Åstorp/Kvidinge IBS - Vi satsar för framtiden
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åstorp/Kvidinge IBS
Innebandy
Flickor 07/08

Välkommen till F07/08
 
Utefys
2021-01-11 19:00
Några i gänget missade fototillfället då fotografen frös
Tjejerna jobbar på trots trist väder. Vi snackar om att hela tiden utmana oss själva och förbättra oss vid varje tillfälle. Vi ligger på olika nivå och det är helt ok så länge vi hela tiden gör vårt bästa. Bra jobbat, tjejer. Kom ihåg att varje träning mer än våra motståndare gör att vi hela tiden ligger före.
Matchbilder Munka-Ljungby IBK
2020-10-18 22:31

Fler bilder (+18) >>

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F07 - Munka Ljungby IBK Akademi F07
F07/08 fick oavgjort mot Munka-Ljungby 3-3
2020-10-18 21:36
Foto: Björn Nilsson

På lördagen tog vi emot Munka-Ljungby på hemmaplan. Vi möttes för ett par månader sedan i en träningsmatch och då var det Munka som gick segrande ur striden med 5-3. Vi hade ändå en bra känsla efter den matchen och nu var det dags för revansch.

På grund av skador och sjukdomar var vi lite kort om backar så vi fick stuva om lite i laget.

Matchbilder IBK Lund
2020-10-10 21:35

Fler bilder (+12) >>
Foto: Björn Nilsson
 
Efterlängtad och välförtjänt seger!
2020-10-10 21:19
Foto: Björn Nilsson
Denna eftermiddag körde vi ner till Dalby för att ta oss an IBK Lund i säsongens första bortamatch. Lunds tjejer förlorade sin förra match stort och väl på plats fick vi reda på att seriespel var nytt för dem för i år. Detta ingöt en del hopp hos våra tjejer om att det kanske var en bra möjlighet att vinna för första gången på alldeles för länge. Våra tjejer verkade inte alls nervösa, utan var till och med rätt avspända.

När matchen drog igång gick det ganska snabbt upp för oss att det kanske ändå skulle krävas en del av oss för få att köra norrut med tre poäng i bagaget. Vi spelade inte på samma nivå vi gjort de senaste tre matcherna, sannolikt delvis pga underskattning. Lunds tjejer visade sig vara ganska bollskickliga och helt orädda. Det skulle dröja till 11.48 in i första perioden innan vi fick göra vårt första mål för dagen. Det var Leah som, från hörnet, lade in en boll till Cornelia framför mål som snyggt satte den högt bakom målvakten.
I periodpausen blev vi alla överens om att vi egentligen är bättre än så här, men att Lunds spel får oss att spela sämre än vad vi egentligen kan. Vi bestämde oss för att tagga till ännu bättre i andra.

Spelet såg bättre ut i andra perioden och i ett anfall i 4:e minuten kommer Nova ganska fri på högerkanten. Hon inser att hon inte kommer hinna bryta in framför mål utan går ner i höger hörn i stället. Därifrån skickar hon in en hård passning in framför mål som en spelare från Lund på något oturligt sätt petar in i eget mål. Man måste ha tur ibland också! 
150 sekunder senare gör Leona det hon gör så ofta och så bra, slår bollen förbi sin back, utnyttjar sin snabbhet och tar bollen igen nere i hörnet. Denna gången stannade hon inte där, utan tog sig inåt mot slottet och sköt från snäv vinkel in bollen vid stolpen. 3-0 och 06.07 på matchklockan!
Efter ytterligare tre minuter är det Wilmas tur att göra mål. Hon får en passning från Iga och tar sig in framför mål och skjuter snyggt 4-0 till Åkibs. Vilken tur för oss att hon bestämde sig för att ta upp innebandyn igen! 

Tredje perioden drar igång och inget tyder på att Lund har gett upp och Liza får göra en hel del räddningar. Men efter 3.36 får vår hårdskjutande back Elsie bollen och provar ett långskott från mitten och bollen letar sig in mellan benen på målvakten och det betyder 5-0! Det är aldrig fel att skjuta, som vi brukar säga till tjejerna.

Resten av perioden fortlöper med chanser åt båda hållen men det blir inga fler mål denna kväll. Tjejerna jublar, tackar motståndarna, domarna och publiken. I omklädningsrummet delar Alicia ut guldbollen till Liza för att hon höll nollan. Grattis Liza!

Sammanfattningsvis tycker jag nog att vi egentligen spelade bättre förra matchen. Målen idag kom inte på de klara chanserna. För vi hade många skott utanför mål, precis som i förra matchen. Samtidigt kändes tre av målen ganska turliga. Och IBK Lund var inte alls ofarliga då de både hade ribbträff och stolpträff. 
Men som en klok person en gång sade:
 "Hard work puts you where good luck can find you".

/Mycket stolta ledare

Referat: Åstorp/Kvidinge IBS F07 - VV-84 SK Bjuv 06-08
Målsnål men fartfylld seriepremiär!
2020-10-05 15:35
Foto: Björn Nilsson
Under söndagen var det äntligen dags för seriepremiär. 

Vv-84 SK kom till Åstorp för andra gången på mindre än en månad, men denna gången var det skarpt läge. Matchbilden var väldigt lik förra matchen och det var rivstart från första stund. Spelet växlade från väldigt yvigt till ganska kontrollerat. Många målchanser på båda hållen men vi vann nog skottstatistiken. Målvakten från Bjuv fick en hel del att göra. Men första perioden slutade, precis som i förra mötet, mållös. 

Andra perioden började som den första, men efter 5.55 blev de tillresta från grannkommunen glada då Vv-84 gjorde 0-1. En misslyckad passning på offensiv planhalva går till Vv:s högerback som oattackerad tar några steg och skjuter en rätt hög boll från egen planhalva. Vår målvakt hinner inte uppfatta detta och släpper oturligt nog den förbi sig. Inget att oroa sig för då vi har bra tryck och är övertygade om att även vi ska få göra mål denna förmiddag. 
Vid 12.27 får vår högerback Alicia en hemåtpass från Nova. Hon gör sedan bort två motspelare innan hon ger sig iväg upp i banan. Hon driver bollen förbi en tredje motståndare, in på Bjuvs planhalva och när hon sedan tycker hon sprungit färdigt skickar hon bollen rätt upp i målvaktens högra hörn. Riktigt snyggt! Perioden slutar 1-1.

Sista perioden går även denna i ett högt tempo. Mitt i perioden tar Vv-84 time-out för att få till någon sorts förändring. Inget vi märkte av och när det är 5 min kvar tar vi vår. Vi stuvar om lite och sedan drar en furiös satsning igång. Flera heta målchanser blev det, men en storspelande bortamålvakt satte stopp för alla våra försök. Satsningen gjorde gjorde oss sårbara bakåt men Saga höll oss kvar i matchen. En sista chans ska vi få och precis när Leah kommer loss fri mot mål ljuder slutsignalen. Attans!

Vi går ändå av banan med huvudet högt och med en känsla att de flesta var på det stora hela rätt nöjda.

Guldbollen fick Alicia för sitt fina solomål. Grattis Alicia!

/Ledarna
Inställd träning
2020-09-25 15:40
Många tjejer är på konfirmations-träff och då det är lovdag har resten annat för sig så vi ställer in kvällens träning. Nya tag på måndag. Trevlig helg.

Mvh/Ledarna
Träningsmatch mot Vv-84 SK
2020-09-13 22:38

Fler bilder (+9) >>
Foto: Björn Nilsson
 Så blev det lördag morgon och tid för höstens andra träningsmatch. Denna gång var det Vv-84 SK som kom på besök för en trevlig stunds innebandyspel.

Vi samlade tjejerna och efter morgonpromenad och taktiksnack satte tjejerna igång med uppvärmningen. 
"-Vad stora de är", sade nån.
"-De ser större ut än sist", sade en annan.
"-De måste vara mycket äldre", sade en tredje.
Inget ovanligt att tjejerna synar motståndet innan man börjat spela, men vi får nog prata med dem om att hur motspelarna ser ut sällan skvallrar om hur de spelar. 
 Vi hade idag full trupp och idag var det Alice och Nikitas tur att få spela innebandymatch för första gången. Och för Leona och Linnea var det deras livs andra match. Som ni förstår har en ansenlig del av laget hade inte spelat innebandy alls länge. Men vad gör väl det? Det är så otroligt roligt att det kommer tjejer som vill vara med i vårt lag och ta del av den gemenskap och glädje om lagidrotten innebär.

Domaren blåste i pipan och matchen var igång.
Omgående märkte vi att den bra känslan vi fick efter förra matchen nog fortfarande satt kvar, då det var full fart från första sekund. Det var ett böljande ställningskrig hela första perioden. Försvarsspelet såg ännu bättre ut än sist och vi hamnade inte på efterkälken i hemjobbet som vi gjorde vid ett par tillfällen i förra matchen. Alla tog verkligen ett större ansvar, vilket nog märktes då Bjuv fick rätt många fler frislag än vi. Det börjar gå in för tjejerna om vad som funkar och hur man ska röra sig för att göra det svårt för motståndaren.
Jag kan inte minnas att en kvart någonsin gått så fort. Det var chanser åt båda hållen, men när perioden var över stod det fortfarande 0-0. Jag tycker nog att vi hade något fler skott än Bjuv, men våra gick oftare utanför mål medan Saga i målet fick rädda flera av deras skott. 

Vi pratade i pausen om hur bra det såg ut och att vi inte hade mycket mer att tillägga än att fortsätta spela som de gjorde.

Andra perioden drog igång och den var väldigt lik första. Kanske lite mer oorganiserat i slutet, sannolikt beroende på trötthet. Även denna period kändes väldigt kort och blev också den, trots många chanser på bägge hållen mållös. Vi blev rätt uppjagade på bänken då det bollen varje gång smet precis utanför stolpen eller gick rakt på Bjuvs duktiga målvakt. Eller så var det en klubba från Bjuv i vägen. Mitt i perioden bytte vi målvakt då båda skulle få spela lika mycket. Så Saga höll nollan i sin sin första match för säsongen. Starkt jobbat Saga! Liza tog plats mellan stolparna och spelet återupptogs. Matchbilden var fortsatt lik den föregående, men även denna mållös.

Lite snack och fem minuters vila och sedan drog sista perioden igång. 

Liza fick några skott på sig men tog dessa utan större ansträngning. Det skulle dröja ända till ca 13.30 i sista perioden innan nätet rasslade. Nätet satt på Bjuvs målbur och det var Å/K som tog ledningen. Ett anfall till vänster slutade med att både Julia och Linnea fick prova lyckan på Bjuvs målvakt. Jag höll inte räkningen men det blev några skott och returer i följd, där Linnea avslutade med ett snyggt skott mot höger kryss. Taket lyfte! Eller hade kanske gjort om publiken hade fått vara på plats... Men glädjen var stor och jublet högt, framför allt med tanke på att alla avslut som ej resulterat i något mål började få en och annan att undra om det skulle bli något mål alls denna förmiddag. Och vad roligt för Linnea, som i sin blott andra match får känna känslan av att göra mål. Härligt! 
Strax därefter tog Vv-84 time-out och vi tog tillfället i akt att lugna nerverna lite och prata om att försöka hålla i bollen och hålla den borta från vårt mål. 
Domaren blåste igång matchen och vi lyckades effektivt hålla undan tills slutsignalen ljöd.

1-0 till Å/K! Fantastiskt jobbat av alla! Sannerligen skönt efter förra säsongens motgångar och en liten revanch efter förlusten senast i seriespelet. Detta gav mersmak och nu ser vi fram emot säsongsstarten!

/Mycket stolta tränare 

Säsongens första träningsmatch!
2020-08-31 21:01
Och så var vi äntligen igång! 

Det kändes rätt tydligt att det var ett gäng nervösa tjejer som dök upp i Munka-Ljungby inför säsongens första träningsmatch.
Efter handspritning och avlämning av sina saker i omklädningsrummet, gick tjejerna i sedvanlig ordning ut på en kort promenad i solen för att lugna nerverna och umgås lite.
Väl i omklädningsrummet igen tog vi ett kort snack om att detta var en träningsmatch som inte har någon större betydelse än att ge oss ett hum om hur vi ligger till formmässigt och vad vi behöver slipa på innan serien drar igång. Vi talade mycket om försvaret och vikten av att störa motståndarna tidigt i sitt uppspel, vara på rätt sida sin motståndare i markeringen och inte låta de ta emot bollen oattackerade. Vidare uppmanade vi alla att skjuta när läge ges, då även ett skott som först ter sig misslyckat kan gå in via ett ben eller en målvakts fumliga fingrar.

18.30 släpptes bollen ner på mittpunkten och matchen var igång. Tempot var högt och ganska jämt med målchanser och skott utanför från bägge håll. Liza, som bestämt sig för att prova lyckan i målet denna säsongen stod för flera kvalificerade räddningar och klistringar. Men det var Munka som fick göra kvällens första mål. Munkas center sprang från sin bevakare och drog iväg en projektil rätt upp i nättaket ovanför vår målvakts hjälm. Perioden slutade 0-1.

Vi var trots det otroligt nöjda över tjejernas prestation i 1:a perioden. Det var verkligen jämt.

Andra perioden började ungefär som den första och efter en stunds spel missar vi lite i markeringen och deras center får ut bollen till vänsterforwarden som skjuter bollen i mål från kanten. Ingen anledning till panik då matchen fortfarande är väldigt jämn. Vi lyckas i en sekvens erövra bollen uppe i höger hörn, där vår högerforward snyggt spelar en fristående center som tar bollen inåt i banan och vispar upp den till höger i målet. 2-1 och alla från Åstorp jublar! Efter lite spel får vi chans till numerärt överläge, något vi inte övat tillräckligt på. Detta visar sig genom att spelet plötsligt blir sämre då man lite förväntas göra något annat än man brukar och så låser det sig. Nåväl, powerplayet resulterar inte i något åt nått håll. Men här har vi lite att jobba med. Spelet går vidare och strax utökar de blåklädda sin ledning till 3-1 genom att vi ännu en gång tappar markeringen på deras center som ännu en gång får slå upp bollen i nättaket. Vi reducerar därefter till 3-2 genom att vår högerforward helt enkelt snor bollen uppe i hörnet, tar sig ner lite i banan och skjuter snyggt in bollen förbi Munkas målvakt. Snart därefter ljuder signalen som berättar att period 2 är över.

Ledarna var vid det här laget riktigt nöjda över hur det ser ut i spelet, trots underläge. Vi har ju haft en hel del chanser och om vi bara trampar på så kommer det att ge resultat. Men tjejerna är riktigt trötta. Match kan ju ändå inte jämföras med träning...

Och tröttheten gör sig påmind i tredje perioden då det blir en del bolltittande och inte lika bra markering. Munka passar då på att utöka sin ledning till 4-2 genom att deras forward lurar vår back uppe i sitt högra hörn, ger sig nedåt i banan och får oattackerad svänga runt och skjuta stenhårt till höger i målet. Vi låter inte detta påverka oss, utan kämpar på som innan. Detta resulterar i att 4-3-målet Åkibs gör är rätt likt 3-2-målet. Samma forward får tag på bollen uppe till höger och får på ett skott. Inte lika hårt som det andra, men bollen letar sig ändå på något sätt in. Än en gång har vi kontakt och med ett par minuter kvar på klockan startar en vild forcering. Skotten viner både vid sidan av och över Munkas mål. Vi har även en boll som sniglar sig fram mot mållinjen men bestämmer sig för att stanna strax innan. Här är det riktigt nära kvittering! Men efter ett Munka-anfall med efterföljande räddning händer det som ibland sker när det är bråttom att göra mål. Vår målvakt kastar ut bollen mot vår fria forward när en blåklädd spelare med stor tur lyckas stoppa bollen och omedelbart skickar iväg ett riktigt hårt skott som smiter förbi vår målvakt när klockan står på 14:58. Matchen är i princip över och 5-3 står det på tavlan när signalen ljuder och berättar att matchen är slut.

Några andra som är slut är tjejerna i Åkibs. Trötta, men ändå glada. Vi tackar Munka-Ljungby, publiken, domaren och varandra för en härlig insats. I omklädningsrummet öser vi beröm över tjejerna då de trots förlust ändå gjort en fantastisk insats. Vi spelade trots allt med ett par tjejer som aldrig tränat innebandy innan i höstas, än mindre spelat match. Och som ändå, trots nervositeten, gör fantastiskt bra ifrån sig! Vi får inte heller glömma Liza i målet, som stod i ett mycket mindre mål sist hon vaktade buren för länge, länge sedan. Jättefin insats!

Totalt sett är vi ledare otroligt stolta över tjejernas insats idag! 

Stort tack till Munka-Ljungby och domaren för en trevlig match. Och tack till alla i publiken som satt och hurrade på tjejerna!

/Ledarna
  
 
Söndagskul inställt
2020-08-22 18:25
Säsongens första lagaktivitet/teambuilding som skulle gå av stapeln på söndag (23/8) måste tyvärr ställas in då vädret inte vill samarbeta med oss. Datum för ny aktivitet kommer senare.
Mvh/Ledarna
Träningstider och platser sä. 20-21
2020-08-21 10:25
Måndagar 17.00-18.30 Kvidingehallen 
Onsdagar  19.00-20.30 Kvidingehallen 
Fredagar    17.30-19.00 Sporthallen 

Kom gärna lite tidigare så vi hinner bygga sarg innan träningen börjar.
Mvh/Ledarna 
Säsongstart
2020-07-02 22:17
Då var det dags att dra igång träningen igen. Mån 6/7 kör vi igång som vi slutade och målsättningen är att vi kör max 2 pass i veckan under Juli för att dra på med 3 i Augusti. Vi har just nu en träningsmatch inbokad och en cup som i dagsläget ser ut att kunna genomföras men det får vi se när det närmar sig. Hoppas alla haft en skön ledighet och att ev krämpor och skavanker försvunnit. Hoppas vi se på måndag, tjejer!
Mvh/Ledarna 
Avslutning
2020-06-09 20:32
Ett gäng glada innebandyspelare
Vi avslutade säsongen i Perslund med fika och prisutdelning. Det delades, förutom de vanliga priserna, ut en del specialpriser, bl a till gladaste spelaren :)

Vi tackar så väldans för det fina fikat som hade ordnats till oss inför tillställningen.

Säsongen som kommer ser vi fram emot med stor glädje. Nu har vi börjat spela ihop oss riktigt bra och förhoppningarna är att vända de nesliga uddamålsförlusterna till vinster denna säsong och att fortsätta ha roligt tillsammans både på träning och match. 

Stort tack också alla föräldrar för att ni fått allt runt omkring att funka så bra. Det är en stor glädje att få vara ledare för det här gänget toppentöser och vi ser fram emot att få fortsätta med det.

Ha en skön sommar nu allihop, så ses vi igen i juli.

MVH/Ledarna
Inställt
2020-05-22 15:00
Vi ställer in kvällens träning pga för lite folk. Nya tag på måndag/ Ledarna
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/04 12:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 03/03 22:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/02 22:28 
Åstorp/Kvidinge IBS, 15/01 12:11 
Åstorp/Kvidinge IBS, 19/12 13:48 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/09 11:22 
Åstorp/Kvidinge IBS, 11/09 10:42 
Åstorp/Kvidinge IBS, 28/08 19:40 
Åstorp/Kvidinge IBS, 12/06 12:00 
Åstorp/Kvidinge IBS, 04/03 10:33 
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/01 12:05 
Åstorp/Kvidinge IBS, 24/12 20:37 
Åstorp/Kvidinge IBS, 07/12 11:17 
Åstorp/Kvidinge IBS, 18/11 22:30 
Åstorp/Kvidinge IBS, 23/10 22:46 
 
Sponsorhuset
Sponsorer
ÅKIBS Webshop
Gräsroten
Dirma
Swish/Kontokort