Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Åstorp/Kvidinge IBS F06
6 - 2
IBK Lund F05
Åstorp/Kvidinge IBS F066 - 2IBK Lund F05

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 februari, 11:45
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Pantamera Flickor D   Tabell >>
Samling:10:30
Trupp:Alvina Lindberg
Amanda Petersen
Amanda Tibemo
Annie Axelsson
Ea Ström
Emily Camper
Felicia Friberg
Filippa Olsson
Filippa Pålsson
Hannah Berglund
Ida Farken Ericsson
Johanna Runfors
Julia Pålsson
Moa Back
Moa Martinsson
TildaLi Dahlberg Viebke
Tyra Stenström
6-2 seger för F06 mot IBK Lund
2020-02-01 16:51
Foto: Bonny Lindberg
Efter en tung start på vårsäsongen så var det match igen. Idag var det IBK Lund som var motståndare. Vi hade förberett oss ordentligt under veckans träningar med Uppspelsövningar och lite annat smått och gott. Nu gällde det att vända trenden!
Lund ställer upp med ett lite äldre lag med en del tjejer födda 04 och 05. Det syns på storleken på tjejerna men våra tjejer är taggade att vinna. Matchen drar igång och båda lagen kämpar på bra. Vi har ett övertag i spelet och vid 6:19 så gör vi äntligen 1-0. Det är Amanda T som jobbar på bollen och backen rensar bort bollen och den studsar lite turligt via Amanda Ts fot in till Johanna framför kassen som vispar in ett dragskott i målet. Vid 7:13 så blir det lite gruff framför Lunds mål så Tyra och Lunds back åker ut båda två för 2 min hårt spel. Vi går till periodvila med 1-0 på tavlan. 

Vi får en smakstart på andra perioden för redan vid 0:16 så gör vi 2-0. Mimmi spelar upp en perfekt passning till Amanda P som får på en sorkdödare som går in lågt till höger om målvakten. Vi trummar på och vid 6:55 gör vi 3-0. Ida får på ett bra utkast från mål till Tyra som kommer på vänsterkanten får på ett hårt dragskott som målvakten räddar men sedan studsar bollen in ändå. Härligt! 

Vi får en smakstart även i tredje perioden när vi gör 4-0 vid 0:54. Alvina är med bollen bakom mål och petar fram till Amanda T som fångar upp den och bågar rund och sätter den resolut i bortre krysset. Nu är vi i ett bra stimm för vi sätter även 5-0 vid 2:26. Julia P kommer med fart genom anfallet och stänker in bollen. Vi blir nu lite nöjda och det utnyttjar Lund vid 6:19 genom att reducera till 5-1. Deras forward tar skott som går via Mimmis klubba till en fri forward som slår in den. Lite turligt kan man tycka. De gör även 5-2 vid 9:22. Det är vår back som försöker springa sig fri bakom målet men blir lite väl hårt uppvaktad och tappar bollen till Lunds forward som kliver in framför målet slår in bollen. Frislag till oss kanske vore mera rätt. Men men. Så är det. Domaren dömer. Vi försöker nu att växla upp och sätter mera press framåt. Vi har flera chanser och vid 14:30 så kommer äntligen 6-2. Julia P löper upp med bollen och blir stängd men lyckas peta fram till Amanda P som vispar in bollen. Vi har sedan en grym press de sista 30 sekunderna men Lund lyckas hålla undan och matchen slutar 6-2. 

Poängfördelning:
Amanda P: 2+0
Julia P: 1+1
Amanda T: 1+0
Tyra: 1+0
Johanna: 1+0
Alvina: 0+1
Emely: 0+1
Ida: 0+1

Summering av matchen:
Tjejerna gör en bra match och spelar bollen bra inom laget. Vi hade massor med målchanser och med lite tur så hade vi nog kunnat gjort några mål till men Lunds målvakt täppte till bra. Kul idag är att samtliga tre femmor gör mål och även Ida fick en assist! Det tyder på en bra bredd i laget! Vi tackar Moa M för att hon ställde upp med kort varsel!

Guldbollen lämnade TildaLi över till Filippa O med motiveringen att hon hade kämpat bra och gjort många fina passningar. Grattis!

Vi tackar IBK Lund för en bra match. Vi tackar föräldrarna som ställde upp i kiosk och sekretariatet! Vi tackar även publiken för stödet från läktaren!

Stolta tränare 

//Bonny,Ditte,Peter och Kim

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort