Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 07/08

Välkommen till F07/08
 
Matchbilder - FCH Påskcup by Scandic 2022
2022-04-18 20:58

Fler bilder (+48) >>
Foto: Björn Nilsson
 
Guld i säsongens sista tävling
2022-04-18 14:21

Efter en något trevande och trög inledning visade tjejerna var skåpet ska stå. Vi hade motståndare från Rungsted i Danmark liksom från Munka och Höganäs. Munka slog vi i DM och då vi även mött dem många gånger tidigare visste vi att det skulle bli en tuff och jämn match.

Båstads GIF - ÅKIBS (Skånemästerskapet)
2022-03-27 23:37

Dagens sista match var mot Båstads GIF, en match vi var tvungna att vinna för att få spela i A-slutspelet.


Efter en kort uppvärmning drar matchen igång och det märks att vi vet vad som står på spel, för det ser riktigt bra ut. Vid 8.25 åker Filippa ut för otillåten trängning men vi spelar bra boxplay och Båstad har inget att komma med. Vi äger större delen av perioden och radar upp chanser, men målen uteblir och när tutan för periodpaus ljuder står det fortfarande 0-0 på tavlan.


Tjejerna sköter det mesta av snacket i pausen och alla vet vad som gäller, bollen ska in!


Sista perioden startar och vi fortsätter där vi slutade, dvs radar upp chanser med skott både på och utanför mål. Vi börjar känna oss lite smått desperata och med mindre än tre minuter kvar av matchen tar vi time-out. Vi snackar ihop och stuvar om lite för att få bra tryck och en sista urladdning. Spelet återupptas och en minut senare driver Saga bollen längst med sargen in på Båstads planhalva, lägger en fin passning in i slottet där Leah bara smäller in bollen till höger om målvakten och ett öronbedövande tjut ekar i hallen. Ståpäls på armarna, 13.06 på klockan och 0-1 till ÅKIBS! Vi fortsätter att trycka på men Johanna  verkar inte tycka det är tillräckligt spännande då hon, med 9 sekunder kvar på klockan, sätter in en lite för tuff tackling på en motståndare, vilket resulterar i två minuter på stolen. Båstad gör vad de kan för att få till något under de sista sekunderna av matchen men Alvina avstyr detta snyggt med ett stenhårt jobb på deras planhalva och 0-1 står sig tiden ut. 


En fantastisk insats av tjejerna!


/Stolta Ledare

ÅKIBS - IBK Lund (Skånemästerskapet)
2022-03-27 22:38

Vår tredje match var mot Lund. Ett lag som kändes snäppet vassare än våra tidigare motståndare, men som dock förlorade mot Munka Ljungby så nog skulle vi kunna slå dessa med.

 

Matchen drar igång och vi märker direkt att detta kommer att bli tufft. Lund spelar med hög fart och mycket rörelse. Vi får slita hårt och kommer inte till några klara anfall. Tyvärr är det Lund som gör 1-0 efter 4.23 när deras nr 3 skjuter ett skott från mitten som smiter in vid Celines vänstra stolpe. 2-0 kommer redan vid 4.37 när deras anfallare positionsbyter och springer tvärs över planhalvan och skjuter i steget. Snyggt mål men tråkigt för oss. 3-0 kommer vid 7.05 på ett frislag. Pet till nr. 3 som ännu en gång får prickskjuta från distans förbi en helt skymd Celine. Vid 7.39 gör Lund ännu ett mål. Ett långt utkast och en inbrytning och sedan är det 4-0. Riktigt tungt nu och vi har liksom inget riktigt att sätta emot. Vid 12.22 lyckas vi ändå få hål på Lund. Emma spelar i sidled till Leah som spelar vidare till Elin som skjuter snyggt i mål.

 

Vi sätter oss i hörnet och snackar. Vi är alldeles överens om att vi kommer att få lägga i en växel till för att kunna gå segrande ur denna striden.

 

Andra perioden startar och vi kämpar lite hårdare och markerar lite bättre. Vid 4.14 får Elin vila sig på stolen vid sekretariatet i 2 minuter efter att ha tryckt till lite för hårt vid sargen. Vi spelar ett riktigt bra boxplay mot ett passningssäkert och skottskickligt Lund. Vid en sekvens står Celine för en rad riktigt vassa räddningar. Vid 6.57 gör vi dessutom 2-4 när Alvina snor åt sig bollen i anfallszon och skjuter mot mål. Bollen träffar en motståndare och ställer målvakten helt. Vid 8.36 får även Mimma sitta på den där stolen vid sekretariatet efter att ha gått in lite för hårt vid sargen. Även den stormen rider vi ut på ett bra vis. Vi kämpar och sliter och får några chanser till men det blir inga fler mål denna matchen.


Jag tycker att vi höjer oss i andra perioden, håller tätt under två numerära underlägen och gör dessutom det enda målet, vilket vi får ta med oss från matchen.


/Ledarna

ÅKIBS - Gantofta IBK (Skånemästerskapet)
2022-03-27 22:00

Så var det dags för vår andra match för dagen, denna gången mot Gantofta. Det täta spelschemat gör att vi hinner bara värma Celine med lite skott innan det är dags för matchstart.

 

Första perioden drar igång och matchen hinner vara i drygt 3 minuter innan Åstorp/Kvidinge gör sitt första mål. Emma passar till Jojjo, som bryter fram i mitten och placerar bollen snyggt bredvid målvakten innan hon trillar över dennes ben. Vid 4.13 kvitterar Gantofta i en kontring där en anfallare kommer fri med Celine och sätter den högt i mål. 5.43 in i första tar vi åter ledningen när Leah vänder bort sin försvarare bakom mål och slår in den på Leah-vis via köksvägen. 2-1 till ÅKIBS! Vi fortsätter spela bra och vid 11.20 utökar vi ledningen till 3-1 när Alvina får bollen från Iga och driver upp mot mål och placerar bollen snyggt bredvid målvakten. Samma tjejer ligger även bakom vårt fjärde mål när Alvina spelar fram till Iga som skjuter ett skott som träffar motståndares klubba. Som tur är har Alvina följt med upp och slår upp returen i nättaket. 4-1 och 14.33 på klockan.

 

Periodpaus och tjejerna får det beröm de förtjänar.

 

Andra perioden blåses igång och hinner bara vara i 6 sekunder innan vi gör nästa mål. Leah förlorar tekningen men Jojjo bryter Gantoftas passning och kommer fri med målvakten och gör inget misstag. 5-1 till Åstorp! Det tar dock bara 24 sekunder innan Gantofta reducerar när de vinner boll och får på ett skott som Celine inte kan stoppa. 5-2 men spelet ser ändå så bra ut att vi inte blir särskilt oroliga. Vid 2.48 får Gantofta 2 minuter för slag. Vi har ett hyfsat powerplay med flera skott mot mål, men tyvärr ingen spelare som skymmer tillräckligt bra så målvakten plockar bollarna ganska lätt. Vid 5.52 utökar vi ledningen när Iga slår in en boll från kanten mot Julia som gått på offensiven. En Gantofta-tjej hindrar dock Julia från att göra mål, då hon sparkar den i eget mål. Lite flyt ska man ju också ha! Ytterligare en Gantofta-utvisning hinner fortlöpa utan något mål och 6-2 står sig matchen ut.

Ännu en skön och välförtjänt seger och en mycket bra insats av tjejerna.

 

/Ledarna

Munka-Ljungby IBK - ÅKIBS (Skånemästerskapen)
2022-03-27 21:22

Så var det dags för Skånemästerskapen, denna gången på hemmaplan.
Efter promenad och snack var det dags för uppvärmning och det var som alla klubb-bladen hade krympt till hälften, då många missade i mottagningarna och lite slarv i passningarna. Det kändes lite otaggat, men då har vi ofta också spelat bra så inget att oroa sig över egentligen.

 

Matchen blåses igång och båda lagen sätter fart i ett bra tempo men det dröjer inte mer än knappt två minuter innan Moa åker ut för slag. Munka etablerar passningsspelet direkt och skjuter utifrån men Celine räddar med en fin benparad. Vi håller efter det rent i boxplay och lyckas förlägga spelet på Munkas planhalva en stor del av tiden. Innan utvisningen är över får Leah bollen som hon driver upp längst sargen. Han vänder in i banan och slår en snygg backhand bredvid målvakten. 0-1 till ÅKIBS i numerärt underläge. Suveränt! Vid 13.09 gör tyvärr Munka 1-1 när de spelar in till en anfallare vi tappat markering på. Celine slänger sig snyggt, men bollen går tyvärr över henne.


I pausen peppas det för fullt och vi är rätt nöjda med hur spelet ser ut. Vi har trots allt haft de hetare chanserna.


Vi fortsätter att spela bra med fina lägen och efter 7.06 tar vi åter ledningen när Elinor driver upp lägst högerkanten och drar iväg ett skott bollen sitter bollen går precis över målvakten och sitter snyggt i bortre krysset. Målet ger oss en fin dos med energi och vi fortsätter spela stabilt. 30 sekunder senare gör vi även 1-3 efter ett fint anfall som börjar med frislag i vårt vänsterhörn. Back petar till back som slår sargps upp till Jojjo som spelar till Leah som skjuter stolpe in. Supersnyggt! Vid 10.45 utökar vi vår ledning. Alvina har bollen på högerkanten en liten bit in på Munkas planhalva. Hon driver bollen i ett S på mittplan och avlossar ett skott som nog överraskar målvakten. Alvina såg lika överraskad ut över att den gick i mål. 1-4 på tavlan och vi börjar få segervittring!
Vi spelar av matchen på ett stabilt sätt och när slutsignalen ljuder samlas tjejerna runt Celine och firar.


En väl genomförd match och en underbar start på turneringen. Bra jobbat tjejer!

 

/Ledarna

Serieavslutning i Sporthallen
2022-03-22 20:02

På lördagen var det så dags för säsongens sista seriematch. Bjärred stod för motståndet och sist vi möttes gick motståndarlaget segrande ur striden med 6-1. Vi var lite ont om folk och hade därför lånat upp tre tjejer från 09/10 för att hjälpa till.


Efter en ganska kort uppvärmning drar matchen igång. Det börjar ganska jämnt och efter drygt 8 minuter är det Åstorp som gör första målet. Det är Elinor som drar på en snygg crosspassning från backplats över till Leah som på sedvanligt vis driver mot mål och snyggt skjuter in bollen bredvid målvakten. Dessvärre dröjer det bara två minuter innan Bjärred kvitterar. Ett frislag bakåt till back som skjuter mål från distans. 1-1 står sig perioden ut och vi sätter oss i hörnet. Det känns ändå rätt bra och tjejerna kommer med fin input om hur vi spelar och vad vi kan göra för att hålla i matchbilden.


Andra perioden startar och hinner dessvärre bara pågå i 42 sekunder innan Bjärred tar ledningen. Denna gången spelar man bakåt från hörnet till en fristående skytt som prickskjuter 1-2. Riktigt surt, men det är bara att kämpa på. Vi vet att de har bra skyttar och vi måste fokusera på att hindra dessa från att komma till skott. Vid 01.31 gör ändå gästerna 1-3. En back skickar ett långskott nästan från mitten som tyvärr smiter förbi Celine i målet. Matchbilden börjar nu förändras mer och mer och vi har svårt för att etablera några längre anfall. Det blir mest kontringsförsök, men vi blir ganska lätt avväpnade. När klockan står på 11.33 kommer även 1-4 och det är vår back som försöker spela längst sarg till en markerad medspelare. Bjärred snappar upp bollen, tar ett par steg och skjuter i mål. Sådana misstag har vi dessvärre inte råd med. Vid 13.00 gör Bjärred 1-5 på kontring när de springer ifrån vår back och kommer fri med Celine. Så här många och täta mål kan få vem som helst att tappa hoppet, men våra tjejer krigar på bra de kan. Tyvärr kommer även 1-6 innan perioden är slut. En enkel pass och ett snyggt skott med 20 sekunder kvar av perioden.


Vi pratar i pausen om vikten av att inte låta dem skjuta, då nästan alla mål har kommit på skott utifrån. Alla är vi överrens om att kriga tillsammans och göra vårt yttersta för att avsluta matchen så bra vi kan. 


Tredje perioden blåses igång och efter 35 sekunder åker Bjärred på utvisning för felaktigt avstånd. Vårt PP resulterar inte i något men efter 4.03 av perioden skjuter Leah på mål från snäv vinkel. Målvakten lyckas sätta sig på bollen utan att märka det. Selma märker det däremot och är framme och petar in bollen. 2-6 på klockan och en liten dos positiv energi. Vid 11.37 gör Leah sitt andra mål för dagen då hon snappar upp bollen på mitten och skjuter ett snyggt distansskott i mål. Detta är det sista målet i matchen och vi får återigen se oss besegrade av Bjärred.


Analysen då? Bjärred är ett bra lag, inget snack om den saken. Våra tjejer kämpar på efter bästa förmåga  men Bjärred lyckas bättre i sitt passningsspel och kan bygga upp effektiva anfall. Många bra skott utifrån och ett par där målramen räddar oss. Bjärred vinner matchen rättvist, men vi vinner tredje perioden och det är något vi får ta med oss. Tack till våra inlånade tjejer som gör en fin insats!


/Stolta ledare

Matchbilder Bjärreds IBK
2022-03-22 20:00
Ladda album (+15 bilder) >>
Foto: Björn Nilsson
 
Vinst mot Båstad!
2022-02-17 22:15

Ännu en vardagsmatch, denna onsdagskväll mot Båstad som låg tvåa i serien och som vann med uddamålet i höstas i en jämn och välspelad match. Båstad hade bara 8 utspelare med sig, så förutsättningarna var goda för en hemmaseger om vi bara kunde hålla uppe tempot och trötta ut dem.

 

Tjejerna värmde upp som vanligt och kändes taggade som tusan och målvakt Celine, inlånad för dagen från F09/10, gjorde en riktigt bra uppvärmning.

 

Matchen drar igång och vi vinner tekningen. Dessvärre missar vi i uppspelet och Båstad får komma till avslut efter bara 10 sekunder. Celine räddar dock snyggt det skottet. Perioden fortlöper utan några vassare chanser och 0-0 står sig perioden ut.

 

I pausvilan pratar vi om att vi måste få mer rörelse på våra anfallare för att få till bättre uppspel och försöka få upp tempot lite för att försöka trötta ut Båstad.

 

Andra perioden startar och efter en minut får vi lite tryck kring Båstad mål med ett flertal chanser. Bollen rullar upp i vänster hörn där Clara tar bollen, slår en tunnel på sin back och lägger bollen mot mål från ingen vinkel alls. Bollen träffar målvakten och går in i mål och ÅKIBS tar äntligen ledningen i matchen. Härligt!

Spelet fortsätter och det ser ut ungefär som i första perioden. Våra uppspel fastnar ofta på Båstadspelares klubbor och de kan komma på kontringar men Celine fortsätter att vara aktiv i målet och parerar alla bollar som kommer mot henne. Efter fem minuter ger sig Nova av med bollen upp längst högerkanten och efter ett hopslag rullar bollen över till en framrusande Emma som direktskjuter ett hårt skott via vänsterstolpen och i mål. 2-0 och 5.12 på klockan. Vi fortsätter kämpa på men blir ofta stoppade i uppspelen och Båstad känns inte alls ofarliga. Vid 11.42 åker Filippa ut för otillåten trängning. Båstad får på ett par bra skott och Celine får använda både ben och händer för att rädda och inget mål görs under utvisningen. Båstad får på ett par bra skott till innan perioden tar slut, men dessa går tätt utanför.

 

Vi fortsätter att peppa varandra och många av tjejerna har bra synpunkter på vad vi bör och inte bör göra för att förbättra vårt spel. Jättekul med så kloka och engagerade tjejer!

 

Tredje perioden blåses igång och Leah har en superchans när hon efter en spelad minut bågar upp och får på ett bra skott som målvakten dessvärre räddar. Båda lagen krigar på med skott tätt utanför från bägge håll, men målen uteblir. Båstad försöker pressa på i slutet men matchen slutar 2-0 till ÅKIBS.

 

Analys: 
Detta var för oss en ganska ovanlig matchbild. Vi är inte så vana vid att motståndarna backar hem så mycket som Båstad gör i denna matchen. Detta i kombination med att vi inte har tillräckligt med rörelse på våra anfallare tvingar oss till svåra passningar som Båstad ofta bryter och kontrar på. Vi som annars ofta tar oss fram genom att trampa vid sargen eller i snabba spelvändningar blir vi då rätt avväpnade. Positivt är att vi är lite mer aktiva i att störa motståndarna vid deras anfall vilket ju hjälper till att hålla nere antalet farliga avslut.

Detta var ingen lätt match och Båstad var inte på något sätt ofarliga. Celine fick göra många fler ingripanden än motståndarnas målvakt och en stor del av vinsten är hennes förtjänst.

 

/Stolta ledare

 

 

Matchbilder Båstads GIF
2022-02-17 22:09
Ladda album (+17 bilder) >>
Foto: Björn Nilsson
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 10/08 08-10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/07 07-11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/06 06-12 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/05 05-12 
Åstorp/Kvidinge IBS, 10/04 16:58 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/03 03-15 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/02 15:20 
Åstorp/Kvidinge IBS, 02/02 02-02 
Åstorp/Kvidinge IBS, 22/01 09:10 
Åstorp/Kvidinge IBS, 21/01 12:40 
Åstorp/Kvidinge IBS, 14/01 01-14 
Åstorp/Kvidinge IBS, 14/01 01-14 
Åstorp/Kvidinge IBS, 23/12 12-23 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort