Två vinster samma vecka för F06
2019-11-09 19:59
Vi startade veckan med träningar som vanligt och vi hade riktigt bra närvaro och många taggade tjejer som visste att dom behövde vara på topp då vi skulle spela matcher både torsdag och lördag.
Torsdagens match var en match som skulle spelats tidigare under hösten men som blev flyttad, den spelades på vår träningstid i Kvidinge Sporthall mot gästande Hofterup/Lomma.
en på förhand tippad jämn och tuff match, Tjejerna gick in i matchen med fullt fokus och det syntes från start at dom ville vinna matchen och det gav resultat efter 09:48 in i första perioden då Felicia gör mål på passning från Amanda P, 1-0.  Redan efter  ytterligare 1 1/2 min senare gör Amanda T 2-0 med assist från Alvina, vi går sedan på periodvila och pratar om att fortsätta som vi gör och skjuta mycket.
Som vanligt så var det bra gehör från tjejerna och Annie bankar in 3-0 efter bara 1:30 in i andra perioden efter en passning från backen Moa. Det dröjer sedan inte länge förrän Filippa P trycker in 4-0 på egen hand efter 03:39 och sen rullar det på till 05:34 då Julia P placerar in bollen till 5-0 på assist från Alvina igen.
Sedan tar målen paus i denna perioden och spelet rullar på utan att det ger några resultat på tavlan förrän vi kommer in i tredje perioden då Amanda P sätter slutresultatet 6-0 till Åstorp med assist från Felicia. Matchen rullar sedan på och Ida får göra ett gäng bra räddningar och ser till att hålla nollan matchen ut.
Vi står emot deras anfall på ett bra sätt och låter dom inte komma till så många skott, och dom skott som kommer plockar Ida säkert.
Vi tackar domarna, publiken, föräldrarna samt gästande lag för en trevlig och välspelad match.

Efter en dags vila är det dags igen och denna gången är det vi som gästar IBK Lund i Vipeholmshallen.
IBK Lund är ett lag som F05/06 mötte förra året i 05 serien och vi hade lite kunskap om laget. Det är ett lag som har tjejer som är både ett och två år äldre än våra tjejer så vi var beredda på en ganska fysisk match.
Matchen började med ganska rörigt spel från båda lagen med spelare överallt på hela banan och vi hade svårt att spela vårt spel. Vi äger det mesta av bollen under hela matchen men vi slarvar en del i våra uppspel så dom lyckas med flertalet kontringar. I första perioden lyckas vi göra två mål genom Johanna 0-1 assist Amanda T, 0-2 Amanda T utan ass. Dom gör även 1-2.
Andra perioden var det målsnålt men Filippa P gör 1-3 efter bara 26 sek men sen blir det inte mer.
Vi startar sedan tredje perioden och nu börjar det hända saker.
Lund gör 2-3 efter 2:38
Alvina gör 2-4 efter 3:31
Julia P 2-5 efter 6:30
Felicia 2-6 efter 8:59
Lund 3-6 efter 9:18
Amanda T 3-7 efter 10:41
Felicia  3-8 efter 11:06
Lund 4-8 efter 11:34