Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Åstorp/Kvidinge IBS
8 - 6
Östra SK Jönköping
Åstorp/Kvidinge IBS8 - 6Östra SK Jönköping

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 oktober, 16:00
Plats:Åstorps Sporthall
Serie:Herrar Allsvenskan Södra   Tabell >>
Samling:15:00
Viktig seger mot Östra
2017-10-08 20:52
Andy visade fin form direkt. Arkivfoto
På lördagen var det nykomlingsmöte i Åstorp sporthall. 
Åstorp/Kvidinge mot Östra SK Jönköping. Viktiga poäng stod på spel denna eftermiddagen.
1:a perioden:
Bortalaget började bäst ägde mycket boll och framför allt deras tunga första femma skapade bra tryck mot Å/K målvakten Tim Fredriksson. Gästerna lyckas också ta ledningen tidigt i matchen när dom hittat rätt med ett rakt uppspel centralt och därefter hitta ut på en skytt på kanten. Snyggt men lite för enkelt!
Åstorp börjar äta sig in i matchen mer och mer. Man åker på en utvisning och två minuter ska klaras av i nummerärt underläge. Boxen gör ett bra jobb och när Matte Bremer kommer in från utvisningsbåset så kommer han in en kontring och kan servera Michael Wiberg som trycker dit kvitteringen. Nu får hemmalaget lite luft under vingarn och spelet blir bättre. Comebackande Andreas Bremer som gör sin första start efter sina brännskador stiger nu in i handlingarna. Först gör han 2-1 . Det efter en härlig förarbete och prestation av Mattias Bremer så kan Andy sätta dit den. Kort därefter så gör han även 3-1 när han prickskjuter in bollen i första krysset. 3-1 ledning efter första perioden.

2:a perioden:
Fem minuter in i perioden sprätter motståndarnas bästa spelare för dagen Gustaf Ihrman in reduceringen i första krysset. Sedan blir hemmalaget lite ängsliga och stillastående. Dom stora chanserna uteblir från bägge lagen och skottstatistiken bekräftar detta också den slutar nämligen 3-4 i denna period. 
Men i slutet av perioden får hemmalaget ett oerhört viktigt mål när Mattias Bremer direktskjuter från distans bollen i mål efter en framspelning från brorsan Andreas Bremer. Ställningen är alltså 4-2 efter två spelade perioder.

3:e perioden:
Åstorp får en kanonstart med två snabba mål. 3.01 in i perioden gör Joakim Larsson 5-2 på egen hand och tjugo sekunder senare sätter Jacob Eliasson 6-2 på en styrning, passen står Joachim Rosengren för. Men Östra vägrar att ge sig och på loppet av ca fyra minuter gör man tre raka mål och helt plötsligt står det 6-5 på tavlan när vi går in på matchens tio sista minuter.
Å/K får ett frislag i ett bra läge och en av våra varianter prövas och den sitter klockrent! Joachim Rosengren avslutar snyggt och ställningen är nu 7-5. Med fem minuter kvar så reducerar Östra ytterligare en gång och det är återigen Gustaf Ihrman som är målskytt.
Men Åstorp försvarar sig bra dom sista fem och Östra skapar ingenting och det är istället Joachim Rosengren som avgör i tom kasse med sitt 8-6 mål. Vinst och tre goa poäng in på kontot.


Conny kommenterar:
-Tycker vi börjar lite ängsligt och det är Östra som tar initiativet och framför allt deras första femma som är tunga att möta. Skönt att ha Andreas Bremer tillbaka och deras femma blir ju mer komplett då också. Dom ligger ju bakom nästan alla våra mål denna match. Blev ju lite nervöst och ängsligt när dom gör tre raka mål i tredje perioden men oerhört skönt att vi reder ut det och tar tre goa poäng. Enda smolk i bägaren var att Felix Carlgren drog på sig en knäskada. Håller tummarna att det inte är så allvarligt och att han snart är tillbaka på banan.
Nu laddar vi om till Skånederbyt borta mot Malmö på onsdag.

Se highligtsfrån matchen här: Länk
Se intervju med Matte och andy här: Länk

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort