Åstorp/Kvidinge IBS F073 - 3Munka Ljungby IBK Akademi F07

Serie:Pantamera Flickor D   Tabell >>
Samling:09:00
F07/08 fick oavgjort mot Munka-Ljungby 3-3
2020-10-18 21:36

På lördagen tog vi emot Munka-Ljungby på hemmaplan. Vi möttes för ett par månader sedan i en träningsmatch och då var det Munka som gick segrande ur striden med 5-3. Vi hade ändå en bra känsla efter den matchen och nu var det dags för revansch.

På grund av skador och sjukdomar var vi lite kort om backar så vi fick stuva om lite i laget.

Första perioden började rätt bra och vid 2.02 på klockan gör Elinor 1-0. Hon plockar upp bollen nere i vårt högra hörn och skickar fram den till Julia. Julia löper sedan med bollen längst sargen, bryter in framför mål och släpper bollen till Elinor som tagit en kanonlöpning till ytan framför målet och slår in bollen via ribban. Resten av perioden fortlöper med chanser på bägge håll som inte resulterar i något.

Andra perioden drar igång och det dröjer till 9.47 innan Munka kvitterar. Det är deras center som tar bollen från vår center på mittplan, tar några kliv ner till vänster och skjuter. Saga är på den, men den går oturligt nog i mål.

Det dröjer dock bara lite mer än en minut tills vi tar ledningen igen. Denna gången är det Julia som ställer sig i vägen för ett frislag, tar bollen och driver den upp längst med kanten, viker in framför mål och skjuter till höger om målvakten, 11.04 på klockan.

Vid 14.44 är det kvitterat igen. Vid ett hopslag vid sargen hoppar bollen in mitt i slottet till Munkas erkänt duktiga skytt, nr 14, som inte gör något misstag. Otur!

Tredje perioden blåses igång och när klockan står på 11.25 är det Munkas nr 14 som plockar upp bollen i eget hörn, löper diagonalt över hela planen med bollen och ännu en gång skickar upp den otagbart i Sagas vänstra kryss.

Inte så mycket tid kvar och vi tar Time-out. Efter lite snack för att få till ett kvitteringsmål blåser domaren igång matchen igen. Det blir lite rörigt och vi åker nästan på ett mål till, men vid 14.28 knackar Julia bollen förbi sin motståndare och plockar upp den igen nere i höger hörn. Hon bågar tillbaka igen och får på ett skott som sannolikt skulle gått utanför om det inte tagit på en olycklig Munka-spelares ben och in i mål. Tur!

Vi är väldigt nära att få in en boll till när slutsignalen ljuder, men matchen slutar 3-3.

Fortfarande obesegrade så här långt, men där var det otäckt nära...