Highlights av Bertil Bebben Lindberg.
Tajt förlust mot Munka i premiären
2019-10-13 19:39

Fler bilder (+4) >>

Idag var det seriepremiär för Pojkar Röd D. Detta är ett lag som plockar spelare från P06 och P07/08. Spelarna har inga träningar tillsammans utan spelar bara matcher ihop. Det var lite tryckt stämning i omklädningsrummet innan matchen men efter lite snack med killarna så taggade de till.

Matchen startar och Munka tar tag i taktpinnen direkt och redan efter 1:08 så sätter de 1-0 när vi tappar markering bryter forwarden in mot mitten och tar skott som går in. Vi kommer mer och mer in i matchen men när vi börjar få ordni g på spelat så kommer 2-0 som en kalldusch. Det är ett skott som går utanför och i sargen bakom mål och studsar ut. Påpassligt fångar de upp bollen och skjuter på mål som Oskar räddar men returen lyckas ha inte ta och vi har 2-0 vid 5:07. Vi reser oss och kämpar på men sedan så kommer även 3-0 vid 11:19. Vår back tappar bollen på mitten. Det blir en snabb kontring och Oskar tar första skottet men de sätter returen. Just nu så kändes det som att Munka var ett nummer för stort. Nu är det uppförsbacke men vi ger oss inte. Felix vinner boll i högra hörnet spelar in till Oliver som är beredd framför mål och han stänker in 3-1 vid 14:18.

Vi kommer igång bra i andra perioden och sätter 3-2 vid 2:22. Felix rundar kassen och spelar in perfekt till Albin framför kassen som daskar in bollen resolut. Nu är vi på gång. Tyvärr så missar vår back uppspelet och Munkas forward bryter och kliver in mot mål och skjuter in bollen till 4-2 vid 9:25. Minuterna senare så bjuds vi på ett riktigt mönsteranfall. Marcus på backen spelar till Oskar i mitten som passar på kanten Felix som sätter dennes ett vasst skott till 4-3 vid 12:01. Vi gör även 4-4 vid 12:47 Oliver skjuter in bollen från slottet efter en dålig rensning av Munkas försvar. Vi går till periodvila med 4-4 på tavlan. Dessutom så får Munka en utvisning 14:59 av andra perioden.

Vi börjar med powerplay i tredje perioden men vi får inte till det. Resultatet står sig länge intresse perioden. Vi åker på en utvisning för fördröjande av spelet 13:10 då vår back slår iväg bollen. Munka förvaltar det bra med att göra 5-4 vid 13:47 efter ett skott i slottet. Vi gör aktiv coachning och sätter in en ny formation. Det gör resultat direkt för vi sätter 5-5 vid 13:57. Det är Felix som kommer med fart på högersidan och passar över bollen till Isak som har brutit in till vänster om målet. Isak slår in bollen med backhand över en liggande målvakt. Fullt jubel för hela laget. Samtidigt så drar Munka på sig en 2+10 för osportsligt uppträdande. Vi manar nu på killarna till att spela smart och hålla i bollen. Det gick inte riktigt fram för vi tar ett avslut på deras mål och målvakten kastar snabbt upp bollen till en löpande forward som lyckas ta ett skott som smiter mellan benen på vår back och vidare in till höger om Oskar i kassen och vi har 6-5 med klockan på 14:36. Det var väldigt oförtjänt.  Vi försöker ge allt fram i slutsekunderna men tyvärr så lyckas vi inte och matchen slutar 6-5.

Summering av matchen.

Killarna gör en heroisk insats idag. Vi är ett lag som inte har spelat tillsammans och killarna går in och krigar och sliter för varandra på ett fantastiskt sätt. Dagens propp satte vår lille med tuffe Valter på en lång Munka kille som nog undrade vad som hände när han for i backen. Killarna står upp riktigt bra och backar inte för de större motståndarna. Riktigt starkt gjort! Sträck på er killar för ni gjorde en fantastisk match!