Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy

Flickor 06
Välkommen till vårt -06 lag som består av tjejer födda -06 och -07.
Flickor 06 är en träningsgrupp som spelar matcher och tränar tillsammans.
Matcher spelas i Röd Flickor B (F06).
 
 
Träningsmatch mot Engelholm FBC
2021-09-14 23:12

Vi blev inbjudna att spela träningsmatch i Ängelholm. Vi antog utmaningen som en bra test hur vi ligger till mot ett lag som spelar en nivå upp i serien och som är kända för att hålla hög nivå.

 

Vi hade inte alla våra spelare tillgängliga idag så Nathalie och Leah hoppade in och hjälpte oss så vi kunde spela. Vilket dom gjorde bra.

 

Vi fick dock en dålig start på matchen där vi inte alls var med från start utan FBC gjorde 1-0 redan efter 20 sek och sedan 2-0 efter 40 sek. Så en chockstart. Vi stod passiva oc tittade vad dom gjorde. Sedan fck vi låna bollen och hade några bra anfall som dock inte gav resultat.

Men med 14:26 på klockan så får Leah tag på bollen och och rusar mot målvakten och sätter 2-1.

Perioden slutar 2-1. Vi fick även info i eferhand av vår statistikasnvariga under matchen (Niclas Olsson) att vi lyckades att slänga in 5 st "indianare" till motståndarna så det var dags att börja spela innebandy.

 

Andra perioden började ungfär som första med 3-1 efter 44 sek, sedan 4-1 efter 4:33. Sedan har vi någa anfall som är nära att resultera i mål men bllen vill inte riktigt vår väg. Vi spelar för stressat och slänger gärna bara iväg bollen, detta är ett resultat av att FBC är duktiga på att vara på rätt ställa så dom gör det svårt för oss.

När klockan står på 10:54 så åker Mimmi på en utvisning för hårt spel. 

Tyvärr gör FBC deras jobb effektivt och gör mål redan när klockan slår 10:54 så nu står det 5-1, det börjar se väldigt jobbigt ut.

 

Men nu börjar det helt plötsligt fungera i vårt passningspel och vi börjar spela enkelt och snabbt vilket snabbt ger resultat.  Kl 11:05 skjuter Amanda T ett skott från högerkanten som letar sig in bakom målvakten så nu står det 5-2. Detta gav nu mersmak så redan efter ytterligare 49 sek så får vi ett fint klapp klapp spel som gör att Amanad T kan få in 5-3 också. Nu är vi på gång och och redan när klockan står på 14:38 är hon framme igen och gör 5-4 efter att Agge skjutit och bollen går rakt ut till Amanda T som snabbt slår in den innan målvakten hinner över. Nu känner vi vittring och mer energi. Peroden slutar 5-4 med endast 1 st "indianare" till motståndarna

 

Vi start tredje perioden med en klar känsla om att detta går att vinna så länge vi tar det lungt i försvaret och spelar enkelt.  6 minuter in i tredje så får Filippa tag på bollen och tar ett bra skott som går in och nu står det 5-5 ! Vilken upphämtning vi gjort. 

Vi fortsätter nu med flertalet bra anfall men lyckas inte överlista målvakten fler gånger. Men FBC lyckas göra 6-5 med 08:43 på klockan som står sig matchen ut trots många anfall på båda håll.

Matchen slutar 6-5 till Engelholm och vi kan se att vi gjorde 0 st "indianare" till motståndarna i 3:e perioden.

 

Sammanfattningen är att vi börjar svagt och låter FBC få övertaget men jobbar oss in i matchen och är ganska nöjda med hur det blev till slut trots förlust.

 

Vi tackar Engelholm FBC för en trevlig träningsmatch.

 

Ledare för dagen var Peter & Julia

Protokoll från läktaren: Nicklas Olsson 

F06 vinner FCH Cup!
2021-09-12 20:00

Idag så var det dags för FCH Cup för F06 som i helgen hade haft träningsläger fredag och lördag. En tuff helg helt enkelt och skulle tjejerna orka en dag till med innebandy? Efter en förlust i första matchen så går laget obesegrat hela vägen genom turneringen och plockar hem GULD i FCH Cup!

 

Stort grattis tjejer!

Premiären avklarad!
2021-09-06 08:31

Äntligen var det dags för en innebandymatch igen! Vi hade fått till en träningsmatch mot Häljarps SK. Inför matchen så var det lite nervösa men taggade tjejer i omklädningsrummet. Det såg bra ut på uppvärmningen och passningarna och skotten satt där de skulle och Ida var taggad i målet.

 

Med lite premiär nerver så startade matchen och Häljarp tog kommandot direkt och chocköppnade med att göra 1-0 redan efter 0:17. De satte hög press och dubblar oss i hörnet och vinner boll. Centern blir frispelad och skott från slottet och går in i mål. 2-0 kommer vid 4:52 då Häljarp bryter vårt uppspel på vänsterkanten och kliver in i slottet och sätter ett skott i nättaket. Vi reducerar till 2-1 vid 8:57. Det är AP krigar om bollen i höger hörnet bryter in framför målet och stänker in den. 13:57 görs Amanda T ner i ett anfall och vi får PP. Vi har några chanser men Häljarp står emot.

 

Vi tar ett snack inför andra och vi kommer överens om att spela lite enklare och vårda våra passningar.

3-1 kommer vid 4:30 det är deras forward på högerkanten som  bågar in från hörnet upp i banan och tar skott som går in. Häljarp gör även 4-1 vid 13:02 genom ett skott på vänstersidan som går via målvaktens ben och in lite snöpligt.

 

Inför tredje så peppar vi tjejerna att ha kul och spela vårt spel. Det funkar bra för vid 7:01 så kommer 4-2. Det är Agge, AP Amanda T i snyggt klapp klapp spel från egen planhalva lurar hela häljarps försvaret och stänker in reduceringen. Nu är vi på gång! Redan vid 7:13 kommer 4-3. AP krigar bakom målet om bollen och slår in den till Amanda T som stänker in bollen i kassen. Nu har vi fått liv i matchen igen och Häljarp tar Time out. Vi har en bra press med flera vassa chanser. Vid 12:47 så tar vi Time out. Vi plockar ut Ida ur kassen och lyfter upp spelet. Vi har bra press och flera chanser men Häljarp håller undan och matchen slutar 4-3.

 

Summering av matchen. Det var en typisk premiärmatch med lite trevande start och nerver på utsidan. Vi jobbar oss in bra i matchen och spelar bra i på samtliga positioner. Det finns såklart lite att putsa på men på det hela taget såg det bra ut.

 

Vi tackar Häljarps SK för en trevlig och välspelad träningsmatch!

 

Redan till helgen är det dags för match igen i FCH Cup och Häljarp står för motståndet i första matchen så vi är redo för revansch.

 

Nu kör vi för fullt!

 

//Bonny, Peter, Elin och Julia.

Highlights Häljarps SK - Å/K IBS 4-3
2021-09-06 08:20

Filmat av Bertil Bebben Lindberg

Några tappra som trotsade regnet
2021-05-25 23:56

Dagen pass med inriktning styrka ben

 

Avslutning - Utmanande slag
2021-05-18 16:58
Ladda album (+11 bilder) >>

Året har varit väldigt annorlunda där vi knappt spelat några matcher utan har fått nöja oss med träning. Men vi hoppas nu att vi kan starta upp en ny säsong där vi kan göra det vi gillar mest, nämligen att spela matcher.

 

Vi valde att genomföra vår avslutning utomhus där vi grillade och spelade innebandygolf i skogen. Det kändes som det var uppskattat då det gav utlopp för många skratt och frustrerade skrik.

Vi avslutade med en prisutdelning där vi fick äran att tilldela Tränare Elin ett stipendie från Skåne Idrotten SISU.

 

Vi vill passa på att tacka alla som hjälp till under året och alla tjejer som kämpat på trots att det varit motigt att bara träna. 

Vi kommer att dra igång sommarträning inom närmsta 1-2 veckor.

Återkommer med mer information.

 

 

Tack för denna säsong

 

//Ledarna

Samtliga matcher till 7/2 är inställda!
2021-01-25 16:21
Information från Skånes Innebandyförbund

Röd Nivå
Samtliga matcher under perioden 27 oktober – 7 februari på röd nivå har ställts in.
Matcher under ovan period är alltså inställda och ska inte spelas och kommer inte
heller att spelas efter pausperioden. Uppstart av serierna kommer ske så fort det är
möjligt.
Framtida matcher som inte kan genomföras p g a att vi inte tillåts spela kommer
även de att ställas in. Skånes IBF kommer fortsättningsvis på måndagar att ta
beslut om nästkommande veckas/veckors matcher. Till exempel kommer vi senast
måndagen den 18 januari informera våra föreningar om vad som gäller med vecka
4.
Tävlingskommittén anser att det inte är ett alternativ att förlänga säsongen (som
med seniorserierna). Detta då det finns spelare på röd nivå som är
dubbelidrottande, vilket skulle göra det svårt för lag att fullfölja ordinarie seriespel.
Skånes IBF kan komma att bjuda in till extra seriespel som spelas i april-maj.
Information om detta kommer längre fram.
Träningar inställda till 24/1 2021
2021-01-08 11:49
Vi förstår att det spritter i kroppen efter mera innebandy men tyvärr så har vi dåliga nyheter.

Vi vill informera om att samtliga träningar är inställda till och med 24/1 2021.

Kommunen har valt att stänga samtliga hallar till 24/1. Man har nu även valt att stänga skolorna för högstadiet och infört distansundervisning under samma tid. Vi har därför valt att inte köra utomhusträning heller under denna tiden. Vi gör vad vi kan för att hjälpa till att minska på smittspridningen.

Vi återkommer med hur det kommer att bli efter 24/1 när vi har fått mera information.

Egenträning går bra att köra för att hålla igång. Ut i snön och busa. Kanske ta med klubba och boll och trixa lite. Försök göra så många tickningar som du kan. Gör vad som helst för att hålla igång innebandyn. :)

Vi hoppas att få ses snart igen på en innebandyplan nära dig! 
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - Malmhaug IBF F06-08
Stabil seger för F06 mot Malmhaug IBF 4-2
2020-10-18 21:00
Foto: Bonny Lindberg
Det var ett taggat lag som hade hemmamatch idag. Matchen stod mot Malmhaug IBF som är ett lag som vi inte har mött tidigare.
Highlights mot Malmhaug IBF
2020-10-18 20:32
Filmat av Bertil Bebben Lindberg
Matchbilder mot Malmhaug IBF
2020-10-18 20:28
Ladda album (+10 bilder) >>
Foto: Bonny Lindberg
 
Matchbilder mot Häljarp
2020-10-05 19:43
Ladda album (+7 bilder) >>
Foto: Bonny Lindberg
Här kommer lite matchbilder från helgens match. 

Grattis även till Hannah som fick Guldbollen som bästa spelare! Snyggt jobbat!
Highlights Å/K IBS - Häljarp 4-1
2020-10-05 08:02
Filmat av Bertil Bebben Lindberg.
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - Häljarps SK F06/07
Vinst i premiären mot Häljarp
2020-10-04 19:12
Idag hade vi premiär hemma mot Häljarp som bjöd på en jämn och intensiv match. Men efter att vi spelat som ett lag och alla gjorda sitt bästa så gick vi vinnande ur striden med en vinst med 4-1. Vi fick 3 st utvisningar mot oss som vi klarade av på ett bra sätt med bara 1 mål bakåt. 
Nu satsar vi framåt mot ytterliga bra och roliga matcher. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/09 09-18 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/07 07-11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/06 06-24 
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/04 12:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 03/03 22:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/02 22:28 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/01 12:11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/12 13:48 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/09 11:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/09 10:42 
Åstorp/Kvidinge IBS, 28/08 19:40 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/06 12:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 04/03 10:33 
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/01 12:05 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/12 20:37 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort