Åstorp/Kvidinge IBS F067 - 2Bjärreds IBK F06/08-1

Serie:Pantamera Flickor B   Tabell >>
Samling:09:45
F06 Vinner i premiären med 7-2 mot Bjärreds IBK
2021-10-10 16:39

Idag var det seriepremiär för F06 tjejerna. Då vi redan har spelat ett antal träningsmatcher så fanns det ingen direkt premiärnervositet inför matchen. Idag så stod Bjärreds IBK på menyn.

Vi tar tag i spelet direkt och redan efter 1:35 så gör vi 1-0. Det är Amanda P som rusar på vänsterkanten och spelar fram till Amanda T som får på ett bra dragskott som målvakten inte kan hålla. Vid 4:06 så gör Agge 2-0. Hon står i höga slottet och skjuter på en studsande boll som hon missar men provar igen och bollen sitter lågt vid sidan om målvakten. 3-0 kommer på en kontring vid 6:53. Det är Julia P som kommer från egen planhalva och spelar snyggt fram bollen till Annie på högerkanten och hon lägger bollen till vänster om målvakten.

Andra perioden går igång och det är Bjärred som reducerar till 3-1 vid 4:47 efter att vi har tappat bollen i vårt uppspel. Deras forward skjuter ett skott som är på väg utanför men bollen träffar Julia P på handel och bollen byter bana och droppar in vid sidan av Ida som inte hinner reagera. Lite urt men alla mål räknas. Vi svarar direkt på tekning och går upp i anfallet. Amanda T skjuter ett skott som målvakten lämnar retur på och Amanda P trixar så småningom in bollen till 4-1 vid 4:57. Kort efter kommer även 5-1. Det är Johanna som spelar bollen från hörnet till Julia P som går in köksvägen med bollen vid 6:48. 6-1 kommer vid 11:20, Filippa P går in bakom mål och spelar fram bollen i mitten till Johanna som slår in den.  Vi hinner även med 7-1 innan perioden slutar. Amanda P skjuter så att den träffar deras spelare och sedan tappar målvakten in den när hon ska fånga bollen.

Tredjeperioden har inte samma intensitet.  Förutom när Johanna blir utvisad vid 12:15 för hårt spel. Bjärred har ett bra PP och reducerar till 7-2 på ett snyggt inbryt av deras forward från bakom målet och hon sätter bollen i bortre krysset vid 13:30.