel del att göra. Men första perioden slutade, precis som i förra mötet, mållös. 

Andra perioden började som den första, men efter 5.55 blev de tillresta från grannkommunen glada då Vv-84 gjorde 0-1. En misslyckad passning på offensiv planhalva går till Vv:s högerback som oattackerad tar några steg och skjuter en rätt hög boll från egen planhalva. Vår målvakt hinner inte uppfatta detta och släpper oturligt nog den förbi sig. Inget att oroa sig för då vi har bra tryck och är övertygade om att även vi ska få göra mål denna förmiddag. 
Vid 12.27 får vår högerback Alicia en hemåtpass från Nova. Hon gör sedan bort två motspelare innan hon ger sig iväg upp i banan. Hon driver bollen förbi en tredje motståndare, in på Bjuvs planhalva och när hon sedan tycker hon sprungit färdigt skickar hon bollen rätt upp i målvaktens högra hörn. Riktigt snyggt! Perioden slutar 1-1.

Sista perioden går även denna i ett högt tempo. Mitt i perioden tar Vv-84 time-out för att få till någon sorts förändring. Inget vi märkte av och när det är 5 min kvar tar vi vår. Vi stuvar om lite och sedan drar en furiös satsning igång. Flera heta målchanser blev det, men en storspelande bortamålvakt satte stopp för alla våra försök. Satsningen gjorde gjorde oss sårbara bakåt men Saga höll oss kvar i matchen. En sista chans ska vi få och precis när Leah kommer loss fri mot mål ljuder slutsignalen. Attans!

Vi går ändå av banan med huvudet högt och med en känsla att de flesta var på det stora hela rätt nöjda.

Guldbollen fick Alicia för sitt fina solomål. Grattis Alicia!

/Ledarna
Inställd träning
2020-09-25 15:40
Många tjejer är på konfirmations-träff och då det är lovdag har resten annat för sig så vi ställer in kvällens träning. Nya tag på måndag. Trevlig helg.

Mvh/Ledarna
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/09 09-18 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/07 07-11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/06 06-24 
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/04 12:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 03/03 22:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/02 22:28 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/01 12:11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/12 13:48 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/09 11:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/09 10:42 
Åstorp/Kvidinge IBS, 28/08 19:40 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/06 12:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 04/03 10:33 
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/01 12:05 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/12 20:37 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort