Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy

Åstorp/Kvidinge IBS P08/09
5 - 4
Lönsboda IBK P08-10
Åstorp/Kvidinge IBS P08/095 - 4Lönsboda IBK P08-10

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 april, 13:45
Plats:Arena Åstorp
Serie:Skånemästerskapen Pojkar B Grupp B   Tabell >>
Samling:13:15
Pojkar 08/09
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS P08/09 - Lönsboda IBK P08-10
DM: Tajt seger mot Lönsboda
2024-04-20 15:15, Pojkar 08/09

Dagens tredje match var mot Lönsboda. Ett lag som vi har haft svårt för i serien. En vinst och en förlust så det var uppgjort för en go fight.

Det är vi som tar ledningen vid 8:23 med 1-0. Melker slår ett frislag till Henri som är helt fri mitt framför målet och bara kan prickskjuta in bollen. Kort efter så har Melwin ett skott i stolpen. Vid 11:58 kvitterar Lönsboda till 1-1 när de skjuter ett skott från mitten som Emil tappar in. Vid 12:33 så kommer 1-2 även det ett skott från mitten som ramlar in från mitten.

 

Lönsboda får en smakstart på andra perioden när de redan efter 1:32 gör 1-3. De kommer i en kontring på vänsterkanten och vi bryter och de bryter tillbaka. Deras forward skjuter precis förbi vår täckande center och bollen sitter låg till höger om Emil. Nu är vi nere i brygga och behöver komma igång. Vid 2:58 reducerar vi till 2-3. Harry bryter bollen på mitten och går ut till vänster och sätter ett hårt dragskott till höger om målvakten. Skotten haglar nu på Lönsboda kassen och vi har en massiv press. Vid 8:41 kommer det viktiga 3-3 målet. Emil kastar ut bollen till Melker som kliver upp på vänsterkanten och löper förbibsim back och sätter den i högra krysset. Vid 11:22 tar vi äntligen ledningen med 4-3. Noah passar från point till Henri. Som stänker in bollen från favorit positionen på högerkanten. Vid 12:20 gör vi 5-3. Melker passar ut till Henri som åter stänker in den från högerkanten. Nu känns det tryggt som att vi har segern som i en liten ask. Vid 13:03 reducerar Lönsboda till 5-4. Vi tappar boll i försvaret och låser deras klubba.  Det blir frislag och de spelar ut den på vänsterkanten där vår forward inte hinner med hem i försvaret och de rad back sätter ett skott i högra hörnet. Vid 13:19 får Henri två minuter för otillåten trängning. Deras back gör ett max löp mot sargen och gör en en snygg hollowood när han via Henri rassersr sargen, som domaren går på. Det blir tajt jobb in i det sista där vi sliter i boxen. Harry bryter bollen och dödar viktig tid på deras planhalva.

 

Summering:

Vi får en bra start och tar ledningen men sedan så går vi in i en svacka där Lönsboda kan gå upp till 1-3. Men vi är starka och jobbar ifatt och förbi. Det blir lite skakigt på slutet men vi reder ut stormen. Dagens sista match står mot IK Stanstad. Seger och vi är vidare till A slutspel.

 

Poängfördelning:

Melker: 1+2

Henri: 3+0

Harry: 1+0

Emil: 0+1

Noah: 0+1

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Christian och Daniel.


<< Tillbaka

 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort