Åstorp/Kvidinge IBS F0610 - 2Lönsboda IBK F06-09

Serie:Pantamera Flickor B   Tabell >>
Samling:11:45
F06 säkrar Silver i serien!
2022-03-21 20:38

Säsongens sista match och vid vinst så hade vi säkrat Silver i serien. Tjenerna var supertaggade inför matchen och vi hade en del taktiska trix i bakfickan.

Matchen börjar bra och vi har kontroll på matchen men vi får inte in bollen. Efter dryga halva perioden så släpper det. Vi gör 1-0 vid 8:05. Filippa P tar ett frislag framför mål och bom ar in bollen på egen hand. Vid 9:40 gör vi 2-0. Filippa O skjuter ett skott utanför och bollen går i sargen ut till Amanda T på andra sidan och slår påpassligt in bollen i tom bur. I slutet av perioden så blir det 2min avstånd för Filippa O. Vi lyckas hålla tätt perioden ut.

Lönsboda åker på 2min för slag vid 01:46. Vi lyckas inte få in bollen under PP. Vid 05:39 så gör vi 3-0, Julia går från hörnet upp framför mål och lägger en backhand på mål och AP slår in returen. Lönsboda reducerar till 3-1 vid 5:39 då vi tappar markering framför målet. Passen kommer från kanten in till fri forward som slår in bollen bakom vår back. Vi 11:16 så utökar vi till 4-1. Flisan spelar bak bollen till Annie bakom målet och går in framför slår ett backhandskott och slår in sin egen retur.

5-1 kommer vid 11:33, Amanda P skott på mål Agge plockar returen och slår in den i mål. Lönsboda har inte gett upp och de reducerar till 5-2 på en kontring vid 12:39. De slår ett backhand skott löst som glider sakta in mellan benen på Ida lite retligt. Vid 14:49 så gör vi 6-2.  AP spelar bollen bakom målet och Amanda T skjuter i död vinkel via målvakten i mål.

Tredje perioden börjar och vid 1:25 så blir det 2 min i snickarboa pga hårt spel för Julia P. Vi håller tätt i boxen och Lönsboda hotar oss aldrig. Vid 6:04 så gör vi 7-2, det är Mimmi som spelar upp bollen på kanten till Amanda P som passar till Amanda T som slår in bollen högt när målvakten inte hinner med i sidoförflyttningen. Ett riktigt mönsteranfall redan från backplats.

Vid 8:40 så åker Lönsboda ut 2 min för slag. Vi behöver bara 10 sekunder i PP för att trycka in 8-2. Det är AP som tar skott och Johanna slår in returen framför mål. Vid 12:04 så gör vi 9-2. Det är Agge som har lekstuga bakom målet med motståndarna och lägger slutligen in den köksvägen. 12:22 så sitter 10-2. Alvina  fångar upp bollen på djupet i hörnet och spelar bak till Filippa O som tar skott. Målvakten släpper retur men det ska man inte göra när Johanna står framför målet. Johanna slår in returen i mål. Vid 14:30 så åker Lönsboda ut 2 min för slag men vi spelar bara av matchen.

Summering av matchen. Idag spelar vi ruskigt bra innebandy. Det som vi hade pratat om inför matchen funkade och det var bara att stå och njuta av skönliret på planen.

Matchens drottning delades ut av Johanna till Annie för hennes kämparinsatser genom hela matchen!