Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Lindås IBK
6 - 5
Åstorp/Kvidinge IBS
Lindås IBK6 - 5Åstorp/Kvidinge IBS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 september, 15:00
Plats:Salming Arena
Serie:Herrar Allsvenskan Södra   Tabell >>
Samling:14:00
Förlust mot Lindås
2017-10-02 22:41
Jocke gjorde två mål och en assist från sin backplats. Arkivfoto: Kenneth Fridström
Den på förhand tuffa bortamatchen mot tippade topplaget Lindås från Göteborg slutade med uddamålsförlust 6-5.
1:a perioden:
Åstorp låg bra i sina positioner och var vassa i sina spelvändningar. Fabian Hansson träffade kryssribban tidigt. Lindås har många offensivt skickliga spelare och äger mycket boll. Efter fem minuter så gör hemmalaget en frislagsvariant som Åstorp inte hänger med på och det står nu 1-0 på tavlan. Men Å/K fortsätter att få bra chanser i omställningsspelet och efter en av chanserna så biter sig första femman kvar i anfallszon och till slut hittar Joakim Larsson rätt med en fantastisk diagonalare och Fabian Hansson kan sätta dit kvitteringen. Halvvägs in i perioden får Åstorp en straff tilldömt till sig. Linus Malmström får tyvärr inte rätt på dragningarna och straffen missas. I det efterföljande powerplayet får bortalaget utdelning när kapten Joachim Rosengren hänger dit ledningsmålet till 2-1. Två minuter innan pausvilan så kvitterar Lindås när backen Lasse Nilsson går igenom ett par Å/K spelare innan han lägger ut bollen till Patrik Malmström som sätter dit kvitteringen med ett distinkt avslut.

2:a perioden:
Bortalaget får en tuff öppning när Lindås i andra bytet prickskjuter in 3-2 genom Max Källerteg. Åstorp får chans i nytt powerplay men går bort sig i hemmjobbet och Lindås kan öka på sin ledning. Tungt!!
Halvvägs in i matchen får hemmalaget läge i pp. Men Åstorps box fredar sig bra och klarar två minuter. När Sedan Å/K slarvar i en spelvändning och Lindås kan kontra på den så är målvakten Tim Fredriksson maktlös och hemmalaget har ryckt till 5-2.
Å/K avslutar perioden med ett powerplay som blir resultatlöst trots en jättechans i slottet för Anton Tufvesson.

3:e perioden:
Bara 18 sekunder in i slutakten bjuder Åstorp på en indianare och Lindås tackar och tar emot.
6-2. Matchen avgjord? Nej, Åstorp repar mod och tar över mer och mer. Nytt nummerärt överläge men inte denna gång heller blir det utdelning. Halvvägs in i perioden så bryter Jocke Rosengren på mittplan och i kontringen serverar han Mattias Bremer som enkelt kan styra in reduceringen. Bytet efter smäller det igen när Joachim Rosengren skjuter in 4-6 på ett frislag. Lindås får sedan chansen i powerplay men än en gång storspelar boxen. Å/K trycker på och får med sig en utvisning med två minuter kvar av matchen. Timeout! Två sekunder senare efter en frislagsvariant så ligger bollen i målet! Det är Fabian Hansson som sätter dit den med pass från Mattias Bremer. 
Åstorp plockar målvakt och trycker på med sex utespelare och ett par halvchanser skapas fram men Lindås kan freda målet och säkra tre poäng.

Conny kommenterar:
-Ett stort steg fram från premiären. Fortfarande gör vi lite individuella misstag som kostar oss baklängesmål och så måste vi bli mycket mer effektivare framåt. Idag skapar vi många klara målchanser. Så kan vi bara minimera våra misstag lite till och sätta dit våra chanser så kommer poängen trilla in.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort