Palmstaden IK F06-081 - 7Åstorp/Kvidinge IBS F06

F06 vinner mot Palmstaden med 1-7
2021-10-24 20:30

Fler bilder (+5) >>

Idag så var det en långresa för F06 tjejerna till Palmstaden i Trelleborg. Trots den långa resdan så var tjejerna laddade för match.

Vi tar snabbt tag i taktpinnen och tar ledningen med 0-1 redan efter 2:04. Det är Filippa P som slår en lång pass  upp i mitten till Alvina som slår till bollen på halvvolley. Bollen går ner i golvet och studsar upp i nättaket. Vid 4:08 så kommer 0-2. Johanna skjuter ett hårt skott på mål som målvakten inte kan hålla och Filippa O slår in returen. Palmstaden är inte uträknade utan kommer i en vass kontring. Deras center kommer i mitten och slår ut bollen på vänsterkanten till deras forward som får på ett dragskott som Ida är på men den smiter in via armen till 1-2 vid 6:51. Vi har ett bra spel och rullar bollen kontrollerat. Vid 10:20 så utökar vi till 1-3. Det är Amanda P som bryter ett uppspel och slår in bollen till Amanda T som snyggt direktskjuter in bollen i mål. Vi har en bra första period med stabilt spel.

Andra perioden hinner bara bli 3:32 när vi utökar till 1-4. Moa spelar upp bollen på vänsterkanten till Amanda P som skickar in bollen i mål.

Vid 4:41 så kommer 1-5, det är Filippa P passar fram bollen till Annie som skjuter ett handledsskott som målvakten inte klarar att hålla. Vi har flera chanser där bland annat Leah har en ribbträff och Annie träffar stolpe, stolpe ut.

Tredje perioden rullar på och det är vi som för spelet. Vid 6:50 så gör vi 1-6, det är Julia som spelar bollen till Amanda P som vispar in ett dragskott. Palmstaden har en farlig kontring men Flisan springer blixtsnabbt som en Ferrari på kanten och hinner ifatt och knycker tillbaka bollen. Dagens rush kan man säga. Minuterna senare så slår vi upp en boll i anfallet som det verkar som att vi inte kommer att vara först på men så blir det inte för när röken av gummi har skingrats så vem är inte först på bollen om inte vår egen Ferrari, Flisan? Dagens målskytte avslutas med 1-7 vid 11:27. Det är Julia som får på ett bra skott som målvakten tappar men Amanda P håller sig framme och slår in returen efter ett par försök och fullbordar ett hattrick!

Summering av matchen.
Idag så spelar tjejerna riktigt moget och låter bollen göra jobbet. Vi har ett riktigt bra passningsspel och håller bollen inom laget långa stunder. Vi har stabilt försvar med bra backspel och Ida spelar stabilt i kassen och anfallet funkar kanon. Riktigt kul var idag att vi har en så bra spridning på poängplockare och det visar på att vi har massor med spelare som kliver fram och bidrar i anfallet allt från backar till anfallskedjor.

Dagens Matchdrottning lämnade Johanna över till Flisan med motiveringen att hon hade slitit och jobbat för laget under hela matchen som en riktig kämpe! Vi har en egen blixtsnabb Ferrari i laget som heter Flisan som rivstartar och hinner ifatt det mesta!