Malmö FBC F032 - 3Åstorp/Kvidinge IBS F03

Samling:13:15
Revansch och 3p nere i Malmö i Flickor A!
2020-01-18 20:57
Action från den andra perioden
När vi mötte Malmö i höstas i Kvidingehallen blev det en klar vinst för Malmö med 3-7, men det som är bra med förluster är ju att man alltid kan lära sig något från dem och det hade tjejerna tydligen gjort! En mycket bra genomförd matchplan gav tre fina poäng hem till Åstorp/Kvidinge, fortsatt andraplats i Flickor A och dessutom, för tillfället, samma poäng som serieledarna Lund!
Matchen inleds med jämnt spel mellan två bra lag men där vi hela tiden är något bättre i närkamperna och har mer boll. Efter drygt tio minuter skjuter Emma ett fint skott från vänsterkanten som Elin är framme på returen och kan raka in ledningsbollen. 0-1 i paus.
Bra snack i pausen och efter drygt tre minuter hittar Linnea Moa på vänsterkanten. Moa får till ett hårt skott som målvakten är på men inte orkar hålla. 0-2. Drygt tre minuter senare driver deras Maja Helman boll på högerkanten, in bakom mål och chanspassar in framför mål. En Malmötjej når längst med klubban och kan peta in den förbi Ida i mål. 1-2 står sig perioden ut och Malmö har lite mer momentum än vi för tillfället.
Momentumet står sig över pausen och in i tredje perioden. Det har inte ens gått en minut när vi slarvar lite och helt oattackerad får Meja Johnsson stå i slottet och sikta in 2-2 bakom Ida. Tredje perioden rullar sedan på och Ida håller oss kvar i matchen med flera kanonräddningar, men tjejerna är inte nöjda med 2-2. Efter 12 minuter tar vi en time-out vid ett offensivt frislag och tjejerna pratar ihop sig. Vi får inte in bollen vid frislaget men behåller trycket och till slut kan Emma peta in 2-3. 50 sekunder senare tar så Malmö time-out, och det passar oss fint då vi passar på att vila oss och ställa om för att försvara ledningen. Ledningen försvaras och revansch, 3p och fortsatt andraplats i serien på samma poäng som serieledarna i Flickor A tas med hem till Åstorp/Kvidinge!