Damer Division 1

Inför Onsala
2024-03-15 11:24

Ikväll är det dags för första matchen i play off 1 kvalet till Allsvenskan. Onsala kommer på besök till Arena Åstorp och matchstart är kl 19.30. Detta är en matchserie i bäst av tre matcher.

Marcus Losell inför kvalet
2024-03-14 09:19

Hemsidan har haft ett snack med huvudtränaren Marcus Losell inför morgondagens Allsvenska kvalmatch mot Onsala.

Hemsidan tar ett snack med Felicia Karlsson
2024-03-13 09:11

Hemsidan har tagit pulsen på en av damlagets nyckelspelare Felicia Karlsson. Som har gjort en fantastisk säsong där hon vann seriens poängliga på 51 poäng fördelat på 33 mål och 18 assist. Hon blev också utsedda av Innebandymagazinet som den bästa spelaren i serien! En imponerande säsong!

Lördag eftermiddag i Lund

2-1 efter förlängning (0-0,1-1,0-0, 1-0)

Målskytt: Emilia Losell

Känns som man upprepar sig men detta var ännu en match där vi var kort med spelare, men vi gör ännu en bra genomförd match.

Vi vet att Lund är ett lag som spelar med mycket rörelse och högt tempo så det gällde att vara noggrann med försvarsspelet för att sedan kunna gå på våra spelvändningar när vi vinner boll.

Vi sätter försvarsspelet bra och under fulltid släpper vi inte in något mål i 5 mot 5 spel utan de får sitt mål i PP.

Ett PP som vi ledare får ta på oss då vi tog lite för lång tid på oss i pausen som gjorde att vi kom försent ut till periodstart vilket gjorde att vi fick en utvisning för ”fördröjande av spel”. Vi kom ut i tid efter den andra pausen i alla fall 😀

Efter full tid var det 1-1 på tavlan och vi bestämde oss för att gå för vinsten i förlängningen. Vi hade våra chanser men tack vare vi går för det så hinner vi inte riktigt med i försvaret när den klassiska passningen in i slottet kommer utan där hittar Lund ett avgörande.

Vi sätter försvarsspelet klockrent, vi jobbar hårt för varandra och är vassa framåt när vi går för det så det tar vi med oss!

Lagets lirare blev vår evighetsmaskin ”först upp och först hem” Felicia Karlsson, 👊 💪🏼

Nästa match är söndag 12 mars kl 15:00 mot FBC Engelholm, då hoppas jag att ni kommer och stöttar 👊💥

Skott 21-20 (7-2,4-9,10-9)

Nästa fullt lag till denna match så förhoppningen var stor på en bra match. Men om förra matchen var ett steg framåt så var denna match ett steg tillbaka.

Det saknades 100% energi både på plan och bänk, sen var effektiviteten som visades upp mot Stanstad i 3 perioden var borta. Så vi vinner skotten som vanligt men det är motståndarna som gör målen 😕

Sen ska vi inte ta bort Malmhaugs prestation, de är duktiga på att liga lågt och gå på omställning vilket straffar oss hårt och de vinner rättvist.

Vi bryter ihop och kommer igen 👊

Matchens lirare i Malmhaug #13 Marika Wärnehult och i hemmalaget #4 Emilia Losell som belönades med en bukett blommor från #kullabygdensshopab 💐

Lagets lirare blev Felicia Karlsson som jobbade och slet hela matchen 💪🏼

Nästa match är fredag 3 februari kl.20:00, hoppas på ert stöd då💥

#klubbhuset

💚🖤 SEGER 🖤💚
2023-01-16 19:10

3 - 7 (2-2,1-1,0-4)

Tuva Linder 2 mål, Julia Udd 1 mål, Elin Jönsson 1 mål, Emilia Losell 1 mål, Felicia Karlsson 1 mål och

Linnea Pfeiffer 1 mål.

Mycket bortfall på spelare till denna match då vårt JAS-lag hade match samtidigt, plus att det saknades spelare av andra anledningar. Men vi fick ihop 10 utespelare och en målvakt!

Sist vi mötte Stanstad hade vi spelövertag långa stunder, men svårt att göra mål trots många chanser. Detta fortsatte även denna match i de 2 första perioderna då vi producerade många fler heta målchanser, men bollen ville inte in.

Men i 3:e perioden lossnade det och vi förvaltade en hel del av de chanser vi hade och gick iväg till en betryggande ledning, som till slut gav en go seger.

Starkt jobbat av samtliga spelare idag som verkligen slet för varandra. En bra start på denna halvan av säsongen och nu ska vi bygga vidare på detta.

Matchens lirare med 5 poäng blev Tuva Linder!

Lagets lirare blev Elin Dahlberg Viebke med motivationen: En defensivt perfekt match med många viktiga brytningar.

💚🖤förlust i förlängning🖤💚
2022-12-11 11:30

8-7 (1-4,4-1,2-2,fl 1-0). Förlust i förlängning i ännu en svängig match!

En match som har tre ansikten! Första period där vi mestadels spelar en innebandy som vi vill spela med bra omställningar men även kontroll på bollen och med kombinationsspel. Detta leder fram till många avslut och vi leder rättvist med 1-4!

I andra perioden är det ombytta roller, inte kanske spelet men övertaget. Här stressar Engelholm oss riktigt bra och lastar bollar på mål där returerna går deras väg, samt några fina avslut som är otagbara.  Vi lyckas kombinera oss fint fram till ett mål men det är allt, Engelholm vinner denna period rättvist med 4-1 och det står 5-5 på tavlan!

Tredje perioden börjar som den andra där Engelholm fortsätter med sitt vägvinnande spel och går fram till 7-5. Vi tar timeout med ca 5 min kvar och förändringarna ger resultat! När slutsignalen går har vi jagat ifatt till 7-7, vilket innebär förlängning.

Det känns som vi har momentum och ordern är att fortsätta som de sista minuterna i tredje perioden. I slutet av ett långt byte orkar vi inte riktigt försvara oss utan bollen går retligt förbi många spelare och en ensam Engelholmare vid bortre kan slå in bollen i mål, extrapoängen till Engelholm.

Vi tar med oss spelet i första och att vi jagar ifatt i slutet av tredje, resten får vi jobba med!

Målskyttar: Linnea Pfeiffer 3, Emilia Losell, Heidrun Nordgren, Elin Jönsson och Stephanie Petersson

2022-12-01 22:35

Imorgon fredag tar vi emot Lund i hemmaborgen där vi vet att vi är starka och har ett bra publikstöd💪

Tyvärr har vi en hel del på sjukdom/skadelista som det ser ut just nu men kommer kriga för att ta 3 pinnar mot ett Lund som som vanligt har startat starkt i serien.

Men efter förlusten mot Malmö senast kommer vi vara riktigt taggade att hitta rätt igen. Vårt problem har tyvärr varit effektiviteten, vi har haft många bra stunder med fina målchanser utan att lyckats hänga dit den, men det lossnar imorgon 👊

Kom ner och och stötta oss💪💪

Matchbilder skånemästerskapet.
2022-11-10 18:26

På onsdagskvällen mötte damerna Gantofta IBK i skånemästerskapet.

Våra damer vann matchen med 8-3

Inför Höllviken 22 oktober kl. 15:00
2022-10-21

Inför Höllviken borta

Vinst mot Kävlinge
2022-10-16

Inför matchen snackade vi om att komma ut direkt med mycket energi och rörelse, vi har haft lite problem mot uppställda försvar hittills så det var skönt att det lossnade till sist.

Många olika målskyttar var också ett glädjeämne, skönt att ha till jämnare matcher.

Nu kommer en viktig vecka innan vi tar oss ner till Höllviken på lördag och en betydligt tuffare uppgift.

En match vi skall vinna om vi skall kunna haka på i toppen.

Lagets lirare i matchen, Heidrun Nordgren.