Välkommen till F07/08

Träning (september - april)

Tisdagar 17:00 - 18:00 i Kvidingehallen

Söndagar 09:00 - 10:00 i Rågenhallen.

Träningsstart 29/9 2017.

 

Match

Laget spelar matcher i Poolspel Skåne på nivå Blå C (5-manna med målvakt).

Vi har anmält två lag och matcher kommer att spelas vid 6 tillfällen per lag.


För spelprogram Flickor C Nordvästra Blå Nivå: Klicka här!

Regler för Poolspel: Klicka här!

Inställd söndagsträning
2017-10-20 21:15
Vi får tyvärr ställa in söndagens träning då alla tränare är ute med matcher med sina andra barn. 

Vi ses igen på tisdag. 

Njut av sovmorgonen!

//Bonny, Ditte, Johan, Thomas och Lisa. 
Lite trötta
2017-10-17 22:45

Fler bilder (+12) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Vi drog igång träning i vanlig ordning med en uppvärmning. Det var Maja och Hannah som stod för uppvärmningen. Snyggt jobbat tjejer. 

Vi körde sedan svansleken i full fart. Båda lagen vann varsin gång. Utespelarna körde sedan vargen med Lisa och Thomas. Samtidigt värmde Ditte och Bonny upp dagens målvakter Saga och Alicia. 

Vi körde sedan McDonalds och vi mötte in den rejält och finslipade på detaljer. När man ska passa, hur man ska passa, var man ska titta och att man ska kalla på bollen.  

Vi avslutade spel och vi hade exakt 4 femmor så det funkade fint. 

Efter träningen så hade vi en liten genomgång. Det var lite mycket snack på dagens träning. Jag vill inte ha väst, jag vill ha väst. Jag vill vara med den. Jag vill vara varg mm mm. Visst kan man få fråga men det funkar inte när det är 20 tjejer som tjatar samtidigt. Då tappar vi en massa tid då vi skulle kunnat träna. 

Vi hade en lång diskussion med tjejerna om detta. Vi tränare väljer vilken som ska vara var och när. Vi har full koll på vem som ska vara var för att utvecklas på bästa sätt. När vi delar upp lagen så gör vi det för att gruppen ska utvecklas på bästa sätt. Ibland så får man vara med sin bästis och ibland inte. Alla spelare ska kunna spela med alla spelare. 

Tjejerna verkade förstå detta så vi hoppas att det blir bättre på kommande träning. 

Annars skötte sig tjejerna bra även om de verkade vara lite slitna efter helgens matcher. Men det får man vara när man har presterat så bra som de gjorde. 

Bra kämpat idag tjejer!

//Bonny, Ditte, Thomas och Lisa. 
Highlights Poolspel 15/10
2017-10-15 20:25
 
Grymt bra Poolspel!
2017-10-15 20:15

Fler bilder (+17) >>
Foto: Kenneth Fridström
Idag var det premiär för tjejerna att spela Poolspel med 5-mamma. Vi hade två lag från Å/K IBS.

Vi spelade mot Hofterups IBF och Höganäs IBF. Dagens facit blev tre vinster en oavgjord och en förlust. Vi gjorde totalt 17 mål och släppte in 7. Snyggt jobbat. 

Matchen mellan Å/K IBS Svart och Å/K IBS Vit var en mycket jämn kamp som slutade 2-2 så det var två jämna lag som vi hade satt ihop. 

Under dagen så bjöds vi på ett härligt spel från samtliga positioner på planen. Målvakterna var stabila och de gjorde snygga räddningar och var snabba med att sätta bollen i spel efter räddningar. Backarna spelade mycket moget och med en härlig trygghet som gjorde att anfallet kunde fungera så bra. Forwards och Centrar spelade bra tillsammans och vi bjöds på flera snygga mål och läckra passningskombinationer. 

Allt som vi har övat på flöt på som en glans. Vi kan inte säga annat än att vi tränare är riktigt stolta över hur bra alla spelade idag! Det kommer att bli riktigt roligt med matcher denna säsongen!

Vi vill tacka alla föräldrar som har hjälpt till idag i kiosken, sekretariatet, riva sarg och med städning. Utan er hade vi inte klarat av detta. 

Vi vill även tacka publiken som har hejat på lagen så att det blev en härlig stämning idag. 

Avslutnings vill vi tacka dagens duktiga domare som har dömt på ett föredömligt sätt idag!

//Bonny, Ditte, Thomas, Johan och Lisa. 

Sista träningen innan match!
2017-10-10 22:30

Fler bilder (+14) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Tisdagsträning och idag så drog vi igång med en specialare. Lisa körde en stafett med tjejerna där hälften ställde upp i varje hörn. De fick sedan springa diagonalt över hallen till andra sidan och tillbaka och växla med nästa spelare i laget. Vi körde denna två gånger och båda lagen vann varsin gång. 

Vi körde sedan en övning som vi inte har kört denna säsongen tidigare. Tjejerna ställde upp i två led bakom mål. Bonny rullade upp en boll i mitten och spelarna kämpade om bollen för att ta avslut på mål. Målvakterna Liza och Saga fick slita hårt för spelarna kom i en strid ström. 

En behövlig drickapaus och sedan var det bara att på det igen.  

Därefter så delade vi upp i lag och satte spelarna på fasta positioner för att öva på det inför helgens matcher. De var alldeles för passiva och snälla mot motståndarna. Vi fick peppa dem efter första bytet och förklara att det bara är att ta bollen från sin motståndare. Sedan blev det bättre och de kämpade på bra. 

Vi hade en genomgång efter träningen där vi åter tog upp hur viktigt det är att man inte är passiv på plan. Ta bollen så snabbt det bara går från motståndaren så blir det jobbigt att möta oss. 
Vi pratade även om att möta bollen. Kommer det en lös passning som en motståndare har chans att ta så får man springa mot bollen även om det är på "fel" håll. 
Vi avslutade med vikten av att prata med varandra både ute på planen och på avbytarbänken. Detta måste vi bli bättre på. Att hjälpa varandra genom att prata gör att allt blir så mycket enklare. 

Nu laddar vi inför helgens matcher!

Notera att vi inte tränar på söndag!

Bra jobbat idag tjejer!

//Bonny, Ditte, Thomas och Lisa. 

Bemanning för Poolspel 15/10
2017-10-08 17:45

Här kommer Kiosk och Sekretariatschema för tjejernas poolspel hemma den 15/10.

Första och sista kioskpasset är bemannade med 3 personer, istället för 2, eftersom iordningsställande och borttagning av kiosken då ska ske.

 

Vi tränare finns på plats från 12:30 och kan hjälpa till med att ta fram till kiosken och sekretariat om något är oklart.


Ansvaret för tiderna ligger på respektive förälder/föräldrar att bemanna och eventuella byten sker på egen hand med annat pass och förälder men glöm då inte att meddela oss så uppdaterar vi hemsidan.

Telefonnummer till respektive förälder/föräldrar kan fås av tränarna.


Kiosk
Pass 1 (12:45-14:30) 
Alicia, Amanda & Wilma 
Pass 2 (14:30-16:15)
Saga L & Filippa
Pass 3 (16:15-18:00)
Minea, Emma & Nellie


Sekretariat
Pass 1 (12:45-14:30) 
Leah & Liza
Pass 2 (14:30-16:15)
Maja, Hannah 
Pass 3 (16:15-18:00)
Signe, Maya


Rutiner för Kiosk. Klicka här!

Rutiner för matcher. Klicka här!


Tack för att alla ställer upp och stöttar våra tjejer, vi håller tummarna för en bra säsong!


Schema för övriga poolspel kommer senare.

Poolspel söndagen 15/10
2017-10-08 17:21

Samtliga spelare är kallade till vårt första poolspel! Svara på kallelsen snarast för att vi ska få koll på vilka som kan och inte kan.
Vi samlas 12:30 i Åstorps Sporthall


Vi ställer upp med två lag:
Å/K IBS Vit
Å/K IBS Svart


Varje lag kommer att spela tre matcher. Vi kommer att dela upp lagen på innan matchstart. Tyvärr så kommer vi att få möta varandra i en av matcherna.


Arrangör: Å/K IBS
Speldatum: 2017-10-15
Hall:Åstorps Sporthall


Spelprogram ser ni nedan.
13:00 - 13:30 -  Åstorp/Kvidinge IBS Vit - Hofterups IBF
13:45 - 14:15 -  Höganäs IBF - Åstorp/Kvidinge IBS Svart
14:30 - 15:00 -  Åstorp/Kvidinge IBS Svart - Åstorp/Kvidinge IBS Vit
15:15 - 15:45 -  Hofterups IBF - Höganäs IBF
16:00 - 16:30 -  Åstorp/Kvidinge IBS Svart - Hofterups IBF
16:45 - 17:15 -  Åstorp/Kvidinge IBS Vit - Höganäs IBF


Matcherna spelas 2 x 12 minuter och 3 minuters periodpaus.

Planstorleken är ca 32 x 16 meter, med mellanstora målburar (120 x 90 cm) och med 5 utespelare och målvakt. Målområde och/eller målvaktsområde kan tejpas upp, med tejp som är godkänd av hallägaren


Till match så ska ni ha med er Svart Matchtröja, Vit Träningströja, Träningsbyxa och strumpor som ni har fått genom klubben, glasögon, klubba, skor och vattenflaska. Ta gärna med någon frukt som ni kan äta mellan första och andra matchen. Vi äter inget godis under poolspelet. Mellan matcherna när vi inte spelar så hejar vi på vårt andra lag.


Ta även med ett härligt energifyllt innebandyhumör!


Notera att vi tränar inte på söndag morgon innan poolspelet!

Mycket spel!
2017-10-08 15:11

Fler bilder (+8) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Idag var det Ellinor och Emma som höll i uppvärmningen. De gick igenom allt i vanlig ordning. Snyggt jobbat tjejer!

Sedan var det dags att värma upp dagens målvakter Erica och Saga. Vi körde en halv McDonalds där spelarna passade en tränare istället. 

Sedan ställde vi upp på ett led i mitten och körde skott rakt framifrån. 

Därefter så gick vi över till att köra matchspel. Vi har vårt första poolspel nästa helg så vi gav tjejerna lite extra speltid idag. Vi pratar mycket om att hålla positioner på planen. Detta måste vi få på plats till helgens matcher. 

Mer information om poolspelet kommer inom kort. 

Vi delade även ut de nya träningsseten. För er som inte var på plats så får ni dem på nästa träning. 

Bra jobbat idag tjejer!

//Bonny, Ditte och Johan. 
Teknikträning
2017-10-03 22:11

Fler bilder (+18) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så var det Erica och Alicia som höll i uppvärmningen. Snyggt jobbat tjejer!


Därefter då fick vi prova på lite fallteknik. Det var Lisa som visade hur man ska ramla rakt framåt och att ramla med rull åt båda sidorna. Tjejerna fick sedan prova att göra det själva. Det gick med blandat resultat. Det blev lite ömma armbågar och knän samt lite pip, men det är bara att bita ihop. Kan vi lära oss att ramla utan att slå oss i en match så kan det vara värt mödan på träningen. 


Därefter så gick vi över till uppvärmning av målvakterna Filippa och Alvina genom McDonalds. Vi tog sedan en drickapaus.


Nu var det dags för lite teknikträning. Vi splittrade upp oss i två grupper. Thomas tog hand om dem som har tränat  lite längre och Lisa och Bonny tog hand om de som tränat lite mindre. På så sätt så kan vi fokusera och hjälpa de som har tränat lite mindre med mera resurser för att de snabbare ska komma ifatt. Vi jobbade med klubbteknik och passningar såväl som skott. Jag måste säga att våra nya tjejer gör stora framsteg på varje träning och det är riktigt roligt att se!


Vi delade sedan upp i fyra lag och spelade i slutet av träningen. 


Bra jobbat som vanligt!


//Bonny, Lisa och Thomas. 

Dribblingar och skott!
2017-10-01 11:53

Fler bilder (+5) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Dagens träning körde Minea uppvärmningen för. Snyggt jobbat Minea!


Vi körde sedan tusenfotingen. Tjejerna ställde upp på ett led och började jogga runt planen. Den som joggar sist springer förbi hela ledet och forsätter att jogga först i ledet. Sedan är det nästa som är sist i ledet som springer förbi alla och så körde vi på. Det visade sig att det var blandad kondition på tjejerna då en del blev lite trötta. Men en bra konditionsövning. Under tiden så värmde Ditte och Lisa upp dagens målvakter Moa och Hannah. 


Vi körde sedan en runda svansleken.  


Därefter delade vi upp i två grupper. Den ena gruppen dribblade mellan konor från hör ett och upp i banan för att sedan passa sig själv i sargen och ta emot bollen och sedan ta avslut på målet. Syftet med denna övningen är att få igång klubbtekniken samt att öva på passningar, ta emot passningar och skott. Vi förklarade att man ska ha en låg hållning och vara noga med att hålla bollen på marken när man passar. 


På andra sidan så körde vi en halv McDonalds där vi stod för passningen. Vi lät spelarna få komma nära mål och ta direktavslut. 


Vi körde sedan matchspel. Det var tydligt att tjejerna hade tagit till sig av det vi övat på så det ser bra ut inför kommande matcher!


Det som vi behöver bli lite bättre på är att våga ta bollen från motståndaren. Men vi kommer att jobba vidare på det. 


Bra jobbat idag tjejer!


//Bonny, Ditte, Johan och Lisa. 

Tisdagsträning med nygammal övning
2017-09-26 19:47

Till dagens samling var vi 22 tjejer och 2 ledare + en extra ledare i form av Emil som hjälpt till idag.


Då vi nu känner att tjejerna är lite äldre och färre föräldrar är med på träningarna plus att förhindra olyckshändelser med att tjejerna springer med boll och klubba under tiden som sargen byggs börjar vi från och med nu att alla hjälper till att bygga sarg, dvs även tjejerna själva. Så om man är ombytt och klar hjälper man till att bygga sarg. Inga bollar kommer fram förrän sargen är klar och sargvagnarna är utanför planen. På så sätt kommer vi snabbar igång och sargbygget blir inte så tungt för några få utan lite jobb för många istället.


Efter sargbygge, blev det uppvärmning ledd av Lisa och Amanda idag. Svansleken var en välkommen comeback idag som vi körde två gånger som en uppvärmningslek följt av "ormen" för att få igång målvakterna och för spelarna att försöka träffa mål från olika vinklar och på olika håll på klubban.


Vi har övat på passningar i olika format under föregående träningar och idag lade vi till ett moment till där det var viktigt att slå passningen rätt, tillräckligt hårt, ta emot och passa tillbaka rätt och tillräckligt hårt för att avsluta på mål. Diagonala passningar mellan två spelare över hela planen övades där den som gjorde första passen fick pass tillbaka för att avsluta på mål och den som gav passen följde upp vid mål för att eventuellt ta hand om returer. En övning som påminner mycket om spelsituationer i matcher där passningar måste vara tillräckligt hårda över en hel plan för nå fram till sin medspelare och samtidigt ska passen komma rätt och ett avslut mot mål. Allt detta görs med fart framåt mot i ett anfall.

De grundläggande passningsövningarnas moment återkom i allt vi gjorde i denna övning. Titta vart, rätt fart och styrning, ta emot pass för att kunna passa tillbaka.

Efter några gånger fick tjejerna kläm på övningen och det rullades fina passningar över hela planen så det stod härliga till. Mycket bra jobbat och jag tror att vi fick se några fina snygga avslut med.

Bra jobbat allihop!


Avslutade passet med en kort genomgång av grundläggande regler i matchspel för att repetera och informera alla nya tjejer kring vad man får och inte får göra vid matchspel. Sen är det en del nytt kring byten och inslag och frislag att tänka på nu när vi ska spela 5-manna innebandy.


Matchspelet tyckte jag gick mycket bra med tendenser med hårdare pass som satt något bättre till en medspelares klubba!


Gott jobbat, ses nästa träning!


//Thomas, Lisa & Emil

Söndagsträning med mycket skott
2017-09-24 16:36

Fler bilder (+10) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
Söndagsmorgonen inleddes med Lisas uppvärmning med inslag av kräft- och apgång och mycket löpning. Därefter körde vi passningsövning fyra och fyra, följt av ormen och Mc Donalds. Målvakterna fick mycket skotträning idag och det gick lysande! 

Därefter blev både ledare och tjejer indelade i lag och vi spelade resten av träningen. 

Bra jobbat alla idag! 

Ses på tisdag igen! 

// Ditte, Tomas och Lisa
Träning med konor!
2017-09-20 23:15

Fler bilder (+10) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg
 
Söndagsträning
2017-09-18 02:02

Fler bilder (+4) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Minea och Nova höll i uppvärmningen. Bra jobbat tjejer! 

Efter det värmde vi upp målvakterna Amanda och Saga med McDonalds och ormen. 


När vi gjort det delade vi upp så att de nya spelarna fick lite egen teknik genomgång med Thomas. 


Under tiden tränade de andra på teknik  mellan konerna, som avslutades med en straffet. 


Sen spelade vi match. Det ser bra ut för kommande matcher. 


Ladda nu ordentligt så ses vi på tisdag. 


Ditte, Lisa och Thomas 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 14/10 11:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 03/10 11:50 
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/09 17:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 31/08 10:32 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/05 09:19 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/04 17:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 04/04 15:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 02/04 18:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/03 19:48 
Åstorp/Kvidinge IBS, 10/03 09:17 
Åstorp/Kvidinge IBS, 06/03 18:46 
Åstorp/Kvidinge IBS, 26/01 07:44 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/01 10:33 
 
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Dirma
Gräsroten
Swish/Kontokort