Välkommen till F04
Å/K IBS F04:or tränar måndagar, tisdagar samt fredagar.
Måndag 18.15-19.30 i Kvidingehallen.
Tisdag 17.30-19.00 i Hyllingehallen. Fokus på fys och teknik.
Fredag 18.15-19.30 i Kvidingehallen.
Vi välkomnar nya spelare. Alla nya tjejer är välkomna att provträna vid tre tillfällen utan att betala medlemsavgift.


När man bestämt sig för att spela med oss ska man omgående lägga upp sig som medlem på vår hemsida i menyn under rubriken Medlemsskap \  Medlemsanmälan - Spelare. http://www.akibs.se/form/?ID=107497.


Referat: Hofterups IBF F04 - Åstorp/Kvidinge IBS F04
Å/K IBS F04, just nu, bäst i Skåne!
2018-02-15 09:34
Slutresultat i seriefinalen borta mot Hofterup
Seriefinal borta mot ett Hofterup, som inte tappat en poäng i serien, en onsdagskväll är ett bra sätt att spendera Alla Hjärtans Dag på!
Redan i omklädningsrummet innan match så märktes att tjejerna ville ge Hofterupstjejerna en speciell Alla Hjärtans Dag-present i form av en förlust. Det behövdes inte tagga igång någon spelare i dag inte!

Sammanfattning av matchen mot Engelholm
2018-02-10 19:46
En supertidig lördagsmatch och många av tjejerna gäspade under samlingen innan match. Uppvärmningen såg lite halvseg ut också, men det försvann vid matchstart och redan efter en dryg minut så gör vi som vi brukar, dvs inleder med att göra mål.
Innan match hade vi pratat om hur Engelholmstjejerna vill spela och möjligen att det blev lite för mycket fokus på deras spel och för lite på vårt eget för vi går till periodvila med underläge 1-2.
Även i den andra perioden är vi sega och får inte riktigt till vårt spel. Domare Pierre, som fick döma större delen av matchen själv, är på hugget och vi åker på två numerära underlägen (ingen hemmadomare här inte). Engelholmstjejerna har ett riktigt bra Powerplay-spel och pressar tillbaka oss ordentligt. Till slut får de utdelning och de går till pausvila inför tredje med ledning 3-1. Vi är inte riktigt vana med att ligga under i matcherna, men det är bra träning. Under periodvilan inför tredje perioden pratar vi om att vi kan vända detta. Iallafall ska vi göra en riktigt bra period, oavsett hur matchen slutar. Det märks en klar skillnad på tjejerna. De verkar mer fokuserade och de har ju bra självförtroende just nu, så ingen på bänken har gett upp matchen.
Vi tar tag i grejerna direkt och börjar jobba mot Engelholms fantastiska målvakt. Det dröjer till drygt fyra minuter innan vi gör mål. 2-3 och nu finns bara en sak framför tjejernas ögon. Mer mål.
En dryg minut senare får vi också 3-3 och Engelholm tar time-out. Minuten senare åker vi på ytterligare en utvisning och Engelholm får återigen luft under vingarna. Vi reder ut stormen och går för fyran med fortsatt tryck mot Engelholmsmålet.
Under matchen skjuter vi minst tre skott i ribban och ett par i stolpen, men vi får denna gång nöja oss med en poäng mot ett bra Engelholm (som vann Gothias 05-klass vid årsskiftet).
Under eftersnacket i omklädningsrummet efter matchen var många redan fokuserade på nästa uppgift. Hofterup borta på onsdagskvällen.
Tack till Moa M och Linnea som hjälpte oss med kanonjobb i denna match.
Tack även till kiosk och sek som skötte sina uppdrag fint.
Sammanfattning av matchen mot Malmö
2018-02-04 19:30
En kall men vacker dag i Malmö och bortamatch mot Malmö FBC. Ett lag som bör ligga högre upp i serien än vad de gör. De har ett bra spel i sig med mycket fysik.
Taktiksnacket gick ut på att repetera hur vi spelar defensivt, hela vägen från offensivt hörn ner till målvakt. Vi har fått till offensiven nu, så den ville vi bara fortsätta med. Precis innan match får dessutom den femman som ska inleda matchen lite specialdirektiv för att vi ska vara med direkt från start. Nere vid samlingen hos Elsa J har vi ledare även fått koll på vilka spelare i Malmö som vi ska se upp med och förmedlar även den infon till tjejerna.
Vi inleder mycket bra och efter en drygt minut tar vi ledningen. Ett par minuter senare så får våra backar instruktioner om att byta kant med varandra. Det är de inte vana med, men de löser det galant och efter ett par byten så vet de själva när de behöver byta kant för att vår defensiv ska spetsas till. Riktigt imponerande.
Vi går till pausvila efter att dagens födelsedagsbarn, Wilma, slagit in sitt första mål för dagen.
Även i andra perioden slår vi till direkt och utökar till 3-0, men sedan får Malmö in två snabba på oss och det är åter spännande i matchen. En match som är rätt så hård utan att det straffas. Detta är tyvärr något som vi lider mest av och det blir en del spelare som får ordentliga smällar som borde renderat i ett par utvisningar. Lagkapten Moa pratar med domarna och försöker få dem att börja blåsa. Inför sista perioden leder vi med 3-2.
I tredje perioden jagar Malmö kvittering medan vi krigar på och kämpar för att hålla undan framför den, som vanligt, säkra Elsa i målet. Med ca fem minuter kvar tar Malmö en time-out och vi pratar om att de kommer att spela sin förstakedja en hel del och att vi, om det behövs, går in och punktmarkerar deras två farligaste spelare. Med två minuter kvar kan dock födelsedagsbarnet göra sitt andra mål och få ner pulsen hos oss ledare en del. Malmö tar sedan ut sin målvakt, men kommer inte närmare och vi håller undan till seger med 4-2.
I dag tackar vi speciellt Moa M som återigen gör en fantastisk match som center mot, i vi ledares tycke, ett av Skånes mest svårspelade lag.
Sammanfattning av matchen mot Häljarp
2018-01-28 19:57
Tjejerna var sugna på att få revansch på Häljarp för höstens förlust med 3-7 nere i Häljarp och var klart taggade inför match. Under taktiksnacket innan promenaden fick vi bra med tips av Martina och Linnea som hade mött halva Häljarpslaget under lördagen när 03:orna vann mot dem med 3-2.
Matchen startar dock precis som vi inte ville och Häljarp visar på vilket sätt de är farliga. Redan efter en dryg minut gör de mål på tyvärr just det viset som vi pratat om innan match. Vi är inte riktigt med och går inte in och styr ut dem. Sedan går det galet snabbt och redan efter drygt fem minuter har det trillat in totalt fem mål och Häljarp har ledningen med 3-2. Vi är inte riktigt med defensivt och vi pratar också om det på bänken och sedan under periodpausen. Offensivt känns det dock tryggt.
I andra perioden får vi till slut utdelning och gör två snabba mål kring fem minuter in och kan sedan hålla ledningen perioden ut till 4-3. Denna perioden gör vi återigen jobbet; våra forwards vill vinna tillbaka bollen snabbt, centrarna tar sin markering och backarna visar pondus.
Även i den tredje perioden gör vi mål kring fem minuter in. Vi krigar och kämpar men det känns fortfarande lite småfarligt defensivt. Som väl är så tillbringar vi dock större delen av matchen i deras zon och kunde nog vunnit med större siffror om inte deras duktiga målvakt räddat dem kvar i matchen. Vi har tre fulla kedjor och utnyttjar det med snabba byten under matchen och till slut börjar de tröttna ordentligt och med ca 30 sek kvar av matchen kan Alva göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet till 6-3.
Offensivt gör vi en av säsongens bästa matcher, men defensivt slarvar vi lite. Viktigt att poängtera är att vi alltid pratar om hela laget när vi pratar om "offensivt" och "defensivt". Vår offensiv börjar med att målvakten räddar ett skott och vår defensiv börjar med att vår toppforwards försöker vinna tillbaka boll. Under andra halvan av matchen exemplifieras ovanstående när Ida (Adi) i målet får en assist genom sitt utkast som Linnea kan göra mål på och sedan när våra forwards med hjälp av centern snabbt kan vinna tillbaka boll och vi kan fortsätta att trycka mot deras mål. Statistiskt sett är vi alltså sju mål bättre nu under tidig vår jämfört med tidig höst.
Vi tackar för fint stöd från läktaren, bra jobb i kiosk och sekretariatet och såklart tackar vi även Linnea och Martina för fin hjälp.
Sammanfattning av matchen mot Skurup
2018-01-21 12:38
Returmöte mot Skurup som vi vann med 3-0 mot på bortaplan i höstas.
Skurup är ett jämnbra lag med spelare födda mellan 03 och 07. Från matchen i höstas kom vi ihåg att de pressar högt upp och vi visste att de säkerligen skulle göra så även nu. Så blir det också och det blir en match som spelas i ett ganska högt tempo. Det är även en match med mycket fysiskt spel och en hel del situationer som kunde renderat i utvisningar. En utvisning blir det och det är en Skurup-spelare som till slut tappar humöret och får en femma för protest mot domslut. Detta händer i slutskedet av matchen.
För vår del startar vi matchen lite trevande och det syntes redan under uppvärmningen att vi inte var så fokuserade som vi vant oss att se tjejerna under de senaste matcherna, men man kan inte vara på topp hela tiden!
Det dröjer till 12.40 i den första perioden innan vi kan ta ledningen. Strax innan periodvilan utökar vi till 2-0 och vi känner att det blir lite lugnare på bänken. Vi kommer ju ihåg vad som hände mot Skurup i slutspelet i Skånemästerskapen förra säsongen, och vi påminner tjejerna om att inte ta enkla skott mot deras duktiga målvakt. Våra lagkaptener pratar även med laget om att inte krångla till det, utan att spela ett enkelt, mer rakt spel.
Andra perioden blir nästan en kopia av den första. Även här blir det två sena mål. Vi har vant oss vid att vi gör tidiga mål i perioderna, men det gör inget när de kommer. Bara de kommer. Vi fortsätter att försöka spela vårt spel och är tålmodiga och nöter på. Med en 4-0 ledning känns det hyfsat tryggt och det känns som vi ändå har kontroll på matchen. Under denna periodvilan pratar vi en hel del om att vi måste hålla oss kalla och acceptera att de hugger en del med klubborna och är lite irriterade på oss. Tids nog får de en utvisning emot sig.
I den tredje perioden får vi dock ett rätt så tidigt mål när "knattekedjan" får till en riktigt fin kombination i deras offensiva hörn och Hanna till slut kan lägga in bollen i ett helt öppet mål. Vi fortsätter att ha kontroll på matchen och kämpar för att Elsa ska kunna hålla nollan. I slutet får vi dessutom tillfälle att träna lite på power play (är inget vi lägger speciellt mycket tid på under träningarna än så länge). 5-0 slutar matchen och vi tar oss igenom båda denna säsongens matcher mot Skurup utan att de får hål på oss och det är mycket bra. Tack till Linnea och Martina som hoppade in med kort varsel.
Sammanfattning av matchen mot Malmhaug
2018-01-14 19:29
Superkall dag i Malmö i dag, men en liten promenad (vissa gick med shorts...) klarades iallafall av innan den riktiga uppladdningen inför matchen mot Malmhaug inleddes med att dels dra laguppställningen men även att prata om vikten att fortsätta göra jobbet som vi gjorde med så fin utdelning i Eksjö, dvs gå in med kroppen, täcka skott, ta löpningar, markera, jobba blad mot blad och kämpa. I Eksjö var det ganska tydligt i tex den första matchen. När vi inte gjorde jobbet hamnade vi i underläge, medan när vi kämpade och slet, så kunde vi även vinna tillbaka bollen fort och gå på anfall. Vi pratade även om att vi skulle ha Malmhaugs duktiga nr 11 under specialbevakning och det uppdraget gick i dag till våra tre centrar.
Att nr 11 är bra märks direkt och vi får verkligen kämpa. Det är en jämn förstaperiod och det dröjer till den nionde minuten innan vi får in en retur på deras duktiga målvakt. Strax innan pausvila så är vi framme vid mål och utökar till 2-0. Viktigt.
I pausvilan pratar vi om att fortsätta bevaka nr 11 och fortsätta ta löpningar. Vi är oftast på tårna direkt i inledningarna av perioderna och den andra perioden är inget undantag. Redan efter 15s så har vi 3-0. 4-0 kommer ganska snabbt efter. Sedan trillar målen in för båda lagen med jämna mellanrum och bla vårt 6-1 mål är ett skolboksexempel på den frislagsvarianten som vi tränat en hel del på. Den sitter klockrent. Vi går till pausvila med ledning 6-2.
Malmhaug är ett topplag i serien och vi vill inte slappna av, så i pausen fortsätter vi att prata om att vi ska göra jobbet.
Även tredje perioden inleder vi starkt och gör 7-2 efter drygt en minuts spel. Domarna är väldigt petiga, men hellre det än att de inte blåser alls, och vi har också, under pauserna, pratat om att ta det lugnt med slagen, men i tredje perioden så kommer utvisningarna. Båda lagen drabbas av varsin utvisning och det blir även mål under båda dessa utvisningar, men det gör ju inget när det är vi som gör båda målen!
10-3 till oss blir det till slut med flera mål från samtliga kedjor, stabilt defensivt spel genom hela laget och en Ida där bak som räddade de skott som kunde räddas. Vi tackar Martina och Moa M för hjälpen i dag och deras kanonjobb i försvaret.
Å/K IBS F04 mästare i Husarcupen 2018!
2018-01-08 14:30
Under helgen 6-7 januari åkte ett gäng tjejer upp till Eksjö för att spela Husarcupen. Och som de spelade! Motståndet stod åtta av de allra bästa småländska flicklagen för, (och ett lag från Göteborg) men det var ett skånskt lag som drog alla blickar till sig då 15st tjejer spelade imponerande på plan, samtidigt som den överlägset bästa hejarklacken dominerade publikplats totalt.
Sammanfattning av matchen mot Bjärred
2017-12-17 12:16
En kall, klar vintermorgon inleddes en promenad då vi ledare funderade på hur vi skulle formera laget. Vi kom fram till att vi ville starta med fyra backar och fem forwards och två centrar. Vi påminde också tjejerna om att vi haft problem med Bjärred och att de ligger sist speglar inte alls hur de spelar. Det har ofta varit jämna matcher när Bjärred är med. Vi visste också att de är rätt så snabba och har några spelskickliga spelare.
Under den första halvan av första perioden så för vi spelet och trycker ner dem rätt långt ner, men bollen vill inte studsa in. Det vill den däremot för Bjärred som utnyttjar sina lägen maximalt och har lite tur framför duktiga Elsa med hopslag på klubbor och går till paus med ledning 2-0. I pausen så diskuterar vi ledare om vi ska göra någon eller flera ändringar. Det blir till slut en rejäl ommöblering, som egentligen inte har att göra med att vi spelat dåligt. Vi säger tvärtom till tjejerna att de spelat bra, men bla så är deras målvakt bra (med superfina utkast) och vi måste vara lite kyligare när vi får lägena och inte bara skjuta på måfå. Inför andra perioden går vi ner på tre backar och satsar på sex stycken forwards och gör diverse förflyttningar. Tjejerna tänder till på ändringarna och fortsätter att peppa varandra med positiva kommentarer. Till slut får vi utdelning när Moa P når Alva med en fin pass. Alva står precis rätt framför mål och kan lägga in bollen i öppet mål. Hyfsat direkt efter är Sara framme och kvitterar efter ett skott från Elvis. 2-2 inför tredje perioden.
Vi behåller samma laguppställning som jobbat in två mål i andra och fortsätter pressa. En bit in i tredje så är Alva framme igen och får in en retur och vi har 3-2, men vi kan inte slappna av någon gång och våra backar sliter hårt hela tiden. Vi ledare vet hur trötta framförallt backarna är och känner oss lite oroliga. I slutet av perioden pratar Björn och Fredrik om att ta time-out för att vi ska kunna vila lite, men vi bestämmer oss att avvakta. Bjärred får ett läge att ta time-out, men avstår och med lite hårt jobb kan vi till slut få ner bollen i deras försvarszon och hålla i den de sista sekunderna.
Det är en finfin laginsats som ger tjejerna tre poäng i dag, även om det blev onödigt spännande och några hesa ledare i dag. Att vända matcher är en styrka.
Tack till Martina (som kämpade stenhårt) och till Moa M (som återigen visade upp fint centerspel i andra och tredje perioden).
Sammanfattning av matchen mot Lönsboda
2017-12-10 20:02
Så här ser det ut när Å/K IBS F04:or peppar varandra strax innan matchstart
Efter att laguppställningen presenterats i klubblokalen så tog vi en kall men nyttig promenad. Ett bra sätt att starta uppladdningen på. Tjejerna får prata lite och vi ledare hinner synka detaljerna kring matchplanen. Efter promenaden så samlas vi igen i klubblokalen för att dels prata lite om motståndarna, men även prata igenom hur vi vill spela matchen. Och precis som mot Hofterup, så genomför tjejerna matchplanen i stort sett till 100%. Lite ommöbleringar i kedjorna gjordes jämfört med den senaste matchen.
Ida (Adi) spelar mycket säkert i målet under hela matchen och håller de flesta bollar som kommer emot henne och sedan startar hon anfallen med fina utkast. Ett viktigt anfallsvapen.
Vi startar matchen i ett bra tempo och efter drygt två minuter är Wilma framme och ordnar 1-0. Innan periodvila så har Martina petat in 2-0 efter fint anfallsspel av hela kedjan med positionsbyten av Agge och Moa P. Där hänger Lönsboda inte riktigt med. 2-0 i paus och vi berömmer spelet, men påminner varandra om att fullfölja markering när man tagit en sådan.
Andra perioden slutar mållös och Lönsboda spelar upp sig, så inför tredje perioden pratar vi om att göra jobbet igen som vi gjorde i första perioden. Lönsboda är bra på att stressa högt upp och ibland blir vi lite väl nedtryckta, men de har ett par bra spelare som smyger upp och är farliga med sin inbrytningar framför mål, och dessa spelare vill vi gärna ha lite bevakning på.
Även i den sista perioden så gör vi ett hyfsat tidigt mål (vilket vi gjort i flertalet matcher denna säsong - vi är oftast bra på tårna vid periodstart) då Ida är rätt placerad framför mål och rakar in bollen efter fint pass från Wilma. Målet bedömdes som självmål, men från bänken kändes det som ett "eget" mål. Bara två minuter efter 3-0, kommer 4-0 då Moa P forcerar sig igenom Lönsbodas försvar på egen hand och distinkt smäller in bollen i nätet. Lönsboda reducerar sedan med någon minut kvar, men som helhet har vi god koll på matchen och spelet. Vi gör jobbet och det är viktigt. Ibland handlar det om att ställa sig i muren och ta ett stenhårt skott på låret. Var säkert flera, men iallafall Hanna täcker ett par skott snyggt i dag.
Våra backar får jobba hårt men växer in i matchen på ett snyggt sätt och får bra med självförtroende och är tom högt upp och anfaller under tredje perioden. Det är fint att se.
Tack för fint hjälp med sargbygget och rivning samt kiosk och sek!
Ett extra tack till Martina och Moa M som hjälpte oss i dag. Martina hjälper till med sin fart på plan och sina peppande ord till lagkamraterna på bänken. Moa M gör ett mycket fint inhopp på centerpositionen och visar upp sin fina spelförståelse och kampvilja och hade även ett skott i stolpen (laget hade ett par stycken stolpträffar) om jag inte minns fel. Det enda sättet Lönsboda kunde få stopp på henne var att tackla henne över sargen, men i bytet efter var hon inne igen!
Seger 4-1 innebär att vi återigen är på andra plats i serien. Höstsäsongens sista match spelas nästa söndag borta mot Bjärred.

Sammanfattning av matchen mot Hofterup
2017-11-26 14:02
Hemmamatch mot Hofterup med ett gäng fokuserade tjejer där alla hade koll på och genomförde sin uppgift på ett mycket bra sätt!
Från första tekning, så är vi på tårna och helt med i matchen. En jämn förstaperiod slutar 0-0. Vi hade pratat innan matchen om att göra jobbet, dvs jobba hårt mot sin spelare, ta en tackling och dela ut en tackling, täcka skott och markera tätt inpå. Vi hade även pratat om att vi behöver göra mål och att våga. Och det gör vi mycket bra. Vi har vårt fina passningsspel och kommer till skottlägen. Vi är nöjda med första perioden, men känner samtidigt att vi har lite grepp på dem, så vi vill mer.
I andra perioden kommer så utdelningen där Wilma kan utnyttja sin snabbhet mot sin back och ta sig enkelt förbi. Det blir retur på skottet och den är vi först på och lägger på rätt sida mållinjen.
Det blir 1-1, innan Wilma gör en kopia på det första målet, men nu blir det ingen retur, utan skottet sitter otagbart i målvaktens högra kryss.
Periodvila med ledning 2-1. En ledning som nog känns hyfsat rättvis.
I tredje perioden ökar Hofterup takten lite grann, men vi är fortfarande bra med. Det blir dock tre mål bakåt där vi hade lite otur med lite olika saker som rätt så direkt påverkar matchens utgång till vår nackdel, men spelmässigt tycker jag att vi fortfarande är klart med i matchen. När de får 2-4 tar vi en time-out och gör diverse mindre förändringar. Vi skapar fortfarande chanser men Hofterup kan hålla undan matchen ut.
Sammanfattar vi lagprestationen så är det här en av våra bästa matcher sett över flera år, och vi tycker nog att minst oavgjort var vi värda. Man ska komma ihåg att nästan halva Hofterups lag vann mot Lunds 03:or med samma siffror i går. Ett Lund, som leder F02 Svår överlägset.
Våra tjejer är dock riktigt bra och vi ledare vet vad de kan när de är fokuserade och gör jobbet!
Sammanfattning av matchen mot Engelholm
2017-11-19 16:23
Det var skönt att vara inomhus i dag!
Första perioden spelar vi helt ok och har de flesta och de farligaste chanserna, men bollen vill inte in. Med lite mer skärpa i avsluten så hade vi nog haft ledning med 3-0, men 1-0 är helt ok.
Andra perioden glömmer vi dock snabbt. Den var ingen i laget nöjd med. Vi pratade innan match att Engelholm är snabba (de är riktigt snabba och duktiga med boll) och att vi inte ska jogga ute på plan, men det är precis det vi gör. Engelholm spelar upp sig och gör det bra, men bättre än den andra perioden ska vi kunna spela. I periodpausen mellan andra och tredje perioden så ber vi om en allmän uppryckning, men vi är samtidigt övertygade om att vi kan och ska vända matchen.
Det blir också en uppryckning och vi kan till slut vända matchen och vinna med 3-2. Vi var inte nöjda med 2-2 och det är bra. Tjejerna blir äldre och äldre och vill vinna matcher. Vi får också möjlighet att prova på power play (kommer lite övning på det under veckans träningar) och ett boxplay. Bra med övning. Bra domare också, men Alvas friläge när vi har fördel var lite jobbigt att få bortblåst.
Ida (Adi) gör en stabil insats i målet och det är skönt för alla i laget att ha två supermålvakter att lita på där bak. Vi tackar även Martina och Linnea för hjälpen och även Moas pepp på bänken. Extra kul att Moa kommer och hejar trots sin skada i handen (som vi hoppas läker fort).
Engelholmstjejerna har enbart 05/06:or i laget och är riktigt bra. De spelar en schysst innebandy och är jobbiga att möta, så 3p är vi nöjda med!
Sammanfattning av matchen mot Malmö FBC
2017-11-12 21:29
Äntligen hemmamatch igen med vår musik och vårt inspring. Dessutom med riktiga sidbyten (bra initiativ av domarna Ellinor Udd och Emelie Sjöberg, som även skötte sig alldeles utmärkt som domare!).
Första perioden slutar 0-1 och det kändes rättvist. Malmö hade lite fler farliga chanser än vi. Vi hade på förhand koll på att deras nr 50 var en riktigt duktig spelare och så fort vi såg vilken position hon hade för dagen, så kunde vi börja jobba mot henne. Vi är inte vana att hantera en spelare som sticker ut i ett lag, men de backar som fick uppdraget i dag gjorde det till slut riktigt bra. Tätt inpå och se till så att hon inte fick utrymme. En bit in i andra perioden hade vi kontroll på henne.
Vi skapade hela tiden chanser och till slut så fick vi utdelning när Wilma sprang ifrån deras backar och kunde prickskjuta in kvitteringen. 1-1 efter två perioder och vi hade ett litet grepp om händelserna.
Det dröjer ända till 10.54 in i tredje tills nästa mål kommer då vi utnyttjar ett misslyckat byte från deras sida och kan forcera in 2-1. De tar en time-out och vi vet att de kommer att trycka på och chansa lite. De får dock inget läge att ta ut målvakten, men efter lite felstudsar så får de in kvitteringen till 2-2 när det återstår 48 sekunder. Vi vill och försöker få med oss tre poäng med bla ett frislag när det är tio sekunder kvar, men Malmö kan hålla undan.
Vi ledare, och spelare, känner oss ändå nöjda med en poäng i dag. Framförallt då vi såg att vi nu vågade spela vårt spel med positionsbyten, bra timade löpningar, lugnt back- och målvaktsspel och även lite mer fysiskt spel överlag. Vi har även under senaste veckan börjat träna på försvarsteknik och det syntes direkt att det ger resultat. Det är en jämn serie i år där alla lag kan vinna över alla lag och det är kul! Efter fyra spelade matcher ligger vi tvåa.
Kul också att se ett gäng från F05/06 på plats för att heja på sina kompisar!
Tack till sek- och kioskhjälp och även tack till sargrivarna som rev sarg i ett galet tempo!
Sammanfattning av matchen mot FCH
2017-11-04 17:12
Under lördagen spelade vi en träningsmatch mot FC Helsingborgs F03/04-lag och efter att ha fått en tidig ledning hamnade vi i underläge 1-2 innan vi med ca 30s kvar av matchen kunde kvittera.
Återigen mötte vi ett fysiskt starkt lag som spelade tufft mot oss och det får vi vänja oss med. Det blir tuffare och tuffare, och det måste vi lära oss hantera på rätt sätt.
Det märktes att FCH varit och spelat några matcher i F03-serien. Framförallt deras backar var spelskickliga och slog bra passningar och det tog ett tag innan vi kom underfund med hur vi skulle hantera dem. Deras målvakt var säker, men det berodde till stor del på att vi sköt relativt enkla skott utan att någon stod framför henne och skymde.
Eftersom det var en träningsmatch så testade vi lite nya positioner, men våra tjejer är bra, så det klarades av galant. Lite slarv i uppspelsfasen och lite för lite spring stundtals, men det blev bättre och bättre ju längre matchen led. Bättre blev också hemjobbet, närkampsspelet och stressandet. Det märktes tydligt i tredje perioden då vi gjorde jobbet och ibland kunde trycka ner dem ordentligt.
Vi tar med oss att vi fick oavgjort på bortaplan mot ett bra lag som har vana av spel i en högre serie. Vi tackar också Martina och Linnea för hjälpen.

Sammanfattning av matchen mot Malmhaug
2017-10-14 15:10
Seriepremiär! Hemmamatch! Inspring till tjejernas valda musik! Taktfasta applåder på en hyfsat välfylld läktare!
Tjejerna var lite nervösa innan match, men nervösa på ett bra sätt.
Vi inleder starkt och pressar direkt tillbaka Malmhaug. Vinner skotten klart i första perioden, men en kombination av bra målvaktsspel från Malmhaugs målvakt och kanske lite för enkla skott gör att vi "bara" leder med 2-1. Malmhaugs mål görs av deras nr 11 som är grymt bra med boll när hon får upp farten. Vi hade pratat om just henne innan match, men hon är svårstoppad. Vi gör iallafall en mycket bra period.
Andra perioden blir vi lite mer stillastående och faller in i deras tempo. Vi gör lite enkla misstag och spelar inte riktigt som vi brukar. 1-1 slutar perioden.
I tredje perioden kämpar vi och sliter och får lite bättre fart. Vi har pratat om att backarna behöver gå lite högre upp i banan och det ger utdelning. Två backskott leder till ett direkt mål och en styrning och vi går ifrån till 5-2. Överlag så är vi denna säsong redan mycket bättre på att få med backarna i anfallen och då blir det extra svårt för motståndarna. Med två minuter kvar reducerar Malmhaug och vi blir lite oroliga. Malmhaug tar ut målvakten och jobbar på, men vi är bra defensivt och med lite extra koll på deras nr 11, så löser vi säsongens första seger och tar tre poäng!
Vi har återigen fem olika målskyttar och ett säkert målvaktsspel av Ida. Stabil seriepremiär!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort