Serie:Herrar Allsvenskan Södra   Tabell >>
Samling:15:00
Tredje raka segern!
2017-10-18 10:10
Matte svarade för två av målen mot Onyx. Arkivfoto: Kenneth Fridström
På lördags eftermiddagen kom Onyx från Nyköping på besök. Ett lag som låg precis ovanför oss i tabellen och hade slutat på en imponerande femte plats förra säsongen i Allsvenskan.
Två lag som kom med två raka segrar i ryggen och därmed gott självförtroende.
1:a perioden:
Hemmalaget börjar bra och ligger rätt i försvarspelet och bra fart på bollen i det offensiva spelet. Efter fem minuter så tar också Åstorp ledningen när Jacob Eliasson skickar upp bollen i krysset efter fint förarbete från Joachim Rosengren. Å/K har bra kontroll på händelserna och håller gästerna på utsidan. Man släpper endast till fyra skott på mål. Trots att Onyx får spela i två minuters powerplay i slutet av perioden. Åstorp har även ett par heta chanser att utöka ledningen bla skjuter Linus Malmström ett skott i insidan stolpen men perioden slutar 1-0.

2:a perioden:
Tidigt i andra perioden kommer lite snöpligt kvitteringen när en Å/K försvarare tappar bollen på mitten och Viktor Palm gör inget misstag på sitt friläge. Onyx känns hetare och skapar lite tryck mot Tim Fredriksson i Åstorps kassen. Halvvägs in i matchen tar hemmalaget ledningen när Mattias Bremer visar upp sin fina klubbteknik och kan sprätta upp bollen i nättaket från närma håll. Kort därefter skjuter Andreas Bremer in 3-1 inför en salig hemmapublik. Gästerna får chans i nytt pp men Å/K boxen gör ett bra jobb och kan hålla undan.

3:e perioden:
Åstorp utökar ledningen efter ca sju minuter när Andreas Bremer hittar in till Mattias Bremer som sätter dit viktiga 4-1 målet. Halvvägs in i sista perioden får Onyx ytterligare en chans i numerärt överläge och denna gång får dom utdelning när en diagonalpass hittar fram till Viktor Palm som direktskjuter in reduceringen. Med lite mer än tre minuter kvar av matchen kommer en ny reducering när bollen passerar mållinjen efter full kalabalik framför Åstorps mål. När sedan det blir nytt powerplay för Onyx ser det mörkt ut. Men gästerna drar på sig en utvisning bara efter femton sekunder. Men gästerna plockar sin målvakt och spelar fem mot fyra. Men Å/K kan hålla undan och tredje raka segern är ett faktum.

Conny kommenterar:
-Tycker vi gör en riktigt bra första period. Helst defensivt var grymt bra. Andra svänger det lite mer och vi blir lite stillastående emellanåt. I tredje har vi bra kontroll men två snabba reduceringar och lite utvisningar gör att det blir oroligt och onödigt spännande i slutet. Men det var skönt att vi reder ut det.
Vår andra femma var ännu en gång fantastiska och spelade denna gång 4-0.