Serie:Pantamera Flickor A   Tabell >>
Samling:19:00
Oavgjort mot Bjärred
2023-01-12 21:10

Nu var det en sen onsdagsmatch borta mot Bjärred. Första matchen efter juluppehållet och tjejerna har varit träningslediga. Frågan var hur detta skulle gå med bara 11 utespelare.

Matchen startar i ett rafflande högt tempo. Vi tar ledningen med 0-1 efter 10:50. Det är Alvina som vinner bollen bakom Bjärreds mål och får fram bollen till Elin framför målet som vispar in den snabbt i kassen. Även 0-2 görs av samma duo. Alvina vinner boll bakom kassen och spelar till Elin som vänder in mot mål sätter den, tid 12:56.

Vi har gott mod inför andra perioden och trummar på I vårt höga tempo. Vid 8:09 åker Maja ut 2 min för otillåten träning. Vi håller tätt i boxen och vid 9:00 så åker Bjärred ut 2 min för upprepade slag. Det blir inga mål och perioden blir mållös.

Tredje perioden är en bra fajt där båda lagen radar upp chanser och målvakterna spikar igen. Det drar sig mot slutat av matchen och vi känner seger vittring. Men vid 14:33 så kommer 1-2 reduceringen. Det är ett skott från slottet där vi inte går fram och täcker. Med bara 27 sekunder kvar på matchen så känns det ändå säkert. Bjärred tar time-out. Vi ställer upp för tekning men det är Bjärred som vinner bollen. Vi går bort oss i markeringarna helt och de kommer i en kontring och lyckas få på ett skott från mitten som letar sig in i målet och de har kvitterat till 2-2 vid 14:52. Väldigt snöpligt!

Vi skulle nog säga att tjejerna gör säsongens bästa match med en fantastisk kämparglöd. De krigar för varandra genom hela matchen. Vi var helt klart värdiga Vinnare idag och oavgjort kändes som en förlust.

Guldhjälmen gick till Elin för sitt härliga spel och kamparinsattser!