Damer Juniorer
JAS lagets kapten blickar framåt
2018-03-19 19:53, Damer Juniorer
# 88 Clara Hansson
JAS tjejerna är vidare till Playoff 1 och vi tänkte passa på att ta ett snack med JAS lagets kapten # 88 Clara Hansson.
Damer A
Öppen DAM-träning måndag 26 mars
2018-03-18 11:09, Damer A

Hejsan,

Måndagen den 26 mars har vi en öppen provträning 19.00-20.30 i Åstorps Sporthall för de som är intresserade av att spela i Åstorp/Kvidinge IBS allsvenska Dam-lag. Träningen kommer att följas på läktaren av vår potentiellt nya tränare.

Kallelse till er som vanligen är med kommer att gå ut via mail.

Hjärtligt välkomna

Mvh

Ledarna

Damer A
Serieavslutning i Linköping
2018-03-13 06:27, Damer A
Isabelle "Bella" Nilsson

Årets sista match mot IBF Linköping blev en tuff match för våra spelare, då vi efter flera avhopp åker med nio utespelare och en målvakt.

Vi hade svårt att värja oss för hemmalagets spel i början, då vi kom fel i våra positioner och deras passningar skär diagonalt genom vårt försvar. Lite rörigt spel från vår sida och efter 10 minuter var vi i underläge med 0-3. Det märktes att snacket gick och vi hittade bättre i våra positioner och vi fortsatte kämpa på och höll tätt resten av perioden.

Linköping får göra 0-4 och 0-5 innan vårt försvarsspel är på plats. Vi kämpar på och kommer upp i flera bra anfall och vi märker att deras försvar är darrigt. I slutet på perioden gör Amanda 1-5.


I tredje har vi jämnat ut spelet och vi har många bra och långa anfall men det är fortfarande vår oförmåga att göra mål som gör att det inte blir några framåt. Hemmalaget ökar till 1-6. Det går knappt en minut så är Moa på en av sina många löpningar och smätter upp 2-6 i krysset. Vi får några powerplay men lyckas inte göra några fler mål, men vi har gjort en bra match där alla kämpat hårt.


Denna vår har gått i sjukdomens- och skadornas tecken då vi inte kunnat mönstra fullt manskap i många matcher. De 10 spelare som åker till Linköping gör en riktigt bra match och kämparglöden finns där hela tiden trots det tidiga underläget. Vid flera byten kommer våra spelare in blodiga, haltande och med tårar i ögonen, men en kort vila så är det nya tag och det är härligt att se inställningen hos de spelare som ställer upp denna sista match.

 

IBF Linköping - Åstorp / Kvidinge IBS 6 – 2

Mål: Amanda och Moa

Assist: Amelie och Isabelle​
Herrar Div 3
Målfest och serieseger
2018-03-11 20:31, Herrar Div 3
Bye bye division tre, Hallå division 2. I helgen blev H3 till H2 istället så det var en betydelselös match som skulle spelas på lördagen mot Hjärnarp.
Damer Juniorer
JAS tjejerna vidare....
2018-03-10 15:46, Damer Juniorer
Total glädje
Idag så blev Å/K´s JAS tjejer klara för vidare avancemang inför JAS slutspelet. Efter dagens händelse i Skurup så stor det nu klart att det är vi som går vidare.
Damer A
Kalmarsund blev för svåra
2018-03-05 20:10, Damer A
Foto: Kennet Andersson

Årets sista hemmamatch mot Kalmarsund blev en tuff match för våra unga spelare. Vi möter ett lag som är klara för kval uppåt mot SSL, ingen lätt match alltså.

 

Vi börjar matchen bra och det böljar fram och tillbaka med chanser åt båda hållen. Efter fem minuter gör bortalaget 0-1. Vi fortsätter kämpa på men har svårt att göra mål på våra chanser. Kalmarsund ökar på till 0-2 efter 12 minuter men vi replikerar 1 minut senare genom en fin genomlöpning från egen planhalva av Amanda, 1-2. Vi har 20 skott mot oss i första perioden. Loella är med på de flesta men kan inte hindra 1-3. En snygg kontring i full fart av Anna som passar till Linda och 2-​3​ efter 17 minuter. Det känns om att vi är med i matchen. Glädjen blir kortvarig och perioden avslutas med 2-4 30 sekunder efter vår reducering.


Vi fortsätter fighten i andra perioden och jämnar ut skotten och fortsätter spela bra. Trots det har vi 2-5 efter 6 minuter. Det dröjer till 16.35 då hoppet tänds igen när Mikaela sätter 3-5 efter en stark löpning från eget försvar som avslutas med ett skott i mål. Tyvärr gör Kalmarsund 3-6 innan periodslut. Vi vägrar att ge upp och efter 3 minuter är vår Isabelle uppe vid motståndarnas mål och gör 4-6 och hoppet tänds igen. 

Strax efter får vi en powerplay-chans där vi har skott i ribba och bollen dansar på mållinjen, så chanser saknas inte. Då får motståndarna en kontring och domarna dömer straff som resulterar i 4-7, känns riktigt tungt i detta läge. Kalmarsund fortsätter vara effektiva och gör 3 mål till innan matchen är över och vi får inkassera en förlust med 4-10.

 

Återigen gör vi en bra match med vårt unga lag (4 spelare över 18 år), vi skapar chanser, försvarar oss väl, men vi har väldigt svårt att göra mål. Det är säkert något som kommer med rutin, att bli lite kallare när vi får lägen att avsluta. Kul att se idag att alla kämpar och gör en bra insats mot ett lag som kvalar till SSL (och har 4 spelare under 18 år). Så vi får hoppas att avslutningsmatchen i Linköping på lördag ger ett trevligare resultat.

 

Åstorp / Kvidinge IBS – FBC Kalmarsund  4 – 10

Mål: Amanda, Linda, Mikaela och Isabelle

Assist: Anna och Linda​
Herrar Div 3
Bra sista period räddade H3
2018-03-05 09:21, Herrar Div 3
Jag hade på förhand lite på känn att denna matchen skulle bli tuffare än de flesta trodde. Det är lätt att titta i tabellen och dra slutsatser utifrån det. Emmaljunga har tagit poäng av både Båstad och Örkelljunga samt varit nära mot Eslöv. Det är framförallt på hemmaplan de är giftiga.
Intressanta diskussioner på Å/K IBS Nätverksträff 3 Mars 2018
2018-03-04 16:25
Foto: Kenneth Fridström

För andra gången den här säsongen bjöd Å/K IBS in nya och befintliga samarbetspartners till Hotell och Restaurang Rosenbergs i Åstorp. Denna gång träffades vi kl1000 en lördagsförmiddag för att hinna med att nätverka, diskutera och höra på intressanta föredrag och förutom Å/K IBS status information från Marknadskommittén, Ungdomskommittén och Seniorkommittén så hade A.Schulman ett intressant föredrag om plastens positiva påverkan på klimatpåverkan! Hmm funderar ni, hur går detta ihop? Alf Jensen gav intressant information om plast och hur vi i kanske många fall drar lite förhastade slutsatser när vi tänker på plast i allmänhet... Tack Alf för ditt intressanta föredrag där kopplingen till Innebandyn var såklart en bra avslutning; ingen plast, ingen innebandy :-)


Vi som samlades denna dag var representanter från klubben samt representanter från följande företag:


  • A. Schulman
  • Måleripartner
  • Prenad
  • Ganska
  • Advokatfirman Markus Bergdahl

Vi hade en härlig förmiddag med mycket intressanta diskussioner om både föreningsliv, sponsorskap, samarbetsformer och om plast och tiden rann iväg väldigt fort denna förmiddag. Tack alla som var där för ert engagemang och givande diskussioner samt er feedback hur vi kan utveckla nätverksträffarna framöver!


Presentationerna från denna träff hittar ni här:


Efter vår förmiddag fick vi serverat en fantastiskt god lunch med en läcker dessert hos Rosenbergs och vi alla tror jag åt nog lite mer än vad vi egentligen borde. Men det var ju så gott. När vi hade ätit klart fick vi nästen rusa till Sporthallen för att ta del av säsongens sista hemmamatcher av Herrar A och Damer A som tyvärr båda slutade med förlust.


Nu tar vi paus  och återkommer med nya datum inför nästa säsong där vi ser fram emot fler deltagare där vi kan ha intressanta föreläsningar av samarbetspartners och sponsorer och framförallt ha ett utbyte mellan alla parter som ger värde för alla.


Så håll utkik efter nya inbjudningar framöver och sprid gärna budskapet att detta nätverk finns så att vi kan växa även inom detta unika nätverk kopplat till Å/K IBS.


För er som undrar och vill veta mer kring bakgrunden till Å/K IBS Nätverksträffar, rekommenderar jag att läsa mer på: http://www.skibf.se/Nyheter/Senastenyheterna/temaborjailitenskalaochparattniva/


Hälsningar,

Thomas Bladh

Marknadsansvarig - Sponsorgruppen

Herrar A
Inför Warberg
2018-03-02 12:13, Herrar A
Kapten Rosengren är tillbaka. Foto: Kenneth Fridström
Sista hemmamatchen för denna gång..

På lördag kl 13.00 kommer Warberg på besök till Åstorps Sporthall.
Damer A
Sista hemmamatchen för säsongen med damlaget!
2018-02-28 05:53, Damer A
Nu på lördag den 3 mars kl 16 kommer förra årets SSL lag och tabelltvåan FBC Kalmarsund på besök. 
Det är damlagets sista hemmamatch för säsongen och vi hoppas på mycket folk och stöd ifrån läktaren.

17/18 års säsong har varit tuff då vi i damlaget inte har kunnat mönstra full trupp en enda match. Skador och sjukdom och arbete har satt sina spår. Det ska också tilläggas att vi inför denna säsongen tappade 8 rutinerade spelare. Vi fyllde på med 2 nyförvärv, sedan har våra juniorer fyllt på med resten.

Ett ungt lag med framtiden framför sig är det som mönstras på lördag. Där medelåldern är 19,5 år.

Kom och stötta damlaget, nu på lördag klockan 16!!
Damer A
Förlust i Linköping
2018-02-27 20:49, Damer A
Linda "Agge" Augustsson tog tillbaka ledningen i poängligan med sina 4 poäng

En tidig lördag startade färden mot Linköping. Näst sista bortamatchen för säsongen. Vi åker med 10 utespelare och 2 målvakter, denna match får Loella spela ute och Johanna stå i mål.


Vi startar matchen med lågt försvar och det fungerar alldeles utmärkt. Vi ger inte motståndarna något utrymma att komma mot mål. Själva har vi ett bra anfallsspel och spelar riktigt bra. Det går nästan 18 minuter innan Linda gör 1-0 framspelad av Amelie och innan periodpaus är Linda framme igen och utökar till 2-0 denna gång med hjälp av Jenniefer.

Andra perioden fortsätter som den första, vi försvarar oss bra och har ett bra anfallsspel. Vi har väldigt svårt att utnyttja våra chanser och att göra mål. Sedan åker Clara ut 2 minuter för slag och minuten senare får vi en 2+10 på Amelie där domarna är riktigt petiga. Ibland undrar man om det bara är för att visa sin makt. Innan perioden är över har Linköping reducerat till 2-2, riktiga olycksminuter för oss.


Det bra spelet fortsätter även i tredje men trots detta gör hemmalaget 2-3 efter 6 minuter. Vi tappar inte sugen utan fortsätter att spela och vi får ett powerplay efter 15 minuter som vi utnyttjar på ett snyggt sätt då Stella sätter ett direktskott med passning från Linda. Glädjen varar inte länge utan 30 sekunder senare gör Linköping 3-4. Vi tar time-out och planerar vad vi ska göra. Tjejerna som spelar tar 15 sekunder på sig och så har vi reducerat till 4-4 genom Amelie snyggt framspelad av Linda. Men idag grinade oturen oss i ansiktet och 5 sekunder innan slutsignalen gör hemmalaget 5-4 och en tung förlust är ett faktum.  


För dagen är vi 2 femmor med en extra forward. Vi spelar ett bra försvarsspel och även anfallsspelet är riktigt bra då vi vågar hålla i bollen och få lite längre anfall. Vi bågar in bra flera gånger och har bra med chanser. Det som avgör en sån här match är de små detaljerna. Vi har matchen i stort sett hela tiden men tappar den på små misstag under fem minuter av matchen. Det visar bara att matchen är inte slut förrän 60 minuter har gått. Vi saknar den rutinen som gör att vi håller hela matchen. Rutin kan bara tiden ge, så det är bara till att kämpa på så utvecklas vi åt rätt håll. Som tidigare sagt – en bra match från alla idag. Kul att se att vi kämpar och kan hämta upp underlägen som idag. Så vi fortsätter att visa lagmoral de två sista matcherna som är kvar.

 

Linköping IBK ungdom  – Åstorp/Kvidinge IBS                            5-4

Mål: Linda 2, Stella och Amelie

Assist: Linda 2, Amelie och Jenniefer​
Föreningsfakta
Årsfest 7 April Kvidinge Folketshus
2018-02-24 11:59, Föreningsfakta

Välkomna till ÅKIBS årsfest!


Kvidinge folketshus kl. 18:30


Prisutdelning för Herr & Dam seniorer samt Herr & Dam Juniorer. Mingla med våra stjärnspelare samt ledare från både senior och ungdomssektionen.

Herrar A
Inför Karlstad
2018-02-23 08:54, Herrar A
Arkivfoto: Kenneth Fridström
På lördag kommer Karlstad från Värmland på besök. Matchstart kl 16.00 i Åstorps Sporthall.
Damer A
Semifinal i skånemästerskapen
2018-02-22 20:36, Damer A
Anja Nilsson A-lagsdebuterade

Tisdagen i sportlovsveckan hade vi semifinal mot IBK Lund. Inget lyckat val då vi kom till spel med 8 utespelare och 2 målvakter varav Anja fick göra debut i lite större sammanhang. Vi fick göra det bästa av situationen och bestämde oss för att spela väldigt tätt i försvaret och gå på kontringar, samtidigt fick vår målvakt Johanna spela ute så att vi hade lite fler spelare att byta med.


Det börjar riktigt bra då vi efter två minuter tar ledningen med 1-0 genom Clara assisterad av Linda. Vi har även i fortsättningen en hel del bra chanser att öka på ledningen  men det blir mycket ställningskrig. Vi spelar riktigt bra försvarsspel och det märks att motståndarna börjar bli frustrerade. Det dröjer till minut 15 innan det blir en reducering och vi går till periodvila med 1-1 efter en riktigt bra period.


Lunds frustration gör att dom börjar spela riktigt fult och det känns som att dom försöker skada våra spelare (dom försöker spela tufft men klarar inte av det för det blir bara fult). Efter fem minuter gör dom en vansinnesrusning och golvar Clara så att hon får bryta matchen. Att det bara blir 2 minuter är en stor skandal och vi inser att domarna i matchen har fått en för svår uppgift. Innan Clara får sin smäll har Lund haft en utvisning och dom har tagit ledningen med 1-2. Nu är vi ytterligare en spelare kort och det blir tuffa byten redan i den andra perioden med bara 8 utespelare. Lund gör ytterligare ett mål och efter andra perioden ligger vi under med 1-3. Vi har även i andra perioden haft en hel del chanser, men det vill inte bli några mål trots bra lägen.


Vi kände att vi fortfarande hade chansen i tredje men vi hade tre olyckliga minuter där vi får tre mål i baken och ett underläge med 1-6 vilket inte alls var rättvist. Trots detta fortsatte vi vår gameplan och fortsatte att kämpa och vi skapade återigen flera chanser men vi har väldigt svårt att göra mål. Vi får i alla fall göra det sista målet genom Stella assist från Linda och slutresultatet blir 2-6.

 

En sådan här match är inte lätt att spela, 9 utespelare (varav 1 debutant och 1 målvakt), men den inställningen tjejerna visar idag är riktigt kul att se. Dom ger aldrig upp utan försöker hela matchen att kämpa och slita och alla gör en riktigt bra match. Anja som spelar sin första match visar ingen respekt för motståndarna utan spelar tufft och med en härlig inställning, precis som det ska vara.


Att det bara blir två utvisningar i matchen trots deras försök att springa ner oss många gånger och helt besinningslöst komma med flera armbågar i huvudet, ja det är tråkigt att se. Det visar att det är viktigt att ha domare som klarar av uppgiften även om det ”bara” är ett Skånemästerskap.


Nu tar vi med oss denna inställningen till på söndag då vi åker till Linköping.


MYCKET BRA JOBBAT IDAG TJEJER.


IBK Lund – Åstorp/Kvidinge IBS                          6-2

Mål: Clara och Stella

Assist: Linda 2​

Föreningsfakta
25% Rabatt på Klubbhuset
2018-02-21 15:58, Föreningsfakta
Klubbhuset har 25% rabatt på klubbor, skor, blad och målvaktsprodukter i helgen!

Gå in på www.klubbhuset.com

Passa på att handla och spara en slant!
Nyheter från våra lag
Flickor 03, 19/03 22:10 
Pojkar 06, 19/03 20:03 
Damer Juniorer, 19/03 19:53 
Pojkar 04/05, 18/03 23:00 
Pojkar 06, 18/03 16:05 
Flickor 07/08, 18/03 14:00 
Flickor 07/08, 17/03 19:42 
Pojkar 08, 16/03 20:02 
Pojkar 04/05, 15/03 23:00 
Pojkar 01, 15/03 17:48 
Pojkar 01, 15/03 17:45 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort