Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till F04
Å/K IBS F04:or har nu lite paus i träningarna efter en lång, kul och framgångsrik säsong. Vi räknar med att starta upp sommarträningen efter Midsommar och sedan kör inomhussäsongen igång i mitten av augusti.
Vi välkomnar nya spelare. Alla nya tjejer är välkomna att provträna vid tre tillfällen utan att betala medlemsavgift.


När man bestämt sig för att spela med oss ska man omgående lägga upp sig som medlem på vår hemsida i menyn under rubriken Medlemsskap \  Medlemsanmälan - Spelare. http://www.akibs.se/form/?ID=107497.


Summering av säsongen 17/18 för F04
2018-04-28 09:18
Ett gäng innebandydrottningar
Klipper in lite info som jag berättade för tjejerna under träningen i går.

Vi har haft 95 st träningar, 129h, där de flesta tjejerna ligger en bra bit över 80% träningsnärvaro.
47 st matcher spelade, enbart 6 st förluster och hela 34 st vinster, total målskillnad 207-92.

Följande imponerande framgångar har tjejerna spelat hem under säsongen:
 • semifinal i FCH Cup
 • Guld i Husarcupen
 • Silver i Höllviken Invitational
 • Gruppetta i Skånemästerskapen men tyvärr ut i kvartsfinalen
 • Silver i serien
 • Brons i Mölndals UngdomsCup
 • Totalt har tjejerna alltså spelat hem fyra medaljer och tre pokaler (blev ingen pokal i Höllviken)
Några av mina höjdpunkter under säsongen:
 • 10-3 borta mot Malmhaug. Inte bara resultatet utan spelet vi fick till i den matchen.
 • självklart guldet i Husarcupen där det mesta flöt på bra såväl på plan som utanför
 • 24-1 i målskillnad på fyra matcher under Mölndalscupen. Ska egentligen vara omöjligt att bara släppa in ett mål över fyra matcher mot bra motstånd.
 • att vi lånat in totalt sju tjejer till de olika matcherna och alltid kunnat prestera bra, tyder på såväl bra bas som bra kompetens på tjejerna vi lånat in.
 • glädjen och sammanhållningen bland tjejerna
 • arbetsfördelningen vi fått till mellan oss i ledarstaben, det fantastiska arbetet som mina ledarkollegor gör och diskussionerna vi har; Tack Dream Team Jenny, Fredrik och Andreas!
Vi tar nu en välbehövlig paus innan vi startar upp sommarträningen strax efter Midsommar.
Sedan kör säsongen igång igen på allvar i mitten av augusti med inomhusträningar och så en träningshelg i början av september i Kvidinge då vi börjar ladda för FCH Cup senare i september och seriestart i oktober någon gång.

/Björn, mycket stolt huvudtränare för ett gäng innebandydrottningar
F04 tar hem en bronspeng från Mölndal!
2018-04-22 19:24
1st pokal hem till Åstorp/Kvidinge
För andra året i rad så spelade tjejerna i F04 Mölndals UngdomsCup och i år så blev det en fin tredjeplats med bronspeng och pokal hem till Åstorp!

Stort grattis tjejer!
Summering av Skånemästerskapen
2018-04-08 19:40
Ett gäng tjejer som en dryg halvtimme efter denna bild visar upp imponerande fartfylld innebandy
Å/K IBS F04:or har vunnit många matcher under säsongen, men man kan inte vinna alla matcher. Det som är bra med en tung förlust i en viktig match är att man sedan tycker det är kul att vinna igen när man gör det nästa gång. För Å/K IBS F04:or kommer tillbaka och kommer fortsätta leverera en fartfylld, modern innebandy med vinster som extra bonus. Det vet vi ledare, men när man står och försöker muntra upp ett gäng tjejer, som för någon timme sedan skojade med varandra och gick glatt med in allihopa på Ica när en tjej behövde handla allergimedicin, men nu sitter och gråter eller bara stirrar tomt framför sig, då känns nästa vinst oändligt långt borta.
Kvartsfinal: Å/K-Gantofta
Om vi börjar med att sammanfatta den tråkiga matchen först, så handlar det om kvartsfinalen mot Gantofta. En match som vi inleder på ett extremt tungt sätt med tidig 0-2 underläge mot ett taggat Gantofta. Vi krigar oss in i matchen och har 2-2 när vi går till paus. Tyvärr gör de sedan ganska tidigt 2-3 och det hjälper inte hur mycket spelövertag vi har. Vi snurrar runt deras mål, men de spelar extremt bra defensiv med alla spelare precis framför sin duktiga målvakt. Vi tar en time-out och plockar även målvakten och bibehåller trycket för att försöka få in kvitteringen, men det vill sig inte i dag. Gantofta utnyttjar effektivt sina få chanser och kämpar sedan frenetiskt för att hålla undan och lyckas med sin taktik på ett berömvärt sätt.
Lund vinner för övrigt sedan finalen mot Stanstad enkelt och vi gratulerar dem till vinsten i Skånemästerskapen.

Till kvartsfinalen tog vi oss på följande sätt:
Munka Ljungby-Å/K
En tidig morgonmatch nere i Bjärred och det dröjer inte länge innan vi ligger under med 1-0. Det målet blir en bra väckarklocka för våra morgontrötta tjejer och resten av matchen dominerar vi och kan vinna rätt så enkelt med 1-3.
Å/K-Bjärred
Ett taggat hemmalag stod för motståndet i den andra matchen. Ett Bjärred som vi brukar ha väldiga problem med och i alla de matcher vi spelat mot dem har vi legat under med minst ett mål, ibland tre, innan vi fått upp ångan. Denna matchen blir dock ett undantag då vi tar ledningen, men ganska snart är det tyvärr underläge med 1-2. Det känns dock som om vi har ett litet övertag på dem och med tre raka mål kan vi gå till pausvila med 4-2. Det sista målet inslaget precis innan paussignal. Sista perioden behåller vi övertaget men vi förlorar perioden med 1-2 och kommer undan med blotta förskräckelsen och kan vinna med 5-4.
Å/K-Höllviken
Inför den sista matchen är vi redan klara för slutspel, men vi vill såklart vinna alla matcher. Höllviken har inget att spela för då de redan är utslagna. Det märks också på deras spel då vi kan spela ut och få till den rörelsen och positionsskiftena vi tränat på under veckan. Höllvikens målvakt och backar blir ordentligt yra när vi snurrar runt vid deras mål. Deras målvakt är duktig och med god hjälp av stolparna så räddar hon minst fem bollar som vi redan räknat hem. 4-0 slutar matchen och vi blir gruppsegrare utan att tappa en poäng!
Så trots att vi denna gång inte når ända fram så tar vi ändå med oss två fina dagar med mycket innebandy och tre fina segrar!
F04 tar hem silvret i Höllviken Invitational!
2018-03-31 20:52
Handklapp efter ett av våra 23 mål på 6st matcher i Höllviken Invitational
Vad gör man en Långfredag egentligen?
Man spelar innebandy såklart!
En solig och fin Långfredag tillbringade Åstorp/Kvidinges F04 i Höllviken med att spela deras fint arrangerade Höllviken Invitational tillsammans med sju stycken andra lag.
Sammanfattning av träningsmatchen mot FCH
2018-03-24 19:56
Handklapp efter ett av våra fyra mål
Bara för att serien är slut betyder inte det att säsongen är slut! Dagens träningsmatch inledde slutspurten på säsongen som innehåller tre återstående turneringar.
I dag kom FC Helsingborg på besök och det blev som vanligt en tuff och jämn match.
Vi inledde bäst med ett par ribbträffar men det var FCH som tog ledningen med 0-1. Vi kom dock ikapp ganska snabbt när Alva drog till på volley framför mål och innan periodpaus kunde Moa P slå in 2-1.
Vi hade en bra känsla i laget under första pausen och det var bara några småsaker som skulle spetsas till.
Andra perioden spelades av utan några mål, men i tredje blixtrade det till direkt efter periodvilan då Agge var uppe och stressade "sin" back till ett misstag och vi kunde direkt skriva upp 3-1.
4-1 gör sedan Jolina och vi spelar en fin innebandy med mycket rörelse och löpningar. Ofta har vi även tid att träna på att bygga upp spelet ända vägen från back. FCH gör sedan vissa ändringar i laget och försöker forcera framåt. De får in ett mål, men mer blir det inte.
Höstens träningsmatch mot FCH slutade 2-2, men denna gången går alltså vi segrande ur den tuffa matchen och det är riktigt starkt mot ett något äldre FCH.
Nästa äventyr blir på Långfredagen då vi åker ner till Höllviken för Höllviken Invitational!
Tack till kiosk och sek som jobbade på bra som vanligt!
Sammanfattning av matchen mot Bjärred
2018-03-18 21:14

Sista seriematchen för denna säsongen! Till denna matchen var alla de tjejer som varit med och spelat seriespel med F04 under säsongen inbjudna, så vi hade ett fullt lag med tre hela femmor och målvakt.
Laget har varit klara silvermedaljörer i ett par matcher nu, men tjejerna ville såklart avsluta serien på ett bra sätt och var klart taggade på uppvärmningen.
Bjärred är dock ett lag som vi haft problem med under åren och de brukar ta ledningen mot oss. Så blev det även denna gång när de gör 0-1 redan efter knappt två minuter. 0-1 står sig perioden ut och i pausen pratar vi om att vara lite mer med i matchen.
Det snacket ger resultat och redan efter en dryg minut kvitterar vi genom en snygg upprullning av Ida/Sara och Jolina som sätter bollen säkert vid stolpen. 12 sekunder senare är det dags igen när Nellie avslutar snyggt i krysset på en fin passning från Agge. 3-1 kommer i mitten av perioden när Wilma hittar en fri Moa P som rullar in den under Bjärreds duktiga målvakt. Denna gången dröjer det 14 sekunder innan vi har 4-1 då Sara är framme och slår in en retur på Martinas skott.
Pausvila mellan andra och tredje perioden och kapten Moa P säger det som vi alla känner; att laget denna perioden gör ett mycket bra jobb och att det bara är att fortsätta så.
Även så i tredje perioden blir det mål efter ca två minuter då Wilma på egen hand tar bollen och lägger in den i målvaktens bortre hörn. Slutresultatet 6-1 fastställer sedan Moa P i box play på fin pass från Wilma.
Tjejerna slutar alltså tvåa i år igen i en mycket tuff serie. Riktigt bra gjort!
En andraplats ska firas och det gjorde vi också direkt efter matchen med silverhattar, korv, pizza, dricka och en kort summering av höjdpunkterna under serien.
Tjejerna hade också förberett en liten överraskning för oss ledare i form av varsin fin tavla med några ord som tjejerna tyckte passade bra in på oss ledare. Stort tack, det var en superkul grej!
Serien är slut, men inte säsongen! Vi har fortfarande en hel del träningar och minst 11-12 matcher kvar att spela!
Sammanfattning av matchen mot Lönsboda
2018-03-10 19:51
En solig dag och man kunde ana att våren var på gång, men istället för att vara ute, så tillbringade vi dagen med att åka lite bil ungefär så långt som man kan åka (kändes det som) och sedan spela lite innebandy. Men det är också kul med innebandy!
I dag kanske det inte var lika kul med innebandy som vi vant oss vid på slutet. Att vi förlorar spelar mindre roll och förr eller senare så kommer det en förlust efter 14 (!) raka matcher utan förlust. Att vi däremot ska vara oroliga för våra spelares säkerhet under matchen känns däremot tveksamt kul. Vi visste att Lönsboda spelar på det viset de är bra på, dvs tufft, men i dag var de extra taggade att göra en bra sista hemmamatch för säsongen mot redan klara serietvåan, och när de nu var extra taggade gick de in lite väl hårt i många närkamper vid sargen. Som tur är så kom vi hem någorlunda hela iallafall.
Direkt när matchen startar visar Lönsboda att de verkligen vill vinna denna matchen. Vi inleder lite mer lojt. Efter drygt 6 minuter tar också Lönsboda ledningen men vi kan iallafall gå till pausvila med 1-1.
Andra perioden fortsätter i princip som den första och med ca en minut kvar på perioden gör Lönsboda 2-1. I pausvilan pratar vi om att fortsätta mala på, att ta en smäll och att själva gå in med kropp mer än vad vi hittills gjort. Vi har skapat de farligaste chanserna så nu gäller det att vi trycker dit bollen också.
Efter drygt en minut så får vi spela power play då domaren tar en femma på en Lönsboda-spelare som gör en ful tackling på Elsa R. Det visar sig sedan att det var en tvåa, av någon märklig anledning. Den utvisningen är inte noterad i matchreferatet på skibf.se, men det finns flera fel i det matchreferatet. Hursomhelst så utnyttjar vi power play på bästa sätt och efter tio sekunder kvitterar vi. Efter drygt 8 minuter tar vi sedan ledningen efter ett fint kontringsmål. Sedan studsar bollen Lönsbodas väg och de kan med lite tur och en hel del vilja och flitigt användande av klubborna framför vårt mål få in både kvittering och ledningsmål. En ledning som de håller resten av matchen. Vi tar en time-out och plockar även målvakten på slutet men stolpar och en skog av klubbor är denna dagen i vägen för våra tappert kämpande tjejer.
Vi tar med oss några detaljer som vi ska jobba lite med under veckan och försöka testa av mot Bjärred nästa söndag som är denna säsongs sista seriematch. En förlust kan vara jobbig en stund, men det är oftast nyttigt med förluster ibland, för då vet vi lättare vad vi behöver träna mer på! Vi tar också med oss att vi fortsätter spela fin innebandy med de rörelser och positionsbyten vi jobbar med på träningarna. Chanser skapar vi hela tiden och det är viktigast. Vi har även våra stabila målvakter att luta oss på så vi tar nya tag! Det är många matcher kvar denna säsong!
I dag fick vi fin hjälp av Moa M, Nellie och Nathalie från F05 där de alla bidrog på ett mycket imponerande sätt och Nathalie fick även göra ett fint mål i power play.

Referat: Hofterups IBF F04 - Åstorp/Kvidinge IBS F04
Å/K IBS F04, just nu, bäst i Skåne!
2018-02-15 09:34
Slutresultat i seriefinalen borta mot Hofterup
Seriefinal borta mot ett Hofterup, som inte tappat en poäng i serien, en onsdagskväll är ett bra sätt att spendera Alla Hjärtans Dag på!
Redan i omklädningsrummet innan match så märktes att tjejerna ville ge Hofterupstjejerna en speciell Alla Hjärtans Dag-present i form av en förlust. Det behövdes inte tagga igång någon spelare i dag inte!

Sammanfattning av matchen mot Engelholm
2018-02-10 19:46
En supertidig lördagsmatch och många av tjejerna gäspade under samlingen innan match. Uppvärmningen såg lite halvseg ut också, men det försvann vid matchstart och redan efter en dryg minut så gör vi som vi brukar, dvs inleder med att göra mål.
Innan match hade vi pratat om hur Engelholmstjejerna vill spela och möjligen att det blev lite för mycket fokus på deras spel och för lite på vårt eget för vi går till periodvila med underläge 1-2.
Även i den andra perioden är vi sega och får inte riktigt till vårt spel. Domare Pierre, som fick döma större delen av matchen själv, är på hugget och vi åker på två numerära underlägen (ingen hemmadomare här inte). Engelholmstjejerna har ett riktigt bra Powerplay-spel och pressar tillbaka oss ordentligt. Till slut får de utdelning och de går till pausvila inför tredje med ledning 3-1. Vi är inte riktigt vana med att ligga under i matcherna, men det är bra träning. Under periodvilan inför tredje perioden pratar vi om att vi kan vända detta. Iallafall ska vi göra en riktigt bra period, oavsett hur matchen slutar. Det märks en klar skillnad på tjejerna. De verkar mer fokuserade och de har ju bra självförtroende just nu, så ingen på bänken har gett upp matchen.
Vi tar tag i grejerna direkt och börjar jobba mot Engelholms fantastiska målvakt. Det dröjer till drygt fyra minuter innan vi gör mål. 2-3 och nu finns bara en sak framför tjejernas ögon. Mer mål.
En dryg minut senare får vi också 3-3 och Engelholm tar time-out. Minuten senare åker vi på ytterligare en utvisning och Engelholm får återigen luft under vingarna. Vi reder ut stormen och går för fyran med fortsatt tryck mot Engelholmsmålet.
Under matchen skjuter vi minst tre skott i ribban och ett par i stolpen, men vi får denna gång nöja oss med en poäng mot ett bra Engelholm (som vann Gothias 05-klass vid årsskiftet).
Under eftersnacket i omklädningsrummet efter matchen var många redan fokuserade på nästa uppgift. Hofterup borta på onsdagskvällen.
Tack till Moa M och Linnea som hjälpte oss med kanonjobb i denna match.
Tack även till kiosk och sek som skötte sina uppdrag fint.
Sammanfattning av matchen mot Malmö
2018-02-04 19:30
En kall men vacker dag i Malmö och bortamatch mot Malmö FBC. Ett lag som bör ligga högre upp i serien än vad de gör. De har ett bra spel i sig med mycket fysik.
Taktiksnacket gick ut på att repetera hur vi spelar defensivt, hela vägen från offensivt hörn ner till målvakt. Vi har fått till offensiven nu, så den ville vi bara fortsätta med. Precis innan match får dessutom den femman som ska inleda matchen lite specialdirektiv för att vi ska vara med direkt från start. Nere vid samlingen hos Elsa J har vi ledare även fått koll på vilka spelare i Malmö som vi ska se upp med och förmedlar även den infon till tjejerna.
Vi inleder mycket bra och efter en drygt minut tar vi ledningen. Ett par minuter senare så får våra backar instruktioner om att byta kant med varandra. Det är de inte vana med, men de löser det galant och efter ett par byten så vet de själva när de behöver byta kant för att vår defensiv ska spetsas till. Riktigt imponerande.
Vi går till pausvila efter att dagens födelsedagsbarn, Wilma, slagit in sitt första mål för dagen.
Även i andra perioden slår vi till direkt och utökar till 3-0, men sedan får Malmö in två snabba på oss och det är åter spännande i matchen. En match som är rätt så hård utan att det straffas. Detta är tyvärr något som vi lider mest av och det blir en del spelare som får ordentliga smällar som borde renderat i ett par utvisningar. Lagkapten Moa pratar med domarna och försöker få dem att börja blåsa. Inför sista perioden leder vi med 3-2.
I tredje perioden jagar Malmö kvittering medan vi krigar på och kämpar för att hålla undan framför den, som vanligt, säkra Elsa i målet. Med ca fem minuter kvar tar Malmö en time-out och vi pratar om att de kommer att spela sin förstakedja en hel del och att vi, om det behövs, går in och punktmarkerar deras två farligaste spelare. Med två minuter kvar kan dock födelsedagsbarnet göra sitt andra mål och få ner pulsen hos oss ledare en del. Malmö tar sedan ut sin målvakt, men kommer inte närmare och vi håller undan till seger med 4-2.
I dag tackar vi speciellt Moa M som återigen gör en fantastisk match som center mot, i vi ledares tycke, ett av Skånes mest svårspelade lag.
Sammanfattning av matchen mot Häljarp
2018-01-28 19:57
Tjejerna var sugna på att få revansch på Häljarp för höstens förlust med 3-7 nere i Häljarp och var klart taggade inför match. Under taktiksnacket innan promenaden fick vi bra med tips av Martina och Linnea som hade mött halva Häljarpslaget under lördagen när 03:orna vann mot dem med 3-2.
Matchen startar dock precis som vi inte ville och Häljarp visar på vilket sätt de är farliga. Redan efter en dryg minut gör de mål på tyvärr just det viset som vi pratat om innan match. Vi är inte riktigt med och går inte in och styr ut dem. Sedan går det galet snabbt och redan efter drygt fem minuter har det trillat in totalt fem mål och Häljarp har ledningen med 3-2. Vi är inte riktigt med defensivt och vi pratar också om det på bänken och sedan under periodpausen. Offensivt känns det dock tryggt.
I andra perioden får vi till slut utdelning och gör två snabba mål kring fem minuter in och kan sedan hålla ledningen perioden ut till 4-3. Denna perioden gör vi återigen jobbet; våra forwards vill vinna tillbaka bollen snabbt, centrarna tar sin markering och backarna visar pondus.
Även i den tredje perioden gör vi mål kring fem minuter in. Vi krigar och kämpar men det känns fortfarande lite småfarligt defensivt. Som väl är så tillbringar vi dock större delen av matchen i deras zon och kunde nog vunnit med större siffror om inte deras duktiga målvakt räddat dem kvar i matchen. Vi har tre fulla kedjor och utnyttjar det med snabba byten under matchen och till slut börjar de tröttna ordentligt och med ca 30 sek kvar av matchen kan Alva göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet till 6-3.
Offensivt gör vi en av säsongens bästa matcher, men defensivt slarvar vi lite. Viktigt att poängtera är att vi alltid pratar om hela laget när vi pratar om "offensivt" och "defensivt". Vår offensiv börjar med att målvakten räddar ett skott och vår defensiv börjar med att vår toppforwards försöker vinna tillbaka boll. Under andra halvan av matchen exemplifieras ovanstående när Ida (Adi) i målet får en assist genom sitt utkast som Linnea kan göra mål på och sedan när våra forwards med hjälp av centern snabbt kan vinna tillbaka boll och vi kan fortsätta att trycka mot deras mål. Statistiskt sett är vi alltså sju mål bättre nu under tidig vår jämfört med tidig höst.
Vi tackar för fint stöd från läktaren, bra jobb i kiosk och sekretariatet och såklart tackar vi även Linnea och Martina för fin hjälp.
Sammanfattning av matchen mot Skurup
2018-01-21 12:38
Returmöte mot Skurup som vi vann med 3-0 mot på bortaplan i höstas.
Skurup är ett jämnbra lag med spelare födda mellan 03 och 07. Från matchen i höstas kom vi ihåg att de pressar högt upp och vi visste att de säkerligen skulle göra så även nu. Så blir det också och det blir en match som spelas i ett ganska högt tempo. Det är även en match med mycket fysiskt spel och en hel del situationer som kunde renderat i utvisningar. En utvisning blir det och det är en Skurup-spelare som till slut tappar humöret och får en femma för protest mot domslut. Detta händer i slutskedet av matchen.
För vår del startar vi matchen lite trevande och det syntes redan under uppvärmningen att vi inte var så fokuserade som vi vant oss att se tjejerna under de senaste matcherna, men man kan inte vara på topp hela tiden!
Det dröjer till 12.40 i den första perioden innan vi kan ta ledningen. Strax innan periodvilan utökar vi till 2-0 och vi känner att det blir lite lugnare på bänken. Vi kommer ju ihåg vad som hände mot Skurup i slutspelet i Skånemästerskapen förra säsongen, och vi påminner tjejerna om att inte ta enkla skott mot deras duktiga målvakt. Våra lagkaptener pratar även med laget om att inte krångla till det, utan att spela ett enkelt, mer rakt spel.
Andra perioden blir nästan en kopia av den första. Även här blir det två sena mål. Vi har vant oss vid att vi gör tidiga mål i perioderna, men det gör inget när de kommer. Bara de kommer. Vi fortsätter att försöka spela vårt spel och är tålmodiga och nöter på. Med en 4-0 ledning känns det hyfsat tryggt och det känns som vi ändå har kontroll på matchen. Under denna periodvilan pratar vi en hel del om att vi måste hålla oss kalla och acceptera att de hugger en del med klubborna och är lite irriterade på oss. Tids nog får de en utvisning emot sig.
I den tredje perioden får vi dock ett rätt så tidigt mål när "knattekedjan" får till en riktigt fin kombination i deras offensiva hörn och Hanna till slut kan lägga in bollen i ett helt öppet mål. Vi fortsätter att ha kontroll på matchen och kämpar för att Elsa ska kunna hålla nollan. I slutet får vi dessutom tillfälle att träna lite på power play (är inget vi lägger speciellt mycket tid på under träningarna än så länge). 5-0 slutar matchen och vi tar oss igenom båda denna säsongens matcher mot Skurup utan att de får hål på oss och det är mycket bra. Tack till Linnea och Martina som hoppade in med kort varsel.
Sammanfattning av matchen mot Malmhaug
2018-01-14 19:29
Superkall dag i Malmö i dag, men en liten promenad (vissa gick med shorts...) klarades iallafall av innan den riktiga uppladdningen inför matchen mot Malmhaug inleddes med att dels dra laguppställningen men även att prata om vikten att fortsätta göra jobbet som vi gjorde med så fin utdelning i Eksjö, dvs gå in med kroppen, täcka skott, ta löpningar, markera, jobba blad mot blad och kämpa. I Eksjö var det ganska tydligt i tex den första matchen. När vi inte gjorde jobbet hamnade vi i underläge, medan när vi kämpade och slet, så kunde vi även vinna tillbaka bollen fort och gå på anfall. Vi pratade även om att vi skulle ha Malmhaugs duktiga nr 11 under specialbevakning och det uppdraget gick i dag till våra tre centrar.
Att nr 11 är bra märks direkt och vi får verkligen kämpa. Det är en jämn förstaperiod och det dröjer till den nionde minuten innan vi får in en retur på deras duktiga målvakt. Strax innan pausvila så är vi framme vid mål och utökar till 2-0. Viktigt.
I pausvilan pratar vi om att fortsätta bevaka nr 11 och fortsätta ta löpningar. Vi är oftast på tårna direkt i inledningarna av perioderna och den andra perioden är inget undantag. Redan efter 15s så har vi 3-0. 4-0 kommer ganska snabbt efter. Sedan trillar målen in för båda lagen med jämna mellanrum och bla vårt 6-1 mål är ett skolboksexempel på den frislagsvarianten som vi tränat en hel del på. Den sitter klockrent. Vi går till pausvila med ledning 6-2.
Malmhaug är ett topplag i serien och vi vill inte slappna av, så i pausen fortsätter vi att prata om att vi ska göra jobbet.
Även tredje perioden inleder vi starkt och gör 7-2 efter drygt en minuts spel. Domarna är väldigt petiga, men hellre det än att de inte blåser alls, och vi har också, under pauserna, pratat om att ta det lugnt med slagen, men i tredje perioden så kommer utvisningarna. Båda lagen drabbas av varsin utvisning och det blir även mål under båda dessa utvisningar, men det gör ju inget när det är vi som gör båda målen!
10-3 till oss blir det till slut med flera mål från samtliga kedjor, stabilt defensivt spel genom hela laget och en Ida där bak som räddade de skott som kunde räddas. Vi tackar Martina och Moa M för hjälpen i dag och deras kanonjobb i försvaret.
Å/K IBS F04 mästare i Husarcupen 2018!
2018-01-08 14:30
Under helgen 6-7 januari åkte ett gäng tjejer upp till Eksjö för att spela Husarcupen. Och som de spelade! Motståndet stod åtta av de allra bästa småländska flicklagen för, (och ett lag från Göteborg) men det var ett skånskt lag som drog alla blickar till sig då 15st tjejer spelade imponerande på plan, samtidigt som den överlägset bästa hejarklacken dominerade publikplats totalt.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort