Segrare FCH Påskcup 2023

Skånemästerskapen Flickor B 2022/2023 – Semifinal
2023-04-16 20:06

Fler bilder (+5) >>

Så var det då dags för semifinal i A-slutspelet och för motståndet stod Häljarps SK. Häljarp vann sitt gruppspel över bra motstånd som bl a FBC Ängelholm och Munka-Ljungby IBK, så vi visste att det skulle bli en tuff match. Men då vi spelade oavgjort i båda våra möten i serien, så hade vi en god chans. Extra skönt att få spela på hemmaplan dessutom.

Semifinalen drar igång och det är ett väl samspelt och rörligt lag vi möter. Dessvärre är det Häljarp som tar ledningen i en blixtrande spelvändning efter en situation då vi borde fått frislag på Häljarps planhalva. Häljarp kontrar och kommer två mot en, sidledspass och nollan spräcks med ett blixtrande skott i krysset, helt otagbart för Celine. Spelet går vidare med bra chanser på bägge hållen och vid 07.35 får vi spela i numerärt överläge då en Häljarpsspelare åker på en tvåa för otillåten trängning. Vi får på ett par bra skott med efterföljande kamp framför mål, men bollen vill ej gå in. I slutet av perioden pressar vi på riktigt bra runt Häljarps mål och målvakten tvingas till många bra räddningar.

I pausen är vi alla helt införstådda med att vi har en riktigt bra chans att vända denna matchen om vi bara fortsätter att kämpa.

Andra perioden startar och det är bra chanser åt bägge hållen men båda målvakterna håller tätt. Vid 11.40 är det dessvärre Häljarp som utökar sin ledning, även denna gången, efter en misstänkt frislagssituation. Häljarp vinner boll och avancerar längs vänsterkanten, slår en riktigt bra krosspassning till en lagkompis som slår in den vid stolpen. 2-0 och 11.40 på klockan. Vi försöker trycka på för att få in en boll och vid 13.12 får vi ännu en chans att spela PP. Vi gör vad vi kan för att få till en reducering, men när slutsignalen ljuder är det tyvärr Häljarp som står som segrare.

Slutsats:
Häljarp är ett bra lag, inget snack om den saken. Men vi har väldigt många heta chanser och Häljarps målvakt slår nog något slags rekord i benparader. Vi skulle lika gärna kunnat gått av planen som finalister, men det var inte vår dag idag. Vi är trots detta mycket stolta över hur laget har genomfört denna turnering och tycker att de ska var det också. Det svider att förlora, men om ett tag är det glömt och nya utmaningar hägrar i stället.

2023-04-15 23:09

Efter föregående helgs cupseger var det så dags för Skånemästerskapen för flickor födda 2007. I år spelade Grupp B i Kirsebergs sporthall i Malmö.

ÅKIBS – Malmö FBC

Efter att ha förlorat båda matcherna i seriespelet med uddamålet samt fem raka segrar från förra helgen i ryggen kände vi att vi hade god chans till seger.
Första perioden drog igång och vid 2.24 öppnar vi målskyttet när Leah med en fin passning hittar Elin i mitten som skjuter en boll som smiter in mellan benen på målvakten. Vid 9.02 kvitterar Malmö med ett skott som Celine först räddar, men inte bättre än att en Malmö-spelare kan peta den över mållinjen. Strax innan paus får vi spela powerplay som resulterar i ett par skott, men inga mål.
Andra perioden hinner bli 2.44 innan Åstorp tar ledningen igen efter att Iga effektivt pressar bakom mål. Malmö felpassar till Filippa som direktskjuter snyggt i bortre burgaveln. Dessvärre kvitterar Malmö ännu en gång vid 3.22 i en frislagsvariant framför mål. Ett par minuter senare gör Nova mål när hon snyggt löper från bänken rakt in i höga slottet där bollen kommer rullande och hon bara behöver klippa till. 5.41 på klockan och 3-2 till ÅKIBS. Vid 8.48 utökar vi ledningen när Leona för fjärde matchen i rad slår in en retur, denna gång efter skott från Leah. Vid 9.08 reducerar Malmö med ett skott från höger, men vi lyckas sedan hålla tätt resten av matchen.

Vi spelar bra över lag och alla verkligen drar sitt strå till stacken med sitt slit. En skön seger och en bra start på mästerskapet.

ÅKIBS – Höganäs IBF

Nästa match var mot Höganäs IBF, ett lag som vi mötte och besegrade förra helgen, vilket ju talade till vår fördel.
Matchen hinner vara i 1.41, när det är dags för Leona att göra som hon brukar, slå in returer. Denna gång är det Mimmi som skjuter från backplats och Leona slår in returen i något slags samarbete med Elin. Vid 7.20 åker Elin på 2+10 för osportsligt uppträdande och vid 8.01 petar en Höganässpelare in kvitteringen vid höger stolpe.
Andra perioden drar igång och efter bara 34 sekunder tar Höganäs ledningen när de slår en passning från bakom mål till en lagkamrat till vänster som direktskjuter i krysset. Vi kämpar och sliter och när perioden närmar sig slutet coachar vi för att försöka få in något mål till. Detta ger resultat när Iga kliver upp till vänster och skjuter ett skott som letar sig in mellan benen på målvakten. Kvitterat och 12.38 på klockan. Med energin ett mål ger trampar vi på för ett till och med mindre än en minut kvar av matchen får Elsie bollen på mitten och skickar iväg en projektil som borrar sig in till höger i målet och vilt jubel uppstår.
Vi är det bättre laget här, med många fina chanser men det är nätt och jämt att vi får gå av banan med tre nya poäng i bagaget. Onödigt spännande…

Bjärred IBK – ÅKIBS

Efter lite lunch är det dags för match mot Bjärred och det vi sett av deras tidigare matcher så har vi en god chans till seger även här.
Matchen börjar och hinner vara i 7.54 innan vi spräcker nollan. Det är Alvina som krigar till sig bollen och levererar den upp till Iga på vänsterkanten som snyggt skjuter mål. Vid 11.21 är det vi som slarvar i ett uppspel och bollen går till en motståndare som spelar vidare till lagkompisen som enkelt slår in den i öppet mål. Vid 13.26 tar Bjärred över ledningen när de ännu en gång tar till vara på vårt misstag och gör 2-1.
I andra perioden gör vi vad vi kan för att göra mål, men dessvärre slutar matchen med förlust.
Alla gör vi misstag, både som ledare och spelare. Denna gång råkar de komma tätt och vi hamnar i ett underläge vi inte hinner hämta in. Men vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag, så det är bara att peppa varandra och ta med allt det positiva in i nästa match i stället.

FC Helsingborg – ÅKIBS

Denna match var den som jag kände mest oro för. FCH hade vunnit alla sina tidigare, bl a med 7-0 mot Malmö FBC, så detta skulle bli svårt.

Första perioden tekas igång och vi spelar omgående mycket bättre än matchen innan. Vid 04.05 tar vi ledningen när Filippa får på ett bra skott och Alvina slår in returen på halvvolley. Det fortsätter vara bra chanser på båda hållen men Celine är som vanligt en klippa i målet och det blir inga fler mål i denna perioden.
Andra perioden spelas som den första och vid 10.00 gör Mimmi mål när hon snyggt skjuter från distans på pass från Filippa. Vi jobbar uppoffrande för att behålla ledningen och när tutan tutar så är det ÅKIBS som lämnar planen som segrare.
Det hände så mycket med skador, känslor och baklängesmål i matchen innan, så att studsa tillbaka så här och spela så fin innebandy är riktigt imponerande, mot riktigt tufft motstånd dessutom.

Slutsats:
Vi visste att motståndet i detta gruppspel sannolikt skulle vara tuffare än i FCH Påskcup så det var riktigt glädjande att vi då kunde höja oss ännu mer och fortsätta att spela med samma uppoffrande spel och intensitet i match efter match. Och med en Celine i högform längst bak så får vi ju ännu mer medvind. Spelmässigt tycker jag att vi var bättre än samtliga lag vi mötte och att förlusten vi åkte på inte riktigt återspeglade den matchbilden. Värt att nämna är även att vi var åtta målskyttar på tio gjorda mål denna dag, så alla är verkligen med och bidrar.
Vår andraplacering i gruppspelet gjorde därmed oss klara för A-slutspel i Arenan på hemmaplan på söndagen, vilket såklart är jättekul och något som tjejerna är väl värda!

Björn, Mikael och Niclas

Skånemästerskapen Flickor B
2023-04-11 19:47

Hej.

Nu är det dags för Skånemästerskapen och denna gången spelar vi i Kirsebergs Sporthall.

Slutspel

A-slutspelet spelas i Arena Åstorp och B-slutspelet i Kirsebergs sporthall den 16/4.

Heldag i hallen, så ta gärna med egen mat och mellanmål.

Vi ses!

/Björn, Mikael och Niclas

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS - Alvesta
Segrare av FCH Påskcup 2023!
2023-04-10 22:15

Så var det då dags för årets upplaga av FCH Påskcup. I fjol tog vi hem hela klabbet och inget talade för att vi inte skulle kunna göra samma sak denna gång.

Matchbilder IBK Lund
2023-03-18 21:13

Storartad insats i Lund
2023-03-18 21:06

Efter den efterlängtade segern mot Båstad var det dags för match mot tabelltvåan IBK Lund.

Deras placering i tabellen ihop med att vi förlorade med 10-1 på hemmaplan senast gjorde oss väl införstådda med att det skulle bli en tuff uppgift att få några poäng med oss hem. Men Lunds knappa vinst mot Häljarp med 3-2 övertygade inte, så kanske var chansen större än vi trodde. Sjukdomar och annat gjorde att vi bara fick ihop 10 utespelare, så jobbigt skulle det nog bli.

Uppvärmningen kändes lite dämpad och inte lika energifylld som den brukade, kanske beroende på den tidiga samlingen och bilresan.

Efter ramsan blåste domaren igång matchen och Lund fick första chansen med ett skott i ribban. Men ganska snabbt tar vi tag i taktpinnen med ett lugnt och bra passningsspel och efter ca 5 minuter får vi frislag till höger en liten bit in på Lunds planhalva. Mimmi direktskjuter ett lågt skott som går i mål till höger om en skymd målvakt. Riktigt snyggt och 0-1 till oss! Vi fortsätter spela riktigt bra och vi är verkligen det bättre laget på planen med flera lite längre anfall. Vid 9.43 får dock seriens poängligaledare, Fanny, bollen till höger och avancerar in framför mål och skjuter 1-1 via stolpen. Vi låter oss inte nedslås av detta och vid 12.15 gör Leah 1-2 med sin patenterade rush längs sargen och skott högt till vänster. Den har man sett förr! Perioden slutar med ledning för oss.

I pausen är samtliga tjejer och ledare helt övertygade om att vi är det bättre laget på plan och om vi bara fortsätter så här så har vi goda chanser att vinna.

Tyvärr hinner period två bara vara i 12 sekunder innan Lund gör 2-2 i ett blixtsnappt klapp-klapp anfall där vi inte hinner med. Lund blir nu ännu hetare och har flera bra chanser som Celine snyggt räddar men vi är absolut inte ofarliga heller. Det görs dock inga fler mål denna perioden.

Vi pratar i pausen om att vi måste fortsätta spela som vi gör men att skärpa oss ännu mer vid frislagen och försöka förvalta dessa.

Tredje perioden drar igång och redan vid 01.12 krånglar Fanny sig förbi två spelare innan hon stöter bollen i mål via stolpen. Riktigt jobbigt med ännu ett så tidigt mål efter paus och nu började undertecknad undra om vi skulle orka vända detta eller om det skulle rinna iväg som det gjort tidigare under säsongen. Vi fortsätter kriga på och tar över tar över taktpinnen igen med många heta chanser. Vid 07.56 kommer så kvitteringen när Leah rushar upp längs högersargen i sedvanlig ordning. Den här gången vänder hon dock utåt i en piruett innan hon slår en hård passning på bladet på Filippa som tagit plats i slottet. Fille bara smackar dit den och vilt jubel uppstår! Tjejerna fylls med energi av kvitteringen och bara minuten senare slår Elsie bollen till Julia som snyggt trär en passning till Leah i mitten som direktskjuter stenhårt i bortre burgaveln. Otroligt snyggt mål även detta! 08.57 på klockan och vi har vänt matchen! Vi fortsätter att spela disciplinerat, vårdar bollen och vid 12.15 gör Leah även 3-5. Vi petar igång ett frislag i Lunds hörn, Leah tar ett par vändor fram och tillbaka bakom målet och slår sedan in bollen via köksvägen. Lund tar nu time-out och vi tar denna tiden till att försöka lugna ned oss något. Vi behöver nu inte göra fler mål och om vi bara behåller kylan så kommer vi att lämna Lund som segrare. Matchen drar igång igen och med mindre än två minuter kvar trycker tidigare nämnda Fanny Mimmi över sargen och åker på en tvåa. Vi ställer upp i PP och vid det här laget känns det som om Lund givit upp. De backar hem och vi spelar runt bollen i vårt PP utan någon direkt ambition att göra mål och så småningom tutar det i hallen och ÅKIBS står som segrare.

Att få trycka till Lund, som i höstas sårade oss så svårt, på deras hemmaplan var otroligt skönt för laget. Detta var nog inget IBK Lund väntat sig… Vi gjorde vår bästa match den här säsongen och alla i laget spelade på topp och samtliga mål var riktigt snygga. En storartad insats och en fantastisk match helt enkelt.

/Mycket stolta ledare

Spelarutveckling Röd nivå
2023-03-03 13:14

I veckan öppnades anmälan till Skånes spelarutveckling 13-16år som kommande säsong är för tjejer och killar födda 2007-2010.

SKIBFs ambition är att alla spelare i Skåne som är födda 2007-2010 ska få information om att spelarutvecklingen finns och vad det är för något. Sedan är det upp till varje spelare att anmäla sig om man har intresse för det.

Denna säsong 2022/2023 deltog 530st spelare i SKIBFs spelarutveckling vilket motsvarade strax över 26% av licenserade spelare i de åldrarna. Det var den högsta andelen spelare SKIBF haft i spelarutvecklingen och de hoppas minst lika många vill delta kommande säsong 2023/2024

På SKIBFs hemsida kan man läsa mer om spelarutveckling och vad det är för upplägg och innehåll på respektive ålder.

13 år (födda 2010)

14år (födda 2009)

15år (födda 2008)

16år (födda 2007)

Här kan man anmäla sig till spelarutvecklingen med sista anmälningsdag 31 mars 2023

Knapp förlust mot Gantofta.
2023-02-17 20:53

I söndags var det dags för hemmamatch mot Gantofta. Gantofta ligger i övre halvan i serien och i höstas åkte vi på en rejäl förlust, så vi visste att det skulle bli tufft.

Matchen blåses igång och vi får en kalasstart när Leah skjuter in returen efter Elins skott efter 2 minuter. Vid 6.37 åker Nova ut för slag och i sitt PP får en Gantoftaspelare på ett riktigt hårt skott längst upp i krysset. 1-1 efter 7.33 minuter.

Andra perioden är ett ställningskrig med bra chanser på bägge hållen men inget mål görs.

Tredje perioden börjar som den andra slutar men efter 5.08 tar Gantofta ledningen när en forward gör en snygg korslöpning och sätter bollen i mål. Vi fortsätter att kämpa för en kvittering men matchen slutar 1-2 till Gantofta.

Ännu en uddamålsförlust i en match som lika gärna kunde slutat med vinst till oss. Men trenden håller i sig och vi fortsätter att spela bra mycket bättre än i höstas.

Jämn batalj i Munka.
2023-02-17 20:09

I fredags var det dags för det uppskjutna returmötet mot Munka. Matchen flyttades dessvärre till ett datum då även JAS spelade, så vi saknade några av de ordinarie tjejerna. Turligt fick vi hjälp av några spelsugna tjejer från F09/10.

Matchen drar igång och Munka får några bra chanser men Celine är med från start och gör några fina räddningar. Efter ca 10 minuter åker Wilma ut i 2 minuter. Munka är ganska passiva i sitt PP och fyrar inte av många skott utan försöker spela in bollen i mitten i stället utan resultat. 0-0 står sig perioden ut.

Vi är rätt nöjda med spelet och Munka är nog en smula förbryllade över att de inte fått hål på oss.

Andra perioden blåses igång och det dröjer dessvärre bara 23 sekunder innan vår gamla lagkamrat, Johanna, spräcker nollan när hon kliver upp på högerkanten. Vår back hinner inte riktigt med och skottet kommer från ganska snäv vinkel intill första stolpen. Vi fortsätter att kämapa på och det är goda chanser till mål på bägge hållen. I slutet av perioden åker Munkas kapten ut när hon trycker en av våra spelare över sargen. Vi gör inget mål i vårt PP, men när Munka är fulltaliga gör Munka-kaptenen samma sak igen och slår även i sargen i frustration och åker på en 2+2.

Perioden slutar 1-0 men vi ska få fortsätta vårt PP i period tre.

I perodpausen märker vi att Munka-spelarna är frustrerade och skäller på varandra, vilket såklart ger våra tjejer ännu mer energi.

Tredje perioden startar och vid 2.10 skjuter Leona mål på halvvolley när Nova tar bollen bakom mål och slår in den i slottet. Riktigt snyggt och matchen är utjämnad. Vi fortsätter att pressa högt och stör Munka och har även några målchanser själv. Med en dryg minut kvar får Munka fritt skottläge men Celine gör en riktigt vass räddning. Resultatet står sig matchen ut.

Jag tycker att vi gör en kanonmatch och med tanke på att de slog oss med 7-1 i Arenan i höstas så kan vi inte vara annat än nöjda med insatsen. Munka kände sig säkert snuvade på segern. En eloge till F09/10-tjejerna som står för en riktigt stabil insats denna kväll.

Matchbilder Bjärred
2023-02-06 16:52

Stark kämpainsats I Bjärred.
2023-02-06 16:28

På fredagskvällen var det dags för match i Bjärehovshallen. Med två bra och målrika matcher i bagaget var känslan rätt bra inför kvällens möte. Uppvärmningen var ganska avslappnad och det var mycket glädje i gruppen. Inga nerver att tala om verkade det som.

Matchen drar igång och vi tar tag i taktpinnen direkt med hög press och ett högt tempo. Vi vaskar fram många målchanser och vi känns som det mest motiverade laget. Trots detta görs inga mål i perioden, men vi är ändå nöjda med hur vi spelar.

Andra perioden startar och Bjärred har samlat sig lite och börjar komma ifatt spelmässigt. Tyvärr får vi en tuff utvisning på NowaLee för slag, ett domslut som jag inte riktigt håller med om då jag står några meter därifrån och ser brytningen tydligt. Nåväl, vi ställer upp oss i boxen men ca en minut in i utvisningen tar Bjärred ledningen genom ett frislag från en position rakt utanför Celines mål. Skottet sitter i krysset och 1-0 efter 10.16 i andra perioden. Vi fortsätter kämpa på men det blir inga fler mål i perioden.

Tredje perioden blåses igång och vid 02.19 tappar vi boll på egen planhalva och Bjärred gör 2-0. Surt med tanke på vilken kämpainsats tjejerna gör, men det är sånt som händer. Vid 2.46 reducerar vi när Filippa driver upp bollen längst med högerkanten och släpper tillbaka till Elsie som snyggt skjuter mål. Vid 12.11 åker Alvina ut 2 minuter för slag och vi får än en gång spela i numerärt underläge. Vi tar timeout och sätter planen för hur vi ska spela när vi blir fulltaliga, men dessvärre skjuter Bjärred 3-1 i PP:t. Vi känner trots detta att vi vill satsa allt när vi blir fulltaliga, men då åker i stället Filippa ut för obstruktion i samband med tekningen. Med detta försvinner chansen att jobba in fler mål och matchen slutar 3-1.

En riktigt svidande förlust i en match som vi lika gärna kunde vunnit då vi håller jämna steg med Bjärred i spel 5 mot 5. Tyvärr får vi några tuffa domslut mot oss och då blir det ju svårare att vinna.
Jag vill trots denna förlust ösa beröm över tjejerna som står för en bra match där de har en hög arbetsmoral och kör slut på sig i varje byte. Alla gör sitt yttersta och kommer slutkörda till bänken för att efter lite vila hoppa in och köra järnet igen. Vidare har bänken aldrig varit lika högljudd med sitt stöd för tjejerna som är inne och gör jobbet. Riktigt god stämning!

/Stolta ledare.

Matchbilder Malmö FBC
2023-01-23 20:29

Spännande match i Malmö.
2023-01-23 20:24

På lördagen var det dags för match mot Malmö FBC nere i Malmö. Flickor A hade match precis innan hemma i Arenan så de som skulle dubbla fick kasta sig i bilarna för färden söderut. Vi fick inte ihop riktigt lika många tjejer som sist, men försökte ändå hålla en nåt så när lika uppställning då det ändå gick rätt bra mot Lönsboda.

Matchen drar igång och efter 4.13 får en omarkerad Leah bollen från Alvina i hörnet och snyggt sätter bollen i mål. 1-0 och smakstart på matchen. Malmö kvitterar vid 10.00 när en anfallare rundar vårt mål och spelar in till en lagkamrat som omarkerad får slå 1-1.

Chanser på båda hållen, mycket kamp och en rätt bra känsla i pausen.

Andra perioden hinner bara bli 17 sekunder lång när bollen ligger fri framför mål efter att Leah tagit en sväng runt buren. Alvina är påpassligt framme och petar in 1-2 mellan målvaktens ben. Vid 2.51 gör ÅKIBS även 1-3 när Alvina slår bollen från hörnet via målvaktens ben. Bollen rullar längs med mållinjen där Leah plockar upp den och skjuter i mål. 2-3 vid kommer vid 9.22 på en snabb kontring med inspel i mitten och skott i mål vid Celines första stolpe. 3-3 kommer vid 13.00 i Malmös PP när de efter frislag skjuter bollen förbi en skymd Celine i målet. Dessvärre tar Malmö ledningen när vi tappar boll i uppspelet och en Malmöspelare får god tid på sig att prickskjuta i krysset. Otagbart och 4-3 vid 14.21. Bara 11 sekunder senare blir det även 5-3 när en Malmöspelare vinner boll på mitten, avancerar och prickskjuter även denna gång i krysset.

I periodvilan försöker vi peppa varandra även om det såklart är tungt att släppa in två mål så snabbt när vi i övrigt är väldigt bra med i matchen. Om Malmö kan hämta in ett tvåmålsunderläge kan även vi det.

Efter 8 minuters spel i tredje perioden skjuter Mimmi 5-4 vid ett frislag från höger en bit in på Malmös planhalva. Bollen träffar någon framför mål och ställer målvakten. Detta ger energi och efter ett antal vassa chanser är det ändå Malmö som gör 6-4 vid 10.49 när en Malmöspelare vinner boll på mitten, avancerar framåt och skjuter stenhårt, även denna gången, otagbart i krysset. Efter en stunds spel tar vi time-out och snackar oss samman. Vid första bollvinst ska vi ta ut Celine och försöka använda övertaget och göra mål. Detta lyckas när Filippa efter ett snyggt anfall får driva fram längs kanten och sätta bollen i mål vid 14.10. Tyvärr står sig 6-5 tiden ut, precis samma resultat som förra matchen.

Tjejerna kämpade på bra och precis som förra matchen gör vi en hel del mål. Lite enkla misstag gör att Malmö ganska ostört får prickskjuta riktigt bra skott. Men i övrigt gör vi en riktigt bra insats, framför allt om man ser till hur det sett ut tidigare. Det är full fart genom de tre perioderna och stundtals står tjejerna för ganska hårt, men ärligt, spel. Kan vi bara spela så här i fortsättningen så ska vi nog kunna knipa några trepoängare denna våren.