Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 06

Flickor 06
Skånska Mästare 2022
Välkommen till vårt -06 lag som består av tjejer födda -06 och -07.
Flickor 06 är en träningsgrupp som spelar matcher och tränar tillsammans.
Matcher spelas i Röd Flickor A (F06).
 
 
Silver i MUC
2023-04-23 19:29
B-Finalen gick mot Lerum som vi förlorade mot i gruppspelet så tjejerna var sugna på revansch. 
 
Vi är i FINAL!
2023-04-23 13:15
Ladda album (+14 bilder) >>

Semifinalen var mot Partille. Vi var redo för en tuff kamp. 

Det är Partille som får en smakstart ned de sätter 1-0 vid 1:26. Vår back misslyckas med en passning bakom målet och Partilles forward spappar upp den och kliver in framför målet och lägger in den lågt vid bortre stolpen. Vid 5:01 utökar de till 2-0 när vår back blir pressad och spelar bollen så den bryts framför målet och de blir helt fria och kan enkelt slå in bollen. Vi kämpar och sliter för att få in en boll och det känna hopplöst med vid 10:13 reducerar vi till 2-1. AP spelar fram bollen till Julia som kliver fram och sätter ett dragskott i bortre krysset. 
 
 
Matchen står och väger och vid 7:29 åker Julia 2 min hårt spel. Nu är det uppförsbacke. Tjejerna sliter i boxen och Ida får göra några vassa räddningar men vi håller undan. Vid 12:32 kvitterar vi till 2-2 Leah spelar in bollen till Agge framför som slår in bollen. Tjejerna jublar och bänken kokar av glädje. Vi fortsätter vår press och kort efter vid 12:58 så gör vi 3-2. Det är Amanda som lägger ett skott på mål och Alvina slår in returen när den studsar i målområdet. Totalt jubel bryter ut och tjejerna rusar in på planen av glädje. Partille tar Time-out. Nu sätter Partille full press framåt och gör allt för att få till en kvittering. De plockar målvakten i en sista kraftansträngning. De har ett par vassa avslut som Ida plockar och vi spelar grönt när vi har bollen. Vi får till en kontring i slutsekunderna och Alvina skjuter bollen mot til kassen men bollen går precis över och tiden rinner ut och vi är i FINAL!
 
Summering :
Vi gör en bra match där tjejerna sliter för varandra i en oerhörd laganda. Vi får en dålig start men jobbar oss in i matchen och står slutligen som segrare. Grymt bra kämpat tjejer!
 
Stolta tränare
 
//Bonny, Peter, Elin och Niclas 
 
 
 

 

Uddamålsförlust mot Lerum
2023-04-22 20:00
Ladda album (+7 bilder) >>
Dagens sista match stod mot FBC Lerum som stod på 0 poäng inför sista matchen så här gällde det att inte underskatta motståndet. 
 
Vi får en bra start på matchen när vi tar ledningen med 1-0 vid 5:48. Mimmi passar fram till Filippa som spelar över till Elin som sätter bollen lågt med en halvträff på bollen. Lerum kvitterar till 1-1 vid 9:24. Det är kamp om bollen bakom målet och deras forward lyckas komma fri och kliver in från sidan och skjuter in bollen via Idas hjälm i mål. Lerum gör även ett mål som blir bortdömt pga hög klubba. Resultatet står sig perioden ut. 
 
Lerum får en smakstart på andra perioden när de gör 1-2 redan efter 1 minut. Det är en kontring och våra båda backar går ut i hörnet. Bollen går in i mitten till en fri forward som slår in bollen i mål. Vi pressar på och Julia har ett skott som studsar bakom målvakten på mållinjen. Vid 4:49 åker Lerum ut på felaktigt byte 2 min. Vi har ett bra PP och passar runt bollen fint men får inte till några farliga avslut. Vi är även väldigt passiva när.vi tappar bollen så Lerum håller undan. Tildali skjuter bollen på mål och Sara slår in den men det blir bortdömt pga lyftning av klubba. 
Elin skjuter och målvakten ser inte var den är och när vi försöker slå in returen så tar målvakten den. Vi försöker öka trycket på slutet men resultatet står sig matchen ut. 
 
Tildali fick Guldbollen av Amanda T med motiveringen att hon kämpat tappert genom hela matchen. 
 
Summering:
Tjejerna kämpar på bättre än förra matchen och de peppar på bra på bänken. Tyvärr räcker det inte hela vägen så nu går vi på B-slutspel imorgon. 
 
Stolta tränare. 
 
//Bonny, Peter, Elin och Niclas. 
 
 
 
 
 
 

 

Tung förlust i match två
2023-04-22 15:51
Ladda album (+10 bilder) >>
Dagens andra match går mot Kärra IBK. Tjejerna har hunnit med en lunch som bestod av köttbullar och mos och var redo för match. 
 
 

Det är Kärra som tar tag i matchen och de gör 0-1 vid 5:29. Deras forward kommer på högerkanten och får lägga ett skott på mål och bollen går förbi en skymd Wilma i mål. De gör även 0-2 vid 12:19 genom ett skott från mitten där vi inte täcker skottet utan bollen droppar in i målet till vänster om Wilma. 

 
Vi snackar ihop oss vad vi ska förbättra i andra men det är Kärra som gör 0-3 vid 3:45 på ett skott från höger om målet. Vi börjar hänga med huvuden och fokus ligger mera på domaren än på vårt spel. De gör 0-4 redan efter 5:08 genom ett skott på mål som Wilma räddar men deras spelare slår henne på fingrarna så hon tappar den i mål. Domaren ser inte det. Wilma är såklart inte helt nöjd som får kliva av och ta kylsprej för att ta bort smärtan från de ömmande fingrarna. 
Amanda T hamnar i närkamp med en Kärra back och Amanda tappar klubban. Kärra backen lyckas sparka bort Amandas kludda och får 2min för osportsligt uppträdande vid 7:48. Vi lyckas inte med vårt PP och vi slarvar vilket resulterar i 0-5 istället för 1-4. De lägger ett skott från mitten som tar på vår back och studsar ut till deras forward som kan slå in bollen i tom bur, tid 8:40. Vi försöker och kämpar och sliter men lyckas inte få in bollen. 
 
Summering:
Vi har inte alls samma energi på planen som vi hade i första matchen och vi viker ner oss i närkamperna. Vi vågar inte vinna helt enkelt. Att vi sedan tappar koncentrationen och fokuserar på domaren gör det enkelt för Kärra att vinna matchen. 
 
Guldhjälmen gick till Amanda T för sin kämpar glöd på planen. 
 
Nu taggar vi om för nästa match. 
 
//Bonny, Peter, Elin och Niclas 
 
 

 

Oavgjort i första MUC matchen
2023-04-22 11:05

Första matchen i MUC var mot Träslövsläge. En klubb som har en bra ungdomsverksamhet så vi var beredda på ett tufft motstånd. 

 
Det är vi som tar ledningen med 0-1. Vi vinner boll i vänsterhörnet och Maja passar bollen från hörnet upp till Leah som slår in den lågt till vänster om målvakten. En go start för tjejerna. Det ör en fysiskt match och domarna tillåter mycket slag och vi får anpassa oss. 
 
 
Vi driver på bra i andra perioden och Leah har en träff i ribban. Det känns som att vi har kontroll på matchen men vid 11:10 åker Agge ut 2 min slag framför målet. Det känns lite märkligt då domarna tidigare har släppt motsvarande slag genom hela matchen. Vi spelar bra i boxen men vid 12:48 kommer 1-1 när vi tappar en markering till vänster i fickan. Deras back utnyttjar detta med ett skott från högerkanten till vänster om Ida i målet högt. Det kändes liter snöpligt när vi hade matchen. Vi försöker pressa på på slutet för att få in en boll men matchen slutar 1-1. 
 
Summering:
Det är en helt annan tolerans från domarna här uppe. Det tillåts slag och mera.fysiskt spel än vi är vana vid men vi får ställa om. Flippa P verkar dock trivas som fisken i vattnet med det fysiska spelet då hon proppade ett par spelare rejält utan att ens få frislag emot sig. Vi gör en bra match från start och har fått en bra start på turneringen även om vi hellre kvitterat ut 3 pinnar på kontot istället för en. 
 
Guldbollen gick till Ida som stängde kassen rejält med flera kvalificerade räddningar. 
 
Stolta tränare
 
//Bonny, Peter, Elin och Niclas 
 
 

 

Spelarutveckling Röd nivå
2023-03-03 13:13

I veckan öppnades anmälan till Skånes spelarutveckling 13-16år som kommande säsong är för tjejer och killar födda 2007-2010. 

 

SKIBFs ambition är att alla spelare i Skåne som är födda 2007-2010 ska få information om att spelarutvecklingen finns och vad det är för något. Sedan är det upp till varje spelare att anmäla sig om man har intresse för det.

 

Denna säsong 2022/2023 deltog 530st spelare i SKIBFs spelarutveckling vilket motsvarade strax över 26% av licenserade spelare i de åldrarna. Det var den högsta andelen spelare SKIBF haft i spelarutvecklingen och de hoppas minst lika många vill delta kommande säsong 2023/2024 

 

På SKIBFs hemsida kan man läsa mer om spelarutveckling och vad det är för upplägg och innehåll på respektive ålder.

13 år (födda 2010)

https://innebandy.se/skane/spelare/spelarutveckling/spelarutveckling-13-ar

 

14år (födda 2009)

https://innebandy.se/skane/spelare/spelarutveckling/spelarutveckling-14-ar

 

15år (födda 2008)

https://innebandy.se/skane/spelare/spelarutveckling/spelarutveckling-15-ar

 

16år (födda 2007)

https://innebandy.se/skane/spelare/spelarutveckling/spelarutveckling-16-ar-och-skanelagen 

 

Här kan man anmäla sig till spelarutvecklingen med sista anmälningsdag 31 mars 2023

https://innebandy.se/skane/spelare/spelarutveckling/anmalan-till-spelarutveckling 

 

Referat: Häljarps SK F06/07 - Åstorp/Kvidinge IBS F06
Stabil seger moth Hjärnarp
2023-02-18 17:00

Bortamatch en tisdagkväll I Häljarp tackar man inte nej till eller? Vi var lite kort om spelare, vi var bara 10 utespelare och 2 målvakter. Men då blir det högt tempo och mycket spel. 

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - Bjärreds IBK F06/08-1
Go seger mot Bjärred!
2023-01-28 10:10

Fredagsmatch mot Bjärred. Ett lag som vi spelade bra mot förra matchen men tappade en 2-0 ledning mot i slutminuten sist och kryssade. Tjejerna var nu revanschsugna!

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - Malmhaug IBF F06/08
Äntligen seger!
2023-01-26 08:00

Dagens match var mot Maömhaug som haft det tufft i serien och ligger på en sista plats. Det var väldigt viktigt att inte underskatta ett lag som Malmhoug.

Referat: FBC Engelholm F06/07 - Åstorp/Kvidinge IBS F06
Bra start men kollaps i tredje
2023-01-21 00:25

Då var det match mot serieledarna Engelholm.

 

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - IK Stanstad F05-07
Kollaps i tredje
2023-01-14 21:27

Idag var det match mot IK Stanstad i Kvidinge. Hallen har fått ny matta så det var som att komma till en ny hall. Stanstad får en smakstart och kan göra 0-1 redan vid 1:22. Vår back slår ett uppspel mitt på en spelare som får gå fri mot målet och sätter den i nättaket. Men vi ger oss inte. Vid 3:42 kommer 1-1 kvitteringen. Mimmi tar ett backskott och vi har mycket trafik framför med Alvina och Sara så bollen går in bakom en skymd målvakt. Vid 10:14 kommer 1-2.  Vår forward tappar boll i anfallet och de kontrar. De tar ett skott som går via back in. 1-3 kommer vid 10:32 när vår back försöker göra ett uppspel som deras forward bryter. Hon går in mot mål och skjuter in bollen.

 

Andra perioden kommer vi igång bra i och vi har ett skott i ribban av Elin. Vid 12:52 kommer 1-4 på ett skott från vänsterkanten efter att forwarden har bågat in. Vid 13:57 reducerar vi till 2-4. Vi bryter ett uppspel och Leah får bollen och kan skjuta från vänstra delen av slottet. Nu har vi en bra känsla och går med gott mod inför tredje perioden.

 

I tredje får vi en mardrömsstart 2-5 kommer efter 53 sekunder då vi tappar helt i försvaret då vi går in halvhjärtat. Vid 1:16 kommer 2-6 när vi gör fel i ett uppspel och de kan vända till en kontring och forwarden får slå in bollen helt ohotad. Sedan vid 1:26 kommer även 2-7 när vår back tappar bollen vi mitten och de bryter och går in på mål och stänker in bollen. Så på 1:26 så tappade vi matchen. Vi krigar och kämpar resten av matchen men lyckas inte göra några mål.

 

Guldbollen går till Alvina för sin kämparglöd på planen!

 

Bra kämpat tjejer!

 

//Bonny, Peter, Elin och Niclas.

Referat: Bjärreds IBK F06/08-1 - Åstorp/Kvidinge IBS F06
Oavgjort mot Bjärred
2023-01-12 21:10

Nu var det en sen onsdagsmatch borta mot Bjärred. Första matchen efter juluppehållet och tjejerna har varit träningslediga. Frågan var hur detta skulle gå med bara 11 utespelare.

 

Matchen startar i ett rafflande högt tempo. Vi tar ledningen med 0-1 efter 10:50. Det är Alvina som vinner bollen bakom Bjärreds mål och får fram bollen till Elin framför målet som vispar in den snabbt i kassen. Även 0-2 görs av samma duo. Alvina vinner boll bakom kassen och spelar till Elin som vänder in mot mål sätter den, tid 12:56.

 

 

Vi har gott mod inför andra perioden och trummar på I vårt höga tempo. Vid 8:09 åker Maja ut 2 min för otillåten träning. Vi håller tätt i boxen och vid 9:00 så åker Bjärred ut 2 min för upprepade slag. Det blir inga mål och perioden blir mållös.

 

Tredje perioden är en bra fajt där båda lagen radar upp chanser och målvakterna spikar igen. Det drar sig mot slutat av matchen och vi känner seger vittring. Men vid 14:33 så kommer 1-2 reduceringen. Det är ett skott från slottet där vi inte går fram och täcker. Med bara 27 sekunder kvar på matchen så känns det ändå säkert. Bjärred tar time-out. Vi ställer upp för tekning men det är Bjärred som vinner bollen. Vi går bort oss i markeringarna helt och de kommer i en kontring och lyckas få på ett skott från mitten som letar sig in i målet och de har kvitterat till 2-2 vid 14:52. Väldigt snöpligt!

 

Vi skulle nog säga att tjejerna gör säsongens bästa match med en fantastisk kämparglöd. De krigar för varandra genom hela matchen. Vi var helt klart värdiga Vinnare idag och oavgjort kändes som en förlust.

 

Guldhjälmen gick till Elin för sitt härliga spel och kamparinsattser!

 

Stolta tränare

 

//Bonny, Peter och Niclas.

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - Häljarps SK F06/07
Tung förlust mot Häljarp
2022-12-13 20:53

Match mot Häljarp. Tjejerna var taggade från start och vi har ett par goda chanser med. Vid 11:26 kommer dock 0-1 på en kontring där deras forward tar skott från högerkanten som går in i mål. Vid 13:05 kommer även 0-2. Bollen kommer in framför vårt mål och deras forward kan stänka upp de i nättaket.

 

Andra perioden hinna bara bli 2:17 gammal när 0-3 kommer genom ett höstlöv från mittlinjen går in i mål bakom en skymd Ida. Vi försöker att pressa på men får inte in bollen.

 

Vid 4:43 så kommer då äntligen vår reducering till 1-3. Det är Alvina som vinner boll och tar ett snabbt löp på högerkanten och bryter in mot mål och stänker in bollen till vänster om målvakten snyggt! Det ger ny energi till laget och vi försöker komma framåt och göra mål men det vill sig inte. Vid 13:53 så kommer 1-4 målet och vi lyckas inte resa oss.

 

Vi gör en bra match och tycker nog inte att resultatet speglar matchen. Vi får ta nya tag.

 

Guldhjälmen gick till Amanda Tibemo.

 

Bra jobbat tjejer!

 

//Bonny, Peter, Elin och Niclas.

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F06 - FBC Engelholm F06/07
Uddamålsförlust igen
2022-11-30 11:08

Engelholm.

 

1-0 Filippa  skjuter via målvakten på Amanda och in i målet.

 

1-1 kontring i mitten där vår back inte lyckas bryta.

7-11 1-2 bollen går runt i försvaret och de kan slutligen slå in den från slottet.

12:32 1-3 forward kommer på kanten och lägger ett dragskott in på mål som går in vid bortre.

 

1:03 2-3 Agge spelar till Amanda som ta ett direktskott och Filippa slår in returen.

3:22 3-3 Alvina krigar om bollen bakom mål och passar Jolina som tar bollen köksvägen.

9:21 3-4 de rundar kassen och slår in bollen Fran för mål och den tar deras forward backhand klubba in i mål.

 

Guldbollen lämnade Wilma över till Ida för sina gryma räddningar i målet. 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/05 05-07 
Åstorp/Kvidinge IBS, 02/05 18:21 
Åstorp/Kvidinge IBS, 22/04 16:30 
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/04 22:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 31/03 19:45 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/03 03-12 
Åstorp/Kvidinge IBS, 05/03 08:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 28/02 17:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/02 02-19 
Åstorp/Kvidinge IBS, 13/02 21:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 10/02 12:30 
Åstorp/Kvidinge IBS, 09/02 02-09 
Åstorp/Kvidinge IBS, 01/02 22:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 30/01 21:50 
Åstorp/Kvidinge IBS, 28/01 20:00 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort