Åstorp/Kvidinge IBS3 - 2FC Helsingborg F06/07

Serie:Pantamera Flickor E (F06)   Tabell >>
Samling:09:15
Aktivitetsinfo: Tänk på att ha överdragskläder på vid samling då vi börjar med att gå en runda utomhus.
F06 gör säsongens bästa match!
2019-03-17 19:13
Idag var det FC Helsingborg som stog på menyn. Detta är ett starkt lag som spelade ut oss med 8-2 i förra matchen vi möttes. Då hade vi inget att sätta emot. Hur som helst så var tjejerna taggade och ville ha revansch.  Frågan var om det skulle gå?

Vi kommer in bra i matchen och det är ett ställningskrig mellan lagen. Vi är bitvis lite passiva och vågar inte gå fullt in i närkamperna. Vi får vänta ända till 12:28 innan dagens första mål kommer. Det är Signe som kämpar in bollen i målet vid högra stolpen. Vi går till periodvila med en 1-0 ledning och det känns bra. Självförtroendet har stärkts bland tjejerna.

I början av andra perioden så straffar det sig att vi är lite för snälla i närkamperna då FCH får skjuta in 1-1 vid 2:26. Det var inte en smakstart på andra perioden som vi hade hoppats på. Båda lagen kämpar bra och de bjuder på chanser på båda hållen.  Vid 11:45 så kommer 2-1. Julia P skjuter ett skott som tar i sargen bakom mål. Amanda T tar bollen på andra sidan om kassen och vispar in den köksvägen efter två försök. I bytet efter så kvitterar dock FCH till 2-2 på en studsboll som rinner igenom försvaret på högerkanten vid 12:59.

Vi tar ett snack i periodpausen att vi måste gå in tuffare i närkamperna och kämpa som ett lag för varandra. Samt att våga skjuta mera på mål.

Vi går ut hårt i sista perioden och tjejerna kämpar på riktigt bra. Vid 3:30 så kommer det härliga 3-2 målet. Det är Julia P som tar ett skott från uppe till vänster i höga slottet som målvakten sträcker sig efter men bara når med fingertopparna och bollen går i en hög båge in i målet. Lite turligt kan man tycka men idag så studsade bollen vår väg. FCH har ett par bra chanser men Ida är med i kassen. Ida rädda bland annat en boll som går via fingertopparna och stolpe ut. Phew! FCH tar time-out i slutet av matchen för att snacka ihop sig. Vi säger till tjejerna att vi inte behöver göra flera mål utan att spela smart och enkelt. FCH sätter en massiv press på oss och Ida får kämpa som en gud i kassen. I slutminuten så tar även FCH ut målvakten för att pressa ännu mera. Hela laget kämpar och sliter för varandra. Vi ligger tätt på motståndarna och de misslyckas med att få bollen på mål. De får ett skott som tar båda stolparna och ut. Bollen studsar på mållinjen men Ida är med. Lite turligt kan tyckas men en bra målvakt har tur och Ida är bra! När vi vinner boll så försöker vi att gå rakt igenom FCH spelare istället för att spela smart och kyligt. Bollen studsar framför målet och vi krigar bort den. Bollen är uppe i slottet och vi krigar bort den. Bollen är i hörnet och vi krigar bort den. Det blir en nagelbitare in i sista sekunden och pulsen på oss ledare var nog lika hög som på spelarna. Med bara sekunden kvar av matchen så får FCH ett sista skott men Ida kniper bollen och vi står som segrare. Tjejerna springer ut på planen i glädjerus och man skulle kunna tro att de just vunnit SM guld. Känslan var nog densamma!

Summering av matchen.

Idag så gjorde tjejerna säsongens bästa match. Det var en härlig lagseger där alla kämpade för varandra in i sista sekunden.

Guldbollen delade Amanda T ut med följande motivering: Den går till en tjej som kämpade väldigt bra och kämpade över hela banan och gav aldrig upp! Johanna!

Nu har vi en match kvar och om vi vinner och övriga resultat går vår väg så kan vi bli trea i serien. Det vore kul!

Vi tackar publiken för stödet från läktaren!