Välkommen till F07/08

Träning (september - april)

Tisdagar 17:00 - 18:00 i Kvidingehallen

Söndagar 09:00 - 10:00 i Rågenhallen.

Träningsstart 29/9 2017.

 

Match

Laget spelar matcher i Poolspel Skåne på nivå Blå C (5-manna med målvakt).

Vi har anmält två lag och matcher kommer att spelas vid 6 tillfällen per lag.


För spelprogram Flickor C Nordvästra Blå Nivå: Klicka här!

Regler för Poolspel: Klicka här!

Match mot Gantofta
2018-02-11 20:04
Foto: Thomas Runfors

Idag så blev det ett annorlunda poolspel. Höganäs hade dragit sig ur pga sjukdom. Så kvar var bara Gantofta och vi. Bara för  att det skulle bli lite mera spel så bestämde vi oss för att spela 3x15. 


Vi tog ett pepsnack innan och sa att vi skulle kriga hårt i närkamperna och ta för oss ordentligt. Men när vi klev in på planen och började spela så var det precis tvärt om. Vi bjöd på ett väldigt passivt och avvaktande spel från vår sida. Gantoftas F06/07 lag kunde väldigt enkelt gå upp i en 5-0 ledning efter första perioden. Vi tog ett snack i periodpausen om att vi måste gå in och kriga mycket mera. Andra perioden drar igång och nu är det ett helt annat spel. Vi krigar och sliter för varandra och vinner perioden med 2-3. Snyggt jobbat tjejer!  I tredje perioden kör vi på i samma anda och vi har massor med chanser men det är Gantofta som spelar ett bättre spel och vi bjuder lite lätt på ett par mål. Perioden slutar 4-2 till Gantofta. 


Om vi bortser från första perioden där vi inte var med i matchen alls så gör vi en bra match. Så summerar vi andra och tredje perioden så förlorar vi med 6-5 mot ett lag som var ett år äldre. Det är bra betyg tycker vi. Vi har hittat massor med saker som vi ska jobba på så dagen har varit lärorik. 


Vi tackar Gantofta för en bra match. Ett plus går även till domarna som var duktiga och talade om för tjejerna vad de gjorde för fel vid avblåsningarna. Det är uppskattat!


Bra jobbat idag tjejer!


//Bonny, Ditte, Johan och Thomas. 

Highlights Poolspel i Helsingborg
2018-02-11 18:08
Filmat av Bertil Bebben Lindberg 
Endast en match idag
2018-02-11 11:24
Det har tyvärr blivit förändringar i dagens Poolspel. Höganäs har fått dra sig ur pga sjukdom. Vi försökte skramla ihop till två lag men det gick inte.

Vi kommer endast att spela en match och det blir mot Gantofta.
Matchstart 14:45.
Vi kommer dock att spela 3x12 istället för 2x12.

Samling 14:00 som tidigare.

Varmt välkomna!
Poolspel Söndagen 11/2
2018-02-07 19:50
Nu är det dags för match igen!

Vi samlas 14:00 i Norrehedshallen, Helsingborg

Arrangör:
Gantofta IBK
Speldatum: 2018-02-11
Hall:
Norrehedshallen, Helsingborg

Spelprogram:
14:45 Gantofta IBK Å/K IBS 07/08 Vit
15:45 Å/K IBS 07/08 Vit Höganäs IBF
16:45 Höganäs IBF Gantofta IBK

Till match så ska ni ha med er Svart Matchtröja, Vit Träningströja, Träningsbyxa och strumpor som ni har fått genom klubben, glasögon, klubba, skor och vattenflaska. Ta gärna med någon frukt som ni kan äta mellan första och andra matchen.

Ta även med ett härligt energifyllt innebandyhumör!

Trupp:
#6 Elinor Overgaard
#26 Signe Leijon
#27 Ea Ström
#28 Emma Ekdahl
#43 Elsa Larsson
#45 Alicia Christersson
#52 Tuva Sten Iderup
#57 Elsie Bladh
#60 Enya Ahlm
#63 Julia Nilsson
#65 Saga Civilis
#70 Erica Camper
#71 Wilma Helgesson
#72 Johanna Runfors
#83 Saga Lindell
#99 Alvina Lindberg
Fick du fel kängor?
2018-02-07 06:31
Fick ditt barn med fel kängor hem igår?

Gick ditt barn hem i ett par 32:or? Johnny har ett par 34:or som han hemskt gärna vill byta tillbaka med. :)

Kontakta Johnny på 073-5330140
Idiotstaffetten!
2018-02-06 22:20
Foto: Bonny Lindberg

Idag så började vi med en liten joggingtur på två varv. Sedan så körde vi idiotstaffetten efter önskemål av Ea. Vi ställde upp två led på mitten på varsin sida. Förste spelaren i varje led springer nu för fullt för att jaga ifatt spelaren på andra sidan. Efter ett varv så tar bästa spelare upp jakten. Vi körde på ett par varv och sedan sprang vi två och två. Tjejerna kämpade på friskt och vi avslutade med några varv där de sprang tre och tre. 


Vi körde sedan McDonalds för att värma upp dagens målvakter Elin och Saga. Det var lite lojt när tjejerna körde övningen. Vi fick gå in och peppa igång dem. Det är ingen mening att jogga igenom övningen. Det ska vara full fart från start. Det blev lite bättre sedan. 


Vi avslutade med matchspel och tjejerna kämpade på fint!


Bra jobbat tjejer!


//Bonny, Ditte och Thomas. 

Sovmorgon!
2018-02-03 21:36
Vi ställer in träningen söndagen 4/2 då det är för få anmälda. 

Ha en mysig sovmorgon! 😴💤💤
Tappra krigare
2018-02-03 18:19

Idag gick färden ner till Höllviken för ett nytt poolspel för tjejerna. Det var en tapper skara (12 utespelare + målvakt) som slöt upp på plats i dessa semester och sjukdomstider.


I första matchen var det FCH 06/07 som stod för motståndet och tjejerna var taggade för revansch, efter förra omgångens match. Vi peppade igång tjejerna med att det gällde vara med från början och kriga, att snacka med varandra och hjälpas åt och att skjuta på mål! Vi pratade även om att tänka på att vara två vid frislag och att titta och lyssna på domarna.


Det blir en jämn match där tjejerna verkligen krigar på och vi gör några riktigt fina mål. Försnacket kring att var två vid frislag, där en petar bollen till den andra, som sedan kan lägga en lång boll upp på mål till forward/center, ger utdelning direkt! FCH hade två spelare som var målgörare och ibland fick dom tyvärr komma igenom försvaret lite för enkelt, vilket gjorde att FCH gick vinnande ur kampen med 6-5.


I andra matchen fick vi möta dagens arrangörer Höllviken och det blev även här en jämn match, men mer Hawaii-spel i mellanåt. Vi har svårt att få tag ordentligt i bollen och det blir att vi stressar när vi ska slå pass eller är i närkamp med motståndarna. Julia får en boll mitt på näsan i andra perioden och får näsblod och vi blir en spelare mindre resten av matchen. Även i denna match hade motståndarna några enstaka spelare som stod för att göra mål, och vi har det stundtals jobbigt i försvaret, vilket gör att motståndarna får göra mål helt ostörda.


Det vi tar med oss från dagen är att vi gör ett fantastiskt lagarbete, det känns som att alla har sprungit och krigat allt va de hade kraft till idag! Vi gör fina mål genom ett bra passningsspel och gör två riktigt bra matcher. Det vi fick lära oss idag är hur viktigt det är att vi måste börja punktmarkera enstaka spelare som får komma igenom och göra enkla mål och att backarna måste ha kolla att ha anfallarna i motståndslaget på rätt sida.  


Det var super kul att se er idag, tjejer!

Stort tack för en go eftermiddag och tack till alla engagerade föräldrar på läktaren!


//Lisa & Ditte

Sifferbandy!
2018-01-30 19:05

Fler bilder (+8) >>
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Idag så började vi med en lätt jogging runt planen i två varv för att värma upp lite. 


Sedan så gick vi över till att köra vidare på passningar. Vi började med långt avstånd och  sedan minskade avståndet och passade snabbare och snabbare. Vi gör denna övningen för att vi ska bli säkrare på att både passa och ta emot bollen. Fotarbete är a och o här. Man måste vara beredd att snabbt kunna flytta sig i sidled. 


Vi körde sedan McDonalds för att värma upp målvakterna. Här behöver vi bli bättre på att träffa målet annars blir det inte mycket till uppvärmning för målvakterna. 


Vi gick sedan över till att jobba vidare på diagonalen. Viktigt här är att inte stanna upp när man tar emot bollen och att man håller bollen tätt intill kroppen för att inte ge bort bollen till en eventuell motståndare. 


Vi avslutade dagen med sifferbandy. Detta driver upp tempot ordentligt och tjejerna var riktigt taggade. Det blev många härliga kampen på planen!


En sak som vi gick igenom efter träningen var att vi måste ge järnet i övningarna. Vi kan inte jogga i McDonalds eller Diagonalen. Om vi gör det kommer vi aldrig att få bättre kondition eller någonsin bli snabbare. Här får vi bättra oss. 


Annars var det en bra träning idag!


Nu laddar vi för helgens matcher!


//Bonny och Lisa.

Diagonalen och passningar
2018-01-28 23:25
Foto: Bertil Bebben Lindberg

Söndag och det var till en början lite sömniga tjejer. Vi hade en ny spelare som ville prova på innebandy idag. Vi hälsar Julia varmt välkommen!


Vi började med svansleken. Det gick i lite sakta tempo i första rundan så vi ändrade lite i andra. När man har blivit av med sin svans så får man jogga tills ett lag har vunnit så att det inte blir att man sitter och tittar på. 


Vi testade en ny övning idag. Vi kallar den för diagonalen. Den går ut på att man ställer upp i två led diagonalt mot varandra över hela planen. Första spelaren börjar springa utan boll och får en pass från spelaren i den motsatt diagonala kön. Spelare ett tar emot passen och tar avslut på mål. Därefter springer spelaren som slog passningen upp mot mitten för att nu ta emot en massa från andra sidan och sedan ta avslut på mål. 

Det som är viktigt är att man inte stannar när man tar emot passningen och att man håller bollen tätt vid klubban när man har tagit emot bollen. Låter man bollen komma för långt ifrån sig så ger man motståndaren i en matchsituation chans att ta bollen. Det vill vi ju inte. Vi rullade på denna från både höger och vänster hörn för att både vänster och högerfattade skulle få träna på båda hållen. 


När vi var klara med en så övade vi lite på passningar. Vi gick ihop två och två och började med långa pass och sedan så gick vi närmare och närmare varandra och ökade tempot på bollen.  Sedan gick vi längre och längre ifrån varandra igen. Det som är viktigt med passningarna är att man lägger den utmed golvet utan studsar till kompisens klubba. Som mottagare så ska man ha böjda ben och vara uppe på tå och beredd att flytta sig om bollen inte kommer precis till klubban. Ta emot bollen genom att dra klubban lite bakåt när bollen kommer för att fånga in bollen. 


Vi avslutade sedan med matchspel och det gick bra för tjejerna. 


Snyggt jobbat idag tjejer!


//Bonny, Ditte, Thomas och Lisa 

Två nya spelare!
2018-01-24 17:27
Foto: Ditte Lindberg
Idag började tjejerna att dribbla runt planen med bollen. Vi provade på att springa baklänges och även med bollen liggande på klubban. Sen fick de köra svansleken, denna har de frågat efter mycket den senaste tiden. Sen värmde vi upp målvakterna med ormen. 

Efter det provade vi en ny övning där vi vill få tjejerna att inte stanna upp när de får en pass längs sargen. Tjejerna gillade övningen och denna ska vi köra framöver. 

Vi fick ytterligare 2 tjejer som ville prova på innebandy. Varmt Välkomna!

Vi är en stor trupp nu och vi pratar mycket med tjejerna om hur viktigt det är att lyssna när vi försöker prata och visa en ny övning därför är det viktigt att alla är tysta och lyssnar. Påminn gärna tjejerna om det. 

Vi avslutade med lite innebandy, dock blev det bara 10 min denna träningen. 

Härligt jobbat idag !

//Ditte och Thomas.
Söndagsträningen inställd.
2018-01-20 22:17
Då det är så många som har tackat nej till söndagens träning så ställer vi in den. 

Vi tar alla en välförtjänt sovmorgon. 

Ladda om batterierna så syns vi på tisdag igen. 


Tre riktigt bra matcher!
2018-01-20 17:38

Fler bilder (+9) >>
Foto: Bonny Lindberg

Idag så var det dags för poolspel i Helsingborg. 


I första matchen så var det FCH 07/08 som stod för motståndet. Vi hade stora istället för mellanmålen så det var svårt att vara målvakt i denna matchen. Tjejerna fick instruktioner om att skjuta mycket och det gjorde de! Tjejerna kämpade på fint och vi har 2-1 på tavlan efter första perioden. Vi snackade om att vi skulle bli lite mera aggressiva och lite tätare på motståndarna. Det gjorde tjejerna och vi vinner matchen med 4-2. 


Inför andra matchen så lyckades arrangören byta ut till mellanmålen vilket är mycket uppskattat! Andra matchen stod mot FCH 06/07. Det syntes direkt att de äldre tjejerna i FCH var lite vassare och de kunde ganska enkelt spela till sig en 4-0 ledning efter första perioden. Vi var för snälla och passiva. Vi snackade i pausen om att våga vara tuffare mot dem. Kliva in tätare i närkamperna och kriga mera om bollen. Det gjorde tjejerna verkligen i andra perioden  som slutar 0-0 efter en enorm kämpar insats! Saga storspelade i målet. Backarna, forwards och Centrar gjorde jobbet för laget. Matchen slutar med en hedersomnämnande 4-0 förlust. 


I dagens sista match så var Malmö FBC motståndare. Det var en tajt och välspelad match av de båda lagen. Vi gör 1-0 tidigt och det känns som att det ska bli mera men vi går till period paus utan flera mål. I andra perioden så var det ställningskrig mellan lagen och det radade upp chanser på båda hållen utan att något lag fick in bollen. Ibland är vi lite för slöa i hemjobbet och då blir det riktigt farligt. I slutet av perioden så lyckas vi få in 2-0. Det var kamp av båda lagen ända in i det sista och matchen slutar 2-0 och Saga lyckades hålla nollan!


Summering av dagen.

Vi gör tre riktigt bra matcher och tjejerna växer mer och mer för varje match och det är riktigt roligt att se. 


Snyggt jobbat idag tjejer!


Stolta tränare

//Bonny, Ditte, Thomas och Johan. 

Highlights Poolspel i Helsingborg
2018-01-20 17:30
Filmat av Bertil Bebben Lindberg 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort