Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

FBC Engelholm F04
5 - 6
Åstorp/Kvidinge IBS F04
FBC Engelholm F045 - 6Åstorp/Kvidinge IBS F04

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 januari, 12:30
Plats:Ängelholms Idrottshall
Serie:Pantamera Flickor B   Tabell >>
Samling:11:30, Ängelholms Idrottshall, Idrottsgatan 2A, Ängelholm
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Vi kör med svarta tröjor.
Trupp:Alva Nilsson
Elsa Jönsson
Elsa Rundbäck
Elvira Persson
Evelina Månsson
Ida Månsson
Ida Pålsson
Jolina Camper
Jonna Nilsson
Maja Engwall
Moa Pålsson
Nathalie Nilsson
Tindra Gidlund
Wilma Nilsson
Vinst på bortaplan mot serieledarna i Flickor B!
2020-01-12 16:46
Riktigt bra genomförd match där tjejerna sätter matchplanen i princip till 100% och kryddar det med effektiva avslut och ett fantastiskt målvaktsspel av Adi, vilket innebär seger på bortaplan mot suveräna serieledarna Engelholm och en förstärkt andraplats i Flickor B!
Taggade tjejer i dag! Fattas väl bara när imponerande serieledarna Engelholm står för motståndet i seriefinalen i Flickor B.
Vi inleder med en bra offensiv och efter bara drygt en minut dunkar Moa in 0-1 från vänsterkanten. Engelholm är lite kvar på jullov för bara 1,5 min senare är Alva och jobbar bakom mål på ett förtjänstfull sätt. 0-2. Minuten senare får en Engelholmare lite väl fritt i mitten och reducerar, men vi återtar snabbt greppet om den första perioden när Wilma efter drygt sju minuter bryter på högerkanten och sprättar upp bollen i det bortre krysset. Vilken start på matchen! Publiken, ganska så fullt på läktaren, bjuds på finfin innebandy mellan två av Skånes bästa lag på flicknivå. Efter 11 minuter reducerar så Engelholm ytterligare en gång när vi gör en mindre miss i bytena. 2-3 är ställningen vid den första periodvilan.
Bra snack i pausen för tydligen, enligt matchprotokollet så gör vi två mål i samma minut (1.13) in i den andra perioden! Nä, det stämmer såklart inte. Det var bara matchklockan som på något vis "fastnade" några gånger i dag. Hursomhelst så gör Alva först 2-4 efter ett långskott och då vill inte Moa vara sämre utan drar även hon iväg ett långskott som Wilma kan vispa in returen på. 2-5! Engelholm reducerar igen hyfsat snabbt på en retur. Efter sex minuter får Engelholm en straff, men Adi håller med stolpens hjälp tätt. I slutfasen av perioden får så Engelholm såväl 4-5 som 5-5. Vi brukar ju ha en dipp i andra perioden så det var inget som bekymrar oss ledare något nämnvärt.
I pausen inför tredje är det mest tjejerna som driver snacket, men vi påminner ändå om matchplanen.
Även i den tredje perioden får vi en kalasstart när Maja skjuter ett lågt, hårt skott på ett frislag. En skymd målvakt hinner inte riktigt se den och vi är ännu en gång i ledning.
Engelholm, med ett toppat lag i dag med två femmor, pressar på medan vi är farliga på våra kontringar och Adi gör den ena galna räddningen efter den andra under den tredje perioden.
Efter drygt 14 minuter är det så vår tur att få straff och Ida gör straffen helt rätt men har lite oflyt med bollstudsen. Engelholm får sedan en utvisning för protest (syns inte i matchprotokollet) och det passar oss fint då vi kan stänga matchen och ta hem 3p till Åstorp/Kvidinge, vinst mot serieledarna och förstärka andraplatsen i Flickor B!

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort