Munka Ljungby IBK Akademi F041 - 5Åstorp/Kvidinge IBS F05

Samling:10:45, Munkahallen, Örkelljungavägen 46, Munka-Ljungby
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Munka. Vi kör troligen med vita tröjor, men ha alltid med båda.
Bra laginsats gav 3p med hem från Munka i Flickor C
2020-01-26 18:30
Fokuserad bänk
I dag lyfter vi fram laginsatsen. Vikten av att hela laget är involverat och gör jobbet, står upp mot en hård tackling, räddar skott, hjälper varandra om någon gör någon miss. I dagens bortamatch mot Munka-Ljungby är det just laget som gör att segern till slut blir med fyra bollars marginal och enbart ett insläppt.
Innan vi summerar målen så först en kort genomgång av laginsatsen. Vi börjar längst bak med födelsedagsbarnet Wilma J som spelar lugnt och tryggt i målet och släpper enbart in en boll bakom sig. Vidare till backlinjen som inte förivrar sig i uppspelen, som sliter och täcker skott och dessutom får assists på tre av målen. Centrarna Moa och Hanna hjälper till fantastiskt defensivt och Moa får dessutom två bollar in bakom Munka-målisen. De båda är verkligen en stor del i dagens seger. Framåt har vi två offensiva forwardspar i form av Alva/Natha och Jolle/Wilma. Wilma två mål och Alva ett. Sedan avslutningsvis så jobbar Agge/Nellie mycket fint med defensiven i dag och ser till så att Munkatjejerna inte kan starta upp anfall när de är inne. Skapar mycket frustration med sin vältajmade press.
Riktigt kul och bra att de olika lagdelarna bidrar på olika sätt till vinsten.
Inför dagens match så gör vi lite taktiska förändringar jämfört med höstens hemmamatch i Kvidingehallen (seger 2-0) och det slår väl ut i dag.
Efter lite inledande ställningskrig så är Wilma först ut i målprotokollet när hon på en finfin passning av Eve bara kan sikta in 0-1. Precis innan periodvilan kvitterar Munka, men vi känner oss ändå trygga.
I den första perioden är kedjan med Moa, Jolle och Wilma något lite hetare, så de får inleda den andra perioden och de gör det riktigt bra genom att slå in 1-2 redan efter 19 sekunder. Wilma mål på fin pass av Jolle. Dryga minuten senare gör Moa sitt första av dagens två mål. 09.31 gör hon sedan sitt andra. Skott är alltid bra att ta. Ibland går de direkt in och ibland blir det farligt bara man får skottet någorlunda i rätt riktning.
Inför den tredje perioden är ställningen 1-4 och i pausen pratar tjejerna om att inte slappna av. De är inte helt nöjda med sitt spel utan tipsar varandra om saker de kan göra bättre.
Vår fina defensiv fortsätter i den tredje perioden och vi står även emot bra när de lite större Munkatjejerna försöker få oss ur balans med hårda tacklingar. Vid tex ett tillfälle är vi ledare nästan säkra på att Moa kommer att flyga ut ur plan när en Munkatjej tar sats, men Moa är beredd, först på bollen, och istället är det Munkatjejen som studsar bort från Moa och ut över sargen.
Halvvägs in i tredje perioden fastställer så Alva slutresultatet till 1-5 genom ett patenterat Alva-skott.