Åstorp/Kvidinge IBS F066 - 1Gantofta IBK F06

Samling:07:45, Klubblokalen
Stabil seger för F06
2021-11-21 10:17

Fler bilder (+4) >>

En tidig lördagmorgon i Sporthallen. Matchstart 09:00 vilket kanske inte alla var helt nöjda med. Men efter lite promenad och ordenlig uppvärmning så startade vi matchen.

Vi tar ganska snabbr kontroll på spelet och har ett bättre passningsspel, dock lite slarvigt ibland där vi inte riktigt kontrollerar att det finns en mottagare till bollen ifrån vårt lag. Men vi är med Gantoftas snabba kontringar och lyckas rädda ut sivationerna.

Redan efter 4:40 gör vi 1-0 efter pass från Moa till Julia som kliver in i banan och drar iväg ett dragskott i högra krysset. Sedan dröjer det inte mer än drygt 4 min till 8:14 då Filippa O tar bollen med sig bakom deras mål och hittar en bra pass till Amanda T som befinner sig framför målet och tar ett direktskott som letar sig in över benet på målvakten. Vi kör på och ytterligare 4 min senare 12:36 är det åter igen Filippa O som som tar hand om bollen och dena gång levererar en passning till Amanda P som också hon skjuter lågt och ser till att vi leder med 3-0 när vi går till paus.

5:19 in i andra perioden spelar en av våra forwards en boll in i mitten som Gantoftas forward tar med sig och kontrar och sätter den lågt på Ida som inte lyckas ta detta skott.

Spelet böljar lite men vi har det mesta av spelet men så fort vi gör ett misstag så är Gantofta snabba på att kontra men vi lyckas avvärja deras anfall genom bra back och målvaktsspel.

10:35 har vi frislag som Julia ställer sig vid, Amanda P tar en perfekt tajmad löpning som gör at Julia slår passningen och Amanda sätter bollen snyggt bakom målvakten. Strax där efter så tar Amanda T hand om bolen på egen planhalva och springer snabbt upp på vänsterkanten och slår en bra passning till Amanda P som kan skjuta direkt och återigen sätter den bra bakom målvakten. Vi leder med 6-1 när vi avslutar 2:a perioden.

3:e perioden blir ganska händelselös, det är en hel del skott på mål men båda målvakterna gör sitt bästa för att stoppa bollarna och lyckas ganska bra. Men efter 7:35 tar Filippa O kontroll på bollen och avlossar ett dragskott från högerkanten som snyggt år in och vi har 7-1 i resultat.

Dagens gymnastikövning gör till Filippa P som i slowmotion går ner i splitt i en närkamp, tyvär får hon ont och spelar inte mer men det är bara drygt 2 min kvar av matchen. Hon återhämtar sig ganska snabbt efte rmatchen. Men det var så snyggt så vi behöver nämna de här.

Laget gör en bra och stabil match med många bra passningar och mycket avslut. En lagseger som tjejerna var värda.

// Peter, Bonny, Elin och (Julia - På distans)