Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till F04
Å/K IBS F04:or tränar tre gånger per vecka; mån 19.15-20.45, tis 19.15-20.30 och fre 17.15-18.45. 
Vi välkomnar nya spelare till ett gäng tjejer som skrattar sig igenom alla träningar. Alla nya tjejer är välkomna att provträna vid tre tillfällen utan att betala medlemsavgift.


När man bestämt sig för att spela med oss ska man omgående lägga upp sig som medlem på vår hemsida i menyn under rubriken Medlemsskap \  Medlemsanmälan - Spelare. http://www.akibs.se/form/?ID=107497.


Referat: Lönsboda IBK F-04 - Åstorp/Kvidinge IBS F04
Å/K IBS F04 upp i serieledning!
2018-10-21 19:34
Snygg tabell
I dag begav sig våra tjejer till ett Lönsboda som bjöd på riktigt kyligt väder, men vi visste att det skulle bli betydligt hetare inne i hallen, det brukar det bli i Lönsboda och så också denna gång. Vi pratade innan match att mentalt vara inställda på fysisk match och att Lönsboda kommer ut och forecheckar högt och aggressivt på våra backar. Därför pratade vi även om att backarna ska ta maxlöpning till boll, snabbt vända upp och hitta snabb pass på center/forward. Alternativt även lägga upp lite längre bollar direkt, vilket vi inte brukar vilja göra men vi ville undvika att Lönsboda kom in på våra backar. I anfallszon ville vi se mycket rörelse och snabba passningar även här för att komma undan Lönsbodas fysiska spel.
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F04 - FBC Engelholm F04-1
Sammanfattning av matchen mot Engelholm
2018-10-14 19:35
Andra seriematchen på två dagar och den tredje på fem spelades mot Engelholm under söndagseftermiddagen.
Vi pratade en hel del om hur Engelholm spelar inför match. Engelholm är en av favoriterna till att vinna serien i år och det gäller att man verkligen gör jobbet och är på tå.
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F04 - Gårdarike IBK F03
Sammanfattning av hemmapremiären mot Gårdarike
2018-10-13 20:29
Äntligen hemmapremiär!
Efter lite strul med högtalare och dörrar till omklädningsrum som gick sönder så blåste domarparet igång hemmapremiären! Det låg lite i luften att tjejerna var taggade och ville ha revansch för den snöpliga 1-2 förlusten i FCH-cup för någon månad sedan.

Referat: Gantofta IBK F04 - Åstorp/Kvidinge IBS F04
Sammanfattning av seriepremiären mot Gantofta
2018-10-09 21:30
Äntligen seriepremiär!
En seriepremiär som, för ovanlighetens skull, spelades på en tidig vardagkväll i en hall som iallafall undertecknad aldrig hade varit i. Det var nog fler som inte hade varit i hallen, med tanke på att mer än halva laget irrade omkring på skolområdet ett tag innan hallen hittades.

Sammanfattning av träningsmatchen mot Engelholm
2018-10-06 15:03
Fredagen 5/10 använde F04 sin träningstid i Kvidinge till att träningsspela mot Engelholmstjejerna. Till denna matchen hade vi lånat in 6st tjejer från 05/06 som generellt sett inte spelat så mycket med oss tidigare, men det var som väntat inga som helst problem för dem. Riktigt bra insats mot ett som vanligt superstarkt Engelholmslag. Ett Engelholm som vunnit många fina troféer senaste säsongen, bla Gothia och Skånemästerskapen.
Vi kom alltså till spel med tre fulla femmor och snurrade runt dessa under hela matchen så att alla fick mycket speltid.
Innan matchen pratade vi kort om att det gäller att hänga med och inte gå bort sig mot det jämnstarka Engelholm, som har ett ganska enkelt spelsätt, men som de löser på ett fint sätt.
Rätt så tidigt i matchen kände vi dock att vi inte riktigt hade huvudena med oss i matchen. Engelholmstjejerna spelar ungefär som väntat, men vi glömmer bort lite hur vi ska spela och det straffar sig mot ett effektivt lag i vita tröjor. Bollar studsar inte vår väg och slutresultatet kan till slut skrivas till 1-5. Vi får inte till något passningsspel och gör lite enkla missar i defensiven. Vårt enda mål görs av Alva, som jobbar till sig ett mål framför kassen. Det mest positiva är att vi får träna på såväl powerplay som boxplay och det gör vi bra.
Agge, som utsågs av tjejerna till FCH-cupens lirare, väljer denna gången ut målvakts-Ida, som gör en bra match i målet och räddar det hon kan rädda.
Nya tag på tisdag, då serien startar med bortamatch mot Gantofta!
FCH Cup 2018
2018-09-24 11:34
Söndagen den 23/9 tillbringade tjejerna i Helsingborg för FCH Cup och så här gick det i matcherna:

Munka Ljungby
Tidiga matcher har aldrig varit vår melodi och denna tidiga match mot grannarna i Munka Ljungby blev inget undantag. Vi uppträdde länge lojt och tog många fel beslut. Det dröjde ända till den allra sista matchminuten innan vi kunde spräcka Munkas nolla, och det var ett tag betydligt närmare ett mål bakåt än ett framåt. Men ändå viktiga 3p.

Värnamo
Den på förhand tuffaste matchen och vi pratade mycket om att vi nu måste vara på tårna. Tjejerna fick även i uppdrag att sätta sig i de olika kedje- och backformationerna för att själva prata igenom vad de kan göra bättre jämfört med Munka-matchen. Oklart varför, men i denna matchen visade vi återigen vilket extremt duktigt lag vi är och vilken talang tjejerna har. Värnamo var betydligt större och äldre än våra tjejer (som snittade ca 13år fördelat på 6st 04:or, 5st 05:or och 3st 06:or) och gick absolut för fullt. Det gick undan ordentligt när de spelade upp bollen och kom med back och center i höga slottet, men vårt försvar är oftast stabilt och allra längst bak har vi två fantastiska målvakter (som turas om att stå och att spela ute). Vi var dock inte ofarliga framåt, men förlust 0-2 blev det tyvärr till slut.

Bjärred
Bjärred brukar vi vinna mot, men vid flera tillfällen har vi legat under med ett par tre mål efter bara några minuter. Vi var nog lite trötta efter Värnamo-matchen, men samtidigt väldigt effektiva, så till slut kunde siffrorna skrivas till 4-0 i vår favör. Eftersom vi klarade minst 1p, så var vi även klara för slutspel och kvartsfinal mot Gårdarike.

Gårdarike
Återigen ett lag som var större och äldre än oss och dessutom med bevisad form då de slog ut ett mycket bra Warberg i kampen om en av två slutspelsplatser i sin grupp. Gårdarike slog vi senast ut ur Höllviken Invitational i påskas och även denna matchen startar vi klart bra och, mycket tack vare vårt hyfsat rörliga spel med mycket löpningar kunde vi direkt ta kommandot och få en 1-0 ledning. Gårdarike äter sig dock in i matchen och utnyttjar sin storlek och kan vända till 2-1 en bit in i andra. De sista två minuterna spelar vi 6-5 då vi tar ut målvakten och pressar dem djupt ner i sin egen zon, men bollen vill inte in och matchen slutar med förlust 1-2.

Hela cupen vinner sedan Värnamo efter att ha slagit just Gårdarike i finalen med 5-1 och med lite perspektiv till turneringen så är vi ändå supernöjda med vårt spel och resultaten. Vi nådde slutspel (som var vårt mål), och pressade dessutom de båda finalisterna till deras svåraste matcher.

Vi tackar inlånade Moa M, Nathalie och Tyra för en väldigt väl genomförd turnering. De tre bildade en egen kedja och hotade samtliga motståndare med sin enorma speed och kampvilja.
Vi gratulerar även Agge som blev utsedd av tjejerna till cupens lirare med motiveringen "minst på plan men går hårdast in i närkamperna".
Träningstider för säsongen 2018/19 - och lite annan info
2018-08-07 07:46
Träningsdagar och tider för kommande säsong för F04 är nu klara och ser ut på följande sätt:
Måndagar 19.45-21.15 i Kvidinge Sporthall.
Tisdagar 19.15-20.30 i Hyllingehallen.
Fredagar 17.15-18.45 i Kvidinge Sporthall.
Måndagen den 20/8 blir första träningen inomhus för säsongen.

Kickoff för klubben: Torsdag 23/8 kl 18.00. Mer info kommer.
Träningshelg: 1-2/9 mellan ca 12.00 på lördagen till 16.00 på söndagen.

Kalendern är uppdaterad med ovanstående aktiviteter.

Vi kommer att spela i Flickor C/D Svår Norra med dubbelmöten. Sedan kommer vi även möta lagen från Svår Södra i enkelmöten. Matchtiderna är preliminära fram tills 2/9 innan de blir synliga i kalendern, men som det ser ut just nu spelar vi första matchen för säsongen tisdagen den 9/10 borta mot Gantofta (den matchen står just nu med speldag 7/10, men kommer att flyttas).

Snart dags!

/Björn, Fredrik, Andreas och Jenny
Summering av säsongen 17/18 för F04
2018-04-28 09:18
Ett gäng innebandydrottningar
Klipper in lite info som jag berättade för tjejerna under träningen i går.

Vi har haft 95 st träningar, 129h, där de flesta tjejerna ligger en bra bit över 80% träningsnärvaro.
47 st matcher spelade, enbart 6 st förluster och hela 34 st vinster, total målskillnad 207-92.

Följande imponerande framgångar har tjejerna spelat hem under säsongen:
 • semifinal i FCH Cup
 • Guld i Husarcupen
 • Silver i Höllviken Invitational
 • Gruppetta i Skånemästerskapen men tyvärr ut i kvartsfinalen
 • Silver i serien
 • Brons i Mölndals UngdomsCup
 • Totalt har tjejerna alltså spelat hem fyra medaljer och tre pokaler (blev ingen pokal i Höllviken)
Några av mina höjdpunkter under säsongen:
 • 10-3 borta mot Malmhaug. Inte bara resultatet utan spelet vi fick till i den matchen.
 • självklart guldet i Husarcupen där det mesta flöt på bra såväl på plan som utanför
 • 24-1 i målskillnad på fyra matcher under Mölndalscupen. Ska egentligen vara omöjligt att bara släppa in ett mål över fyra matcher mot bra motstånd.
 • att vi lånat in totalt sju tjejer till de olika matcherna och alltid kunnat prestera bra, tyder på såväl bra bas som bra kompetens på tjejerna vi lånat in.
 • glädjen och sammanhållningen bland tjejerna
 • arbetsfördelningen vi fått till mellan oss i ledarstaben, det fantastiska arbetet som mina ledarkollegor gör och diskussionerna vi har; Tack Dream Team Jenny, Fredrik och Andreas!
Vi tar nu en välbehövlig paus innan vi startar upp sommarträningen strax efter Midsommar.
Sedan kör säsongen igång igen på allvar i mitten av augusti med inomhusträningar och så en träningshelg i början av september i Kvidinge då vi börjar ladda för FCH Cup senare i september och seriestart i oktober någon gång.

/Björn, mycket stolt huvudtränare för ett gäng innebandydrottningar
F04 tar hem en bronspeng från Mölndal!
2018-04-22 19:24
1st pokal hem till Åstorp/Kvidinge
För andra året i rad så spelade tjejerna i F04 Mölndals UngdomsCup och i år så blev det en fin tredjeplats med bronspeng och pokal hem till Åstorp!

Stort grattis tjejer!
Summering av Skånemästerskapen
2018-04-08 19:40
Ett gäng tjejer som en dryg halvtimme efter denna bild visar upp imponerande fartfylld innebandy
Å/K IBS F04:or har vunnit många matcher under säsongen, men man kan inte vinna alla matcher. Det som är bra med en tung förlust i en viktig match är att man sedan tycker det är kul att vinna igen när man gör det nästa gång. För Å/K IBS F04:or kommer tillbaka och kommer fortsätta leverera en fartfylld, modern innebandy med vinster som extra bonus. Det vet vi ledare, men när man står och försöker muntra upp ett gäng tjejer, som för någon timme sedan skojade med varandra och gick glatt med in allihopa på Ica när en tjej behövde handla allergimedicin, men nu sitter och gråter eller bara stirrar tomt framför sig, då känns nästa vinst oändligt långt borta.
Kvartsfinal: Å/K-Gantofta
Om vi börjar med att sammanfatta den tråkiga matchen först, så handlar det om kvartsfinalen mot Gantofta. En match som vi inleder på ett extremt tungt sätt med tidig 0-2 underläge mot ett taggat Gantofta. Vi krigar oss in i matchen och har 2-2 när vi går till paus. Tyvärr gör de sedan ganska tidigt 2-3 och det hjälper inte hur mycket spelövertag vi har. Vi snurrar runt deras mål, men de spelar extremt bra defensiv med alla spelare precis framför sin duktiga målvakt. Vi tar en time-out och plockar även målvakten och bibehåller trycket för att försöka få in kvitteringen, men det vill sig inte i dag. Gantofta utnyttjar effektivt sina få chanser och kämpar sedan frenetiskt för att hålla undan och lyckas med sin taktik på ett berömvärt sätt.
Lund vinner för övrigt sedan finalen mot Stanstad enkelt och vi gratulerar dem till vinsten i Skånemästerskapen.

Till kvartsfinalen tog vi oss på följande sätt:
Munka Ljungby-Å/K
En tidig morgonmatch nere i Bjärred och det dröjer inte länge innan vi ligger under med 1-0. Det målet blir en bra väckarklocka för våra morgontrötta tjejer och resten av matchen dominerar vi och kan vinna rätt så enkelt med 1-3.
Å/K-Bjärred
Ett taggat hemmalag stod för motståndet i den andra matchen. Ett Bjärred som vi brukar ha väldiga problem med och i alla de matcher vi spelat mot dem har vi legat under med minst ett mål, ibland tre, innan vi fått upp ångan. Denna matchen blir dock ett undantag då vi tar ledningen, men ganska snart är det tyvärr underläge med 1-2. Det känns dock som om vi har ett litet övertag på dem och med tre raka mål kan vi gå till pausvila med 4-2. Det sista målet inslaget precis innan paussignal. Sista perioden behåller vi övertaget men vi förlorar perioden med 1-2 och kommer undan med blotta förskräckelsen och kan vinna med 5-4.
Å/K-Höllviken
Inför den sista matchen är vi redan klara för slutspel, men vi vill såklart vinna alla matcher. Höllviken har inget att spela för då de redan är utslagna. Det märks också på deras spel då vi kan spela ut och få till den rörelsen och positionsskiftena vi tränat på under veckan. Höllvikens målvakt och backar blir ordentligt yra när vi snurrar runt vid deras mål. Deras målvakt är duktig och med god hjälp av stolparna så räddar hon minst fem bollar som vi redan räknat hem. 4-0 slutar matchen och vi blir gruppsegrare utan att tappa en poäng!
Så trots att vi denna gång inte når ända fram så tar vi ändå med oss två fina dagar med mycket innebandy och tre fina segrar!
F04 tar hem silvret i Höllviken Invitational!
2018-03-31 20:52
Handklapp efter ett av våra 23 mål på 6st matcher i Höllviken Invitational
Vad gör man en Långfredag egentligen?
Man spelar innebandy såklart!
En solig och fin Långfredag tillbringade Åstorp/Kvidinges F04 i Höllviken med att spela deras fint arrangerade Höllviken Invitational tillsammans med sju stycken andra lag.
Sammanfattning av träningsmatchen mot FCH
2018-03-24 19:56
Handklapp efter ett av våra fyra mål
Bara för att serien är slut betyder inte det att säsongen är slut! Dagens träningsmatch inledde slutspurten på säsongen som innehåller tre återstående turneringar.
I dag kom FC Helsingborg på besök och det blev som vanligt en tuff och jämn match.
Vi inledde bäst med ett par ribbträffar men det var FCH som tog ledningen med 0-1. Vi kom dock ikapp ganska snabbt när Alva drog till på volley framför mål och innan periodpaus kunde Moa P slå in 2-1.
Vi hade en bra känsla i laget under första pausen och det var bara några småsaker som skulle spetsas till.
Andra perioden spelades av utan några mål, men i tredje blixtrade det till direkt efter periodvilan då Agge var uppe och stressade "sin" back till ett misstag och vi kunde direkt skriva upp 3-1.
4-1 gör sedan Jolina och vi spelar en fin innebandy med mycket rörelse och löpningar. Ofta har vi även tid att träna på att bygga upp spelet ända vägen från back. FCH gör sedan vissa ändringar i laget och försöker forcera framåt. De får in ett mål, men mer blir det inte.
Höstens träningsmatch mot FCH slutade 2-2, men denna gången går alltså vi segrande ur den tuffa matchen och det är riktigt starkt mot ett något äldre FCH.
Nästa äventyr blir på Långfredagen då vi åker ner till Höllviken för Höllviken Invitational!
Tack till kiosk och sek som jobbade på bra som vanligt!
Sammanfattning av matchen mot Bjärred
2018-03-18 21:14

Sista seriematchen för denna säsongen! Till denna matchen var alla de tjejer som varit med och spelat seriespel med F04 under säsongen inbjudna, så vi hade ett fullt lag med tre hela femmor och målvakt.
Laget har varit klara silvermedaljörer i ett par matcher nu, men tjejerna ville såklart avsluta serien på ett bra sätt och var klart taggade på uppvärmningen.
Bjärred är dock ett lag som vi haft problem med under åren och de brukar ta ledningen mot oss. Så blev det även denna gång när de gör 0-1 redan efter knappt två minuter. 0-1 står sig perioden ut och i pausen pratar vi om att vara lite mer med i matchen.
Det snacket ger resultat och redan efter en dryg minut kvitterar vi genom en snygg upprullning av Ida/Sara och Jolina som sätter bollen säkert vid stolpen. 12 sekunder senare är det dags igen när Nellie avslutar snyggt i krysset på en fin passning från Agge. 3-1 kommer i mitten av perioden när Wilma hittar en fri Moa P som rullar in den under Bjärreds duktiga målvakt. Denna gången dröjer det 14 sekunder innan vi har 4-1 då Sara är framme och slår in en retur på Martinas skott.
Pausvila mellan andra och tredje perioden och kapten Moa P säger det som vi alla känner; att laget denna perioden gör ett mycket bra jobb och att det bara är att fortsätta så.
Även så i tredje perioden blir det mål efter ca två minuter då Wilma på egen hand tar bollen och lägger in den i målvaktens bortre hörn. Slutresultatet 6-1 fastställer sedan Moa P i box play på fin pass från Wilma.
Tjejerna slutar alltså tvåa i år igen i en mycket tuff serie. Riktigt bra gjort!
En andraplats ska firas och det gjorde vi också direkt efter matchen med silverhattar, korv, pizza, dricka och en kort summering av höjdpunkterna under serien.
Tjejerna hade också förberett en liten överraskning för oss ledare i form av varsin fin tavla med några ord som tjejerna tyckte passade bra in på oss ledare. Stort tack, det var en superkul grej!
Serien är slut, men inte säsongen! Vi har fortfarande en hel del träningar och minst 11-12 matcher kvar att spela!
Sammanfattning av matchen mot Lönsboda
2018-03-10 19:51
En solig dag och man kunde ana att våren var på gång, men istället för att vara ute, så tillbringade vi dagen med att åka lite bil ungefär så långt som man kan åka (kändes det som) och sedan spela lite innebandy. Men det är också kul med innebandy!
I dag kanske det inte var lika kul med innebandy som vi vant oss vid på slutet. Att vi förlorar spelar mindre roll och förr eller senare så kommer det en förlust efter 14 (!) raka matcher utan förlust. Att vi däremot ska vara oroliga för våra spelares säkerhet under matchen känns däremot tveksamt kul. Vi visste att Lönsboda spelar på det viset de är bra på, dvs tufft, men i dag var de extra taggade att göra en bra sista hemmamatch för säsongen mot redan klara serietvåan, och när de nu var extra taggade gick de in lite väl hårt i många närkamper vid sargen. Som tur är så kom vi hem någorlunda hela iallafall.
Direkt när matchen startar visar Lönsboda att de verkligen vill vinna denna matchen. Vi inleder lite mer lojt. Efter drygt 6 minuter tar också Lönsboda ledningen men vi kan iallafall gå till pausvila med 1-1.
Andra perioden fortsätter i princip som den första och med ca en minut kvar på perioden gör Lönsboda 2-1. I pausvilan pratar vi om att fortsätta mala på, att ta en smäll och att själva gå in med kropp mer än vad vi hittills gjort. Vi har skapat de farligaste chanserna så nu gäller det att vi trycker dit bollen också.
Efter drygt en minut så får vi spela power play då domaren tar en femma på en Lönsboda-spelare som gör en ful tackling på Elsa R. Det visar sig sedan att det var en tvåa, av någon märklig anledning. Den utvisningen är inte noterad i matchreferatet på skibf.se, men det finns flera fel i det matchreferatet. Hursomhelst så utnyttjar vi power play på bästa sätt och efter tio sekunder kvitterar vi. Efter drygt 8 minuter tar vi sedan ledningen efter ett fint kontringsmål. Sedan studsar bollen Lönsbodas väg och de kan med lite tur och en hel del vilja och flitigt användande av klubborna framför vårt mål få in både kvittering och ledningsmål. En ledning som de håller resten av matchen. Vi tar en time-out och plockar även målvakten på slutet men stolpar och en skog av klubbor är denna dagen i vägen för våra tappert kämpande tjejer.
Vi tar med oss några detaljer som vi ska jobba lite med under veckan och försöka testa av mot Bjärred nästa söndag som är denna säsongs sista seriematch. En förlust kan vara jobbig en stund, men det är oftast nyttigt med förluster ibland, för då vet vi lättare vad vi behöver träna mer på! Vi tar också med oss att vi fortsätter spela fin innebandy med de rörelser och positionsbyten vi jobbar med på träningarna. Chanser skapar vi hela tiden och det är viktigast. Vi har även våra stabila målvakter att luta oss på så vi tar nya tag! Det är många matcher kvar denna säsong!
I dag fick vi fin hjälp av Moa M, Nellie och Nathalie från F05 där de alla bidrog på ett mycket imponerande sätt och Nathalie fick även göra ett fint mål i power play.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort