Damer A
Skånemästerskapen inledd med vinst
2017-12-08 11:15, Damer A
Kämpen Amelie Uhr bland 11 andra kämpar!

Den stora svårigheten inför denna match var att få ihop ett lag som kunde åka till Staffanstorp denna mörka, sena onsdagskväll. Efter mycket jagande fick vi ihop två femmor och två målvakter.

Vi bestämde oss för att hålla i bollen och känna på motståndarna för att få en känsla av hur dom spelade, så den första perioden hade vi mycket boll och vi rullade den ungefär som vi sagt. Det var inte många avslut på mål så första perioden blev mållös.

Inför andra bestämde vi oss för att pressa lite högre upp i banan. Vi har fortfarande mycket boll och vi nästan eliminerar Stanstads försök till anfall. Efter cirka 6 minuter gör Sara 1-0 snyggt framspelad av Emmy. Vi är inte riktigt på alerten utan vi låter motståndarna kvittera en kort stund senare. Vi fortsätter vår press och vi rullar boll men chanserna blir inte riktigt heta. Efter lite mer än halva perioden får Amelie bollen och gör en snygg  soloraid och lyfter snyggt och enkelt in 2-1. Vi får inte vara helt glada då vi inte tar vår markering som vi ska vid deras frislag och dom får göra 2-2.

I tredje fortsätter vi vårt spel, med ett högre passningstempo och tuffare spel,  och försöker förbättra vårt uppspel så som vi har sagt. Vi har fortfarande mycket boll och vårt spel fungerar bra, det finns rörelse i spelet som vi vill ha. Efter 3 minuter styr Jenniefer in 3-2. Trots att det målmässigt är jämnt så spelar vi lugnt och behärskat och låter mest tiden gå. När hemmalaget tar time-out och tar ut sin målvakt så blir dom lurade av Amelie som bryter deras passning direkt och i öppet mål avgör hon matchen – 4-2 till Åstorp/Kvidinge.

 

Det är alltid svårt att spela mot lag som parkerar framför sitt mål och kör igelkottsförsvar. Men det kändes aldrig oroligt vid sidan om utan vi malde på (i olika tempon) och hade tålamod. Amelie som i stort sett hoppar ur sjuksängen, dominerar stort och gör en avgörande insats idag. Alltid skönt med en sådan spelare i laget. Nu hoppas vi att alla sjukdomar är avklarade och att vi kan avsluta första halvan av serien mot Linköping på ett bra sätt och med fullt lag.

 

IK Stanstad – Åstorp/Kvidinge IBS 2 – 4

Mål: Amelie 2, Sara och Jenniefer 1 var

Ass: Emmy 1 och Amelie 1

 

 

 

 

/Roger

Herrar A
Marck Lundberg förstärker på ledarsidan
2017-12-08 10:51, Herrar A
Den förra landslagsspelaren Marck Lundberg kommer finnas med i Å/K båset framöver.
Marck har en fantastisk bakgrund som spelare där han har representerat FC Helsingborg under många säsonger. Han har även spelat i Schweiz och Danmark. Ett antal landskamper har han även hunnit med.
En stor profil och vinnarskalle.
Handla julklappar via Sponsorhuset - både Du och Åstorp/Kvidinge IBS får pengar tillbaka!
2017-12-06 13:36

Julen står på glänt och många av er kommer säkert handla era julklappar på nätet i år! På Sponsorhuset finns julklapparna där du stödjer Åstorp/Kvidinge IBS.
Gå alltid via Sponsorhuset! Ett extra klick och både Du och Åstorp/Kvidinge IBS får pengar tillbaka utan att julklappen kostar något extra för dig.

Exempel på butiker: Nelly, Ellos, Adlibris, Staples, Hotels, CDON, Boozt, Liveit, Lekmer och XXL!


Här hittar du massa tips på julklappar: www.sponsorhuset.se/astorpkvidingeibs/julshoppen


Vill du automatiskt bli påmind när du besöker en butik som är kopplad till Sponsorhuset? Då ska du aktivera Handla Smart på din dator: www.sponsorhuset.se/astorpkvidingeibs/hs

Damer Juniorer
Svenska mästarna Lockerud blev för svåra
2017-12-05 22:33, Damer Juniorer
# 39 Moa Schörling 3 mål i matchen
Eftermiddags matchen på lördagen var mot de svenska regerande mästarna IBK Lockerud i DJSM 18. För att vi skulle ta en av de två första platserna som krävdes för vidare avancemang. Vi hade pratat om att minimera våra misstag och att vi inte skulle vika ned oss i matchen. Erfarenhet från dagens första match och nu var det viktigare än någonsin.
Damer Juniorer
Förlust mot Växjö i DJSM 18
2017-12-05 19:28, Damer Juniorer
Vi gjorde trots allt en bra match
Första matchen i SM gruppspelet för 18-åringar och vi skulle möta Växjö i en tidig morgonmatch under lördagsförmiddagen. Gruppspelen spelas i Kirsebergshallen i Malmö och Malmö FBC stod som arrangör.
Herrar A
Inför Craftstaden
2017-11-30 22:18, Herrar A
#1 Tim Fredriksson Foto:Kenneth Fridström
Då var det äntligen dags för hemmamatch igen. Senast vi hade hemmamatch var det folkfest när Kalmarsund var på besök. En match som många tycker är den bästa som spelats i sporthallen.
Damer Juniorer
Stark vändning bäddade för JAS tjejernas seger
2017-11-29 17:05, Damer Juniorer
# 88 Clara gjorde viktiga 6-5 målet
På söndagskvällen kom IBK Lund på besök i Åstorps Sporthall för att spela match i damernas JAS serie. Inför matchen så var vi obesegrade och hade serieledningen. Vi har börjat säsongen bra och vunnit våra matcher men spelet sitter tyvärr inte där riktigt och det slipar vi på just nu.
Damer A
Referat: FBC Kalmarsund - Åstorp/Kvidinge IBS
Förlust i toppmötet mot Kalmarsund
2017-11-28 19:39, Damer A
Hannah Berg fightas mot en Kalmarsundare

Vår resa in i Smålands djupa skogar denna lördag slutade i en förlust mot förra säsongens SSL-lag i vår serie.

Första perioden startade i ett snabbt tempo där båda lagen hade chanser men där motståndarna lyckades få in flera enkla mål. I många av dessa situationer så var vi ett halvt steg efter och tittade till slut bara efter boll och tappade vår markering. Perioden slutar med underläge 4-0 där bollen studsar deras väg och vi får kämpa för att få till bra avslut.

Vi väljer att gå ned på folk för att försöka få till en förändring i vårt spel där förhoppningen är att vi ska vara lite tätare på boll och motståndare. Det ser ut att lyckas, för fem minuter in i perioden reducerar vi till 4-1 genom Linda framspelad av Casandra. Vi har nu jämnat ut spelet men har svårt att få till bra avslut och i det böljande spelet ökar Kalmarsund på till 5-1 innan Linda återigen reducerar. Passning denna gång från Stephanie. 5-2 inför tredje och hoppet finns fortfarande.

Mardrömsstarten i tredje med 6-2 efter 14 sekunder känns blytung, men vi fortsätter att kämpa på och spelet går fram och tillbaka. Kalmariterna gör både 7- och 8-2 innan Moa styr in 8-3, snyggt framspelad av Linda. Vi fortsätter att kämpa och reducerar en gång till, denna gång genom Emmy, assisterad av Anna, vilket ger ett slutresultat – 8-4.

 

Det är alltid tråkigt att går ner på folk för att få till en förändring av matchbilden, men om inte alla ger 100 procent i alla lägen så blir det väldigt svårt att spela jämnt mot topplagen i allsvenskan och att spela vidare med tre femmor blir väldigt tufft. Coachningen kunde vara bättre, jag tycker att vi skulle ha gått på hård press redan efter 1-0 eller 2-0 för att på så sätt förändra matchbilden och få alla att komma upp på tå och verkligen ge allt. I dag spelar Hannah ett mycket bra försvarsspel då hon vågar stå upp i sitt försvarsspel på ett väldigt bra sätt. Kan inte förstå hur Skånes distriktslag missat att ta med Hannah för spel i SM.

 

FBC Kalmarsund – Åstorp / Kvidinge IBS 8 – 4

Mål: Linda 2, Moa och Emmy 1 var

Assist: Linda, Casandra, Stephanie och Anna

Se dagens herrmatch på nätet
2017-11-26 14:01
Vill man se dagens herrmatch mot Warberg via nätet så kan man göra det här: Länk
Inför "Cyber Monday" - Stötta Å/K IBS - handla via Sponsorhuset!
2017-11-26 06:45

Handla via Sponsorhuset - både du och Åstorp/Kvidinge IBS tjänar på det!

Nu kan du stötta Åstorp/Kvidinge IBS när du ska boka hotell eller handla på nätet.

Går du via vår sida på Sponsorhuset får du tillbaka riktiga pengar, som sedan delas mellan Åstorp/Kvidinge IBS och du som är medlem hos Sponsorhuset!

Exempel på butiker: Hotels.com, Byggmax, Lets Deal, InkClub, Booking.com, CDON, Bokus, Animail och Lyko!

Börja med att bli medlem här:
http://www.sponsorhuset.se/astorpkvidingeibs/blimedlem/


Hur fungerar Sponsorhuset? Se filmen som förklarar!


Läs även mer på: http://www.akibs.se/sida/?ID=211485

Herrar A
Inför Warberg
2017-11-25 20:56, Herrar A
Felix e tillbaka från sin knäskada. Foto: Kenneth Fridström
På Söndag åker herrlaget till Varberg för bortamatch mot tabellettan Warberg.
Herrar Div 3
Referat: Åstorp/Kvidinge IBS H3 - Emmaljunga GOIF
Hattrick av Cavani mot Emmaljunga
2017-11-25 12:35, Herrar Div 3
Foto: Bonny Lindberg
Efter förlusten mot Båstad så var det viktigt att studsa tillbaka direkt. Det var Emmaljunga som på fredagkvällen fick lida för vår revanschlust.
Damer Juniorer
Tidigt toppmöte i JAS
2017-11-23 17:04, Damer Juniorer

På söndag tar vi emot Lund i en tidig serie-final, match-start 16.00 i sporthallen.

Välkomna till sporthallen för att stötta våra duktiga tjejer.

Mvh

Ledarna

Nätverksträff på Lydinge Resort 11 nov 2017
2017-11-21 07:30

Fler bilder (+8) >>
Bilder från Å/K IBS Nätverksträff 11 november 2017

Det var ett härligt gäng med en blandning av sponsorer, samarbetspartners, supportrar och medlemmar som träffades denna lördag ute på Lydinge Resort för att tillbringa eftermiddagen tillsammans för att nätverka, lyssna på föredrag och äta en bit mat. Agendan för dagen var fulltecknad och vi började med att samlas 1230 för en kort information om vad som väntades under eftermiddagen.


En buffé hade dukats upp till oss som vi började med att ta del av i restaurangen och därefter fortsatte eftermiddagen med intressanta två föredrag. Vi från Å/K IBS fick möjligheten att berätta lite mer om vår förening, vilken bakgrund vi kommer ifrån, vilken tillväxt som föreningen har gått genom och därmed vilka utmaningar och målsättningar vi står inför framöver. (se presentationen här) Vi passade även på att uppmärksamma våra sponsorers som var där genom att dela ut sponsordiplom som bevis och tack för deras stöttning till föreningen. Ni som inte var där få chans att ta del av dem på nästa Nätverksträff!

Deltagande sponsorer denna gång var:


- Klippan Buss

- A.Schulman

- Segra Gymnasium

- Möinge Hönseri

- Kvidingebyggen

- Kullabygdens shop


Tack för att ni kom och deltog!


Mikael Forss från Kvidingebyggen höll ett intressant föredrag om nya bostadsområdet Björnekulla ås och vad planerna är för "makadammen"/Stenbrottet. Ett uppskattat inslag där dessa projekt kommer beröra många som bor och verkar i Åstorp. Tack Mikael för att du ställde upp! (Presentationen kommer vi försöka lägga upp här så fort vi kan och har möjlighet)


Eftermiddagen avslutades med att diskutera när och vilket upplägg nästa Nätverksträff skulle kunna vara och se ut. Förslaget som ligger nu är att vi träffas igen den 3 mars som är säsongens sista hemmamatcher för både dam och herr lagen. Så preliminärboka gärna det datumet redan nu så återkommer vi med mer information och inbjudan framöver.


Efter träffen på Lydinge Resort, åkte vi till Sporthallen i Åstorp för att få träffa tränarna från både Å/K IBS och FBC Kalmarsund för att höra deras syn på dagens match. Och matchen blev lite som tränarna var inne på. Högt tempo och tuffa kamper och så hade FBC Kalmarsund med sig Kim Nilsson som var involverad i väldigt mycket på plan där Kalmarsund till slut tog med sig 3 poäng hem.


När en sådan här lyckad uppstart av Å/K IBS Nätverksträffar genomförts, så ser vi fram emot nästa träff. Så håll utkik efter nya inbjudningar framöver och sprid gärna budskapet att detta nätverk finns och att vi nu vill att dubbelt så många ska komma nästa gång!


Tack för alla deltagare!

Thomas Bladh

Marknadsansvarig - Sponsorgruppen

Damer Juniorer
Seger i premiären för DJ 19
2017-11-20 20:41, Damer Juniorer
#33 Maja Ekström 5 poäng i matchen
Sen premiär och en på pappret svår match när vi på söndagen åkte ner till Skurup för att möta dem. Matchen skulle visa sig vara lika jämn som vi tänkt från början och en otrolig laginsats gav oss alla poängen.
Nyheter från våra lag
Flickor 01/02, 10/12 16:11 
Flickor 07/08, 10/12 13:50 
Pojkar 02, 09/12 21:15 
Herrar Juniorer, 09/12 21:08 
Flickor 03, 09/12 18:24 
Pojkar 06, 09/12 16:18 
Flickor 07/08, 09/12 13:51 
Pojkar 08, 08/12 20:40 
Pojkar 02, 08/12 16:10 
Flickor 07/08, 07/12 22:52 
Pojkar 08, 06/12 22:57 
Pojkar 01, 06/12 20:51 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort