Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IK Stanstad F06/07
2 - 4
Åstorp/Kvidinge IBS F06
IK Stanstad F06/072 - 4Åstorp/Kvidinge IBS F06

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 mars, 12:00
Plats:Bråhögshallen
Serie:Pantamera Flickor D   Tabell >>
Samling:11:00
Trupp:Alvina Lindberg
Amanda Petersen
Amanda Tibemo
Ea Ström
Felicia Friberg
Filippa Olsson
Filippa Pålsson
Hannah Berglund
Ida Farken Ericsson
Johanna Runfors
Julia Pålsson
Moa Back
TildaLi Dahlberg Viebke
F06 vinner mot serieledarna IK Stanstad
2020-03-07 16:55
Foto: Bonny Lindberg

Idag så var det 13 tjejer som åkte till Staffanstorp för att möta serieledarna IK Stanstad. De har bara förlorat en match tidigare i serien och det var mot oss i höstas. Det var taggat men lite nervöst inför matchen, precis som det ska vara. Då vi var kort om folk fick en del spelare ta nya positioner som de inte var vana vid.

Matchen startar och de båda lagen drabbar samman i ett fysiskt men juste spel. Vi har ett par bra chanser men det är IK Stanstad som tar ledningen med 1-0 vid 7:20. Deras back tar löpning genom hela vårt försvar och stätter den med ett dragskott  från högerkanten. Vi är lite passiva i vår försvar och går tyvärr inte på. Vi har ett par chanser till under perioden men får inte till det. Vi har nu en riktigt bra press stundtals. 


Andra perioden börjar helt uddlöst och vi är väldigt passiva på planen. Det är tur att vi har Ida i målet som håller tätt. I det tredje bytet så släpper det. Vi gör 1-1, Filippa P skjuter ett skott på frislag som tar i muren och hon tar sedan returen själv och stänker in bollen vid 3:56. Vi har nu bra press och gör även mål i nästa byte. Filippa O passar bollen från slottet in till Amanda T som stänker in den till ledning med 1-2 vid 5:02. Vi bibehåller en bra press på Stanstad även om de har ett par farliga chanser som Ida räddar. Det blir en sargduell och Filippa P ramlar och får en motspelare över sig och får ont i låret. Hon får kliva av och vi får stuva om i laget igen. Vi kommer lite ut takt nu. Detta använder Stanstad och gör 2-2 kvitteringen vid 13:22. Bollen kommer in mot mål och vi lyckas inte rensa och de slår först med hög klubba men missar bollen men deras forward får en chans till och slår in bollen. 


Inför tredje så gör vi lite taktiska ändringar för vi går för seger. Vi flyttar bak Amanda P på back och flyttar fram Julia P till forward. Det går lite segt i början men sedan ökar det på bra på planen. Nu är det krig på banan och båda lagen kämpar i högt men juste tempo. Vi tar ledningen med 2-3 vid 7:09. Det är Amanda P som passar Amanda T som tar skott uppe från mitten. Det blir en boll som dalar över hela anfallszonen och lite turligt går in. Julia kommer med fart från bakom IK Stanstads kasse och backen hinner inte med och hon slår på Julias klubba. Domaren är med och Stanstad får en 2 min utvisning för slag vid 12:31. De tar även time-out. Vi skickar in vår PP lina med instruktioner om att inte förivra sig att gå på avslut. Spelet går igång och tjejerna spelar lugnt och metodiskt. Nästan för lugnt. Men tjejerna är smarta och rullar boll och tiden tickar på. När det känns som lugnast så kommer den där öppnande passningen från Julia P till Amanda T. Det kommer skott direkt och där sitter 2-4 vid 13:41. Hela bänken jublar! Med knappa 1:20 kvar på klockan så spelar vi smart och håller undan matchen ut och vi har slagit serieledarna igen!


Poängfördelning:

Amanda T: 3+0

Filippa P: 1+0

Moa: 0+1

Julia P: 0+1

Filippa O: 0+1


Summering av matchen. Idag var vi en tunn men taggad trupp och vi visste att vi mötte ett av seriens bästa lag. Vi fick Filippa P skadad och en del av tjejerna fick spela på nya positioner men tjejerna kämpade som ett lag och slet för varandra. Det visar på en oerhörd lagmoral. När vi spelar så här så är vi oslagbara som Niklas Strömstedt sjunger! Kan den låten varit tillägnad tjejerna mån tro? Vi är nu med i toppstriden!


Guldbollen lämnade Ea över till Filippa O med motiveringen att hon hade kämpat hårt hela matchen och dessutom spelat på en ny position och gjort det riktigt bra. 


Vi tackar IK Stanstad för en tuff, trevlig och välspelad match. Vi tack även domarna för en bra genomförd match. 


Stort tack till den tillresta publiken som stöttade oss från läktaren!


Stolta tränare 


//Bonny, Ditte, Peter och Kim


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort