Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Visby IBK
7 - 4
Åstorp/Kvidinge IBS
Visby IBK7 - 4Åstorp/Kvidinge IBS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 oktober, 17:00
Plats:ICA Maxi Arena
Serie:Herrar Allsvenskan Södra   Tabell >>
Samling:16:00
Aktivitetsinfo: 
Sändningen hittar ni på
www.ibkplay.se

Studio innan match 16.50
Livesändning           17.00

Förlust mot Visby
2017-10-26 09:41
Arkivfoto: Kenneth Fridström
Denna långa bortamatchen mot Visby som startade med avgång från Åstorp på fredag eftermiddag och ankomst hem på söndagkvällen slutade med en förlust.
En bra första period följdes upp av en mycket svag andra period. Tredje kom vi tillbaka men det var Visby som drog det längsta strået trots hela fem ramträffar från Åstorp i period tre.

1:a perioden:
Hemmalaget tar tidigt ledningen när dom hittar in på central spelare. Men Å//K växer snabbt in i matchen och skapar bra läge. Kvitteringen kommer genom Andreas Bremer. Det finna absolut bud på fler mål när man kommer i bra spelvändningar. Men hemmamålvakten är på alerten och lite av skärpan saknas. Perioden slutar 1-1 och 9-6 i skott till Å/K.

2:a perioden:
Visby kommer ut mer taggat och är ordentligt aggressiva och spelar med hög fart och intensitet. Åstorp är inte alls med och är tvåa på bollarna och vinner inga närkamper. Backchekingen är svag, precis som passningsspelet och rörelsen.
Tre raka hemmamål på ca tio minuter. Timeout! Spelet stabiliseras en del men Visby är fortfarande bättre. Åstorp får till en reducering när bröderna Bremer fixar till 2-4. Det är Mattias som hittar Andreas på bakre stolpen. 

3:e perioden:
Sex minuter in i perioden får Åstorp powerplay och Andreas Bremer fullbordar sitt Hattrick när han från pointposition hittar rätt med sitt skott. Nu får Å/K bra fart på spelet och skapar bra chanser. Kvitteringen kommer också när Robin Holmkvist i en spelvändningar hittar över till Joakim Larsson som sätter bollen i nättaket.
Kort därefter åker lagkaptenen mycket tveksamt ut på två minuter. Åstorp sliter hårt i boxen och gör det bra. När man väl blir fulltaligt så åker man ut igen. Denna gång helt felaktigt då Johan Igglund aldrig rör bollen när han åker ut för liggande spel! Svagt domslut som tyvärr blir väldigt avgörande då Visby gör 5-4 i powerplayet. 6-4 kommer i bara farten! När det återstår fem minuter av matchen åker en Visbyspelare ut! Detta också helt felaktigt. Trots ett massivt tryck och ett par ramträffar får gästerna ingen utdelning i varken 5-4 eller 6-5 spelet.
I slutsekunderna sätter hemmalaget även 7-4.

Conny kommenterar:
- En bra förstaperiod helt enligt gameplan. Andra är inte alls bra samtidigt som Visby är bra. Vi vinner inga närkamper, oorganiserade i defensiven. Slarvar med boll och tar många felbeslut. I tredje kommer vi starkt tillbaka och har 4-4 med tio minuter kvar. Tyvärr tycker jag att vi får två tuffa utvisningar emot oss. Har sett dom i efterhand och dom är riktigt tuffa!! Vi gör det bra men orkar inte stå emot hela vägen.
Sedan får vi chansen i slutet men skärpan i avsluten saknas. Visst träffar vi virket ett par gånger men på dom chanserna måste vi göra mål på.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort