Samling:18:45
Stabil seger moth Hjärnarp
2023-02-18 17:00

Fler bilder (+13) >>

Bortamatch en tisdagkväll I Häljarp tackar man inte nej till eller? Vi var lite kort om spelare, vi var bara 10 utespelare och 2 målvakter. Men då blir det högt tempo och mycket spel.

Första perioden blir målvakternas då båda spikar igen helt även om det fanns flertalet chanser.

Andra perioden tycker vi på bra och vi får ett frislag i höga slottet. Mimmi passar ut bollen till Iga på högerkanten som stänker in ett direktskott rak upp i nättaket och vi har 0-1 vid 4:12. Häljarp reducerar till 1-1 vid 5:49. Deras forward kommer på vänsterkanten och ska runda kassen. Hon slänger in bollen framför mål on den tar på en spelares fot och in i målet. Spelaren står i målgården så att målet borde inte blivit godkänt. Vi varar direkt genom att återta ledningen redan vid 5:54. Filippa tekar fram bollen till Alvina till vänster och hon spelar över till Amanda till höger som

1-2 tekning Amanda går på mål och hon sätter den kyligt med ett handledsskott högt till vänster om målvakten. Ett viktigt mål.

Tredjeperioden går igång och vi radar upp flertalet chanser men får inte in bollen. Vid 7:08 så åker Häljarp ut 2 min för upprepade förseelser. Vi har ett bra PP men får inte till det. Vid 10:58 tå tar Häljarp time-out. De sätter nu hög press och försöker kvittera. Det öppnar upp det för oss och vid 12:29 lyckas vi göra mål. Det är TildaLi som spelar upp bollen till Leah på högerkanten och tar fart och bryter in och stänker upp den i högra krysset till 1-3. Vid 13:07 så gör även Leah 1-4. De har ett frislag uppe vid mitten och Leah bryter bollen och dribblar av backen på högerkanten och tar löpet igen och stänker in den lågt till höger om målvakten. Vi har nu bara knappa 2 minuter kvar av matchen och vi försöker lugna ner våra tjejer att spela på resultatet. Inte alla är med på det utan vissa spelare trycker upp och blottar vårt försvar och vi bjuder Häljarp en onödigt vass målchans i slutet som Wilma stabilt  plockar.

Summering:

Det känns som att vi har hittat tillbaka till vårt spel nu och tjejerna kämpar som ett lag genom hela matchen över hela planen. Vi har fint spel och hade bud på ett par mål till men Häljarps målvakt var duktig.

Guldbollen delade Amanda ut till Wilma som gjorde en kanonmatch mellan stolparna.